forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 241

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/12/2024 : 16:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Osin Homsa ode i Palmira al to je manje bitno.
Izgleda da se ekipa u damasku pakuje za Moskvu.
Sprdačina

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/12/2024 : 16:59:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Veca bruka za Ruse i njihove baze u Tartusu i Hmejninu, mozda ce morati otici iz zemlje. Jeste da se sada "ukopavaju" u Latakiji (gdje je i najvise Alavita) ali onim viđenim ja se ne bi previse naslanjao na njih. I HTS danas izgleda bolje naoruzan, pa i usposobljen, sto je jos veca sramota.
Jedna slika podrucja sa topografijom:
https://x.com/M0nstas/status/1865010082364227752/photo/1

Ovim ode i opskrba Hezbolaha u Lebanonu. Iran ostaje daleko. Donekle bi mogao jos preko pustinje da posalje nesto, ali kome i koliko dugo, i sta bi uopste stiglo u jednom kosu.

Pitanje kako ce se na kraju razmiriti SDF i HTS, i dokle tko... koliko ce Ameri ustrajati, a valjda nece otici, mislim zbog koga, islamista protiv kojih su se ionako vec borili? Ni Jolani nije toliko glup da ide protiv Amera, ili cifuta na jugu.

Zanimljivo da tamo u pustinji i dalje operira Islamska drzava koja je objavila da je zauzela neko podrucje poslije sukoba sa SAA. Svasta. A Americka vojna baza nije daleko. Koristili su im prije, koriste im i sada... sve dok im nisu vise od koristi.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 06/12/2024 17:12:20
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/12/2024 : 17:20:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Najluđe šta Iran planira možda se direktno uključit.
Ono expedicioni korpus.
A to će i morat jerbo bi izgubili kopnenu vezu s Hezbolahom ako ovi zauzmu ostatak Sirije.

Edited by - lwood on 06/12/2024 17:21:30
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/12/2024 : 17:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Da nisu veće geopolitičke igre ovde u điru najbolje bi bilo (ponavljan)da se Sirija raspadne na 4 države i svi zadovoljni.
Ovako je neizvjesno šta će bit i ko će koga naguzit i na koliko.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13059 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 06/12/2024 : 21:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
U Rumunjskoj ustavni sud poništio prvi krug predsjedničkih izbora jer je navodno Rusija intervenirala.

Upamti: kada pobijedi "pravi" kandidat, onda je to demokracija.
Kada pobjedi "krivi" kandidat, onda je to uplitanje Rusije.

Poništavat ćemo izbore dok ne pobijedi naš kandidat.

Tako EU definira demokraciju.

Have mercy
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/12/2024 : 21:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

To nije moja logika to su cinjenice. Isto ka sta su ovi sad popusili Alep i Hamu gotovo bez borbi.
A za koji dan ce vjerovatno popusit i Homs.

Glupa analogija.
70,000 Afganistanaca je umrlo u zadnjem ratu u borbi s Talibanima, sigurno ne jer ih je baš bolila briga. I itekako su imali što izgubiti (i izgubili su) kada su se vratili na vlast.
U Siriji je situacija suprotna. Zašto bi se Sirijci borili da ostave Assada na vlasti? Da nije Rusije i Irana, ne bi ni toliko opstao. Sada je imao lošu sreću da je ovima fokus negdje drugdje.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/12/2024 : 21:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by GGG

Postovi starog vatnika Polija su živi psihoeksperiment - prije par godina lučio je par litara sline dnevno (a i drugih tjelesnih tekučina) na žirafu, tigra suheila i wagnerovce, dok danas prebacuje normu u drugom smjeru

Ja gledam i ne verujem. Bukvalno psihoeksperiment, sa blagim patološkim primesama. Da ga je neki Rus držao tri godine u podrumu, manje bi mrzeo Ruse. Ali dobro, svako ima svoje razloge zašto je takav.

Zamisli.
Nekima ni milijun pobijenih ne bi bilo dovoljno da se odljube od Putina.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26012 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/12/2024 : 21:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

quote:

quote:
Originally posted by GGG

Postovi starog vatnika Polija su živi psihoeksperiment - prije par godina lučio je par litara sline dnevno (a i drugih tjelesnih tekučina) na žirafu, tigra suheila i wagnerovce, dok danas prebacuje normu u drugom smjeru

Ja gledam i ne verujem. Bukvalno psihoeksperiment, sa blagim patološkim primesama. Da ga je neki Rus držao tri godine u podrumu, manje bi mrzeo Ruse. Ali dobro, svako ima svoje razloge zašto je takav.

Zamisli.
Nekima ni milijun pobijenih ne bi bilo dovoljno da se odljube od Putina.

Mašio si ceo balun, naravno. Ali nije ti prvi put, tako da nisam iznenađen.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/12/2024 : 22:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Mašio sam celi balun? Ne postoje ljudi koji su i dalje zaljubljeni u Putina nakon svega?

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/12/2024 : 22:05:14  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Slobodno mi reci i koji su bili ti prijašnji putevi da sam ga mašio, čisto da znam.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26012 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/12/2024 : 22:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

Mašio sam celi balun? Ne postoje ljudi koji su i dalje zaljubljeni u Putina nakon svega?

Naravno da postoje. Ali me baš briga za te ljude, citirao si moj komentar, a ne tih ljudi. Zato si mašio balun. Koliko je patološki ta ljubav prema Putinu, još više je patološka mržnja koju ovaj širi već godinama. Ne umem jednostavnije da napišem, a i mrzi me, iskreno.

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 06/12/2024 : 22:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by GGG

Sve vuče na jednostavnije objašnjenje - automatski botovi i kinezi su postali jeftiniji i uvjerljiviji, pa kad su prestale dolaziti pare, prestala je i ljubav. A vjerojatno je i štošta još ostalo neplačeno, pa zato zamjerke

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1721 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 06/12/2024 : 22:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message
quote:

Slobodno mi reci i koji su bili ti prijašnji putevi da sam ga mašio, čisto da znam.

Pa skoro svaka druga rečenica ti je omaška.
Glumiš nekakvog analitičara a slabo se razumeš i u geopolitku i u istoriju i u društvene odnose.
Barataš "činjenicama" koje iznosi samo jedna strana i na osnovu njih donosiš zaključke, što te automatski diskvalifikuje u bilo kakvom svrsishodnom dijalogu.
Da ne pominjem nemogućnost bilo kakvog objektivnog sagledavanja i pokušaje diskreditacije sagovornika na nivou - kritikuje plavušane, on je trampovac, ne psuje Ruse na početku svakog posta - putinofil.
Iako mi tako nije izgledalo na početku, ispalo je da se ti tek malo umiveniji stadijum Polija.

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/12/2024 : 22:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

Naravno da postoje. Ali me baš briga za te ljude, citirao si moj komentar, a ne tih ljudi. Zato si mašio balun. Koliko je patološki ta ljubav prema Putinu, još više je patološka mržnja koju ovaj širi već godinama. Ne umem jednostavnije da napišem, a i mrzi me, iskreno.

Pa citirao sam te jer si ti prozvao Polija da je promijenio mišljenje o Putinu. Meni se ne čini čudnim da netko promijeni mišljenje o Putinu na gore nakon svega. Čudno mi je da ima onih kojima ni zadnjih par godina za to nije dovoljno.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/12/2024 : 22:49:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by henry

quote:

Pa skoro svaka druga rečenica ti je omaška.
Glumiš nekakvog analitičara a slabo se razumeš i u geopolitku i u istoriju i u društvene odnose.
Barataš "činjenicama" koje iznosi samo jedna strana i na osnovu njih donosiš zaključke, što te automatski diskvalifikuje u bilo kakvom svrsishodnom dijalogu.
Da ne pominjem nemogućnost bilo kakvog objektivnog sagledavanja i pokušaje diskreditacije sagovornika na nivou - kritikuje plavušane, on je trampovac, ne psuje Ruse na početku svakog posta - putinofil.
Iako mi tako nije izgledalo na početku, ispalo je da se ti tek malo umiveniji stadijum Polija.

Pitao sam manhuntera, jer me njegovo mišljenje zanima, tvoje ne.
Ali svejedno sam počašćen. Prvi puta da ti post ima više od dva sloga i odmah cijeli o meni!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26012 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/12/2024 : 22:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ja sam samo rekao da su mi njegovi postovi o Rusima, kao i oni onomad o vakcinama, za posmatranje. Tolika opsednutost, mržnja i ogorčenost sakriva neku duboku patologiju. Ne postavljam pitanje da li je polazna tačka ispravna, ali ovo kakvim se on predstavlja je stvarno kao neki psihoeksperiment.

Edited by - manhunter on 06/12/2024 22:59:44
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/12/2024 : 00:27:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Po meni mrziti fasiste i naciste i nije neka patologija, pogotov kad postoje debili koji te iste fasiste i naciste zagovaraju. Jos smesnije je kad ti debili zapravo zive na "smrdljivom" Zapadu, a ne u tamo nekoj istocnoj prciji ili Afriki pa da se trebaju dat guziti gospodaru. Sasvim je prosto, samo teska debilcina moze zagovarati sta ruski fasisti rade danas, ili neko ko ima svoju kalkulaciju (znaci, isto debilcina).

Ili mi ti reci, da li su ljudi koji zagovaraju Hitlera normalni ljudi?

"Zapadnjacka antiruska propaganda" Mislim, kakva jebena propaganda je uopste potrebna kad je dovoiljno cuti sta kepec zucne ili podguzne muve oko njega. Ko od tih pajaca je ikada rekao nesto pametno ili barem istinito? Medvedjev? Lavrov? Neki od onih usranih propagandista koji valjda sluze samo kao klaunovi na carovom dvoru, jer druge funkcije im ja ne nađem. Pitanje je samo kome je to sto pljuju uopste smesno. Ljudima sa pregorelim diodama? Moguce. Ali sve skupa podsjeca na neku ludaru, jer to je ipak drzavna televizija. I te emisije su zesce sranje od bilo kakve Farme ili slicne gluposti jer puno vise zagljupljuju ovce koje nemaju tri ciste. I to je ta Rusija. Tacka. Jedna smrdljiva cenifa gdje sve smrdi i trulo je gdje god pogledas.

Edited by - Poli on 07/12/2024 00:50:19
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/12/2024 : 00:37:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

I ja sigurno nikada nisam promjenio svoj misljenja o Rusiji, ili Putleru. Stalno sam govorio da nikada ne bi htio zivjeti u toj prciji.

Jedino sto se promjenilo kod mene je poslije februara 2022 kada je tesko naci ista normalno u vezi prcije zvane Rusija. Reko' sam vec, sto se mene tice Rusi su u Siriji tamanili dzihadiste i hvala im na tome.
Ajmo realno pogledati sta je zapravo bila Islamska drava, da li je ona imala neku pravu vojnu snagu. Pa i nije. Bez aviacije, po nesto tenkova koje su pokupili usput i to stara ruska jajca, drukcije su se vozili naokolo Toyotama. Ne mi sad reci da ih Ameri ne bi mogli razjebat, da su htjeli. Naravno da su mogli, ali sta bi ih kad se ovi bore protiv Assad i time prave uslugu cifutima, Ameriki i svima onima koji bi nesto zaradili na tom djelu svijeta. Jeste, borili su Ameri kasnije proti Daesha, ali samo koliko je trebalo i kada su im proxiji bili ugrozeni. I to meni smrdi i smeta, zato podrska Rusima u Siriji. Jer nisu dzihadisti neka umjerena oporba koja ce uvesti demokraciji i postivati ljudska prava pa da bi covjek rekao je, ajmo im pomagati.
Naravno, da nikada nije sve crno bijelo, nije ni u Siriji, nije ni u Ukrajini, ali valjda su osnove jasne. No, trebale bi biti, ali neki ni ne zele da vide, drugi ne mogu (godine propagande, sjetimo se samo srpskih vijesti iz 90-ih i sta od toga je bila istina, i kako su ljudi razmisljali, koga zagovarali i podrzali, pa koga mnogi i danas podrzavaju, ratne zlocince i genocidase, ne mozes od takvih krkana traziti razum).

Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1721 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 07/12/2024 : 00:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message
Zamolio bih te da se ubuduće suzdržiš pominjanja Srba i 90tih u exYu u bilo kakvom kontekstu, pogotovo rata u Ukrajini.
Malo koga ovde zanima tvoje mišljenje uopšte, kamoli o toj temi.
Nije ni vreme ni mesto.

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/12/2024 : 00:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

A mene zaboli sta ti mislis ili molis. Nebitan si. Mnogima.

Ciao!

Srcika?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/12/2024 : 09:21:29  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by lwood

To nije moja logika to su cinjenice. Isto ka sta su ovi sad popusili Alep i Hamu gotovo bez borbi.
A za koji dan ce vjerovatno popusit i Homs.

Glupa analogija.
70,000 Afganistanaca je umrlo u zadnjem ratu u borbi s Talibanima, sigurno ne jer ih je baš bolila briga. I itekako su imali što izgubiti (i izgubili su) kada su se vratili na vlast.
U Siriji je situacija suprotna. Zašto bi se Sirijci borili da ostave Assada na vlasti? Da nije Rusije i Irana, ne bi ni toliko opstao. Sada je imao lošu sreću da je ovima fokus negdje drugdje.

Sta je 70 000 u zemlji od 30+ milijuna? Goli q.
A sta se tice Sirije,je bas ce se usrecit s islamistima.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/12/2024 : 10:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Otprilika slična proporcija u stanovništvu kao i poginulih vojnika u Hrvatskoj.

Ovo za Siriju je tipično mijenjanje teza. Nije pitanje hoće li se usrećiti s islamistima, nego zašto bi itko plakao za Assadom. S razlogom i SDF napreduje dok se napokon raspada režim.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/12/2024 : 10:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Jaki im je izbor🙂

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/12/2024 : 10:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Jaki bi svakome bio izbor!

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/12/2024 : 11:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:

Jaki bi svakome bio izbor!

bogme bi

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page
Page: of 241 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page