forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 221

BeaGea
Advanced Member

3667 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2024 : 15:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by BeaGea

quote:
Originally posted by lwood
Ko pobijedi pise povijest,uvik bilo i bice.

Znam da nisi baš čist, ali da ne znaš ni za ovo, pretera ga!

....pozdrav gospon čisti :)

Srećo draga, moji kolege i ja pišemo povijest na temelju povijesnih izvora a ne dekretima, a tko kaj čita za to ne odgovaramo.
Ne uči se prošlost iz medija pa se tak površno razbacuje floskulama.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17147 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/12/2024 : 15:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

uh rekoh preskoci balkan
mada mozda po tebi HR nije deo balkana
dakle Hrvatska nikada razvijenija a ipak
ste doziveli poprilican egzodus zadnjih godina
zemlja nikad razvijenija a ljudi se dali put pod noge
jel ima neko logicno objasnjenje za nas
koji nismo toliko upuceni?
ne bi trebala biti previse
osetljiva tema ovo

Problemi Zapada su uglavnom slični u svim zemljama. HR ima problem korumpirane vlasti. U nekom trenutku su se granice otvorile i svatko tko nije imao kuma da mu pomogne naći posao je potražio sreću vani. Da bi se radnici zadržali plaće su porasle. Ima i dosta povratnika, al kad odvedeš obitelji nađeš nekakav solidan posao ostaneš, cijela obitelj ima bolje benefite od pojedinca. Imao sam prilike biti u Njemačkom gradu u kojem ima dosta radnika koji su došli iz mog grada. Onako ima tu svega, nije to baš tako sjajno. Doduše visokoobrazovani nemaju što žaliti, njima je odlično.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3667 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2024 : 15:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

Vidim objavljuješ informacije iz zapadnih medija, pretpostavljam da kao svaki rusofili kad ti informacija iz zapadnih glasila odgovara onda veliš vidite, a kad ti ne odgovara to su laži pokvarenog lažljivog zapada.

I ti si ih pročital...samo, ovo vredi za puno šire mase, ne samo rusofile.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17147 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/12/2024 : 15:27:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Vidim objavljuješ informacije iz zapadnih medija, pretpostavljam da kao svaki rusofili kad ti informacija iz zapadnih glasila odgovara onda veliš vidite, a kad ti ne odgovara to su laži pokvarenog lažljivog zapada.

I ti si ih pročital...samo, ovo vredi za puno šire mase, ne samo rusofile.

Gle znam o čemu pričam. O temi Ukrajine moji izvori su stvarno vrhunski. Njegovi su površni.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3667 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2024 : 15:32:37  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by matori paraliticar

uh rekoh preskoci balkan
mada mozda po tebi HR nije deo balkana
dakle Hrvatska nikada razvijenija a ipak
ste doziveli poprilican egzodus zadnjih godina
zemlja nikad razvijenija a ljudi se dali put pod noge
jel ima neko logicno objasnjenje za nas
koji nismo toliko upuceni?
ne bi trebala biti previse
osetljiva tema ovo

Problemi Zapada su uglavnom slični u svim zemljama. HR ima problem korumpirane vlasti. U nekom trenutku su se granice otvorile i svatko tko nije imao kuma da mu pomogne naći posao je potražio sreću vani. Da bi se radnici zadržali plaće su porasle. Ima i dosta povratnika, al kad odvedeš obitelji nađeš nekakav solidan posao ostaneš, cijela obitelj ima bolje benefite od pojedinca. Imao sam prilike biti u Njemačkom gradu u kojem ima dosta radnika koji su došli iz mog grada. Onako ima tu svega, nije to baš tako sjajno. Doduše visokoobrazovani nemaju što žaliti, njima je odlično.

Daj ih pitaj zakaj je ovaj forum slobodan za rasprave, a darkwoodov i sl. su cenzurirani, brisani i sl. Kad je svugdje tak isto?
Zakaj fibru i RH izdavače nitko ne reketari, dok drugi osnivaju udruge koje reketare izdavače pod krinkom očuvanja interesa i autorskih prava, itd. itd....

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10247 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 13/12/2024 : 15:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Pa OK. Ja sam, kao i sav normalan svet, protiv nacista i fašista, ali ne podržavam bacanja atomskih bombi na Horošimu i Nagasaki. Zlo nije zasigurano samo za jedne...

Slabo ili nikako se ne razumin u geopolitiku ali ovo mi je interesantno.
Kakve veze imaju nacisti i fašisti sa Hirošimon i Nagasakijen?
I ja san kako ti kažeš ka sav normalan svit protiv nacista i fašista, ali atomsku bombu u povijesnon kontekstu u kojen se dogodila apsolutno podržavan.

Zato sta su je sibnili pobjednici.
Da su pobjedili nacisti i fasisti sad bi se pricalo o zlocinima engleza ,amera i komunista.

Mislin da niko zdrave pameti nije za bombardiranje civila bilo napalmon, bilo atomskon, i normalno da je to zločin, ali površno je čin bacanja atomske bombe svest na "Povijest pišu pobjednici".
Da je stvarno tako ne bi danas uopće raspravljali o Hirošimi ili Dresdenu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 13/12/2024 15:49:10
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4579 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 13/12/2024 : 15:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Objavljujem Sto procitam. Ukrajinci sigurno nisu Sami Po svom nahodenju slali operatere i dronove Al kaidi
quote:

quote:
Originally posted by adriano

Prije Par Dana Smo bili teoreticari zavjere kad Smo rekli da je Amerika iza svega ovog.

Tko je iznad to svakako nitko od nas ne zna.

Uvijek imaš jednosmjerno razmišljanje. O.K. Amerika je na jednoj strani a tko je na drugoj strani. Istok: iran sj koreja kina i rusija. Budi malo objektivniji. U slučaju Sirije Asad si je izabrao krive partnere, to jest njegov otac. Navodno nije htio biti predsjednik, već je to trebao biti njegov stariji brat ali je on poginuo, pa su mu tu neželjenu funkciju gurnuli u ruke.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17147 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/12/2024 : 16:30:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Objavljujem Sto procitam. Ukrajinci sigurno nisu Sami Po svom nahodenju slali operatere i dronove Al kaidi
quote:

quote:

Prije Par Dana Smo bili teoreticari zavjere kad Smo rekli da je Amerika iza svega ovog.

Tko je iznad to svakako nitko od nas ne zna.

Uvijek imaš jednosmjerno razmišljanje. O.K. Amerika je na jednoj strani a tko je na drugoj strani. Istok: iran sj koreja kina i rusija. Budi malo objektivniji. U slučaju Sirije Asad si je izabrao krive partnere, to jest njegov otac. Navodno nije htio biti predsjednik, već je to trebao biti njegov stariji brat ali je on poginuo, pa su mu tu neželjenu funkciju gurnuli u ruke.

Opet si djelomičan. Naravno kako Ukrajinci, ako su došli u Siriju pomoći u svrgavanju Asadove vladavine, nisu došli jer to sami žele. Oni su na tržištu po tom pitanju najbolji, imaju ogromno iskustvo.
No ti si taj koji ne odgovara na konkretno: Amerikanci su na jednoj strani a na drugoj su strani neki drugi. Sirija je na tom polju popušila, izabrala je krivog partnera, partnera koji joj ne može pomoći.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17147 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/12/2024 : 16:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Daj ih pitaj zakaj je ovaj forum slobodan za rasprave, a darkwoodov i sl. su cenzurirani, brisani i sl. Kad je svugdje tak isto?
Zakaj fibru i RH izdavače nitko ne reketari, dok drugi osnivaju udruge koje reketare izdavače pod krinkom očuvanja interesa i autorskih prava, itd. itd....

To je nekakav dio vlasništva. Naravno ne gledam pozitivno na ovo što Fibra proživljava na tom polju, ali nisam kompetentan o tome raspravljati.

Koliko se mi i Srbi razlikujemo u korupciji, nemam pojma ali mislim ne puno. U tome kako trebaš kuma ili rođaka da bi se zaposlio, do nedavno ne puno, mi smo uvelike napredovali jer smo u deficitu što se tiče radne snage, daj što daš.

Prije dvadesetak godina na sezoni su uglavnom radili kontinentalci, uglavnom iz Slavonije, pa je trend postao BiH, Hrvati uglavnom ali i ostale nacije. Sad možeš vidjet Srbe, nešto iz BiH i to uglavnom ne Hrvate i ponešto Makedonaca. A naravno nadiru ovi iz trećeg svijeta pomalo i ne bi me čudilo da za par godina sezonci uglavnom budu iz trećeg svijeta. Svatko traži svoju sreću a trendovi se mijenjaju.

O.K. mi imamo bolji standard od Srba, valjda. E sad koliko za svoju plaću možeš kupiti. Nakon potresa 2020 cijene građevinskih radova su strašno porasle, teško je naći kvalitetnog izvođača za sitnije građevinske zahvate jer su velike firme unaprijed zauzete a i skuplje su. Nakon dolaska eura cijene su strašno porasle. Minimalac nam je 680 eura. Prije recimo 7 godina to bi bila odlična plaća sad je to s obzirom na cijene pa gotovo ništa iliti ne baš bajno.

Edited by - Kruger on 13/12/2024 16:47:53
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47247 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/12/2024 : 16:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Pa OK. Ja sam, kao i sav normalan svet, protiv nacista i fašista, ali ne podržavam bacanja atomskih bombi na Horošimu i Nagasaki. Zlo nije zasigurano samo za jedne...

Slabo ili nikako se ne razumin u geopolitiku ali ovo mi je interesantno.
Kakve veze imaju nacisti i fašisti sa Hirošimon i Nagasakijen?
I ja san kako ti kažeš ka sav normalan svit protiv nacista i fašista, ali atomsku bombu u povijesnon kontekstu u kojen se dogodila apsolutno podržavan.

Zato sta su je sibnili pobjednici.
Da su pobjedili nacisti i fasisti sad bi se pricalo o zlocinima engleza ,amera i komunista.

Mislin da niko zdrave pameti nije za bombardiranje civila bilo napalmon, bilo atomskon, i normalno da je to zločin, ali površno je čin bacanja atomske bombe svest na "Povijest pišu pobjednici".
Da je stvarno tako ne bi danas uopće raspravljali o Hirošimi ili Dresdenu.

Nisan konkretno mislija na atomku nego općenito.
Uostalom da su je imali japanci ili Hitler šibnili bi je i oni.
Moš mislit koja bi tek onda bila demonizacija istih.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17147 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/12/2024 : 18:39:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
El Srbi padnu na tih 690 eura. Minimalna plaća za HR, vjerujem u nekim višim standardima njihovih plaća. Stan i klopa besplatna. Što bi čovjek trebao poželjeti? Mlad si imaš 19 godina i ispituješ gdje si se našao!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47247 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/12/2024 : 21:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
@ matori
https://net.hr/danas/rtl-direkt/cak-78-posto-mladih-razmislja-o-selidbi-u-inozemstvo-14938d9e-b805-11ef-b136-b282ec61614a

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2273 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 13/12/2024 : 22:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
hvala lorenzo (dw:)) tj lwoode
tuzno voleo bi da je sasvim drugacije
jer stanje odgovara najgorim medju nama

brutalno, cura rece "volim svoju zemlju" a novinarka dopuni sa "al od ljubavi se ne zivi"

mozda zvuci glupo ali znam sve "o zivotu preko grane" iako sam u tom stanju od rodjenja

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3667 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2024 : 22:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
novinarka dopuni, objektivna neka anketa :)

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 13/12/2024 22:50:04
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3667 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2024 : 22:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Na temelju iskustva iz života iz Slavonije, puno onih koji odlaze su dosleljnici iz BiH kojima je RH izgleda bila prilika za bijeg iz BiH. Rođeni Slavonci se teško odvajaju od doma svog. Ili odlaze očevi koji se za par godina vračaju. Argonci :)

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3667 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2024 : 22:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
I vlastita kčer mi želi otič i dal bum sve od sebe da joj ispunim san. Cura voli Japan i želi se okušati na Dalekom Istoku. Tko sam ja da joj stojim na putu, a nacija bome još manje...

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page
Page: of 221  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000