Author |
Topic |
BeaGea
Advanced Member
3667 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 13/12/2024 : 15:23:50
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by lwood Ko pobijedi pise povijest,uvik bilo i bice.
Znam da nisi baš čist, ali da ne znaš ni za ovo, pretera ga!
....pozdrav gospon čisti :)
Srećo draga, moji kolege i ja pišemo povijest na temelju povijesnih izvora a ne dekretima, a tko kaj čita za to ne odgovaramo. Ne uči se prošlost iz medija pa se tak površno razbacuje floskulama. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17147 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 13/12/2024 : 15:25:40
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
uh rekoh preskoci balkan mada mozda po tebi HR nije deo balkana dakle Hrvatska nikada razvijenija a ipak ste doziveli poprilican egzodus zadnjih godina zemlja nikad razvijenija a ljudi se dali put pod noge jel ima neko logicno objasnjenje za nas koji nismo toliko upuceni? ne bi trebala biti previse osetljiva tema ovo
Problemi Zapada su uglavnom slični u svim zemljama. HR ima problem korumpirane vlasti. U nekom trenutku su se granice otvorile i svatko tko nije imao kuma da mu pomogne naći posao je potražio sreću vani. Da bi se radnici zadržali plaće su porasle. Ima i dosta povratnika, al kad odvedeš obitelji nađeš nekakav solidan posao ostaneš, cijela obitelj ima bolje benefite od pojedinca. Imao sam prilike biti u Njemačkom gradu u kojem ima dosta radnika koji su došli iz mog grada. Onako ima tu svega, nije to baš tako sjajno. Doduše visokoobrazovani nemaju što žaliti, njima je odlično. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3667 Posts
Posted - 13/12/2024 : 15:26:00
|
quote: Originally posted by Kruger
Vidim objavljuješ informacije iz zapadnih medija, pretpostavljam da kao svaki rusofili kad ti informacija iz zapadnih glasila odgovara onda veliš vidite, a kad ti ne odgovara to su laži pokvarenog lažljivog zapada.
I ti si ih pročital...samo, ovo vredi za puno šire mase, ne samo rusofile. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17147 Posts
Posted - 13/12/2024 : 15:27:57
|
Vidim objavljuješ informacije iz zapadnih medija, pretpostavljam da kao svaki rusofili kad ti informacija iz zapadnih glasila odgovara onda veliš vidite, a kad ti ne odgovara to su laži pokvarenog lažljivog zapada.
I ti si ih pročital...samo, ovo vredi za puno šire mase, ne samo rusofile.
Gle znam o čemu pričam. O temi Ukrajine moji izvori su stvarno vrhunski. Njegovi su površni. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3667 Posts
Posted - 13/12/2024 : 15:32:37
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
uh rekoh preskoci balkan mada mozda po tebi HR nije deo balkana dakle Hrvatska nikada razvijenija a ipak ste doziveli poprilican egzodus zadnjih godina zemlja nikad razvijenija a ljudi se dali put pod noge jel ima neko logicno objasnjenje za nas koji nismo toliko upuceni? ne bi trebala biti previse osetljiva tema ovo
Problemi Zapada su uglavnom slični u svim zemljama. HR ima problem korumpirane vlasti. U nekom trenutku su se granice otvorile i svatko tko nije imao kuma da mu pomogne naći posao je potražio sreću vani. Da bi se radnici zadržali plaće su porasle. Ima i dosta povratnika, al kad odvedeš obitelji nađeš nekakav solidan posao ostaneš, cijela obitelj ima bolje benefite od pojedinca. Imao sam prilike biti u Njemačkom gradu u kojem ima dosta radnika koji su došli iz mog grada. Onako ima tu svega, nije to baš tako sjajno. Doduše visokoobrazovani nemaju što žaliti, njima je odlično.
Daj ih pitaj zakaj je ovaj forum slobodan za rasprave, a darkwoodov i sl. su cenzurirani, brisani i sl. Kad je svugdje tak isto? Zakaj fibru i RH izdavače nitko ne reketari, dok drugi osnivaju udruge koje reketare izdavače pod krinkom očuvanja interesa i autorskih prava, itd. itd.... |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10247 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 13/12/2024 : 15:47:52
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Pa OK. Ja sam, kao i sav normalan svet, protiv nacista i fašista, ali ne podržavam bacanja atomskih bombi na Horošimu i Nagasaki. Zlo nije zasigurano samo za jedne...
Slabo ili nikako se ne razumin u geopolitiku ali ovo mi je interesantno. Kakve veze imaju nacisti i fašisti sa Hirošimon i Nagasakijen? I ja san kako ti kažeš ka sav normalan svit protiv nacista i fašista, ali atomsku bombu u povijesnon kontekstu u kojen se dogodila apsolutno podržavan.
Zato sta su je sibnili pobjednici. Da su pobjedili nacisti i fasisti sad bi se pricalo o zlocinima engleza ,amera i komunista. Ko pobijedi pise povijest,uvik bilo i bice.
Mislin da niko zdrave pameti nije za bombardiranje civila bilo napalmon, bilo atomskon, i normalno da je to zločin, ali površno je čin bacanja atomske bombe svest na "Povijest pišu pobjednici". Da je stvarno tako ne bi danas uopće raspravljali o Hirošimi ili Dresdenu. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 13/12/2024 15:49:10 |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4579 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 13/12/2024 : 15:56:40
|
Objavljujem Sto procitam. Ukrajinci sigurno nisu Sami Po svom nahodenju slali operatere i dronove Al kaidi quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by adriano
Prije Par Dana Smo bili teoreticari zavjere kad Smo rekli da je Amerika iza svega ovog.
Tko je iznad to svakako nitko od nas ne zna.
Uvijek imaš jednosmjerno razmišljanje. O.K. Amerika je na jednoj strani a tko je na drugoj strani. Istok: iran sj koreja kina i rusija. Budi malo objektivniji. U slučaju Sirije Asad si je izabrao krive partnere, to jest njegov otac. Navodno nije htio biti predsjednik, već je to trebao biti njegov stariji brat ali je on poginuo, pa su mu tu neželjenu funkciju gurnuli u ruke.
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17147 Posts
Posted - 13/12/2024 : 16:30:27
|
Objavljujem Sto procitam. Ukrajinci sigurno nisu Sami Po svom nahodenju slali operatere i dronove Al kaidi quote: Originally posted by Kruger
Prije Par Dana Smo bili teoreticari zavjere kad Smo rekli da je Amerika iza svega ovog.
Tko je iznad to svakako nitko od nas ne zna.
Uvijek imaš jednosmjerno razmišljanje. O.K. Amerika je na jednoj strani a tko je na drugoj strani. Istok: iran sj koreja kina i rusija. Budi malo objektivniji. U slučaju Sirije Asad si je izabrao krive partnere, to jest njegov otac. Navodno nije htio biti predsjednik, već je to trebao biti njegov stariji brat ali je on poginuo, pa su mu tu neželjenu funkciju gurnuli u ruke.
Opet si djelomičan. Naravno kako Ukrajinci, ako su došli u Siriju pomoći u svrgavanju Asadove vladavine, nisu došli jer to sami žele. Oni su na tržištu po tom pitanju najbolji, imaju ogromno iskustvo. No ti si taj koji ne odgovara na konkretno: Amerikanci su na jednoj strani a na drugoj su strani neki drugi. Sirija je na tom polju popušila, izabrala je krivog partnera, partnera koji joj ne može pomoći. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17147 Posts
Posted - 13/12/2024 : 16:46:08
|
Daj ih pitaj zakaj je ovaj forum slobodan za rasprave, a darkwoodov i sl. su cenzurirani, brisani i sl. Kad je svugdje tak isto? Zakaj fibru i RH izdavače nitko ne reketari, dok drugi osnivaju udruge koje reketare izdavače pod krinkom očuvanja interesa i autorskih prava, itd. itd....
To je nekakav dio vlasništva. Naravno ne gledam pozitivno na ovo što Fibra proživljava na tom polju, ali nisam kompetentan o tome raspravljati.
Koliko se mi i Srbi razlikujemo u korupciji, nemam pojma ali mislim ne puno. U tome kako trebaš kuma ili rođaka da bi se zaposlio, do nedavno ne puno, mi smo uvelike napredovali jer smo u deficitu što se tiče radne snage, daj što daš.
Prije dvadesetak godina na sezoni su uglavnom radili kontinentalci, uglavnom iz Slavonije, pa je trend postao BiH, Hrvati uglavnom ali i ostale nacije. Sad možeš vidjet Srbe, nešto iz BiH i to uglavnom ne Hrvate i ponešto Makedonaca. A naravno nadiru ovi iz trećeg svijeta pomalo i ne bi me čudilo da za par godina sezonci uglavnom budu iz trećeg svijeta. Svatko traži svoju sreću a trendovi se mijenjaju.
O.K. mi imamo bolji standard od Srba, valjda. E sad koliko za svoju plaću možeš kupiti. Nakon potresa 2020 cijene građevinskih radova su strašno porasle, teško je naći kvalitetnog izvođača za sitnije građevinske zahvate jer su velike firme unaprijed zauzete a i skuplje su. Nakon dolaska eura cijene su strašno porasle. Minimalac nam je 680 eura. Prije recimo 7 godina to bi bila odlična plaća sad je to s obzirom na cijene pa gotovo ništa iliti ne baš bajno.
|
Edited by - Kruger on 13/12/2024 16:47:53 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47247 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 13/12/2024 : 16:54:32
|
quote: Originally posted by lwood
Pa OK. Ja sam, kao i sav normalan svet, protiv nacista i fašista, ali ne podržavam bacanja atomskih bombi na Horošimu i Nagasaki. Zlo nije zasigurano samo za jedne...
Slabo ili nikako se ne razumin u geopolitiku ali ovo mi je interesantno. Kakve veze imaju nacisti i fašisti sa Hirošimon i Nagasakijen? I ja san kako ti kažeš ka sav normalan svit protiv nacista i fašista, ali atomsku bombu u povijesnon kontekstu u kojen se dogodila apsolutno podržavan.
Zato sta su je sibnili pobjednici. Da su pobjedili nacisti i fasisti sad bi se pricalo o zlocinima engleza ,amera i komunista. Ko pobijedi pise povijest,uvik bilo i bice.
Mislin da niko zdrave pameti nije za bombardiranje civila bilo napalmon, bilo atomskon, i normalno da je to zločin, ali površno je čin bacanja atomske bombe svest na "Povijest pišu pobjednici". Da je stvarno tako ne bi danas uopće raspravljali o Hirošimi ili Dresdenu.
Nisan konkretno mislija na atomku nego općenito. Uostalom da su je imali japanci ili Hitler šibnili bi je i oni. Moš mislit koja bi tek onda bila demonizacija istih.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17147 Posts
Posted - 13/12/2024 : 18:39:51
|
El Srbi padnu na tih 690 eura. Minimalna plaća za HR, vjerujem u nekim višim standardima njihovih plaća. Stan i klopa besplatna. Što bi čovjek trebao poželjeti? Mlad si imaš 19 godina i ispituješ gdje si se našao!! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47247 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
matori paraliticar
Senior Member
2273 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 13/12/2024 : 22:36:13
|
hvala lorenzo (dw:)) tj lwoode tuzno voleo bi da je sasvim drugacije jer stanje odgovara najgorim medju nama
brutalno, cura rece "volim svoju zemlju" a novinarka dopuni sa "al od ljubavi se ne zivi"
mozda zvuci glupo ali znam sve "o zivotu preko grane" iako sam u tom stanju od rodjenja |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3667 Posts
Posted - 13/12/2024 : 22:46:11
|
novinarka dopuni, objektivna neka anketa :) |
Edited by - BeaGea on 13/12/2024 22:50:04 |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3667 Posts
Posted - 13/12/2024 : 22:56:19
|
Na temelju iskustva iz života iz Slavonije, puno onih koji odlaze su dosleljnici iz BiH kojima je RH izgleda bila prilika za bijeg iz BiH. Rođeni Slavonci se teško odvajaju od doma svog. Ili odlaze očevi koji se za par godina vračaju. Argonci :) |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3667 Posts
Posted - 13/12/2024 : 22:59:46
|
I vlastita kčer mi želi otič i dal bum sve od sebe da joj ispunim san. Cura voli Japan i želi se okušati na Dalekom Istoku. Tko sam ja da joj stojim na putu, a nacija bome još manje... |
|
|
Topic |
|