Author |
Topic |
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13473 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2725 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 30/09/2024 : 21:14:34
|
Balada je perfektna, nema taj problem. Stalkerova izdanja su takodje savrsena u svakom smislu, ali mislim da je taj problem imala knjiga o Kortu. |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2200 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 30/09/2024 : 21:48:35
|
Postoji taj problem. Negde manje negde više izražen. Ja stripove položim i čitam. Ne čitam ih iz ruke. I to ume da bude toliko zamorno da odustanem i moram da ih čitam iz ruke. Da li je do papira, dal do suviše jako zategnutog konca ili do većeg broja prošivenih strana jednim vezom. Ne znam. Uglavnom, kupim knjigu iz iste štamparije i svaka strana legne kad je obrneš bez da trepne. A stripovi iste štamparije te šamaraju dok ih položene čitaš. Stalno borba sa listovima.
I kod Arna je bio suviše krut povez. Nisam mogao da ga čitam položenog. Ovde sam slikao Fibrine buntovnike koji ne daju da ih čitaš (predzadnja slika)... https://darkwoodforum.rs/index.php?msg=662558 Dekarinog Zerocalcare-a (HC) nisam mogao čak ni da otvorim. U smislu da korice dodirnu površinu stola.
Ma baš dosta izdanja pati od te boljke. Čak i kod izuzetnih izdavača.
Ne znam konkretno kod ovog izdanja kakav je slučaj. Ali, ne čudi me pitanje forumaša.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 30/09/2024 22:14:17 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 30/09/2024 : 23:15:40
|
Prelistao na Salonu zaista impresivno izdanje, pazari se na Sajmu Boze zdravlje! Meni ovo deluje kao glavni kandidat za strip izdanje godine kada se bude glasalo na Oskarima 2025.godine. Ne stigoh da popricam sa Milancetom jer je non stop u razgovoru sa ljudima!
P.S. I Nikopol izgleda sjajno i nabavlja se obavezno jer sam propustio Fibrino izdanje. |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 01/10/2024 : 08:25:58
|
quote: Originally posted by Poli
Hm, mozda sam cudan ali nekako me strip ne nagovara. Sta ja znam, da je mozda neki retro crtez u pitanju ...
+1
Mislio sam ranije da ovo sigurno nabavljam, kad sam video neke "vinjete", što bi rekli Italijani, stvarno su impresivne, ali ovako, kad posmatram kompletne table u zaviru, ne "rade" me toliko, valjda sam navikao na onu obradu kod Tora... Što kažeš, više sam za neki retro pristup (a Kejnova obrada mi je još manje retro od Raselove), mada, razmisliću opet kad budem video izdanje uživo... (Hm, da, iskreno, i cena dosta utiče na moje kolebanje. )
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
MF Doom
New Member
155 Posts
Member since 23/04/2024 |
Posted - 04/10/2024 : 17:30:10
|
quote: Originally posted by borg
Postoji taj problem. Negde manje negde više izražen. Ja stripove položim i čitam. Ne čitam ih iz ruke. I to ume da bude toliko zamorno da odustanem i moram da ih čitam iz ruke. Da li je do papira, dal do suviše jako zategnutog konca ili do većeg broja prošivenih strana jednim vezom. Ne znam. Uglavnom, kupim knjigu iz iste štamparije i svaka strana legne kad je obrneš bez da trepne. A stripovi iste štamparije te šamaraju dok ih položene čitaš. Stalno borba sa listovima.
I kod Arna je bio suviše krut povez. Nisam mogao da ga čitam položenog. Ovde sam slikao Fibrine buntovnike koji ne daju da ih čitaš (predzadnja slika)... https://darkwoodforum.rs/index.php?msg=662558 Dekarinog Zerocalcare-a (HC) nisam mogao čak ni da otvorim. U smislu da korice dodirnu površinu stola.
Ma baš dosta izdanja pati od te boljke. Čak i kod izuzetnih izdavača.
Ne znam konkretno kod ovog izdanja kakav je slučaj. Ali, ne čudi me pitanje forumaša.
Upravo to. Evo okačio sam fotografije DC omnibusa od 800 strana i "Balade za Sofiju" gde se vidi "eye" kod DC i nemanje istog kod Publikuma.
Važna je napomena da DC izdanje leži na stolu a "Baladu za Sofiju" držim rukama sa strane jer bi se u protivnom zatvorila.
https://ibb.co/TvGFfKj https://ibb.co/99Dvr5P
To je najveća mana izdanja koja se štampaju u toj štampariji.
Izvinjavam se svima za offtopic. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26951 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40449 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 05/10/2024 : 22:59:53
|
Moram reci da je nakon prvog pregledanja Dzimi sa Nibelunzima dostigao nivo Fibre! Bravo majstore! Samo nastavi! |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2725 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/10/2024 : 03:35:03
|
quote: Originally posted by john connor
Nivp Fibre su vec neko vreme Stalker, Najkula, i Dw. Lokomotiva hit and miss, mada postaju sila.
Apsolutno. Darkvud oduvek ima visok nivo kvalitete i vidi se ljubav i posvecenost svih ukljucenih u dati projekat, pogotovo kada ljudi iz redakcije pisu predgovore i pogovore i analize, kojih naprimer nema u Fibrinim izdanjima. A Stalker i Najkula kao dve izdavacke kuce koje su nastale odnosno potekle na neki nacin iz onoga sto je Darkvud napravio apsolutno drze taj isti nivo kakav ima Darkvud ako ga cak i ne nadmasuju. Ono kad ucenici nadmase ucitelja! |
|
|
Shuckey
Average Member
Croatia
731 Posts
Member since 18/12/2008 |
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
705 Posts
Member since 20/01/2021 |
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1700 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 16/10/2024 : 08:46:22
|
Već ste sve rekli, ali ajde: usuđujem se da kažem da je ovo možda najbolje izdanje na srpskom ikad! A o samom stripu da je jedna od najboljih adaptacija jednog medija u drugi. Na nekim mestima bukvalno kao da se čuje muzika dok se čita strip. Nisam neki poznavalac i veliki ljubitelj opera, ali daleko od toga da imam nešto protiv, ponekad slušam (uglavnom na radiju) delove, ali ovo što je uradio Rasel je zaista impresivno. |
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
705 Posts
Member since 20/01/2021 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40449 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
danilo9899
New Member
Serbia
113 Posts
Member since 15/12/2015 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21188 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1630 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 10/12/2024 : 01:47:31
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara Prevod: Goran Skrobonja
Secam se Skrobonje dok je pocinjao da piše horor 80tih i njegovih prica iz Siriusa i, kasnje, Alefa... Prva knjiga Nakot koliko se secam... izasla tu negde kada i Zivkovicev prvenac Cetvrti Krug...
Dobar izbor, sigurno je fantasticno odradio. |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1630 Posts
Posted - 10/12/2024 : 01:51:17
|
quote: Originally posted by Shuckey Od kad sam naučio o opuštanju hrbata (rikne) na onom jednom topicu radim to na svakom tvrdokoričenom stripu sa više od 60 stranica.
Hvala na ovome, ja sam ovo radio ali samo sa prednje strane pa se hrbat/rikna stipa/knjiga iskrivi ka napred (ukosi se, ne znam kako da objasnim). Sprecava lomljenje ali ne izgleda optimalno (i kasnije sam to onda "ispravljao" radeci isto ali od zadnje strane).
Logicno je ovako ici sa obe strane istovremeno i podjednako, bas sam glup sto se nisam toga sam setio |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1630 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6303 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 14/12/2024 : 19:37:58
|
quote: Originally posted by wintermute
Recenzija matorog konja...
Evo ispravio ti video.
Meni je ostala jos samo zadnja epizoda (Sumrak Bogova 2) i moram priznat da sam samo opet nasjeo na tuđi hype. Jebem se glupog što ne pročitam privju kada ga već ima prije kupnje. Mislio sam da je ovo drugi Isusov dolazak po pisanju tu na forumu, međutim tjeram se evo sutra će biti treći dan da ga čitam nasilu.
Početak mi je bio baš dosta naporan, ali kasnije to sve ipak malo sjedne na mjesto i bude OK, ali OK. Izdanje godine za mene ni blizu. Crtež mi se sviđa, podsjeća me dosta na Bajke, ali priča mi je lagani smor. Prijevod mi se jako sviđa, nekako je sve fino tečno, lijepo... ne znam kako objasniti. Ugl strip ima sve sastojke osim što mi priča šteka tj nije mi ispričana na nešto napet način. Ajd vidjet ću još tu zadnju epizodu, ali da je naj naj, ne može mi popraviti dojam ovoga prije, tj to je ionako jedna priča ispričana u svim tim epizodama.
Tehnički jako dobro izdanje, ali Fibra je i dalje nivo iznad.
Pošto je meni ovo ''ošlo u krivu rupu''...imam neki filing da će Shaneru biti bogovski.
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 14/12/2024 19:52:38 |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2344 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 14/12/2024 : 20:02:37
|
I u meni si probudio nadu da ce mi ipak dobro da legne :) |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1630 Posts
Posted - 14/12/2024 : 20:14:11
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Hvala! Zaboravio sam da promenim https u http (sad sam to uradio za svaki slucaj).
Ne znam zasto meni radi i sa https a drugima ne tako da ne vidim kada to zaboravim.
Mislim da je i Markos ovo jednom istrazivao i nije bilo odgovora.
A sto se stripa tice, ja sam ga davno probao na engleskom i uopste mi se nije svideo i odustao sam brzo. Onda je krenuo ovaj hype pa sam probao opet i jos manje mi se svidja i opet sam odustao posle 20ak stranica. Ne svidja mi se ni crtez ni dijalozi ni tema ni radnja bas nista. Uopste nije moj tip stripa.
Ali radujem se da ga mnogi vole a i izdanje mi izgleda vrhunsko. |
Edited by - wintermute on 14/12/2024 20:20:57 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8360 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 14/12/2024 : 20:59:33
|
Rekao bih da stari mitovi, legende, epovi, spevovi, pa i opere i klasična literatura ne prate savremene trendove u pisanju scenarija, zapleta, napetosti, bez kojih jedan deo današnjih konzumenata ne može da uživa tj. da se uživi. Šta da se radi, bolje se držati izvornika u adaptacijama, nego praviti nešto sasvim drugačije za novu publiku (a samo ime da ostane isto) i izneveriti očekivanja poznavalaca materije i samu ideju koja je i bila inspiracija strip-umetniku. |
Edited by - alexts on 14/12/2024 21:00:44 |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2200 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 14/12/2024 : 21:39:39
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
... Tehnički jako dobro izdanje, ali Fibra je i dalje nivo iznad...
I ja volim Fibru. Ali izjaviti da je Fibra prva liga a Stalker druga liga? Bilo bi dobro kad bi rekao koji su te tehnički aspekti ovog Stalkerovog izdanja razočarali?
Inače, ja ti preporučujem 100%, mislim da je najbolji komad ove ture Stalkera. I Prsten i Edena i Kaza su specifični. Dok je 100% "narodski" strip.
|
Resistance is futile. |
|
|
Topic |
|