forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 STALKER: Prsten Nibelunga
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 12:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Žil Žurdan,u 4 integrala,najbolje kod Najkule.

Malo offtopika, ali ja bih prvo išao sa integralima koji se nastavljaju na Bookglobe, zbog bolje i sigurnije prodaje, pa onda objavio početne ponovo za kompletiranje.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 16/12/2024 : 12:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Hvala, dečki. :)

Fredi kreće u štampu. Stiže krajem januara, najkasnije u februaru.

Za ŽŽ navijamo za Dekija.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/12/2024 : 12:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
dzimi je nas
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2313 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 16/12/2024 : 12:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
dzimi i trst su nasi.

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/12/2024 : 12:52:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
a i mi smo dzimijevi, sem aleksanran
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 16/12/2024 : 12:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

a i mi smo dzimijevi, sem aleksanran

www.youtube.com/watch?v=fzyLoM8qpfI

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx

Edited by - AleksandarN on 16/12/2024 12:56:44
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29423 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/12/2024 : 12:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN
Napisao si: "Kazu i Rasela si kupio prevashodno jer si kolekcionar i želiš da ih imaš." meni se iz navedenog ucinilo da (mislis) da me poznajes ali nagadjas, ok.

Za pohvalu je to sto si uradio i mislim sam ti se 2-3x zahvalio jer jesam zahvalan. Nisam se javio tebi zato sto sam ja to hteo nego zato sto me je Mare to zamolio jer kod njega nismo nasli ispravan primerak.
Ako cemo o pohvalama: Markosa sam pre godinu i nesto pitao na fejsbuku za Daytripper koji je godinama unazad rasprodat i on mi javio da je nasao primerak u magacinu i doneo mi kada na promociji Cat Claw u KC gradu i poklonio mi. Glanc nov primerak i na moju zahvalnicu je samo stidljivo rekao "ma nista". Ne verujem da me covek poznaje osim kao nekog tipa sa fb-a i foruma koji cita stripove a jos mi je x puta pomogao oko raznih stvari. Hvala mu za to! Kad vec pricamo o onome sto je neko uradio za mene. Ponovo, ja sam ti zahvalan za to ali ti si mi zamenio primerak koji sam ja kupio, nisam ga dobio. Da mi nisi odgovorio, sve bi islo preko Marka i ja bih opet dobio ono sto sam platio.
I da se razumemo, svi mi zelimo najbolje za nas novac tj da smo kupili ono sto je reklamirano, u suptrotnom je to obmana.
Vidim da ti smeta jer nisam precutao zamenu Kaze ali kad vec reklamiras svoja izdanja koja trebaju da budu 50% skuplja i kao tehnicki savrsena u svakom smislu valjalo bi tako i bude. Ispuni ono sto reklamiras i ni od mene niti od bilo koga takvih komentara nece biti.
Ali... i losa reklama je dobra reklama!

Aco, nisi fer. Nije Džimi u istoj situaciji kao ja pa da može poklanjati šakom i kapom okolo. Napravio je maksimalno koliko je mogao, zamijenio ti primjerak i to je više nego fer i korektno od njega. Što se reklame tiče, nisam baš vidio da on okolo reklamira tehničko savršenstvo, to više fanovi rade. A to je uvijek nezgodno jer fanovi znaju biti veliki navijači, pa u svom navijanju naprave svom klubu medvjeđu uslugu. Evo, i mene je Diskach gore nahvalio toliko da mi je neugodno, a uvijek može doći netko i ljutito reći "ma nemoj, a na mom primjerku tog i toga stripa ta i ta greška, kakvo je to tehničko savršenstvo, to je prevara!" Kao izdavač ne možeš imati kontrolu nad svim, bitno je da radiš najbolje što možeš, a meni se čini da sad u Srbiji imate nekoliko izdavača koji rade najbolje što mogu i jako se trude da im izdanja budu tehnički što bolja - konkretno Stalker, Najkula, Lokomotiva i Darkwood - neka se drugi ne ljute - i mislim da je bitno da ih podržite i date im vjetar u leđa, a ne sad napadati za svaku sitnicu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4768 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 16/12/2024 : 13:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Daj Milanče najavu za ŽDPTP, pusti prstenjačenje :D

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 14:07:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Mora da je neka manga, kreŠa samo to čita.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4768 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 16/12/2024 : 14:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Mora da je neka manga, kreŠa samo to čita.

:D :D :D

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 16/12/2024 : 16:07:49  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos
Aco, nisi fer. Nije Džimi u istoj situaciji kao ja pa da može poklanjati šakom i kapom okolo. Napravio je maksimalno koliko je mogao, zamijenio ti primjerak i to je više nego fer i korektno od njega. Što se reklame tiče, nisam baš vidio da on okolo reklamira tehničko savršenstvo, to više fanovi rade. A to je uvijek nezgodno jer fanovi znaju biti veliki navijači, pa u svom navijanju naprave svom klubu medvjeđu uslugu. Evo, i mene je Diskach gore nahvalio toliko da mi je neugodno, a uvijek može doći netko i ljutito reći "ma nemoj, a na mom primjerku tog i toga stripa ta i ta greška, kakvo je to tehničko savršenstvo, to je prevara!" Kao izdavač ne možeš imati kontrolu nad svim, bitno je da radiš najbolje što možeš, a meni se čini da sad u Srbiji imate nekoliko izdavača koji rade najbolje što mogu i jako se trude da im izdanja budu tehnički što bolja - konkretno Stalker, Najkula, Lokomotiva i Darkwood - neka se drugi ne ljute - i mislim da je bitno da ih podržite i date im vjetar u leđa, a ne sad napadati za svaku sitnicu.

Marko, nesto se ne secam i da si ti pisao po forumu ili na fejsbuku kako poklanjas ovo ili ono. Da li ja treba da se izvinim ili zahvalim (naravno da cu reci hvala!) prodavcu koji mi je prodao pakovanje Jafa keksa sa 2 budjava keksa ili da ce prodavac da se hvali kako mi je zamenio kutiju keksa? Prodao si mi neispravno, zelim ispravno, zameni ili vrati novac, nema dalje. Ne znam za sta Dzimiju dugujem toliku zahvalnost a da ne smem da kazem da nesto nije uradjeno kako treba? Jako je lepo od njega sto mi je slikao ispravan primerak, stavio u (divnu) Stalker kesu i ostavio za mene ali on nije ni prvi ni poslednji koji bi tako nesto uradio. Ne zelim da zvucim nezahvalno ali to sto je uradio je sasvim normalno i ljudski. Ali ono "e taj strip treba da kosta 50% skuplje". Bas me zanima ko bi dao 11900 din (puna cena bez popusta) za jedan strip od 452 stranice u boji tvrdog poveza? Ovi Dzimijevi svedoci prvi ne bi kupili i jos bi bili glasniji nego ja na tu temu.
Da dodam jos da na mom Nibelungu nije lose odrezana jedna stranica, nego sigurno 10-15. Zapisacu kad budem citao pa cemo da diskutujemo da li vredi 11900 din.
I da se razumemo, ni od koga ne trazim da mi ista poklanja, tebi sam od srca jako jako zahvalan za to sto si mi poklonio Daytripper ali ja sam ponudio da platim na sta si ti dzentlmenski rekao da ne treba nista tj da je poklon. Skromnost je ogromna vrlina! Zbog takvih stvari cu te uvek ceniti a svi znamo sta si uradio za ex-YU strip scenu, i dalje radis i boris se uprkos svemu sto te je snaslo na ovoj strani granice. I kad smo vec kod te teme, nisam primetio da se Dzimi potrudio da izveze svoje stripove u Hrvatsku. Mozda gresim...

p.s.moje misljenje od Dzimiju nece uticati na to da li cu kupovati stripove ili necu. Svratio do Alan Forda da odvezem nesto i vratih se kuci sa dva Pankreasa koji sjajno izgledaju! Neprijatelj te podrzava, Dzimi!

Groucho Marx

Edited by - AleksandarN on 16/12/2024 16:09:00
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 16/12/2024 : 16:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Nisam nigde rekao da si bilo šta dobio na poklon, niti da je nešto nadljudski urađeno za tebe, već da si brzo dobio ispravan primerak i da je neumesno da pričaš kako izdanje ne valja.

Ajde, čoveče, ne spamuj više. Ružno je s takvom umišljenošću pričati o stvarima o kojima nemaš pojma.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 16:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
50% na 6000 je 9000. Nije 100% povećanje.

Znao sam da je imao 1 iz matematike.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 16/12/2024 : 16:22:40  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dzimi Gitara

Nisam nigde rekao da si bilo šta dobio na poklon, niti da je nešto nadljudski urađeno za tebe, već da si brzo dobio ispravan primerak i da je neumesno da pričaš kako izdanje ne valja.

Ajde, čoveče, ne spamuj više. Ružno je s takvom umišljenošću pričati o stvarima o kojima nemaš pojma.

Pobrkao si nesto, ti si meni zamenio Kazu a ja pisem o Nibelungu.
Nisam ja nigde ni napisao da si mi dao nesto na poklon (dobro, jesi kesu i to vredi spomenuti). Ti si sam poceo da spominjes celu pricu o zameni.

Opet mislis da me poznajes kad kazes da nemam pojma?

Groucho Marx

Edited by - AleksandarN on 16/12/2024 16:27:55
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 16/12/2024 : 16:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

50% na 6000 je 9000. Nije 100% povećanje.

Znao sam da je imao 1 iz matematike.

Konacno da si nesto u pravu.
Dzimiju bi "moja matermatika" savrseno odgovarala.

Istina da sam imao 1 iz matematike i ponavljao svaki razred osnovne skole. Ne mogu bas da vadim mere iz projekta i da racunam cene stripova. Pogresi covek!

p.s.odspavaj malo, procitaj neki strip, prosetaj, druzi se u stvarnom svetu, nece forum propasti bez tvojih komentara.

Groucho Marx
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2190 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 16/12/2024 : 16:28:40  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

... Evo, i mene je Diskach gore nahvalio toliko da mi je neugodno, a uvijek može doći netko i ljutito reći "ma nemoj, a na mom primjerku tog i toga stripa ta i ta greška, kakvo je to tehničko savršenstvo, to je prevara!" Kao izdavač ne možeš imati kontrolu nad svim, bitno je da radiš najbolje što možeš, a meni se čini da sad u Srbiji imate nekoliko izdavača koji rade najbolje što mogu i jako se trude da im izdanja budu tehnički što bolja - konkretno Stalker, Najkula, Lokomotiva i Darkwood - neka se drugi ne ljute - i mislim da je bitno da ih podržite i date im vjetar u leđa, a ne sad napadati za svaku sitnicu.

Ti i Džimi ste felerični na sličan način. Nema tu mnogo razlike. Deli vas samo malo razlike u iskustvu, a tačka kojoj težite je ista. Zaborave nekad ljudi koliko je Fibra progutala grešaka do sada. Drago mi je da ti nisi zaboravio.

Ma sve ovo stoji, svi pomenuti izdavači su hvale vredni. Sitnih zamerki će uvek biti.

Važno je i da Džimi ne odgovara mnogo ovde na forumu zašto je sečenje otišlo jedan mm ukoso, nego da odgovori sledećim izdanje nor Lone Sloane, koje će biti još bolje.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29423 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/12/2024 : 16:28:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ja ga razumijem jer sam sve to prošao u svojim počecima, pa znam kako mu je. Da se njega pitalo, sigurno tih krivih rezova ne bi bilo, ali on tu nema što napraviti. Doveden je pred gotov čin. Ako im vrati cijeli tiraž zbog toga, najvjerojatnije više nikad tamo neće tiskati, jer je premalen da bi tiskara progutala taj gubitak koji će onda nadoknaditi u nekim budućim poslovima. A ako ga oni stave na crnu listu, di će onda tiskati? U Simbolu?

Što se cijene tiče, da, po nekim normalnim parametrima bi to trebalo biti skuplje. Samo što, naravno, to onda nitko ne bi kupio. Ali tako nam je svima izdavačima. On se samo brani na napade "to je preskupo" odgovorom "ali to treba zapravo koštati puno više", što je, točno, ali nepopularno. Jebi ga. Nije lako biti izdavač.

Zašto mu duguješ zahvalnost? Pa kao običan kupac, ne za puno toga. Ali kao veliki stripofil, isto kao i Dekiju ili ostalim fanovima-izdavačima itd... zato što postoji:) Zato što donosi neke vrijedne, a nekomercijalne naslove u vrlo dobrim izdanjima.

Trouble will find me
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 16:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ali da je bilo samo 20% skuplje i otišla cena na 14300, to bi stvarno bilo mnogo. Ja prvi ne bih kupio.
Kešom, morao bih na rate.

Edited by - alexts on 16/12/2024 16:40:16
Go to Top of Page

Grzi
Starting Member

29 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 16/12/2024 : 16:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
da sam ja izdavač stripova na ovom području bacio bi se sa zgrade nakon prvog topica o mom prvom izdanom stripu na ovom forumu.

a da sam renomirani izdavač koji također drži najveći stripovski forum na ovim prostorima kao NETKO, nakon topica za npr. 100 Metaka (slučajan izbor, bilo ih je...) bi snimio video kako palim požar u skladištu di držim sve stripove, objavio ga na forumu, pustio da komentirate dan-dva, onda zatvorio sajt i forum pa se snađite.

tako da, svaka čast momci!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 16:57:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grzi

Ma nema na čemu, tu smo da komentarišemo.

Sem, ako nisi mislio na izdavače
Go to Top of Page

Grzi
Starting Member

29 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 16/12/2024 : 16:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
i jedne i druge, za jedne iskreno, druge ironično! sami odlučite što vam više paše!
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 16/12/2024 : 17:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Nije Aleksandar video očito, na više mesta sam u prethodnih par godina objašnjavao šta to tačno znači kad kažem da izdanja treba da koštaju više. To je ona čuvena razlika između skupo i mnogo para. Da mi neko sada ponudi novi Mercedes za samo 20K evra, meni bi to i dalje bilo puno para, ali bilo bi vrlo jeftino, zar ne. Nibelunzi koštaju mnogo para spram proseka, ali su jeftino izdanje. Govorio sam neretko o tome kako je ekonomski neraznumno da se izdavači pokrivaju na tako visokoj margini, na 60-75% prodatog tiraža. Ali da nemaju izbora jer standard uslovljava što niže cene. U takvim uslovima izdavači se lako zakoče, uspore...
Ovde govorim o izdavačima stripova, jer ostali izdavači imaju marginu negde 30-50% i oni nas gledaju kao ludake kad čuju kakvu računicu pravimo.
Na svaki brzo rasprodat naslov, poput Prstena, dođu 2-3 koja se kilave. Nema sreće u ovom ataru...

O tome govorim kad kažem da je "realna cena 50% viša". To je naravno paušalna procena, ali poruka je jasna.
E sad, ja razumem da me nisu svi čuli kad govorim o tome, i da izvađeno iz konteksta može zvučati arogantno. Mada to ne opravdava maliciozne konfabulacije o buđavom keksu i poklonjenoj kesi.
Ali tako isto, ljudi koji to razumeju, a forumi služe tome, da razmenimo saznanja, nisu „Džimijevi svedoci“ već normalni ljudi zainteresovani za sudbinu izdavača.

Još da kažem, Marko je lepo istakao, ja nikada nisam rekao da je Prsten Nibelunga „izdanje godine“, niti sam ga hajpovao. Štaviše, na svaki hvalospev tog tipa sam odgovorio da je to krajnje subjektivan doživljaj.
Ali ako je pitanje da li mi je drago što su ljudi tako lepo reagovali na izdanje koje je pripremano sa puno ljubavi i truda, naravno da mi je drago.

I da neko neiskusan ne bi nakon svega pomislio, kakav li je to krš od knjige, kakva li je to splačina neobrezana, prilažem video recenziju Matorog Konja, na kojoj se vrlo lepo može steći utisak o izdanju.

Ako sam nešto preskočio, Grzi je sve rekao.

Edited by - Dzimi Gitara on 16/12/2024 17:08:02
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2313 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 16/12/2024 : 18:01:33  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dzimi Gitara
Na svaki brzo rasprodat naslov, poput Prstena, dođu 2-3 koja se kilave. Nema sreće u ovom ataru...

Colte vrati Dzimiju nalog..

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29423 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/12/2024 : 18:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grzi

da sam ja izdavač stripova na ovom području bacio bi se sa zgrade nakon prvog topica o mom prvom izdanom stripu na ovom forumu.

a da sam renomirani izdavač koji također drži najveći stripovski forum na ovim prostorima kao NETKO, nakon topica za npr. 100 Metaka (slučajan izbor, bilo ih je...) bi snimio video kako palim požar u skladištu di držim sve stripove, objavio ga na forumu, pustio da komentirate dan-dva, onda zatvorio sajt i forum pa se snađite.

Sve to ide u rok službe. Ali bez obzira na nerviranje, mislim da je forum dobrim izdavačima puno više dobrog donio nego što im je naudio.

Trouble will find me
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 18:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ipak je Grzi pohvalio izdavače.

Nema pravde. Mi čitaoci se trudimo da analiziramo sve do detalja, a izdavači rade rutinski, mehanički, na autopilotu i opet beru lovorike.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000