forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 STALKER: Prsten Nibelunga
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 15/12/2024 : 21:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dzimi Gitara

Rotografika i Publikum mogu i uoči Sajma da proizvedu isti kvalitet.
S druge strane, u praksi po pravilu jedan broj primeraka ima neko minimalno odstupanje, koje zapravo većina neće ni primetiti, to je normalna pojava u štampi.

Po meni kvalitet mora da opravda cenu. Npr. Libellus je (pre)skup i sve sto sam od njihovih izdanja uzeo je savrseno odradjeno. Doduse, nije to nista zahtevno za stampu ali savrseno izgleda. Nibelung je skup (ne kao Libellus) ali nije opravdao cenu, po meni. Isto, npr. Cuvari Masera od OZ-a je vrlo skup strip ali perfektno odradjen u svakom smislu.

Istina, uvek ima odstupanja ali 2 od 3 (Edenu sam samo na brzinu prelistao i super izgleda) izdanja za sajam od iste ture od Stakler-a nije bas minimalno. Valjalo bi da ih dovedes u red kao sto se ocekuje od tebe i od njih.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 15/12/2024 : 21:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Greska, Nibelung nije izasao za sajam nego za salon. Ili gresim?
Nisam bio ni tamo ni 'vamo pa se ne secam redosleda.

Groucho Marx
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 15/12/2024 : 22:16:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:

S druge strane, u praksi po pravilu jedan broj primeraka ima neko minimalno odstupanje, koje zapravo većina neće ni primetiti, to je normalna pojava u štampi.

Po meni kvalitet mora da opravda cenu. Npr. Libellus je (pre)skup i sve sto sam od njihovih izdanja uzeo je savrseno odradjeno. Doduse, nije to nista zahtevno za stampu ali savrseno izgleda. Nibelung je skup (ne kao Libellus) ali nije opravdao cenu, po meni. Isto, npr. Cuvari Masera od OZ-a je vrlo skup strip ali perfektno odradjen u svakom smislu.

Istina, uvek ima odstupanja ali 2 od 3 (Edenu sam samo na brzinu prelistao i super izgleda) izdanja za sajam od iste ture od Stakler-a nije bas minimalno. Valjalo bi da ih dovedes u red kao sto se ocekuje od tebe i od njih.

Hah, cena bi trebalo da bude oko 50% veća, ali to je druga i preširoka tema.
U svakom slučaju reći da Nibelunzi u ovakvoj opremi ne opravdavaju cenu je preterana konstatacija i kao takva nefer.

Ali neću dalje raspravljati na ovu temu.
Kupac, posebno kolekcionar, imaće svoje argumente, izdavač svoje.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 15/12/2024 : 22:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

U svakom slučaju reći da Nibelunzi u ovakvoj opremi ne opravdavaju cenu je preterana konstatacija i kao takva nefer.

Zao mi jer se ne slazemo ali i ne moramo. Da je bio originalan format i da nije ovog krivog seckanja, bilo bi perfektno. Ali sta je u zivotu perfektno? Nista! Jedno je zelja, sedmo je realnost. Tako da sam zadovoljan ovim sto imam i nije bitno sta mislim o ceni.
A da je cena 50% veca, siguran sam da 80% kupaca ne bi kupilo strip i ti to znas zato je cena kakva jeste.

p.s.ni tematika stripa ni crtez nisu ono sto me zanima (malo je reci da operu ne podnosim!) ali sam uzeo da podrzim i jedva cekam da dodje na red pa mozda promenim misljenje.

Groucho Marx

Edited by - AleksandarN on 15/12/2024 22:30:37
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/12/2024 : 22:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Dilan Dog od VČ na 175 strana je 3000 delimično crno-beli, nešto manji format.Da ima 450 strana bio bi 7700. Da je isti format i ceo u boji, bio bi najmanje 8500.

Prsten Nibelunga je 5000. Po cenama VČ kod njih bi bio znači 70% skuplji. A pošto ima manji tiraž od DD digli bi cenu na blizu 10000. Toliko o skupoći i koliko AleksandarN zna matematiku.

Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 15/12/2024 : 23:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Dilan Dog od VČ na 175 strana je 3000 delimično crno-beli, nešto manji format.Da ima 450 strana bio bi 7700. Da je isti format i ceo u boji, bio bi najmanje 8500.

Prsten Nibelunga je 5000. Po cenama VČ kod njih bi bio znači 70% skuplji. A pošto ima manji tiraž od DD digli bi cenu na blizu 10000. Toliko o skupoći i koliko AleksandarN zna matematiku.

VČ je merodavan za cene stripova?
Tvoji komentari su odavno postali bezvredni tako da neću nastavljati.

Groucho Marx
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2832 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 16/12/2024 : 00:54:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne ide to baš tako!
Evo Supermajk na 544str, cena 3920din (na AF sajtu)
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 01:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
CRNO BELI! Takođe na manjem formatu. Opet Stalkerov Prsten ispada povoljnije.

Promašen ti je primer jagodo.Samo da je veći format tj isti kao PN taj Zagor bi bio 5000, a da je u boji bar 6500.

A Zagor je najpopularniji junak stripa na Balkanu, sa najvećim tiražima, njegova cena po primerku bi trebalo da je najpovoljnija.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 16/12/2024 : 06:31:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Zao mi jer se ne slazemo ali i ne moramo. Da je bio originalan format i da nije ovog krivog seckanja, bilo bi perfektno. Ali sta je u zivotu perfektno? Nista! Jedno je zelja, sedmo je realnost. Tako da sam zadovoljan ovim sto imam i nije bitno sta mislim o ceni.
A da je cena 50% veca, siguran sam da 80% kupaca ne bi kupilo strip i ti to znas zato je cena kakva jeste.

p.s.ni tematika stripa ni crtez nisu ono sto me zanima (malo je reci da operu ne podnosim!) ali sam uzeo da podrzim i jedva cekam da dodje na red pa mozda promenim misljenje.

Da si kupio neki strip koji već imaš, recimo pomenuo si Edenu, to bi mogao okarakterisati kao podršku.
Kazu i Rasela si kupio prevashodno jer si kolekcionar i želiš da ih imaš. I ti to znaš. ;)
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 16/12/2024 : 07:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Da si kupio neki strip koji već imaš, recimo pomenuo si Edenu, to bi mogao okarakterisati kao podršku.
Kazu i Rasela si kupio prevashodno jer si kolekcionar i želiš da ih imaš. I ti to znaš. ;)

Sta mislis gde sam listao Edenu? Nisam u Alan Fordu nego kod kuce. Kupio sam i poklonio. Da li je to podrska ili ne proceni sam. Dalje, Kazu sam kupio jer obozavam takve stripove, Poupa uzeo iz istog razloga. Blize, Nikopol sam imao od Fibre, kupio tvoj (iako je skuplji, kad pricamo gore o cenama), zamenio Fibru. Sto znaci da sam kupio strip koji imam. Bilala imam od Publike/VC pa sad razmisli da li cu uzeti tvoja izdanja. Da li si siguran da me poznajes kao sto mislis?

Groucho Marx
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 07:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ja sam sva izdanja Stalkera uzeo samo iz podrške, a Džimi mi ni hvala nije rekao, a kamoli da me časti setom besplatnih izdanja.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 16/12/2024 : 07:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sta mislis gde sam listao Edenu? Nisam u Alan Fordu nego kod kuce. Kupio sam i poklonio. Da li je to podrska ili ne proceni sam. Dalje, Kazu sam kupio jer obozavam takve stripove, Poupa uzeo iz istog razloga. Blize, Nikopol sam imao od Fibre, kupio tvoj (iako je skuplji, kad pricamo gore o cenama), zamenio Fibru. Sto znaci da sam kupio strip koji imam. Bilala imam od Publike/VC pa sad razmisli da li cu uzeti tvoja izdanja. Da li si siguran da me poznajes kao sto mislis?

Ja uopšte ne tvrdim da te poznajem, naprotiv
Ali ono što emituješ prema meni izgleda ovako.
Kupio si knjigu, imao si reklamaciju, izdavač lično ti slikao drugi primerak i poslao fotku da se uveriš, potom ti odneo na prodajno mesto.
Dobronameran čovek bi pomislio da takav izdavač zaslužuje pohvale, ako ne i samo izdanje, koje je takođe izuzetno.
Međutim, ne. Čim su se pojavile kritike, ti si pritrčao da i ti cipelariš: izdanja mu ne valjaju, ali ja kupio da podržim.

Malo je čudna ta podrška.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 16/12/2024 : 08:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam sva izdanja Stalkera uzeo samo iz podrške, a Džimi mi ni hvala nije rekao, a kamoli da me časti setom besplatnih izdanja.

Hvala, Alekse, bog će znati da nagradi tvoju dobrotu.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2313 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 16/12/2024 : 08:20:19  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Ja sve stripove kupujem zbog podrske a gledam da ih ne citam da ih ne bih ostetio.
Drzim ih tako kuci neko vreme pa izdavacu vratim da ih opet moze da proda.
Milanceta tvrdim da poznajem ali uopste ga ne poznajem.
Svejedno je covek opusten i kul lik sa kamenjem iz dzepova.
Aleksa (starijeg) izuzetno cenim ali ga uopste ne volim.
Ne bi dalje da nabrajam ovo bi trebalo da je dosta.

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 08:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Ja sve stripove kupujem zbog podrske a gledam da ih ne citam da ih ne bih ostetio.
Drzim ih tako kuci neko vreme pa izdavacu vratim da ih opet moze da proda.
Milanceta tvrdim da poznajem ali uopste ga ne poznajem.
Svejedno je covek opusten i kul lik sa kamenjem iz dzepova.
Aleksa (starijeg) izuzetno cenim ali ga uopste ne volim.
Ne bi dalje da nabrajam ovo bi trebalo da je dosta.

Olakšao si svoju dušu, rekao si šta misliš, to je važno.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1978 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 16/12/2024 : 10:53:28  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja uopšte ne tvrdim da te poznajem, naprotiv
Ali ono što emituješ prema meni izgleda ovako.
Kupio si knjigu, imao si reklamaciju, izdavač lično ti slikao drugi primerak i poslao fotku da se uveriš, potom ti odneo na prodajno mesto.
Dobronameran čovek bi pomislio da takav izdavač zaslužuje pohvale, ako ne i samo izdanje, koje je takođe izuzetno.
Međutim, ne. Čim su se pojavile kritike, ti si pritrčao da i ti cipelariš: izdanja mu ne valjaju, ali ja kupio da podržim.

Malo je čudna ta podrška.

Napisao si: "Kazu i Rasela si kupio prevashodno jer si kolekcionar i želiš da ih imaš." meni se iz navedenog ucinilo da (mislis) da me poznajes ali nagadjas, ok.

Za pohvalu je to sto si uradio i mislim sam ti se 2-3x zahvalio jer jesam zahvalan. Nisam se javio tebi zato sto sam ja to hteo nego zato sto me je Mare to zamolio jer kod njega nismo nasli ispravan primerak.
Ako cemo o pohvalama: Markosa sam pre godinu i nesto pitao na fejsbuku za Daytripper koji je godinama unazad rasprodat i on mi javio da je nasao primerak u magacinu i doneo mi kada na promociji Cat Claw u KC gradu i poklonio mi. Glanc nov primerak i na moju zahvalnicu je samo stidljivo rekao "ma nista". Ne verujem da me covek poznaje osim kao nekog tipa sa fb-a i foruma koji cita stripove a jos mi je x puta pomogao oko raznih stvari. Hvala mu za to! Kad vec pricamo o onome sto je neko uradio za mene. Ponovo, ja sam ti zahvalan za to ali ti si mi zamenio primerak koji sam ja kupio, nisam ga dobio. Da mi nisi odgovorio, sve bi islo preko Marka i ja bih opet dobio ono sto sam platio.
I da se razumemo, svi mi zelimo najbolje za nas novac tj da smo kupili ono sto je reklamirano, u suptrotnom je to obmana.
Vidim da ti smeta jer nisam precutao zamenu Kaze ali kad vec reklamiras svoja izdanja koja trebaju da budu 50% skuplja i kao tehnicki savrsena u svakom smislu valjalo bi tako i bude. Ispuni ono sto reklamiras i ni od mene niti od bilo koga takvih komentara nece biti.
Ali... i losa reklama je dobra reklama!

Groucho Marx
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 16/12/2024 : 11:06:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Osećaš se obmanuto? Možeš vratiti knjige gde si ih kupio, to je zakonom garantovano.

Uz ovakvu „podršku”, neprijatelji nisu potrebni.
Go to Top of Page

Lajkovcanin
New Member

Serbia
128 Posts

Member since 22/02/2024

Posted - 16/12/2024 : 11:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Lajkovcanin a Private Message  Reply with Quote
Džimi obmanjuje narod. Naručiš prsten a on ti pošalje debelu knjižurinu...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 11:19:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

kad vec reklamiras svoja izdanja koja trebaju da budu 50% skuplja i kao tehnicki savrsena u svakom smislu valjalo bi tako i bude.

A čekaj malo, meni ne odgovara da budu 50% skuplja, nisam Rockefeller.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2313 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 16/12/2024 : 11:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Pun si ko brod, akademik, a glumis sirotinju.

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40436 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/12/2024 : 11:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Dzimi, ja ne spadam u grupu kolega iznad ali ako ti znaci ja sam prezadovoljan cenom i kvalitetom a pogotovo sadrzajem. Samo nastavi, vrhunsko izdanje sa greskom koju nisam ni primetio dok sam citao. Zanemarljivo ali desava se. Vrhunski radis, kvalitet je top i samo malo vise avantura i tu sam :)

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 11:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Pun si ko brod, akademik, a glumis sirotinju.

Misliš da me poznaješ?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21169 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/12/2024 : 11:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Dzimi, ja ne spadam u grupu kolega iznad ali ako ti znaci ja sam prezadovoljan cenom i kvalitetom a pogotovo sadrzajem. Samo nastavi, vrhunsko izdanje sa greskom koju nisam ni primetio dok sam citao. Zanemarljivo ali desava se. Vrhunski radis, kvalitet je top i samo malo vise avantura i tu sam :)

potpis na Savićev post,Anto's crew je prezadovoljna,i da iskoristim trenutak da pitam kad će Fredi Lombard?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/12/2024 : 11:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
A kad Žil Žurdan - neobjavljene epizode? Možda je to više za Najkulu?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21169 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/12/2024 : 12:18:55  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Žil Žurdan,u 4 integrala,najbolje kod Najkule.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000