forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 11

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6082 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 21/12/2024 : 01:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Shaner voli Noru Jones, da vidimo što će reći za Lauru Marling:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
277 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 21/12/2024 : 01:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Slušao sam sve sa strane 9, konačno sam malo uhvatio vremena; nadam se da ću redom sve preslušavati :D

Jungle love - Više nego okej, da kažem klasika 3+

Jesus, etc. - Šta ga znam, ovo je kao okej, ali nije u mom fazonu i stvarno ne vidim da bih ponovo slušao 2

Pay the man - Iskreno, zadnja 2-3 minuta nisam ni odslušao. Prva 3-4 minuta ok, posle su krenuli delovi koji me baš ne svidjaju a ostalo je puno pesama na stranici 9 tako da ovo ostaje neocenjeno

Iron sky - Ovo mi se nije svidelo. Previše mi je nekako usiljeno a takođe i generički (sad sam možda malo i kontradiktoran :D ) . 2-

You know my name - Pevanje fantastično, i to dosta diže ocenu. Skroz dobra pesma 3+

Il castello - Vrhunski! 5
Inače meni je prog omiljen žanr, a Italijane sam slušao jedino kada pusti brat pošto on to baš dosta sluša tako da znam samo ponešto. Dosta više slušam naravno britanski

La Mela di Odessa - Eh, ovde se malo više preterivalo. Možda bi na neko dodatno slušanje bolje leglo, svakako možda bi mogla da se obrati pažnja 2+

Violet's tale - Šta ga znam, oseti se tu i tamo kvalitet; ali nije mi leglo baš. Ne verujem da bi se vraćao, a i neki delovi u srdini su me baš smorili 2

U plavu zoru - Instrumentalni deo odličan,način pevanja mi se i nije baš svideo; u globalu više nego dobro 4

Edited by - jogurt on 21/12/2024 01:45:14
Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
277 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 21/12/2024 : 01:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote

Ne znam kome bih dao zadatak, ali ajde neka bude shaner

Zanima me mišljenje i ostalih, pošto ovu pesmu stvarno volim; tako da slobodno može da ide i drvlje i kamenje ako se nekom ne sviđa, bilo bi zanimljivo da čitam negativne komentare :D
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1077 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 21/12/2024 : 10:21:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by Chui

Svidila mi se Jungle love, svirka je ka da je snimljena sedamdeset i neke samo moderniji sound produkcije. 7/10

1977.

uff gadno sam se zajebo, bubanj mi je zvučao kao da je furka na sedamdesete ali nešto moderniji sound, nisam ih zapravo nikad slušao
Evo za zahvalu ide Alexts Born od tje bayou od Creedencea, obožavam taj bend, a prvi put sam ih čuo i zaljubio se u njih ko klinac kad je ova stvar svirala na uvodnoj špici filma Čudovište iz močvare II, krajem osnovne sam dobio od starog i njihov best off na tri cda i ljubav za creedence je ostala jednaka do dan danas, danas su mi dobre i njihove country stvari koje sam onomad preskakao.
Born od the bayou baby
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4671 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 21/12/2024 : 12:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

A ja cu da gnjavim nakera:

Shawn James – Burn the Witch

Glas, muzika, tekst, sve mi se sviđa. Samo nikako da se otrgnem utisku da je ovo pravljeno imajući u vidu da će u budućnosti biti korišćeno u nekom filmu ili seriji. Pesma je dobra, ali bez nekog propratnog konteksta uz koji bi pesma išla nekako mi je osećaj.. prazan. Slušanje ove pesme mi je kao da čitam strip Something is Killing the Children, znam da je pisano tako jer je znano da će kad-tad doći neka Netflix adaptacija. Ne znam da li sam dobro objasnio ali valjda shvatate šta sam hteo reći.

............

Ostao sam dužan pa evo jedna glavolomka za Alexts: ako komercijalnu muziku stvara neko ko ima formalno muzičko obrazovanje, da li je to "varanje" kao kada književnik uzme da piše stripove?

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8290 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/12/2024 : 13:06:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Chuia sam planirao kao sledećeg, ali on me preteče.

Creedence Clearwater Revival - Born on the Bayou

Odavno sam imao u vidu, da nabavim ili narežem neki best-of od njih, ali nisam još. Mada mi se neke njihove pesme više sviđaju (Have You Ever Seen the Rain, Proud Mary, Susie Q), ni ova stvar ne zaostaje puno za njima.

Imam jedan solo-album John Fogertyja.

5-/ 5

U kojim li sam (domaćim?) pesmama čuo neke pozajmice od ove stvari?

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8290 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/12/2024 : 13:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Chui

ono što sam planirao za tebe, je nešto sasvim drugačije. Radijski r'n'b hit iz 83-e. Danas se retko čuje jer urednici verovatno ne znaju ni za izvođača (mada je to i dobro, jer hitovi iz 80-ih koji se stalno vrte decenijama, dosade svima).
Zvuk na YT malo tiši - pojačati.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8290 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/12/2024 : 13:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Laura Marling
nije Nora Džons, njen (samo) folk je dosta jednostavniji koliko čujem. Ovako bi Nora zvučala uživo sama sa gitarom i par instrumenata, ali ovo poređenje i nije bitno, jer su različite. Samo po sebi je vrlo solidno u tom žanru.

7/ 10

Edited by - alexts on 21/12/2024 13:36:47
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8392 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/12/2024 : 13:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
jogurt je obozavatelj progresive, ali ajmo vidjet kako dise sa malo drukcijom progresivom od one koju je spominjao. Ovom remek djelu se vracam vec 20 godina. jogurt:

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12639 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 21/12/2024 : 15:24:42  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Za alextsa Cream - N.S.U. - Pjesma ima zanimljivu pozadinu.

Have mercy
Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
277 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 21/12/2024 : 16:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Taal - Stratus

Da, ja uglavnom više volim manje agresivniji prog i prog gde se osete klavijature, ali ovo je odlično. Violine su ovde predobre, a deo od kada počinje pevanje pa do kraja pesme je izuzetan. Možda je u par navrata, oko 4-og minuta npr bilo malo agresivnije za moj ukus, tako da neka ocena bude neki 4+

Ali sigurno ću ovu numeru pustiti još nekoliko puta, za kompletniji utisak; svakako je super što ne davi na prvo slušanje, što često zna da bude slučaj sa progom

Edited by - jogurt on 21/12/2024 17:40:18
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4411 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 21/12/2024 : 16:56:32  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
@naker - Future Warrior mi nimalo nije legao. Glazba koja mi nije ništa pobudila, vrlo onako "u prazno". Nisam baš od tog tipa rocka.

beva je isto od indie glazbe očito, pa nakon nekoliko modernih ubacivanja, evo jedan malo stariji. 2014. je ovo bila top pjesma, šteta što se nisu dalje isprofilirali.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

igor23
New Member

Croatia
271 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 21/12/2024 : 17:28:20  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Pržiona:) Nisam čuo za ovaj bend. Potražit ću ostalo. Volim ovakvu vožnju:) Ima svega da ,čak mi se pričinilo da čujem i Francija:)) Od sličnih bendova slušao sam malo Premiata Forneria Marconi Glavna tema me posjetila na Santanin Fried Neckbones. Odlična stvar ,tnx! Zaboravio si napisat da u pjesmi ima malo i San Remo šuga :) Ocjena 4.8/5
quote:
Originally posted by Chui

Ok idemo IGOR 23 i TONTO sad malo na talijansku prog scenu, ona mi je najdraža nakon britanske. A ostalima kasnije nešto što mi je super a van prog rocka i jazza.

Igor 23 baci uho na talijanski bend Ping Pong i Il castello. Ping Pongovci su snimili mislim tek dva albuma al ovaj na kojem je ova stvar mi je jedan od najboljih albuma prog rock jazz scene ikad. super spoj prog rocka, folka, jazza i divnog starog talijanskog popa.
Evo Il castelo

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k
Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
277 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 21/12/2024 : 17:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Numere sa strane 10 :D

Red guitar - Sasvim okej, ali ne tera me da ponovo pustim pesmu, a i vokal mi je bio loš 3-

Ochi chornie - Vrlo dobro, ali mi je pevanje bilo prenaglašeno. Da mi je vokal legao maksimalno dobro utisak bi bio još bolji, ovako je jako dobar 4

It's too late - Ovo mi se nije svidelo, hip-hop msm da nikad nisam slušao. Premonotono mi je nekako bilo 2-

Future warrior - Ovo nikako nije išlo :D I pevanje i muzika me podseća na dosta goru verziju deftones-a koje sam slušao u srednjoj a sad ih gotovo baš nikad ne pustim 1

Burn the witch - Generalno uglavnom ne volim kad vokal baš dominira nad muzikom kao što mi se ovde učinilo da je slučaj. Inače je dobro što kako ide pesma sve je bolja 2+

mumbai theme tune - Vrlo zanmljivo pre svega. Sigurno će se pustiti bar još jednom za kompletniji utisak 4-

Edited by - jogurt on 21/12/2024 17:39:23
Go to Top of Page
Page: of 11  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000