forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 249

alexts
Advanced Member

Serbia
8306 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/12/2024 : 14:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Da, logično. Gledaš sezonu od 10 epizoda da bi na kraju rekao kako je glupa serija...
Ako mi se ne svidi u prve dve epizode, ne znam šta treba da se desi u ostalima da bi mi se svidelo.

Repliciraš nešto bezveze. Ja bih prekinuo gledanje, ako mi se ne svidi prvih 15 minuta. Uopšte ne pričam o tome, govorim o vrednosti serije, o nekakvoj analizi ili utisku, kojom dolazimo do nje.

Šta mi znači ako je jedna epizoda vrhunska ili dve, ako je cela serija (ona koju sam gledao, ne ona od koje sam odustao), samo dobra? Neću da nosim te epizode u muzej, izvan celokupnog konteksta ne znače ništa.

Edited by - alexts on 02/12/2024 14:44:06
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25407 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/12/2024 : 14:54:46  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Pa čovek ne priča o seriji koju je odgledao do kraja, nego je na trećoj epizodi i kaže da je kvalitet osetno opao. Ne razumem zašto mu onda repliciraš ako ionako pričaš o nečemu drugom?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25407 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/12/2024 : 14:56:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by sawitch

Odgledao trecu epizodu Dine, utanjio se kvalitet drasticno..

Rekoh ti da je u rangu Wheel of times, a ti mi ne veruješ.

Dobri ste, ja pogledo pola prve i batalio.

Ja sam batalio posle druge i po. Videlo se odmah da to neće funkionisati, jbg.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8306 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/12/2024 : 13:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Maigret S02

(2017)

Kao prva, i druga sezona ima dva filma od po 1,5h. Nažalost, to je sve. Sad su amerikanci uzeli prava za novu seriju o Megreu, pa je šansa da ITV nastavi svoju verziju sa Rowanom Atkinsonom u glavnoj ulozi, jednaka nuli. Mada su oni odustali od nastavljanja, još pre neku godinu.

Super je bila ova serija, ne toliko zbog Atkinsona, mada on jeste mamac i razlog zašto će neko pogledati ili je pogledao postojeće 4 epizode, koliko zbog svega ostalog. Atkinsonova gluma je jako suzdržana, da bi napravio otklon od svojih komičnih rola, pa njegovo viđenje čuvenog francuskog, književnog, policijskog inspektora Megrea i nije baš uloga za preteranu pohvalu. Ali "sve ostalo" su i režija, dobre priče tj. njihova adaptacija, ostale uloge, sjajan vizuelni utisak.

Za ljubitelje detektivskih priča, prava stvar i još jednom - šteta što je bilo tako malo epizoda.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8306 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/12/2024 : 15:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Vidim da je o Megreu pisano ovde još na strani 121 topika.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2833 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 11/12/2024 : 22:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Izašla prva sezona serije Secret Level-a, posvećena video igrama.

Evo spiska par prvih epizoda:
1. D&D
2. Sifu
3. New World
4. Unreal Tournament
5. Warhammer 40k
6. Pac-man
7. Crossfire
8. Armored Core

https://m.imdb.com/title/tt33204697/
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3759 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2024 : 17:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Gdje pogledati ovu seriju u solidnoj kvaliteti (boljoj od ove na ytbu)?

Masada
1981 ‧ Drama ‧ 1 season

Dodatak:
na stranici ok.ru ima sve 4 epizode....

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 18/12/2024 11:24:31
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4674 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 21/12/2024 : 21:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Sons of Anarchy (#1-7) (2008-14)

U malom zabačenom učmalom gradiću udruženje bajkera i automehaničara služi kao paravan grupici odmetnika koji uteruju dugove, prodaju oružje & drogu, i čine razne druge kriminalne radnje. Udruženje ima svoj kodeks časti i pravila kojih se čvrto pridržavaju. Njihova banda prima samo belce, i često se sukobljava sa drugim konkurentnim bandama (Meksikanci, Crnci, Irci, neonacisti itd). Iako su odmetnici, oni smatraju da rade najbolje za svoju mesnu zajednicu i često pomažu lokalnim žiteljima u nevolji. Dok ratuju sa drugim bandama često ratuju i unutar sopstvene bande jer večito traje borba igre prestola za prestižno mesto predsednika bande...

Sons of Anarchy bi se najbolje mogla opisati kao GTA serija. Svi koji su igrali i vole te čuvene video igre znaju šta mogu da očekuju jer mnoge epizode iz ove serije su skoro pa identične kao misije iz GTA-a. Dok zabačeni mali gradić, kriminalne radnje, i bande podeljene po nacionalnosti i boji kože povlače dosta sličnosti sa Sopranosima i stripom Skalpirani. Uz Kuma je pozajmljen momenat da kada što više želiš da se izvučeš iz kriminala i uđeš u legalne vode, to postaje teže i uvlače te ponovo u još veći mulj... Serija vuče inspiraciju iz arhetipova uspostavljenim u Šekspirovom Hamletu. U seriji se može uočiti dosta referenci iz Biblije. Dosta se obraća pažnje na male detalje pa neke stvari još sa samih početaka prve sezone će imati svoju kulminaciju u poslednjoj sezoni (obratiti pažnju na ženu beskućnicu, kao i na simbole vrane, vina, i hleba).

Bitan atribut ove serije je glumačka postava koja zaista ima dosta zvučnih imena poznatih iz nekih drugih filmova i serija. Hannam se proslavio sa ovom serijom, Katey Sagal kao Peggy iz Bračnih voda je apsolutna zvezda serije kako je odglumila, njen muž je Ron madafaka Perlman, tu je ludi Škot iz Sin Sitija, seksi Adriana iz Sopranosa, Burt iz Mementa, policajca glumi Sheridan (scenarista Sicaria, Hell or high Water, Yellowstone itd), glavna detektivka iz serije Profiler, tu je i Skinner iz X-Files. U sporednim ulogama se pojavljuju i Danny Trejo, Marilyn Manson, Courtney Love. A kao da sve ono nije dovoljno cameo ulogu ima i Stephen King. Da se čovek zapita ko sve ne glumi u ovoj seriji, a verovatno sam i zaboravio neka imena.

Serija ima par mana. Za razliku od modernih serija koje su pravljene kao filmovi iz više delova, najčešće po 1h, sa oko 8 epizoda po sezoni; SOA je serija starijeg kova pa ima više epizoda po sezoni i kraće su. Nisu sve epizode i sve sezone istog kvaliteta. Serija je krimi-sapunica jer je bazirana na likovima, ako vam se likovi ne svide nema smisla dalje gledati jer je ključ po kojem je rađena serija biti emotivno povezan sa likovima kako bi gledaoce zanimalo šta će im se sve desiti i kakva će ih sudbina zadesiti. Serija zastupa pre svega američke vrednosti pa ima dosta bedastoća gde grupa odmenika gospodari malim gradićem i šetaju po policijskoj stanici kako im dune. Generalno je policija skoro pa nevidljiva u seriji. Katey Sagal izgleda kao baba skoro u sedmoj deceniji života, a u seriji prikazana kao neka seksi mačka wtf. Ima dosta patetike i repetivnosti gde se likovi non stop grle i pozdravljaju, ili postaju najbolji prijatelji iako su epizodu ranije hteli da se ubiju itd.

Ima par nedostataka, ali veoma dobra serija. Radnja veoma slična GTA igricama, dok tematski ima par sličnosti sa Sopranosima i Skalpiranim. Čudi me da se malo pisalo o ovoj seriji. 8/10

Edited by - naker on 22/12/2024 07:54:17
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40437 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/12/2024 : 07:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Vrhunska serija u prvih par sezona, posle debelo srozavanje sa pricom. Muzika razbija koliko je dobra.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4674 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 22/12/2024 : 07:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Vaistinu dobra muzika, osim onih pesama koje peva Pegi iz Bračnih voda

Vidiš meni su prvih par sezona čisto bile OK (najlošija sezona u seriji mi je ona sa izletom u Irskoj kada se nepotrebno otišlo u političke vode). Ali postalo zanimljivo kada je došlo do prvih bitnih smrti i kada je Jax preuzeo kormilo bande.
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4412 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 22/12/2024 : 08:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Sinove sam nekoc gledao i iz nekog razloga stao na 5.sezoni i vise se nisam vracao. Bit ce da mi je bilo previse patetike i nekih nerealnih situacija.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4674 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 22/12/2024 : 08:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Stvarno ima previše patetike. Dešavanja su nerealna koliko su i GTA igrice nerealne pa mi to nije predstavljalo problem. Peta mi je možda i ponajbolja sezona zbog Opia i kulminacije rivalstva Jax vs. Clay.
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

170 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 22/12/2024 : 10:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Gledala sam SOA pre jedno 5-6 godina. Dosta toga se ne sećam. Navuče se čovek brzo, ali brzo se i iznervira zbog nelogičnih i tupavih postupaka ljudi. Koliko su bili tupavi, da mi je patetika u tim momentima bila u drugom planu. Pa kao što si pomenuo tu je i repetitivnost... Zbog istih stvari sam neke druge serije ostavljala i na poslednjim sezonama, ali ovu sam nekim čudom izdržala do kraja. Nakon kratke pauze sam čak prešla da gledam Majance. Međutim, ispalo je da sam se zasitila i teme i likova. Posle par epizoda sam odustala.

Muzika u seriji je zaista odlična! Deluje da je vrlo pažljivo birana. A Kejtina verzija Strange fruit mi nije bila baš toliko dno. Ostalih njenih obrada se ne sećam. Eto koliko mi je (ne)upečatljiva bila u pevanju, ali je zato glumom razvalila.

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4356 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/12/2024 : 10:45:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ja sam ove godine isto opet krenuo sa SoA, stao na trećoj i nikako da nastavim. Kad je išlo mi je bilo super ali tek sad primjećujem mnogobrojne slabosti u scenariju kroz svaku sezonu. A stao sam valjda zato što me živcira ta fascinacija Irskom općenito, ko da je neki naš pisao scenarij.
Osim toga ima hrpa patetičnih događaja koji kao da su sami sebi svrha. Ne produbljuju karakterizaciju likova i ne dočaravaju život u tom gradiću nego samo razotkrivaju sve slabosti u fikcijskom mehanizmu. Baš dobar opis- GTA serija.
Isto mi je neshvatljivo kak Jax cijelo vrijeme hoda ko da preskače stepenice ili ima hemeroide. To je valjda nekji gangsta đir ili što?
I u gotovo svakoj epizodi ima toliko copy-paste rečenica da je to teško za izdržati. Bilo bi kul da se zbroji koliko puta u svim sezonama netko izgovori "dis is fo d klab" repliku.

Bok, kako si.
Go to Top of Page
Page: of 249 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000