Author |
Topic |
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4356 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 22/12/2024 : 15:08:46
|
Al Kooper/Mike Bloomfield: Season of the Witch Dok sam bio mlađi i znao izlaziti u Route 66 i slične birtije ovo sam čuo vjerojatno stotine puta. Dobro kao pozadinska mjuza ali nezanimljivo za pustiti si doma i proučavati.
Jestofunk - Say It Again Kul vokal i dobro bassovanje. Sample iritantan za popizdit - nek crkne. Gitarski dio zanimljiv odnosno dost dobar buildup u 3/3 pjesme.
King Curtis - Whole Lotta Love Live Kul ali je cover.
Cécile McLorin Salvant - Ghost Song Nope nope nope, taj Jazzsoul mi je jednostavno dosadan. Fali instrumenata. Pa makar i šargija.
Ten Years After - I Can't Keep From Crying, Sometimes Ovo je dobro, volim takav spoj odlične gitare i hammond orgulja. Dušu dalo za sparne ljetne večeri na terasi.
@vatrena_stenica: meni čak i nije guilty
@jogurt: ću poslušam :)
Edit jer nisam vidio alextsov post
Orville Peck & Kylie Minogue & Diplo - Midnight Ride Uf ovo je užas. Ljigava travestija koja bi htjela biti mainstream Vrijedi sve isto što i za onu Bevinu stvar.
@Beva: ma treba malo zapaprit kad ti se nešto ne svidi. Netreba se ustručavat. Volim i ja hrpu gejštine i to je sve ok :) |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 22/12/2024 15:28:34 |
|
|
Chui
Senior Member
1088 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8314 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Tonto
Advanced Member
8399 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 22/12/2024 : 15:30:09
|
The Streets - It's to Late - Meni je ovo grozno. Zanr koji mi je odbojan i ne zanima me, nisam ni najmanje kompetentan ocijeniti ovo. Ocjena potpuno subjektivna jer i ako ima neku kvalitetu ja je ne razumijem niti zelim razumjeti 0/10
Palms - Future Warrior - Ne. U svakom aspektu. 0/10
A.R. Rahman - Mumbai theme tune - Dobro mi je ovo. 7.4/10
Lauru Marling - The Captain And The Hourglass - Draga mi Laura. Nista posebno, ali ugodno i vise nego slusljivo. Ima i boljih stvari, ali i ova ide medju bolje. 7.6/10
Scott Walker - Plastic palace people - Sanjivo, a monotono i bogato u isto vrijeme sve na nacin koji mi odgovara. 6.2/10
CCR - Born On The Bayou - Ako ne racunamo zadnji album sve od kredenci ide između ocjena 9 i 10. Born on the bayou je 9.4/10
Evanescence - Lithium - Nisu mi losi Evanescence, nije nesto sto cu slusat doma, ali dobri su. 7.2/10
Jeffrey Osborne - Stay With Me Tonight - Dosadno i lose. 3.2/10
Cream - NSU - Cream mi nikad nisu bili top, ali nisu bili ni daleko. Diskografija se izvrtila nebrojeno puta. NSU ide medju bolje. 8.1/10
Future Islands - Seasons - Uf tesko ja indie idemo negdje. Ima par bendova koji su mi stvarno dobri, ima onih koji imaju pokoju dobru stvar, ali ovo mi je grozno. 2.1/10
Stephan Remmler- I Don't Go To USA - Ovo mi je odlicno. Zabavno na pravi nacin, ko da nove fosile slusam. 7.7/10
Sly & The Family Stone - In time - Nije moja furka. Moze proci. 5.4/10
Jestofunk - Say It Again - Ima dobar ritam i odlicnu gitaru. 5.7/10
King Curtis - Whole Lotta Love - Solidno. 6.6/10
Cécile McLorin Salvant - Ghost Song - Dobar glas, dobra stvar, dobra glazba. 6.5/10
Ten Years After - I Can't Keep From Crying, Sometimes - Alvin Lee je bog. 9.2/10
Orville Peck & Kylie Minogue & Diplo - Midnight Ride - Solidan mainstream. 6.1/10
|
The less I have the more I am a happy man |
Edited by - Tonto on 22/12/2024 15:30:48 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4356 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8399 Posts
|
izivko
Advanced Member
Germany
12651 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
jogurt
New Member
Serbia
281 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 22/12/2024 : 16:07:36
|
Season of the witch - Vide se da curi kvalitet, ali generalno često imam problem za blues-om. Pustiće se još jednom-dvaput svakako 4-
Say it again - Nekako mi ovaj da kažem procesuirani zvuk nije legao uopšte. Ne bih se pokrenuo uz ovu numeru; možda bi mi se neke druge pesme ovog izvođača više svidele, vidi se neki prostor da mi se zavsidi 2
Whole lotta love - Samo fino, mada nisam fan obrada previše 3
Ghost song - Ovde nisam našao ništa zanimljivo, a i nekako mi je zbrčkano previše; kraj pesme mi se baš nije svideo 1+
I can't keep for crying, sometimes - Ovo je odlično, pustiće se još neki put sugurno 4+
Midnight ride - Muzički deo nakon refrena mi je dosta čudan, ali svakako ok pesma; nije nešto što bih pustao ali ne bih imao problem da čujem negde 2+
|
Edited by - jogurt on 22/12/2024 16:08:05 |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7337 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 22/12/2024 : 16:36:58
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by Shaner
Evo Bevi nešto za slušanje uz more:
https://www.youtube.com/watch?v=Fm-l_zD--j0
Eto šta su ti ukusi, meni je recimo ovo previše monotono. Nije loše, i vidi se da je kvalitetno, ali nikad to sebi ne bih pustio.
Sad sam sav u upitnicima jer neke ljude nikako prokljuviti, ali barem nam je zabavno :D
Da, ukusi se razlikuju i neka je tako. Meni samo nije jasno kako ti je pored onih stvari što si stavljao ovo monotono.
Laura Marling - The Captain and the Hourglass https://www.youtube.com/watch?v=euE_DgxGa0g&t=189s
Nisam dosad čuo za nju. Ova stvar mi je ok, ali ništa posebno. Sviđa mi se ona violina pred kraj, volio bih da se uplitala od početka. Glas me na prvu nije kupio, ali mogu zamisliti da ima neku pjesmu koja bi mi se ful svidjela. 6/10
Nastavak slijedi kad uhvatim više vremena...
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Chui
Senior Member
1088 Posts
|
Chui
Senior Member
1088 Posts
Posted - 22/12/2024 : 17:39:19
|
quote: Originally posted by Cromwell
Treba malo ražestiti topik i budući da nam je Chui klavijaturist a pretpostavljam da ne voli metal baš me zanima što će reći na ovo:
Znači Chui!
Covenant- Bringer of the Sixth Sun [tube]https://www.youtube.com/watch?v=VlmQhWln27o
Di me nađe za ovo Uopće to ne slušam, ne sviđa mi se niš u tome. Daj ima i boljeg metala Ovo je treš kič, ne pitaj za ocjenu |
|
|
Chui
Senior Member
1088 Posts
Posted - 22/12/2024 : 18:23:03
|
Sviđa mi se Izgleda ostat ćeš sam od Mlinareca, njega sam zapravo jako malo slušao trebao bi proći kroz njegovu diskografiju. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8399 Posts
Posted - 22/12/2024 : 18:39:00
|
quote: Originally posted by Chui
Sviđa mi se Izgleda ostat ćeš sam od Mlinareca, njega sam zapravo jako malo slušao trebao bi proći kroz njegovu diskografiju.
Taj njegov prvi solo album je remek djelo u rangu josipinog dnevnika jedne ljubavi. Drugi je vec osim genijalne naslovne Pjesme sa planine slabiji, bar meni.
I meni je odma ccs pao na pamet kad sam slusao curtisa. Super mi je njihova obrada, ali osim nje i jos par stvari nisu mi se previse primili. Ne zaboravimo i muddya na kojeg su se cepelini nadovezali https://www.youtube.com/watch?v=pM8_HuQ0b34 |
The less I have the more I am a happy man |
Edited by - Tonto on 22/12/2024 18:40:41 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8314 Posts
Posted - 22/12/2024 : 19:01:18
|
Cécile McLorin Salvant - Ghost Song
Vokal - interpretacija emotivno i ubedljivo. Svirka, aranžman, produkcija takođe, ali sama pesma... Preslušao sam ovo 3-4 puta, zato šro jeste vrsta muzike koju slušam i vidim da je Cécile McLorin Salvant cenjena i da su joj albumi dobro ocenjeni. Ali, meni je ova kompozicija prosek, u muzičkoj obradi da zvuči dobro. Čini mi se da dečici - a cappella, na kraju pesme, više odgovara ova melodija.
Verovatno bi mi se klasičniji jazz od ove pevačice više svideo. Ili obrade standarda. Poslušaću neki put i nešto drugo od nje.
6/ 10 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4356 Posts
Posted - 22/12/2024 : 19:02:57
|
quote: Originally posted by Chui Di me nađe za ovo Uopće to ne slušam, ne sviđa mi se niš u tome. Daj ima i boljeg metala Ovo je treš kič, ne pitaj za ocjenu
Haha očekivao sam par epiteta, najviše "kič" (jer jest) i "odvratan vokal" (jer naviknutima jest, meni je to vokal villaina iz Silver Surfera). Ipak očekivao sam pozitivnu reakciju na drugi dio pjesme i gitarsku solažu jer nemere a da baš niš ne valja. Ali ok sve 5 :)
[svima] I da, daj nemojte se ustručavat obilno popljuvat ako treba.Ne treba "hodati po jajcima" da se netko ne bi uvrijedio. Poanta jest da tuđe uši pokušaju pronaći nešto dobro i nešto loše u pjesmama i naglase kakav im je efekt to proizvelo. |
Bok, kako si.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8314 Posts
Posted - 22/12/2024 : 19:10:50
|
quote: Originally posted by Cromwell
[quote]
[svima] I da, daj nemojte se ustručavat obilno popljuvat ako treba.Ne treba "hodati po jajcima" da se netko ne bi uvrijedio. Poanta jest da tuđe uši pokušaju pronaći nešto dobro i nešto loše u pjesmama i naglase kakav im je efekt to proizvelo.
Tonto se uopšte ne ustručava za dobru pesmu da kaže da je loša, svi ćemo ga slediti!
|
|
|
igor23
New Member
Croatia
273 Posts
Member since 03/03/2020 |
|
naker
Advanced Member
4679 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12651 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 22/12/2024 : 21:17:26
|
Oakland Stroke - sreća pa je kratko 3/10
Black Box - loša kopija Tine Turner (frizura) 3,5/10
Dragec Mlinarec - dobar glas, dobra svirka 7,33/10
Covenant- Bringer of the Sixth Sun - nisam fan 4/10
|
Have mercy |
|
|
Tonto
Advanced Member
8399 Posts
|
jogurt
New Member
Serbia
281 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 22/12/2024 : 21:24:06
|
quote: Originally posted by Chui
quote: Originally posted by izivko
Evo i za tebe @ chui
King Curtis - Whole Lotta Love (Live at Fillmore West, 1971)
[tube]https://www.youtube.com/watch?v=z8RQZc8ir8E&ab_channel=KingCurtis-Topic
Dobar mi je King Curtis, ali ta verzija odnosno aranžman Whole Lotta Love zapravo nije njegova nego se nadovezao na C.C.S. i malo ubrzao. Imam taj live od King Curtisa, a imam i cijelu diskografiju od odličnih C.C.S. evo i te verzije koja će onda biti zadatak za Jogurta [tube]https://www.youtube.com/watch?v=yslOpA4eEUw&ab_channel=CCS-Topic C.C.S. se baš proslavio po toj obradi, bila je špica za emisiju Top of the pops.
Nisam naročito fan obrada, osim ako prilično odstupaju od origanala što ovde ne bih rekao da je slučaj.
Svakako okej, ali i da nije obrada nije mi se svidelo da bih se tu i tamo vraćao 3 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8314 Posts
Posted - 22/12/2024 : 21:47:41
|
quote: Originally posted by naker
Alex sve komentariše uzduž i popreko, a zaboravio na svoj domaći zadatak sa 11 stranice
Prevideo sam, mislio sam da nije za mene.
Evanescence - Lithium
Ah, Evanescence - a što sam njih pomešao sa Nightwish? Na trenutak.
Mislim da sam u to vreme još imao i pratio nemački MTV - mada sad ne znam šta beše kraj 90-ih, šta prva polovina 2000-ih - gledajući spotove za muziku koja mene interesuje (Blur, Cardigans, Travis, Chemical Brothers...), zakačinjalo se i ono što ne slušam aktivno, a što se vrtelo tada i tamo - Evanescence, Guano Apes, Rammstein, H.I.M., Wolfsheim, Nightwish...neki sa goth uticajem, neki ne.
Gitaroška svirka je šablonizovana, ali gothic vadi stvar - melodija, glas, atmosfera, super ukomponovano. Iako nisam ljubitelj
4/ 5 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8314 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25410 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 22/12/2024 : 21:58:11
|
quote: Originally posted by alexts
manhunter
pošto voli Italijane, a možda nije čuo ovo?
https://www.youtube.com/watch?v=G3hOY4PQZBM
Od njih znam samo za Ride on time, koji je onomad bio ogroman hit. Ovo mi je apsolutno neslušljivo, prepuno opštih mesta za dance muziku tog vremena. A i njen glas mi je ovde baš iritantan. Iako sam odrastao na sličnom zvuku (između ostalog), za ovo dajem 2/10. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8314 Posts
Posted - 22/12/2024 : 21:59:22
|
Season of the Witch sam prvi put čuo prer par godina, na špici jedne od sezona TV serije Britannia. Naravno, od Donovana - to je super stvar.
Ovu obradu što je izivko postavio - nemam neko mišljenje... |
|
|
Topic |
|