forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Najbolji rad Garth Ennisa a da nije Preacher
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 12/02/2013 : 18:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Zaista tesko reci. Preacher je , naravno, po meni daleko najbolji, ali u sustini sve cega se Ennis uhvati granici na remek-djelo.
Od Punishera je napravio najcool junaka u superherojskom univeryumu, Crossed je u svakom pogledu fenomenalan, iako za mnoge i previse ekstreman. Govorim iskljucivo o epizodama koje je napisao Ennis.
Wormwood, barem prvi dio, je isto na najvecem nivou.
Hitman i Hellblazer takodje odlicno odradjeni, ali moj glas ide za The Boys.
Iako se serijal sa vremenom razvodnio, radi se o jednom od najboljih i meni najomiljenijih strip serijala uopste.

Ja trenutno čitam The Boys,razočaranje su mi. Primjer, u drugom trejdu,ona priča o TekKnightu i Swingwingu je dosadna za poludit. Robertsonu je ovo naspram jednog Transmetropolitana jako loš uradak što se tiče crteža.

"There are no men like me. Only me"

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 08/02/2015 : 11:42:11  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
The Pro
najbolji mi je kada se krene zahebavati sa supergaćešama, uz neke epizode Hitmana The Pro mi je fakat vrhunac toga

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 08/02/2015 : 20:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Pročitao novi Ennisov miniserijal Caliban od 7 svezaka. Solidan SF horor, ništa senzacionalno ali vrijedi pročitati.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4682 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 22/12/2024 : 22:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Pretpostavljam da ovo dođe kao opšta tema za Ennisa? Uglavnom, često sam se družio sa ludim Ircem ove godine pa ajde da napravimo jednu retrospektivu. Po pravilu poređeno od lošijih ka boljim stvarima, valjda nisam nešto zaboravio:

- Crossed / Zombiji kao sadisti, kanibali, silovatelji.. Izrazito grafički prikazano nasilje, ali veći problem je od ovoga je loša karakterizacija i dijalozi. Ne znam šta je ovo trebalo Ennisu u životu.

- The Boys / Superherojstvo, ali korporativno organizovano. Znano je šta Ennis misli o superherojima pa mu je ovaj serijal poslužio da se zajebava na njihov račun i prikazao ih je kao umobolne. Ennis nije stao tu već je kritikovao i Marvel, DC, Kirbija, Lija.. Neukusno, ali veći problem od ovoga je što strip nije završen kad je trebao i poslednja deonica stripa nije dobra. Serija mnoge stvari kao npr karakterizaciju Homelandera, radi mnogo bolje od strip predloška. Prednost stripa je što ima bolji humor.

- Lara / Delo bi se najbolje moglo opisati kao strip verzija filma Enemy at the Gates, ali sa ženskom postavom. Netipičan Ennisov strip, jer nema ovde uobičajene prgavosti i oštrine na jeziku.

............

- War Stories / Ennis voli ratne priče, i dobro ih piše. Ovo je verovatno najozbiljniji njegov rad gde nema uobičajene ludosti i humora, ovo je pre svega ljudska priča o vojnicima, pilotima, tenkistima, i užasima rata kroz koji su prolazili. Ako se nekome ne sviđaju poznatiji Ennisovi radovi zbog ludosti i otkačenog humora, ovo je nešto skroz drugačije od Ennisa.

- The Punisher: Welcome Back, Frank & The Punisher: War Zone - The Resurrection of Ma Gnucci / Ennis & Dillon su sjajan tandem autora. Ova dva stripa sebe ne shvataju ozbiljno i ovde ima mnogo ludog humora i akcije. Ovo je za fanove Preachera i Punisher Max-a.

- Punisher: Marvel Knights / U senci Punisher Max serijala jer je više klasičniji superherojski serijal gde se pojavljuju junaci kao što su Spiderman, Daredevil itd. Punisher Max je bolja stvar, ali ovo uopšte, ali uopšte nije loša stvar. Potcenjeno.

- Fury, Platoon, Soviet, Get Fury / Slični radovi gde Ennis piše o Punisheru, Castle-u, Fury-u, i američkim ratovima. Gian sjajan sporedni lik. Sve valja.

- Hitman / Jako zabavan i smešan strip sa odličnim likovima i dijalozima, i sa brdo akcije. Priča o Supermanu savršena, dok su epilog i kraj serijala odlični. Par ideja iz Hitmana će Ennis kasnije razraditi i nadograditi u svojim drugim radovima. Mislim da je ovo najpotcenjeniji Ennisov strip.

...........

- Hellblazer / Ennis je po mom skromnom mišljenju najbolji pisac kojeg je imao Hellblazer. Mnoge ideje koje će kasnije razraditi u Preacheru se u svom izvornom obliku nalaze kod Constantina, Preacher je rođen u Hellblazeru. Odlično.

- Punisher Max / Frank Castle & Punisher su rođeni da ih piše ludi Irac. Suludo zabavno i otkačeno sa mnogo nasilja, ali s druge strane takođe ozbiljno delo o osveti i mračnoj strani američkih ratova. Barracuda madafaka sporedni lik. Top serijal.

- Preacher / Uzjebani propovednik polazi na svetu misiju da se fizički obračuna sa bogom, sve ostalo je istorija. Road-strip amerikana o ljubavi i prijateljstvu. Remek delo.

................

Kada sam svojevremeno završio čitanje The Boys razočarao sam se što mnogi ovo smatraju njegovim najboljim delom i stekao sam utisak da Ennis nije veliki autor. Ali srećom nisam stao na tome pa sam čitao i dalje i menjam stav - Ennis jeste veliki autor. Da, ima ponekad previše ludosti, uvrnutog humora, i grafički prikazanog nasilja, ali Ennis takođe piše odlične priče, stvara sjajne likove i po mom skromnom mišljenju piše najbolje dijaloge. Nije jednodimenzionalan, ima i ozbiljne i neozbiljne radove, njegovi stripovi su zabavni i komični za čitanje, a akcije i pucnjave nikada ne manjka. Što se mene tiče jedan od najvećih modernih scenarista sa američke scene
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12929 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/12/2024 : 13:50:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

- Lara / Delo bi se najbolje moglo opisati kao strip verzija filma Enemy at the Gates, ali sa ženskom postavom. Netipičan Ennisov strip, jer nema ovde uobičajene prgavosti i oštrine na jeziku.

Sara.

Nego, osobno bih Saru pozicionirao puno više, među najbolje Ennisove stripove.

I slažem se da The Boys spada u njegove najslabije stripove.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 23/12/2024 13:57:46
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2043 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 23/12/2024 : 14:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Da, i meni je Sara odlična, iako je dosta drugačije od očekivanog (.. ili možda baš zato?).

A dodao bih na popis i odličnu zajebanciju Jimmy's Bastards i radove sa Sudžukom,
neugodan A walk through Hell i vrlo zabavnu Marjorie Finnegan: Time Criminal.

Split your lungs with Blood and Thunder

Edited by - fler on 23/12/2024 14:01:02
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000