forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 27

naker
Advanced Member

4714 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 27/12/2024 : 21:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:
Originally posted by naker

Cromwell, šta mislimo o spinoffu Black Sabbatha.

https://www.youtube.com/watch?v=7k7AKTA1CBo

Apsolutno sve najbolje! :)))
Jedan od najboljih Black Sabbath albuma ako izuzmemo one klasične sa Ozzyjem. Da je pravde na svijetu ovaj album se trebao naći u BS katalogu na mjestu onog nesretnog Forbiddena jer mi se čini da se na njega gleda podcjenjujuće i često uopće zaboravi da postoji. Ok, Diovim fanaticim je dobro znan i sjećam se da ga se dosta hvalilo u vrijeme kad je bio friški.
Ova stvar je THE RIFF. Masno, široko i zlokobno. Sound vrlo dobar (za moderne standarde). Zanimljivo je da kad sam ga prvi put čuo pomislio sam kako su ih Candlemass prešišali par godina prije u tom smislu. Učenici nadmašili učitelje :) . Jedini minus koji zapravo nije minus jest taj da ja nikad nisam bio prevelik Diov fan i uvijek sam potajno želio da su tu pjevali Ozzy ili Tony Martin koji su mi po svemu superiorniji.
Najveća zamjerka svemu je zapravo ova naslovnica haha. Totalno neozbiljno, pogotovo kad se to usporedi s hladnom jezom covera prvog albuma ili ikonskog vol. 4

Tačnije reči odavno nisu izrečene
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1100 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 27/12/2024 : 21:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Tony Rice - Tell Me Baby Why You Been Gone So Long

Meni je to ok. Mogu to slušati, ali ne dugo. Pjesmu dvije i onda nešto drugo. Zabavno je, ali brzo sve na isti kalup. Sviraju super, pjeva dobro za nekog tko voli country, bluegrass, folk muziku... 😂

Kao što sam već rekao The Dead South je ono što mogu slušati češće.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4714 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 27/12/2024 : 21:57:09  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica
A sad jedna za Nakera.

Black Label Society - A Love Unreal

Gde si ovaj bend izvukla iz naftalina nisam čuo za njih još od studentskih dana. Nisam ni znao da su i dalje aktuelni i da su već izbacili 10+ albuma!? Nekad sam ih baš voleo, mislim da su bili u Guitar Hero. Pamtim Mafia album i Fire It Up ta pesma im je kultna. Uglavnom, dobra heavy metal baladica o višoj ljubavi. Moraću baciti pogled na albume koje sam propustio

..............

Pošto mi je Chui slučajno poslao link za full album, kao kazna sledi prozivka za slušanje celog albuma. Kontroll OST, full kontroll! Gledanje filma za bonus poene

p.s. ne znam kako da linkujem plejlistu, samo upiši u pretragu Kontroll soundtrack lako ćeš naći.

Edited by - naker on 27/12/2024 22:01:40
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8387 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/12/2024 : 21:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Love Is Found - Sade

Sade su bend (rekoh par puta). Sade Adu pevačica i ko-autor pesama.
Sa ovom pesmom za kompilaciju The Ultimate Collection, Sade idu/ide u pravcu prvog singla sa tada poslednjeg, novog albuma - Soldier of Love, nešto manje ubedljivo, više stavljajući akcenat na novi zvuk.
Mada je koncertna verzija, sa tom crno-belom scenografijom, malo audio-vizuelno savršenstvo.

4/ 5

Sade su imali novu pesmu pre par meseci (ne bih je baš preporučivao), a bend je snimao ranije nešto i bez svoje liderke. Nadam se da ćemo dočekati i album novi.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1100 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 27/12/2024 : 22:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by Zula

Čini mi se da znam što je bluegrass jer često volim slušati The Dead South 😂
https://youtube.com/watch?v=B9FzVhw8_bY

Dobri su dead south, ali ni blizu kao devil makes three. A ovu pismu ako cujem jos jednom dobit cu alergiju. Predoziran

Slažem se da su i The Devils Makes Three jako dobri. A što se tiče alergije na In Hell I'll Be in Good Company, mora da ih dosta ima alergiju s obzirom na to koliko je puta spot pregledan 🤣

Edited by - Zula on 27/12/2024 22:05:01
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8387 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/12/2024 : 22:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Noir Désir - Le Vent Nous Portera

Kad mi je nešto prijatno za slušanje, ali nemam želje da ponavljam, ocena se nameće. Zaokružiću je na malo više zbog te fine gitarice koja lebdi iznad Gipsy Kings ritma.

3-/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8387 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/12/2024 : 22:13:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Pošto Vatrena Stenica i Shaner nisu dobro reagovali na Kajagoogoo - Turn Your Back On Me (uprkos dobrom ritmu, melodiji, aranžmanu, produkciji, refrenu, vokalu...), možda će im sledeća varijanta 80-ih više odgovarati?

Ali pošto je stenica bila skoro, mogao bi

Shaner

još je i "live" (kao što vole Zula i izivko)

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

195 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 27/12/2024 : 22:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Pošto Vatrena Stenica i Shaner nisu dobro reagovali na Kajagoogoo - Turn Your Back On Me (uprkos dobrom ritmu, melodiji, aranžmanu, produkciji, refrenu, vokalu...), možda će im sledeća varijanta 80-ih više odgovarati?
Ali pošto je stenica bila skoro, mogao bi
Shaner

Sreća, pa si izabrao nekog drugog. Dugujem dva domaća već. Kad završim, poslušaću i ovu.

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8387 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/12/2024 : 22:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Wendy & Lisa - Waterfall

Odbačene princeze ispod vodopada 😂

U to vrijeme, početne godine studiranja, to nije bilo nešto što bih slušao. Bit ću toliko bahat i reći da pjesmu uopće ne znam iako sam je vjerojatno čuo puno puta. Da ju danas čujem na radiju dok se vozim autom prebacio bih na nešto drugo. Kako bi alexts rekao, to je sigurno dobro producirano, ali to je meni dosadno. Žrtvovao sam se i poslušao sam pjesmu više puta... Cure su zgodne, nije Prince njih bezveze uzeo, ali slušanje mi ne predstavlja radost i veselje. Sorry, alexts, nothing personal

Wendy & Lisa su dosta dale doprinosa Prince-ovoj muzici (aranžmanima), kao na albumu Around the World in a Day, nije ih držao slučajno u Revolution. Ja volim (više) neke funky stvari od njih, kao što je Strung Out.

Waterfall je elegantna i senzualna, a ja se sećam premijere spota u "Sastanku bez dnevnog reda".

Mogao bih ja do sada da, zahvaljujući već jasnijim slušalačkim profilima, svakom nađem pesmu tj pesme koje biste ishvalili, ali mi to nije za sada interesantno.
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

195 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 27/12/2024 : 22:29:01  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor23
Moram ti uzvratit a ne znam s čim ,kad sve znaš:) Budući da si sa istoka možda ti se ovo svidi .Dašak maestrala sa juga ,povratak korjenima!Krajicu(kraljica) koju spominju u pismi je kraljica ilira Teuta o kojoj kružu zajebane priče.Navodno je živila na otoku Svecu(pučinski otok u sredini Jadrana) sa svojim podanicima i vrebala pomorce. Zarobila bi ih i seksualno iskorištavala a nakon toga ih bacala sa vrha otoka na stijene! Romantična priča.

ljetno kino - dije nije
Nisam ti ja neki poznavalac muzike kao ovi likovi ovde. Volim muziku. Verovatno najviše slušam rock/metal i njihove derivate, ali isto tako nekad mnogo volim da pustim Rahmanjinov koncert br. 2 ili Prodigy i da odlepim uz oba, kako mi dune kog dana. Jednostavno, ne mogu da zamislim svet bez umetnosti iako profesionalno nikakvih dodirnih tačaka s umetnošću nemam (osim što sam nekad davno crtkala). Pre sam konzument, često površan, ponekad angažovan. Zavisi koliko me nešto rokne. A ako mi se dopadne, umem ne satima, već danima da vrtim jednu istu stvar. 😇

Da se vratim na domaći. Iskreno, mislila sam da me zafrkavaš. Al', poslušala sam je. Svakako manje iritantno od onog Magazina što je neko okačio. Je l' to nešto narodno, pa ovi likovi obradili? Zanimljivija mi je priča koju si mi ispričao u vezi sa stihovima, nego sama pesma. E da, mnogo mi simpa ovaj vaš primorski dijalekt. Skroz drugu melodiju ima u odnosu na npr. zagrebački na koji sam navikla.

Za sledeću jedino da prozovem Nakera ili Cromija, nisam sigurna da li je za ostale. Neka bude Cromi.
In This Moment - Big Bad Wolf

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
309 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 27/12/2024 : 22:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Moram ti uzvratit a ne znam s čim ,kad sve znaš:) Budući da si sa istoka možda ti se ovo svidi .Dašak maestrala sa juga ,povratak korjenima!Krajicu(kraljica) koju spominju u pismi je kraljica ilira Teuta o kojoj kružu zajebane priče.Navodno je živila na otoku Svecu(pučinski otok u sredini Jadrana) sa svojim podanicima i vrebala pomorce. Zarobila bi ih i seksualno iskorištavala a nakon toga ih bacala sa vrha otoka na stijene! Romantična priča.

ljetno kino - dije nije
Nisam ti ja neki poznavalac muzike kao ovi likovi ovde. Volim muziku. Verovatno najviše slušam rock/metal i njihove derivate, ali isto tako nekad mnogo volim da pustim Rahmanjinov koncert br. 2 ili Prodigy i da odlepim uz oba, kako mi dune kog dana. Jednostavno, ne mogu da zamislim svet bez umetnosti iako profesionalno nikakvih dodirnih tačaka s umetnošću nemam (osim što sam nekad davno crtkala). Pre sam konzument, često površan, ponekad angažovan. Zavisi koliko me nešto rokne. A ako mi se dopadne, umem ne satima, već danima da vrtim jednu istu stvar. 😇

Da se vratim na domaći. Iskreno, mislila sam da me zafrkavaš. Al', poslušala sam je. Svakako manje iritantno od onog Magazina što je neko okačio. Je l' to nešto narodno, pa ovi likovi obradili? Zanimljivija mi je priča koju si mi ispričao u vezi sa stihovima, nego sama pesma. E da, mnogo mi simpa ovaj vaš primorski dijalekt. Skroz drugu melodiju ima u odnosu na npr. zagrebački na koji sam navikla.

Za sledeću jedino da prozovem Nakera ili Cromija, nisam sigurna da li je za ostale. Neka bude Cromi.
In This Moment - Big Bad Wolf

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=j-qQ_brIsfY[]

Obrada narodne pjesme ,da.Inače ovaj bend ti je zadnji bend pokojnog Vlade Divljana

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

195 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 27/12/2024 : 22:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Rhiannon Giddens - Waterboy
Dobar glas, boja ništa posebno. Ženi svaka čast kako peva. Ali uh... onaj country zvuk na početku ne volim. Nije ovo nešto što slušam ili što bih slušala.

Samo mali ispravak netocnog navoda. To na pocetku nije country nego bluegrass. Otprilike kao da uspoređuješ metal i rock, jeste srodno, ali nije isto. Slušaj onoga kojem je to nešto što sluša... svaki dan.

Šta god da je, nije mi prijalo. Samo da naglasim da volim da čujem folk pesmu i da ima folk stvari koje mi se dopadaju, ali onaj tipičan đipački country ne volim. Meni je početak ovoga ličio na neki country zvuk, ne taj skakutavi, ali neki, i nije mi se dopalo. Ako naiđeš na neku dobru folk stvar slobodno šibni. To ume da udari u dušu. Meni ovo dalje od ušiju nije otišlo.

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

195 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 27/12/2024 : 22:49:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Obrada narodne pjesme ,da.Inače ovaj bend ti je zadnji bend pokojnog Vlade Divljana

Jao, tačno! Vidim ja poznat mi naziv odnekle. Mislim da sam čula par stvari koje su radili zajedno, ali sad da me pitaš šta, pojma nemam. Od jedne mi malo spot ostao u glavi i to je to.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1100 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 27/12/2024 : 22:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Wendy & Lisa - Waterfall

Odbačene princeze ispod vodopada 😂

U to vrijeme, početne godine studiranja, to nije bilo nešto što bih slušao. Bit ću toliko bahat i reći da pjesmu uopće ne znam iako sam je vjerojatno čuo puno puta. Da ju danas čujem na radiju dok se vozim autom prebacio bih na nešto drugo. Kako bi alexts rekao, to je sigurno dobro producirano, ali to je meni dosadno. Žrtvovao sam se i poslušao sam pjesmu više puta... Cure su zgodne, nije Prince njih bezveze uzeo, ali slušanje mi ne predstavlja radost i veselje. Sorry, alexts, nothing personal

Wendy & Lisa su dosta dale doprinosa Prince-ovoj muzici (aranžmanima), kao na albumu Around the World in a Day, nije ih držao slučajno u Revolution. Ja volim (više) neke funky stvari od njih, kao što je Strung Out.

Waterfall je elegantna i senzualna, a ja se sećam premijere spota u "Sastanku bez dnevnog reda".

Mogao bih ja do sada da, zahvaljujući već jasnijim slušalačkim profilima, svakom nađem pesmu tj pesme koje biste ishvalili, ali mi to nije za sada interesantno.

Nije to teško samo 1 minus pjesme koje ne vole 😂. Ali nemoj, nije stvar da se nekog pogodi pjesmom ili ne, nego da se nekog podsjeti ili iznenadi nečim novim... Ali imam jednu filmsku, koju neću dati tebi, a ti ako znaš - šuti 😂
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1100 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 27/12/2024 : 23:07:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Nakon male rasprave s Tontom i igor23 oko country, bluegrass, folk muzike... da zatvorimo krug...

Za igor23 malo cajun muzike na koju je utjecao country.
Ako još i znaš iz kojeg je filma ta pjesma imaš veliki plus iz zalaganja (ali bez guglanja 😂, i alexts bez šaptanja 😂)
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

195 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 27/12/2024 : 23:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pricam samo o uvodu u pjesmu, ovo kasnije nije bluegrass, a uvod nije ono sto rihannon inace svira pa nije ni cudo da se ne spominje.
https://www.youtube.com/watch?v=tONjW0-Ok_4

To mi se ne sviđa. Simpa mi je ovo što je Igor okačio.

quote:

A nisi mu da baš najbolji primjer.Bolji je ovaj:) http://youtu.be/cGnWtVVxZdM?si=_UfkAB1rBXtKC5m7

A The Dead South - In Hell I'll Be In Good Company mi se sviđa. To sam već čula par puta do sada.

A ova The Devil Makes Three - The Graveyard mi se još više sviđa. Nemam pojma da li sam ove ljude ikad čula.

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
309 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 27/12/2024 : 23:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nakon male rasprave s Tontom i igor23 oko country, bluegrass, folk muzike... da zatvorimo krug...

Ako još i znaš iz kojeg je filma ta pjesma imaš veliki plus iz zalaganja (ali bez guglanja 😂, i alexts bez šaptanja 😂)
[tube]https://youtube.com/watch?v=9fs12_-ihPY[]

Da nije Južnjačka utjeha?Pun kufer redneka:)Guglao ali i gledao davno:) Ima JJ Calle Cajun moon

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

195 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 27/12/2024 : 23:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vatrena stenica dise jako slicno meni kad je u pitanju glazba 70-ih, ali me zanima kako dise u nekim drugim sferama pa cu je jos malo gnjavit. Dakle meni jedna od najdrazih ako ne i najdraza caveova stvar poslusana mali milon puta.
Dakle vatrena stenica:
https://www.youtube.com/watch?v=j4QwwpVRPxU

Nick Cave & The Bad Seeds - Oh My Lord
Da li je realno da mi si mi poslao još jednu bombu, a dan prošao nije?! Raspašću se. Obožavam ovog čoveka! Pričer nad Pričerima!
Ne znam kako bih Oh, Lord opisala. Meni je to i ispovest i potonuće i vapaj! Zapravo vapaji puni i nemoći i besa i traženja objašnjenja, pa i utehe. Gubitak mira i spokojstva (nema šetnji), slutnja na neku nedaću koja se sprema i tu je iza ugla (koplje nad glavama bližnjih i sl), olako osuđivanje čoveka koga masa zapravo ne zna... Ma svačega ovde ima. Ovo je pravio uznemiren čovek, čovek rastrzan brigom i strahom, svojim postupcima i porocima, preispitujući se verovatno i gde je sve krenulo u pm. A Bog? Jbg, kanda ga nema.

A sad jedna domaća stvar za jogurta. Skroz je pošteđen i pravi se mrtav.
Dobri Isak - Dozvoli Mi Da Ostanem U Tvome Krevetu

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
309 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 27/12/2024 : 23:22:38  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Evo Zula ,kad smo ga već spomenuli ,za tebe jedan mali dragulj

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7346 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 27/12/2024 : 23:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
L7 - Monster
https://www.youtube.com/watch?v=LEDENyZTajM

Prazno i dosadno. 3/10

Javier Limón, Nella - Cuatro Coplas de Luna
https://www.youtube.com/watch?v=tnhvDnYu6Dg

Korektno i zaboravljivo, kao i film. 5/10

Edo Maajka - Ne Mogu Disat
https://www.youtube.com/watch?v=R2yM3R1L-n8

Dobro ste to odsvirali. Nemam ništa protiv Ede, ali nisam ni neki fan njegovog repanja. Sviđa mi se muzika, tko je skladao? 5/10 (da je instrumental bilo bi više )

Heaven & Hell - Atom and Evil
https://www.youtube.com/watch?v=7k7AKTA1CBo

Dio je očito odlično pjevao do samog kraja, ali meni ovo zvuči zastarjelo. Ili sam jednostavno ja ostario. 5/10

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1100 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 27/12/2024 : 23:31:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

[tube]https://youtube.com/watch?v=9fs12_-ihPY[]

Da nije Južnjačka utjeha?Pun kufer redneka:)Guglao ali i gledao davno:) Ima JJ Calle Cajun moon

Da, da, Southern Comfort. Izvrstan film s još boljom muzikom. Kako bi alexts rekao jako dobra produkcija (i muzika) Ry Coodera...
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4420 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 27/12/2024 : 23:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
@Chui

Benjamin Clementine - Adios
Pjesma se uvuče u uho, htio to čovjek ili ne. Domišljato, ekstravagantno i probitačno. Šteta da se takvi autori ne probijaju malo lakše do šire publike, ali opet, ima i tu nekih draži.
Bez obzira što nisam možda od ovog stila, zarađenih 4/5

S obzirom na neprimjerene komentare o evoluciji Arctic Monkeysa, vatrena stenica će dobiti na zadatak jednu glazbenu transformaciju koja je odjeknula na početku stoljeća. Nije najbolja stvar s albuma, ali je jezivo dobra.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1100 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/12/2024 : 00:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Kad si već počeo sa Supergrupom The Highwaymen...

Ajmo Beva opet Supergrupa - The Traveling Wilburys. Jedna njihova dobra, može ne i najpoznatija pjesma.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7346 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 28/12/2024 : 01:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
DEEP PURPLE - BLIND
https://www.youtube.com/watch?v=EmrAeH7Wvlc

Zula sve rekao - dobre klavijature i naporna gitara. 5/10

Pavlov's Dog - Late November
https://www.youtube.com/watch?v=OejwvdsNE0Q

Zanimljiv vokal a ni muzika nije loša, ali nije nešto čemu bih se vraćao. 5/10

DADO TOPIĆ - JOVANE, JOVANE MOJ
https://www.youtube.com/watch?v=pPoWixrlv0M

Super mi je kako je "digao si dva kredita" popraćeno gitarom. Ne znam, meni ovo zvuči kao neka zajebancija. 4/10 (full disclosure: ugasio nakon 6 minuta)

Mahalia Jackson - Elijah Rock
https://www.youtube.com/watch?v=vngv-GTB2ww

Mahalia je 10/10, ali tema kaže "pljuni ili pohvali pjesmu" a za pjesmu stvarno ne znam što bih rekao. Bez ocjene.

Ljetno kino - Dije nije
https://www.youtube.com/watch?v=Rttzz7M-k94

Ne mogu ja ovo. Klarinet je simpatičan, ali ostalo nije za moje uši. 2/10

The Highwaymen - Highwayman
https://www.youtube.com/watch?v=aFkcAH-m9W0

Simpatično. Problem je samo što nisam toliko u takvoj muzici pa mi sve zvuči slično, tako da mi ovo već pri prvom slušanju djeluje malo izlizano. 6/10

Noir Désir - Le Vent Nous Portera
https://www.youtube.com/watch?v=NrgcRvBJYBE

Izdržao do pola, dosadno. 2/10

Ne znam jesam li čuo pet Caveovih pjesama u životu. Nikad me nije interesirao. Ova stvar to nije promijenila. 4/10

Black Label Society - A Love Unreal
https://www.youtube.com/watch?v=R98MHlsbUeU

A prvih pola minute je bilo baš dobro. Ostatak nažalost bez okusa i mirisa. 2/10

Wendy & Lisa - Waterfall
https://www.youtube.com/watch?v=0o7xojyeX2s

Pretpostavit ću da se alexts zabunio i umjesto "elegantna i senzualna" htio napisati "dosadna i zaboravljiva". 3/10

Sade - Love Is Found
https://www.youtube.com/watch?v=nzXAnvZ2o08

Među slabijim njihovim stvarima, ali i kad su slabi to je dobro zahvaljujući, naravno, Sade. 6/10

Tony Rice - Tell Me Baby Why You Been Gone So Long
https://www.youtube.com/watch?v=tONjW0-Ok_4

Može svirati u pozadini, ali nije nešto što bi pomno preslušavao. 4/10

Sabrina Salerno - Sexy girl
https://www.youtube.com/watch?v=ytvK_XMxN-c

Ah Sabrina... Ne mogu zanijekati da mi ju je uvijek drago vidjeti, ovaj, čuti. Da, da, čuti, ne znam kako sam napisao krivo. Jedva čekam da nam alexts objasni sve o njenim kvalitetama (ritmu, melodiji, aranžmanu, produkciji, refrenu, vokalu...). Ocjena? Čvrsta i uspravna 1/10

Nego, vidim da Tontu leže ženski vokali i country (ok, ok, štogod da je) pa da vidimo kako će mu leći ovo:

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
298 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 28/12/2024 : 02:38:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Vatrena stenica dise jako slicno meni kad je u pitanju glazba 70-ih, ali me zanima kako dise u nekim drugim sferama pa cu je jos malo gnjavit. Dakle meni jedna od najdrazih ako ne i najdraza caveova stvar poslusana mali milon puta.
Dakle vatrena stenica:

Da li je realno da mi si mi poslao još jednu bombu, a dan prošao nije?! Raspašću se. Obožavam ovog čoveka! Pričer nad Pričerima!
Ne znam kako bih Oh, Lord opisala. Meni je to i ispovest i potonuće i vapaj! Zapravo vapaji puni i nemoći i besa i traženja objašnjenja, pa i utehe. Gubitak mira i spokojstva (nema šetnji), slutnja na neku nedaću koja se sprema i tu je iza ugla (koplje nad glavama bližnjih i sl), olako osuđivanje čoveka koga masa zapravo ne zna... Ma svačega ovde ima. Ovo je pravio uznemiren čovek, čovek rastrzan brigom i strahom, svojim postupcima i porocima, preispitujući se verovatno i gde je sve krenulo u pm. A Bog? Jbg, kanda ga nema.

A sad jedna domaća stvar za jogurta. Skroz je pošteđen i pravi se mrtav.
Dobri Isak - Dozvoli Mi Da Ostanem U Tvome Krevetu

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=JQMM72vhoP

Ma ne pravim se mrtav, nego nikako neko da me prozove a topic je na istorijskom maksimumu :'( Mislim da je prošlo barem 50 pesama da sam iskuliran... :D

Plus da dodam prošle nedelje dva napornija dana na poslu posle kojih sam imao dodatnih obaveza, što znači da nisam poslušao skoro ništa postavljeno u medjuvremenu (bilo se nakupilo 40 pesama, instant smor). Baš sam se smorio s ovim topic-om, a prilično mi je obećavao kad sam krenuo. Najbolje će biti da iskuliram poslednjih nekoliko stranica :) ili da iskuliram topic generalno :D

Elem, pesma

Vrlo dobra je, ali nekako previše sirova za moj ukus. Da malo pojasnim, npr nikad nisam voleo punk. A ovo liči na post-punk i Joy Division koji mi je dobar ali ne previše kao što ljudima zna da bude. I od Division-a su mi omiljene manje "sirove" pesme (Isolation i Love will tear us appart). Uvek mi se više svidjao Smiths (zbog muzike, često nisam fan tekstova).

Za Dobrog Isaka sam čuo, i znao sam samo za pesmu Ona se igra nožem, koja mi je malo bolja pesma od ove. I ova je dobra, poštujem tu sirovu energiju i emociju; i skroz kapiram ljude kojima je ovo vrh. Ali ako npr pričamo o ljubavnim pesmama, autori kao George Harisson su mi vrh, retko kada nešto ovako ostavi dublji utisak na mene.

Edit 2
Hvala svakako na dodeli zadatka :)

Edited by - jogurt on 28/12/2024 03:04:56
Go to Top of Page
Page: of 27  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000