forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 29

jogurt
Junior Member

Serbia
300 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 28/12/2024 : 02:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

DADO TOPIĆ - JOVANE, JOVANE MOJ
https://www.youtube.com/watch?v=pPoWixrlv0M

Super mi je kako je "digao si dva kredita" popraćeno gitarom. Ne znam, meni ovo zvuči kao neka zajebancija. 4/10 (full disclosure: ugasio nakon 6 minuta)

E sad, nisam siguran, ali ceo album gde je i ova pesma je zasnovana kao na iskustvima nekih ljudi bliskih bendu ili tako nešto. Tako da vrlo moguće da je pesma "prema istinitom dogadjaju".

Npr Tonto je rekao da je osetio pastirski rok ovde (kao kod Dugmeta). Meni tekst ovde diže pesmu i nimalo se ne slažem s tontom. Zašto bih instant više cenio kako je neko na primer lepo opisao svoju autodestruktivnost od ovoga? Poštujem oba, ali ovo je na mene ostavilo neki utisak jer je retkost u (kvalitetnom) roku; naročito ako je ovaj tekst utemeljen u stvarnosti. A i da nije, nisam osetio pastirski rok od kojeg i sam zazirem :D

A što se tiče komentara da ovo pomalo liči na yes i genesis to mi je simpatično; pošto meni ne liči toliko (tj nisam video poveznicu) a yes i genesis su mi dva omiljena prog benda i medju top 10 benda/izvodjača :D

Edited by - jogurt on 28/12/2024 02:58:39
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4374 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 28/12/2024 : 10:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica
Za sledeću jedino da prozovem Nakera ili Cromija, nisam sigurna da li je za ostale. Neka bude Cromi.
In This Moment - Big Bad Wolf

https://www.youtube.com/watch?v=j-qQ_brIsfY

Eh možda bolje da si prozvala Nakera jerbo se meni ovo niti najmanje ne sviđa. Glazba niš posebno; riffovi neinspirativni, (iz foldera "riffovi za nekad poslije"), sound gitare - nafrljen gain bez imalo osobnosti, bass i bubnjevi preelastični, što rezultira određenom efektu neautentičnog.
Vokalistica zvuči kao combinacija Guano Apes/Slipknot/Arch Enemy- i nema epičnosti a bome niti opakog, prijetećeg prizvuka. Metal bi po mojim kriterijima trebao sadržavati nešto od toga jer ako u pjesmi nema epike Conana (u ovom slučaju Crvenokose Sonje) ili nekog horrora da se čovjek pošteno naježi- teško da može funkcionirati. Naravno, ima i iznimaka ofkors...

Vidim da sad imaš već nekoliko zadanih izazova pa ti neću uzvraćati jednim ovogodišnjim otkrićem sa ženskim vokalom ali postaviti ću je ovih dana na metal topik da ne plašim ljude ovdje. Jer je čisto zlo i lo fi

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 28/12/2024 10:14:17
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6108 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/12/2024 : 10:41:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Kad ih već jogurt spomenu, a njemu su svakako dragi, da čujemo kako Manhunteru leže Smithsi:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4374 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 28/12/2024 : 10:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Uf krenuo sam sad komentirati sve zaostatke ali to je nemoguća misija. No niš iznenađujuće, moralo je i do toga jednom doći tako da jebat ga, profiltrirajte pjesme na koje ćete ostaviti komentare jer nitko nema obvezu komentirati sve postavljeno da bi sudjelovao u igri.

Samo bih još jednom zamolio da ne postavljate pjesme koje nisu izazov za nekog. Za to radije koristite druge topike, npr ovaj: Trenutno slusam... ili ovaj Najdraže obrade, tribute albumi... itd... ima ih sasvim dovoljno u ovom podforumu

I naravno, pripazite da izbrišete [/tube] nastavke prilikom quotanja. Naravno, dogodi se da čovjek zaboravi (dogodilo se i meni) ali srećom imamo edit opciju.

Please, biti će lakše za pratiti svima nama.

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 28/12/2024 10:59:19
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25454 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/12/2024 : 11:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Kad ih već jogurt spomenu, a njemu su svakako dragi, da čujemo kako Manhunteru leže Smithsi:

https://www.youtube.com/watch?v=sLX5Nym9fcs

Odlično mi je ovo. Pesma fino klizi, glas i gitara su tonski usklađeni, a i volim ovaj vibe. Dok slušam mi kroz glavu prolaze scene filma Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, ne znam zašto.

6/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25454 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/12/2024 : 11:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
I ja bih predložio da se ne komentariše preterano, pogotovo da se ne diskutuje o jednoj pesmi na više stranica ili sa predlozima "e, ako ti se sviđa, pogledaj i ovo od njih youtube link", ili "a tek ovaj album im je bio odličan", ili kad krene rasprava o tome da li je to ovaj ili onaj žanr...

Razumem da je rasprava o tome veoma zanimljiva, ali mislim da je ovaj topic drugačije koncipiran.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8449 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/12/2024 : 11:36:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

To mi se ne sviđa. Simpa mi je ovo što je Igor okačio.

A The Dead South - In Hell I'll Be In Good Company mi se sviđa. To sam već čula par puta do sada.

A ova The Devil Makes Three - The Graveyard mi se još više sviđa. Nemam pojma da li sam ove ljude ikad čula.

...a vidis ja imam listu od 20+ razlicitih verzija Why you been so long koja mi svira nedjeljom ujutro.

Od devil makes three si vjerovatno cula Old number 7, to im je najpoznatija stvar, a meni je osobno najdraza The Bullet. Necu lijepit linkove jer vidim da ova dva partibrejkera gore njurgaju. Ako nece biti rasprava, ja cu izgubit interes za igru.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8449 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/12/2024 : 11:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

Npr Tonto je rekao da je osetio pastirski rok ovde (kao kod Dugmeta). Meni tekst ovde diže pesmu i nimalo se ne slažem s tontom. Zašto bih instant više cenio kako je neko na primer lepo opisao svoju autodestruktivnost od ovoga? Poštujem oba, ali ovo je na mene ostavilo neki utisak jer je retkost u (kvalitetnom) roku; naročito ako je ovaj tekst utemeljen u stvarnosti. A i da nije, nisam osetio pastirski rok od kojeg i sam zazirem :D

Cisto da se razumijemo ja od pastirskog rocka ne zazirem ni najmanje. Prva dva albuma od dugmeta obozavam zavrtit. Jeste da im se spocitava kak su pljackali Zeppline, ali to je po meni tesko licemjerje jer kako je igor vec konstatirao vecih lopova od samih zeppelina tesko da je bilo. Cak mi je i dugme manje zlo jer oni su prepisivali formu, a zeppelini sadrzaj.

Edited by - Tonto on 28/12/2024 11:42:32
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6108 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/12/2024 : 11:57:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Kad si već počeo sa Supergrupom The Highwaymen...

Ajmo Beva opet Supergrupa - The Traveling Wilburys. Jedna njihova dobra, može ne i najpoznatija pjesma.

https://youtube.com/watch?v=BnD0H4VeHuY

Dobro je ovo, ali nije nešto što bih sebi pustio inače. Nije moj stil. Sama tema pjesme mi je pomalo kliše.

Gitara je ono što mi se najviše svidjelo, a inače me pjesma donekle podsjeća na Johnny B Goode, a to mi je počelo izlaziti na uši još iz vremena kad je Ivica Kostelić iskakao iz paštete svirajući tu pjesmu :D

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8449 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/12/2024 : 11:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam jesam li čuo pet Caveovih pjesama u životu. Nikad me nije interesirao. Ova stvar to nije promijenila. 4/10

Dragi boze s kim ja pricam.

Zasluzio si jedan zadatak odma. Nocturama je Caveov album osporavan i od kritike i od fanova... ali i ja sam fan i kazem "fuck them all". Bolje otvaranje albuma ne znam da li sam cuo jer Wonderful life je masterpis.

Shaner:

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6108 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/12/2024 : 12:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Inače, od tog klasičnijeg rocka odličan mi je album prvijenac The Carsa, pa evo jedna pjesma s njega za Shanera, da mu ne dajem uvijek spore i dosadne stvari :D

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25454 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/12/2024 : 12:20:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Tonto, evo da te nerviram još više.

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
309 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 28/12/2024 : 12:47:43  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Tonto ,ovdi je još Blixa svirao ? Meni najdraži Caveov period je s Birthday partysima,vrime kad se otkrivalo "mračne osamdesete" :) Ocjena za album 4 /5 Evo ti odma zadatatak da ne zaboravim "EKV" za siromašne:)) Ups.. ispravak "Ekv za bogate ,ipak :(
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Ne znam jesam li čuo pet Caveovih pjesama u životu. Nikad me nije interesirao. Ova stvar to nije promijenila. 4/10

Dragi boze s kim ja pricam.

Zasluzio si jedan zadatak odma. Nocturama je Caveov album osporavan i od kritike i od fanova... ali i ja sam fan i kazem "fuck them all". Bolje otvaranje albuma ne znam da li sam cuo jer Wonderful life je masterpis.

Shaner:

https://www.youtube.com/watch?v=tcuel9KA7ec[]

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k

Edited by - igor23 on 28/12/2024 12:52:49
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
309 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 28/12/2024 : 12:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
R.i.p. Orre čovječe čudnog imena i prezimena:) 4/5
quote:
Originally posted by Beva

Inače, od tog klasičnijeg rocka odličan mi je album prvijenac The Carsa, pa evo jedna pjesma s njega za Shanera, da mu ne dajem uvijek spore i dosadne stvari :D

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=Z5-rdr0qhWk[]

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1115 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 28/12/2024 : 12:50:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:

Edo Maajka - Ne Mogu Disat
https://www.youtube.com/watch?v=R2yM3R1L-n8

Dobro ste to odsvirali. Nemam ništa protiv Ede, ali nisam ni neki fan njegovog repanja. Sviđa mi se muzika, tko je skladao? 5/10 (da je instrumental bilo bi više )

mjuzu smo radili zajedno, ili bi nešto izjammali ili bi netko došao na probu sa nekih riffom ova je mislim bila zajednički jam. svi kolege iz benda su top na svojim instrumentima bilo je lako i gušt radit, Edo se super uklopio u ekipu.
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1115 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 28/12/2024 : 13:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

quote:
A sad jedna za Nakera.

Black Label Society - A Love Unreal

Gde si ovaj bend izvukla iz naftalina nisam čuo za njih još od studentskih dana. Nisam ni znao da su i dalje aktuelni i da su već izbacili 10+ albuma!? Nekad sam ih baš voleo, mislim da su bili u Guitar Hero. Pamtim Mafia album i Fire It Up ta pesma im je kultna. Uglavnom, dobra heavy metal baladica o višoj ljubavi. Moraću baciti pogled na albume koje sam propustio

..............

Pošto mi je Chui slučajno poslao link za full album, kao kazna sledi prozivka za slušanje celog albuma. Kontroll OST, full kontroll! Gledanje filma za bonus poene

p.s. ne znam kako da linkujem plejlistu, samo upiši u pretragu Kontroll soundtrack lako ćeš naći.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=RgdGyIw0pZA&list=OLAK5uy_k3f2CBq-PowMMImYk0-haqphip6c94x3g

Mogu ti odmah reći da ovo nije bila kazna nego ugoda svidio mi se cijeli soundtrack.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8449 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/12/2024 : 13:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Melody Gardot - Preacherman

Fala onoj stvari, konacno nesto sto me oduvalo, a da nisam prije cuo. Ovo je odlicno, proucavat ce se i istrazivat.

Ocjena: 9.3/10

Placebo - The Bitter End

Ima neke svoje kvalitete koje mene ne zanimaju. Ne smijem puno kakati jer mi ih draga voli, ali da onda citiram nju: srednjoskolska glazba. Ja bi dodao: za djevojcice.

Ocjena: 2/10

XTC - Making Plans For Nigel

Ne, u krivu si crkvu dosao boga molit. Ne volim ni ekv (iako izrazito postujem, jednostavno mi ne odgovaraju). Ovo je nekakva preteca britpopa koji mi je generalno uzasan pa onda nekakav prizvuk punka, nit smrdi nit mirise. Ovo me ne zanima niti uzbuđuje ni najmanje.

Ocjena: 2.1/10

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8449 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/12/2024 : 13:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor23

Tonto ,ovdi je još Blixa svirao ? Meni najdraži Caveov period je s Birthday partysima,vrime kad se otkrivalo "mračne osamdesete" :)

Da, Blixa... i pjeva i svira. A vis mene birthday party uopce ne zanima, kao ni prvi Caveov solo album dok se jos valjao u tom điru.

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
309 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 28/12/2024 : 13:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Ne brini,nitko nije savršen:))Zezam,to su bile sve faze koje smo prolazili. U glazbi tražim svitlo(ne samo u glazbi)Tako da mi je pun Sebastijan(da ne kažem kurac )bendova s vrimenom otpalo ,onako samo od sebe.Jebeš kukanje i kmečanje tipa nitko me ne voli ,sve je u kurcu.
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by igor23

Tonto ,ovdi je još Blixa svirao ? Meni najdraži Caveov period je s Birthday partysima,vrime kad se otkrivalo "mračne osamdesete" :)

Da, Blixa... i pjeva i svira. A vis mene birthday party uopce ne zanima, kao ni prvi Caveov solo album dok se jos valjao u tom điru.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8449 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/12/2024 : 13:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
In This Moment - Big Bad Wolf - preproducirana gomila buke, ljigavo, nesnosno i nezrelo. 1.3/10

Sabrina Salerno - Sexy girl - Živi užas. 0/10

The Balfa Brothers - Parlez Nous A Boire - Slusao, gledao, izvrsno. 9.4/10

Dobri Isak - Dozvoli Mi Da Ostanem U Tvome Krevetu - Zanimljivo, ali ne bih se vracao ovome. 5/10

JJ Cale - Drifters Wife - JJ je uvijek dobar, ovdje i bolji od svog prosjeka. 8.8/10

Radiohead - Motion Picture Soundtrack - Jao kako me davi ovaj bend. 2.4/10

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8449 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/12/2024 : 13:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ajde igor23:

Inace preslusavao sam malo onog tvog zidova sto svira Children. Dobar je, ali ja ako mi se slusa takvo nesto imam Stanleya Jordana i ne treba mi nista vise.

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
309 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 28/12/2024 : 14:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Čuo onako usput dosta puta.A ča reć, blizak mi je taj stil ali niš posebno ,oću reć viđeno mali milion puta Ocjena 4/5 Sa glazbom je kod mene slično kao i sa stripovima ,više sam za klasike nego za ponovno izmišljanje onog ča je već izmišljeno(premda i tu znam ubost nešto
ča mi se svidi) Ovo ča sam napisa ne odnosi se na Jazz ili avangardnu glazbu . Ma bitno da mi uživamo u svemu tome:) Židov je odličan.Ča je i ovaj tvoj isto židov:))? ?Poslušat ću ga[lquote]Originally posted by Tonto

Ajde igor23:

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=nECtWsah2po[]

Inace preslusavao sam malo onog tvog zidova sto svira Children. Dobar je, ali ja ako mi se slusa takvo nesto imam Stanleya Jordana i ne treba mi nista vise.
[/quote]

Edited by - igor23 on 28/12/2024 14:06:29
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8393 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/12/2024 : 14:06:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Station to Station - David Bowie

Cenim sve skoro što je Bowie radio, ali po mom ukusu su samo njegove neke inkarnacije. Album Station to Station imam, od pre neku godinu, na ploči i on mi je ceo za 5/ 5. Ova kompozicija mi istrgnuta iz albuma leži manje nego što bi to bila neka kraća ili singl-ičnija sa tog albuma, ali i ovako zasebno

4+/ 5

Nancy Sinatra & Lee Hazlewood - Lady Bird

Singl-ično, kao ovo. Ne sećam se da li sam ovo nekad čuo, čini mi se da jesam. Za mene to nije "glazbena podloga", nego pop kakav tražim.

5-/ 5
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12682 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 28/12/2024 : 14:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Jučer i prekjučer se dooobro poteglo ali sad sam frišak kao rosa u podne.
Žena me istjerala vani pa čistio snig s balkona i oko kuće pa sam se razdrmao plus popio litar rasola.

Kakva su ono pravila? Jednom dnevno ga primaš a jednom daješ?

Mahalia Jackson - Elijah Rock 7/10

Haleluja! Praise the Lord!

Uvijek sam bio fasciniran onim scenama u filmovima kad crnci u crkvi plešu i pjevaju. Iz sveg glasa, sretni, strastveni. Slaveći Boga, slaveći život.
U kršćanstvu, barem kod katolika, to je nekako tiho, u sebi, gotovo stidljivo.

Mahalia Jackson mi ništa ne govori, malo sam proguglao, vidim bila je velika faca. Pjevala je Kennedyju, M.L. Kingu, grom od žene!

Have mercy
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8393 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/12/2024 : 14:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Melody Gardot - Preacherman

Taj album imam od kad je izašao, a baš nedavno sam ga ponovo slušao. Muzika Melody Gardot nije na prvu loptu, ali je odličan interpretator i autor. Nameravao sam da nabavim/narežem i onaj sa plavim omotom (Sunset in the Blue), kao i onaj gde njen glas prati samo klavir.

5/ 5

The Traveling Wilburys - She's My Baby

Traveling Wilburys, supergrupa iz 80-ih. Skoro poslušah neke druge stvari od njih. Ova pesma jeste, "pomalo kliše", što reče Beva.

7-/ 10

Go to Top of Page
Page: of 29  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000