Author |
Topic |
alexts
Advanced Member
Serbia
8436 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 28/12/2024 : 14:37:38
|
The Smiths - Half A Person
Morrissey mi je jedan od omiljenih autora. Queen Is Dead od Smithsa koji sam kupio na kaseti, kad sam bio prve godina faksa, jedan mi je od najboljih albuma svih vremena, ali još uvek ne poznajem njihovu muziku toliko dobro, kao Morisija solo. Skoro sam nabavio sjajnu ploču Hatful of Hollow. Tekst ovde dodaje nivo, kao i obično.
4,5/ 5
Nick Cave & The Bad Seeds - Wonderful Life
Za ovo čovek treba da legne, da se opusti i sluša (zato puno ovakve muzike nije pogodno za topik). Nick Cave nije moj tip Autora (više pozitivnosti, manje droga je moj senzibilitet - Koen, Silvijan, Feri...), ali sviđaju mi se bolje i meni više odgovarajuće pesme, ova bi mogla da bude jedna takva...
4+/ 5 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25469 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Tonto
Advanced Member
8472 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8436 Posts
Posted - 28/12/2024 : 14:50:30
|
quote: Originally posted by Shaner
Sabrina Salerno - Sexy girl https://www.youtube.com/watch?v=ytvK_XMxN-c
Ah Sabrina... Ne mogu zanijekati da mi ju je uvijek drago vidjeti, ovaj, čuti. Da, da, čuti, ne znam kako sam napisao krivo. Jedva čekam da nam alexts objasni sve o njenim kvalitetama (ritmu, melodiji, aranžmanu, produkciji, refrenu, vokalu...). Ocjena? Čvrsta i uspravna 1/10
Nije lako (bilo) iz italije praviti italodisco i osvojiti slušaoce kontinentalne Evrope, probiti gvozdenu zavesu i osvojiti SSSR i pokoriti i Japan. Možda i još neke slušaoce u još nekim delovima sveta. Da se to može lako, Italijani bi to radili i danas, a mislim da se to poslednji put dešavalo 90-ih (Black Box, Robert Miles, pa i Snap!).
Tačno je da je pesma otpevana slabo, da je aranžman jeftin, ali je funkcionalno za diskoteke, luna-parkove, radio dance emisije, pa i nostalgiju vraćanja u detinjstvo ili teen period. To je za mene, ona tvoja čuvena 5/10.
Ako nisam ovime obrazložio kvalitete, poslužiću se manhunterovom metodom - citiranjem poezije-lirike-teksta (samo delić):
Sexy girl sexy girl Sex sex sex Sexy girl sexy girl Sex sex sex Sexy girl sexy girl Sex sex sex Sexy girl sexy girl Sex sex sex |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8436 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4378 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 28/12/2024 : 15:13:13
|
quote: Originally posted by manhunter
I ja bih predložio da se ne komentariše preterano, pogotovo da se ne diskutuje o jednoj pesmi na više stranica ili sa predlozima "e, ako ti se sviđa, pogledaj i ovo od njih youtube link", ili "a tek ovaj album im je bio odličan", ili kad krene rasprava o tome da li je to ovaj ili onaj žanr...
Razumem da je rasprava o tome veoma zanimljiva, ali mislim da je ovaj topic drugačije koncipiran.
Ma nek se komentira, živa rasprava je uvijek dobrodošla i niš ne smeta konceptu, dapače. Kao što sam već ranije rekao ako neki zadatak treba dodatno pojašnjenje naravno da može i link, samo bez thumbnaila da se sistem ne zagušuje. Ona kratka rasprava o bluegrassu je zapravo bila super jer su se svi držali toga pa je sve bilo prilično pregledno i informativno, baš kako bi to i trebalo biti. Negdje ranije je bilo nešto, niš strašno i niš tak jako bitno ali rekoh čisto da podsjetim... Znamo kak se stvari nekad znaju zakotrljati... :D |
Bok, kako si.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25469 Posts
Posted - 28/12/2024 : 15:33:58
|
quote: Originally posted by alexts
Ako nisam ovime obrazložio kvalitete, poslužiću se manhunterovom metodom - citiranjem poezije-lirike-teksta (samo delić):
Da bi nešto bilo metoda, potrebno je da se jedan isti ustaljeni obrazac ponavlja više puta. Ja sam samo jednom to uradio, i to zato što je čovek rekao da mu je nedostajalo razumevanje teksta da bi se 100% uživeo u pesmu.
Ja sam se svojevremeno uz Sabrinu više puta uživeo 100%,a nit sam slušao mnogo muziku, nit su me reči zanimale. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 28/12/2024 15:37:05 |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7349 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8436 Posts
Posted - 28/12/2024 : 16:23:05
|
Da bi nešto bilo metoda, potrebno je da se jedan isti ustaljeni obrazac ponavlja više puta. Ja sam samo jednom to uradio, i to zato što je čovek rekao da mu je nedostajalo razumevanje teksta da bi se 100% uživeo u pesmu.
Ja sam se svojevremeno uz Sabrinu više puta uživeo 100%,a nit sam slušao mnogo muziku, nit su me reči zanimale.
Na humor se ne odgovara ozbiljno. Prvo pravilo song club-a. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7349 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 28/12/2024 : 16:41:39
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by Shaner
Ne znam jesam li čuo pet Caveovih pjesama u životu. Nikad me nije interesirao. Ova stvar to nije promijenila. 4/10
Dragi boze s kim ja pricam.
Melody Gardot - Preacherman
Fala onoj stvari, konacno nesto sto me oduvalo, a da nisam prije cuo. Ovo je odlicno, proucavat ce se i istrazivat.
Ocjena: 9.3/10
Eto s kim pričaš. Nema na čemu.
Gardot inače pratim od prvog albuma i dosta je raznovrsna pa nisam siguran hoće li ti se sve svidjeti. Supruga i ja smo ju slušali uživo kad je promovirala album s kojeg je ova stvar i to je bilo fantastično.
Nick Cave & The Bad Seeds - Wonderful Life https://www.youtube.com/watch?v=tcuel9KA7ec
Ovo mi je već nešto bolje, ali i dalje nisam kupljen. Muzika dobra, ali pomalo sumorna što mi se čini tipičnim za Cavea, a tekst iznenađujuće pozitivan. 6/10
Inače, prijateljica je veliki fan pa sam svojedobno išao s njom u kino gledati One More Time with Feeling i to mi je bilo zanimljivo. (moj) Problem je što je taj Cave sav mračan i depresivan i to mi jednostavno ne leži. Ali samo ti meni daj zadatke, tko zna što nam budućnost nosi.
THE CARS ― JUST WHAT I NEEDED https://www.youtube.com/watch?v=Z5-rdr0qhWk
Od The Cars mislim da nisam nikad čuo ništa osim Drive (koju volim). Ovo mi je nekako previše sladunjavo i prazno. Ne bih nikad rekao da je riječ o istom bendu. 4/10
Sexy girl sexy girl Sex sex sex Sexy girl sexy girl Sex sex sex Sexy girl sexy girl Sex sex sex Sexy girl sexy girl Sex sex sex
Odabrao si najbolji dio, lako tako.
Da čujemo što imaš za reći o ovome, dakle alexts:
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25469 Posts
Posted - 28/12/2024 : 17:03:03
|
Na humor se ne odgovara ozbiljno. Prvo pravilo song club-a.
MA ne, prvo pravilo glasi : ne stavljaj kvalitet i italodisco u istu rečenicu. |
|
|
|
vatrena_stenica
New Member
208 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 28/12/2024 : 17:58:59
|
quote: Originally posted by don_draper S obzirom na neprimjerene komentare o evoluciji Arctic Monkeysa, vatrena stenica će dobiti na zadatak jednu glazbenu transformaciju koja je odjeknula na početku stoljeća. Nije najbolja stvar s albuma, ali je jezivo dobra. https://www.youtube.com/watch?v=EcSvMFm2ABE
Primereni ili ne, rekla sam šta sam mislila. To ne znači da ih neću pratiti i dalje. HIM mi se raspao, pa tim padovima ne moram više da svedočim. 😎
Radiohead - Motion picture soundtrack
Odavno ih nisam slušala. Verovatno ću te razočarati, ali nisam bila oduševljena kada sam otkrila da je ovo prvi album posle OK Computer. Mogla sam da ga slušam, da se prepustim tu i tamo tom atmosferičnom zvuku i fuziji ne znam više čega, ali nisam ovo oberučke prihvatila, može da bude revolucionaran/evolucionalan koliko god kritičari kažu. Sad sam otvorila da vidim šta je sve na tom albumu ('ladno sam i zaboravila). Optimistic, Idioteque, Morning... Ceo album mi je nekako hladan i stalno imam osećaj neke otuđenosti, pa i klaustrofobije, a depra je zagarantovana. Strašna su mi ova polagana gašenja i patnje. Nekad mi stvarno prijaju, ali više volim odlaske i potonuća uz veliki prasak!
Riknućemo od ovog tempa, daj da ubacimo još koga. Pozivam Imrahila, a njegov prvi domaći je: Graveyard - Uncomfortably Numb
|
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8472 Posts
|
Zula
Senior Member
1133 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8436 Posts
Posted - 28/12/2024 : 18:57:22
|
Love and Hate in a Different Time Gabriels
Da nije elektronskog zvuka, posle minut i po, pomislio bih da je nešto sa početka 70-ih. Retro soul, zašto da ne, ako valja (ima i drugih R&B stilova tu, pa i mrvicu ranog disca). Tako sam "susreo" i Sharon Jones ili James Hunter-a, od tih novijih izvođača, koji zvuče kao iz davnina. Meni ovo zvuči vrlo dobro.
4/ 5 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8436 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8472 Posts
|
izivko
Advanced Member
Germany
12699 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 28/12/2024 : 20:20:57
|
Izivko, kad si se već otreznio, evo ti još jedan jak ženski vokal.
Gladys Knight & The Pips - 6/10
Jest jak i profinjen. Pratnja mi je odvlačila pažnju. |
Have mercy |
|
|
Zula
Senior Member
1133 Posts
Posted - 28/12/2024 : 20:29:58
|
quote: Originally posted by igor23
Evo Zula ,kad smo ga već spomenuli ,za tebe jedan mali dragulj http://youtu.be/oqVQ8YZ4dCg?si=FBsGMTDSq5cnT0Ia
J.J.Cale - Drifters Wife
Ako je ovo moj zadatak, onda isto kao većina country pjesama (i country izvedenica 😂) meni je ok. Neke su bolje neke manje dobre, čim čujem želim poslušati, ali ih ne mogu slušati dugo. Max 2-3 pjesme za redom. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12699 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Zula
Senior Member
1133 Posts
Posted - 28/12/2024 : 21:40:32
|
Svidjelo mi se od 27. do 29. stranice:
Melody Gardot - Preacherman - više nego solidno, nisam nikad čuo, ali sam siguran da slušam više puta bilo bi mi sve bolje. Volim kad su instrumenti i glas u službi ukupnog dojma.
William Elliot Whitmore - Diggin' My Grave - Country slušam, ali ne stalno. Banjo mi je cool.
Gabriels - Love and Hate in a Different Time - Dovoljno je ok jer sam vidio da sam baš malo stavio u "sviđa mi se" kategoriju 😂
Prijedloga za slušanje ima jako jako puno. Nažalost zbog toga češće preskačem ono što mi u startu ne drži pažnju, a volio bih da mogu čuti sve od početka do kraja i imati bolji uvid u ponuđeno. Mislim da je manje dobro da se prijedlozi šalju istomišljenicima po žanru. S jedne strane možda ćemo napravit male podgrupe, a s druge, moglo bi izgledati kao da tražimo potvrdu za ono što nam se sviđa. Bilo bi bolje unijeti malo raznolikosti. Potrudit ću se zadati po jedan prijedlog svakom tko sudjeluje pa tek ona zadati novi zadatak istom forumašu. Iako bih rado ponovio iste 😂 |
|
|
vatrena_stenica
New Member
208 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 28/12/2024 : 21:41:08
|
Wendy & Lisa - Waterfall Već se ne sećam šta sam slušala.
Sabrina Salerno - Sexy girl Ne i ne!
Melody Gardot - Preacherman Čula sam par stvari ove žene i nijedne se ne sećam. Ali ništa slično ovome. Čak mi u glavi da sam je čula u potpuno nekim drugim žanrovima. Ovo mi je nekako promaklo.
The Smiths - Half a person Nikad ih nisam čestito preslušala. Znam za neke poznate stvari, a i one koje je Morrissey radio sam. Sve mi deluje da oni kod mene nikad nisu naletali u pravo vreme.
Placebo - The Bitter End Ok mi je ova stvar, mada nikad oni mene nisu kupili da bih ih pratila. Plus što uz ovo može da se skakuće.
Christian Scott - Litany Against Fear Meni se ovo dopada. Neki delovi više, neki manje.
Lynyrd Skynyrd - Born to Run Oduvek dragi.
Noir Désir - Le Vent Nous Portera Nikad čula. Simptično.
Benjamin Clementine - Adios Čula za ovog čoveka. Nikad slušala. Sviđa mi se ovo. Već poslušala 3-4 njegove stvari.
Tom Waits - Poor Edward Tomica i Kejv zauzimaju posebno mesto u univerzumu! 🥰 |
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
naker
Advanced Member
4725 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 28/12/2024 : 21:55:06
|
quote: Originally posted by Chui Mogu ti odmah reći da ovo nije bila kazna nego ugoda svidio mi se cijeli soundtrack.
A imao sam osećaj da je ovo stvar za tebe. Film je još bolji ali ne znam da li ćeš imati vremena da ga gledaš haha. Vrh je Kontroll |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25469 Posts
Posted - 28/12/2024 : 22:02:14
|
quote: Originally posted by izivko
Manhunter, čini mi se ti voliš čist, uredan zvuk, uhu ugodan, harmoniju, sklad itd. Posljedica lagodnog, uređenog života na Zapadu...Možda se i varam jer znam da voliš i Rammstein.
Ovo obrada ti vjerojatno para uši. Šteta nisam našao bolji snimak.
https://www.youtube.com/watch?v=XZyP5wOjnis&list=PLCF8FC6357FB92261&index=14&ab_channel=ZINEDINE05
Ne znam koliko je to uticaj života na Zapadu. Po toj logici, na Balkanu bi svi slušali punk i death metal.
Rammstein, Metallica, Depeche Mode i Kosheen su mi omiljene grupe, a odrastao sam na grunge-u i dance muzici devedesetih. Pa sad ti vidi.
Volim sklad, da, volim dublje tonove, dobru bassline, ali isto tako i dobar ritam. Šezdesete i većina sedamdesetih uopšte nisu moj stil. Ima tu i dobrih pesama, koje rado slušam, ali ne baš veliki broj. A ovo što si postavio mi je poput kombinacije Hendrixa i Janis Joplin, pa onda distorzija u glasu i na gitari odvrnuta na najjače. Jedva sam izdržao da poslušam, priznajem. Neizdrživa kakofonija zvukova, gore nego kad se okupi desetorica džezera i krenu sa improvizacijom.
1/10 |
|
Edited by - manhunter on 28/12/2024 22:04:43 |
|
|
naker
Advanced Member
4725 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 28/12/2024 : 22:06:51
|
quote: Originally posted by vatrena_stenica Za sledeću jedino da prozovem Nakera ili Cromija, nisam sigurna da li je za ostale. Neka bude Cromi.
In This Moment - Big Bad Wolf
Nije ovo za nikoga bojim se. Razmišljam da li ima išta da mi se svidelo ovde ali ćorak. Što se tiče ovakve muzike Slipknot bi bio neki moj maksimum, dalje od toga već ne bih išao.
Naker:
WITCHCRAFT - The Outcast
Bio sam skeptičan na početku, ali druga polovina pesme popravlja utisak. Dobra gitara, dobar riff, čak i tekst sasvim solidan. Nisu loši Šveđani dobro se tu prži. Ide prolazna ocena |
|
|
Topic |
|