Author |
Topic |
giant
Average Member
Slovenia
896 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 28/12/2024 : 17:57:46
|
Da, zaista. I sam se recimo bavim audio stereo komponentama (i vinilima) i ponekad se osećam kao dinosaur, koga je vreme pregazilo...Ali mislim da Reem nije toliko izuzetak što se VHS-ova tiče. Mislim, (kao je bilo i kod mene), da ima dosta ljudi, koji imaju još veliki gušt gledati filmove na VHS kasetama. Samo bi bilo dobro (preporučujem), da si nabaviš još koji video rekorder, da imaš "backup" za slučaj, da ti se jedan pokvari...A dvd filmove? Skupljaš i to? |
Invincible shield |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13194 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 28/12/2024 : 22:59:56
|
quote: Originally posted by djukak
Reem, samo upadam da kažem ogroman respect za ovaj tvoj hobi. Svaka ti čast.
Hvala djukak
Dosta ja filmova i serija pogledam i preko Netflixa te Maxa, ali oni nekako više forsiraju novije stvari dok neke stvari tamo baš i ne možeš naći osim ovako na VHS-u (ili da se ide ciljano skidat s neta). Opet, taj VHS mi ima tu neku posebnu draž.
quote: Originally posted by giant
Da, zaista. I sam se recimo bavim audio stereo komponentama (i vinilima) i ponekad se osećam kao dinosaur, koga je vreme pregazilo...Ali mislim da Reem nije toliko izuzetak što se VHS-ova tiče. Mislim, (kao je bilo i kod mene), da ima dosta ljudi, koji imaju još veliki gušt gledati filmove na VHS kasetama.
Možda se to u neku ruku može objasniti kako i dosta naših forumaša pored ove novije opreme stripova s boljim skenovima i dan danas dalje rado skuplja i čita ZS i LMS stripove jer im to predstavlja poseban gušt :) Taj osjećaj nostalgije koji nas vraća u ona jednostavnija vremena, gdje u mom slučaju s tim VHS kasetama niti digitalna savršenost jednostavno ne može nadomjestiti taj neki šarm šuma prilikom premotavanja kaseta, pa gledanja onih najava prije početka nekog filma, oni krupni titlovi, VHS kutije s najavama..
quote: Originally posted by giant
Samo bi bilo dobro (preporučujem), da si nabaviš još koji video rekorder, da imaš "backup" za slučaj, da ti se jedan pokvari...A dvd filmove? Skupljaš i to?
Aha, razmišljao sam o tome i baš sam si ove godine za svaki slučaj nabavio dva "blizanca" Philipsa, izvrsno rade :)
Na prošloj stranici sam se zeznuo za broj 1054 VHS kaseta, taj broj originalnih kaseta je veći jer sam ja gledao u krivi popis koji nije osvježen Stvarna brojka je zasad 1142 VHS-a :)
Skupljam i DVD-ove i imam ih 418, tu bude nekih podudaranja s VHS-om, recimo one koji su mi draži, volim imati u obje verzije (kao npr. "Groundhog Day").
|
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13194 Posts
Posted - 28/12/2024 : 23:43:27
|
Under Crystal Lake (1991) VHS: Kristalno jezero
Ovo je nažalost još jedan od onih filmova koji mi se nije svidio jer je teško gledljiv zbog likova koji su neuvjerljivi i s kojima se teško povezati, a i radnja je većim dijelom nepovezana i pomalo čudna s banalnim dijalozima. Film ima sličnu tematiku (manipulacija vodnim resursima) kao Chinatown (1974) s Jackom Nicholsonom, ali naravno, nije tom filmu ni do gležnja i blesavo bi bilo uopće radit neku usporedbu s tim klasikom. Čak je i tehnika naracije ovdje užasna, mislim da je narator totalno nepotreban jer više oduzima filmu nego što mu ide u prilog. Ali, rekao bih da nije loše tu i tamo pogledati i nešto ovakvo kako bismo još više cijenili trud, talent i detalje koje pronalazimo u onim drugim, puno boljim i kvalitetnijim filmovima. Isto kao što u životu ponekad jednostavno treba proživjeti loše dane kako bismo više cijenili one dobre, tako razmišljam i kod filmova.
|
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13194 Posts
Posted - 28/12/2024 : 23:47:34
|
Head Above Water (1996) VHS: Glava nad vodom
Sjećam se ovog filma otprije i bio sam sretan kad sam ga vidio u ponudi. Ono što mi je ostalo u sjećanju da film ima tu neku svoju vrckavost, crni humor i puuuno nespretnosti što izaziva dosta šaljivih situacija s likovima. Cameron Diaz je fenomenalna, baš sam uživao u svemu što se njenom liku izdogađalo, toliko šlampavih situacija i urnebesnih detalja do ozbiljnih trenutaka gdje joj je život visio o koncu. Totalno šašav film koji ima tu posebnu energiju koja te drži zainteresiranim do samog kraja, a ona završna scena s motorkom je apsolutni kaos, hehe, baš sam zaboravio na taj ludi trenutak, a i sam kraj je dobar kad je policajac upita ima li što za popiti i ona mu nesvjesno ponudi onu vodu u koju je lik Harveyja Keitela ranije usuo sadržaj onih tableta, zakon kako oko lika Cameron Diaz svi muškarci stradavaju, bilo zbog njene smotanosti ili jednostavno lude sreće
|
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13194 Posts
Posted - 29/12/2024 : 21:59:47
|
Falling in Love (1984) VHS: Zaljubljivanje
Sasvim slučajno sam odabrao ovaj film za gledanje i taman film počinje na Badnjak, u toj predivnoj božićnoj atmosferi, a radnja filma zapravo zauzima vrijeme od jednog Božića do drugog Božića gdje se u međuvremenu u životu glavnih likova (De Niro i Streep) dosta toga promijenilo. Naravno, kemija između njih dvoje je nešto predivno, ali po završetku filma nekako sam se odmah sjetio filma The Bridges of Madison County koji su po tematici slični, oba filma progovaraju o zabranjenoj ljubavi, strasti i odgovornosti prema obitelji, ali moram priznati da mi je Streep imala nešto intenzivniju kemiju s Clintom Eastwoodom u tom filmu. Tako sam to barem ja doživio, mada je De Niro, kao i uvijek, izvrstan u ulozi koja mu je povjerena.
Iznenadila me (ugodno) i pojava glumice Jane Kaczmarek, mame iz Malcolm in the Middle, što mi je bilo stvarno pravo iznenađenje, a i Harvey Keitel se opet ovdje pojavljuje u manjoj ulozi. Sve u svemu, ugodan i kvalitetan film koji budi razmišljanja jer nekako i nisam siguran koliko odobravam odluke glavnih likova da se upuste u ljubavnu vezu pored svojih obitelji i partnera, teško je ne suosjećati s njima. Ali, kada se ljubav dogodi, trebamo je prihvatit pod svaku cijenu, zar ne ;)
|
|
|
|
Topic |
|
|
|