Author |
Topic |
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
adisio
Starting Member
USA
14 Posts
Member since 07/02/2014 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1675 Posts
Member since 15/10/2023 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
|
wintermute
Senior Member
USA
1675 Posts
Posted - 17/12/2024 : 21:17:23
|
Ma veci je problem da mi neko ne ukrade paket dok nisam kuci.
Gledam... ja sam backer #55... znaci opasno.
Verovatno cu zbog ovoga morati da stavim USPS mail hold pa da idem u postu kad se vratim. |
|
|
adisio
Starting Member
USA
14 Posts
Posted - 17/12/2024 : 21:37:21
|
Ehhh sad znamo gdje ima besplatnih Texova
quote: Originally posted by wintermute
Ma veci je problem da mi neko ne ukrade paket dok nisam kuci.
Gledam... ja sam backer #55... znaci opasno.
Verovatno cu zbog ovoga morati da stavim USPS mail hold pa da idem u postu kad se vratim.
|
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1675 Posts
|
wintermute
Senior Member
USA
1675 Posts
Posted - 25/12/2024 : 01:41:30
|
Jutros mi je USPS dojavio da mi nekakav paket iz San Diega stize u ponedeljak...
Perfect timing! |
Edited by - wintermute on 25/12/2024 01:46:42 |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
|
wintermute
Senior Member
USA
1675 Posts
|
wintermute
Senior Member
USA
1675 Posts
Posted - 27/12/2024 : 01:21:49
|
Carson City, Nevada, Browsers Corner used books bookstore, danas.
Primetio sam ovo tokom pregleda izbora (malobrojnih) stripova:
Ludo! |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1675 Posts
Posted - 28/12/2024 : 05:59:27
|
USPS mi je neocekivano isporucio paket u cetvrtak (juce) umesto kao sto su rekli u ponedeljak i najnovija EC tura me je cekala upakovana pred vratima skoro dva dana!
Sad sam dosao i odusevio se.
Evo malo da docaram i kako je to bilo upakovano itd.
Fenomenalno kao i uvek!
|
Edited by - wintermute on 28/12/2024 06:03:40 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1675 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
|
adisio
Starting Member
USA
14 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 29/12/2024 : 19:20:57
|
quote: Originally posted by adisio
i meni stiglo... i to prije skijanja :)
Eto vidis! Teski rad se isplatio. Gotovo sam sve poslao. U posti su pali na dupe kad sam im donosio pakete na Bozicno vece, ali donio sam im i neke kolace da previse ne popi***.
|
www.epicentercomics.com |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1675 Posts
Posted - 29/12/2024 : 20:41:45
|
quote: Originally posted by D.J. slijedeci idu Zagori. Oni su trebali ici u 2024., ali je ponestalo vremena za jos jednu kampanju.
Zagora nikad dosta, samo napred!
Ja se licno nadam jos nekim Mister No, samo su dva izasla... i to bas u istom malom formatu mekanih korica jer nekako ne mogu da zamislim Mr No (kao ni Alan Ford) u luksuznom velikom HC izdanju |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 30/12/2024 : 06:38:38
|
quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by D.J. slijedeci idu Zagori. Oni su trebali ici u 2024., ali je ponestalo vremena za jos jednu kampanju.
Zagora nikad dosta, samo napred!
Ja se licno nadam jos nekim Mister No, samo su dva izasla... i to bas u istom malom formatu mekanih korica jer nekako ne mogu da zamislim Mr No (kao ni Alan Ford) u luksuznom velikom HC izdanju
Zagor kampanja krece mozda od sredine prvog mjeseca... Mister Noa najvjerovatnije nece biti u 2025., ali bit ce mnogo drugih stvari. |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1675 Posts
Posted - 31/12/2024 : 01:42:35
|
Procitao sam The Valley of the Shadows i nisam impresioniran.
Kao prvo, samo EC izdanje je fenomenalno kao i prateci materijali. Crtez je specifican jer je to zapravo kolaz vise (sedam) crtaca i moze se otprilike videti gde jedan stil prestaje a drugi pocinje. Ipak nijedan od njih nije los i lako se naviknuti. Mini-strip na kraju sa slikarom je "cute" i svideo mi se kao takav dodatak (nesto slicno je imao i EC Zagor The Scepter of Tin Hinan). Medjutim ono sto me je razocaralo je prica. Kao prvo, da bi se u njoj potpuno uzivalo treba poznavati mnogo likova i dogadjaja iz Tex opusa koje ja ne poznajem i/ili sam ih davno zaboravio. Kao drugo, twist i rasplet su em veoma prezvakani em mi se nikako ne uklapaju u Tex "univerzum" (progutao bi ih eventualno uz Zagora a svakako uz Dilan Doga ali uz Texa...) Opet, ovo je mozda neki moderni Tex na koga ja nisam navikao jer ne citam aktivno sve nove epizode. Ali u poredjenju sa svim fenomenalnim dosadasnjim Tex EC stripovima (Patagonia, Jack, Seminoles, Outlaw) ovaj je ubedljivo (barem meni) najgori. Kao trece, strip je kratak (samo 115 strana) i ne postoji neka duboka radnja nego je to samo mozaik veoma kratkih povrsnih linearnih epizoda koje se resavaju na trivijalne i cesto predvidljive nacine i koje vode ka veoma predvidljivom raspletu.
E sad zasto ovo pisem? Cudno mi je da je ova epizoda (specijal povodom 75 godina Texa, razumem to) odabrana za publikovanje u USA gde skoro svi potencijalni citaoci znaju manje o Texu cak i od mene (a ja sam tanak sa Tex znanjem). Ovo mi se cini da je vise strip za hard-core Tex fanatike koji poznaju sve likove i moraju da imaju sve. Moguce je da je ovo vise stampano za ex-YU "izvoz" ali vidim da ga je i VČ vec objavio tako da ce imati konkurenciju...
Ovo je naravno samo moje misljenje. Ovakav kakav sam moja ocena za ovaj strip je 6/10. Ali neko ko dobro poznaje (novijeg) Texa ce verovatno uzivati vise. Ocena bi bila i losija ali sam je malo podigao zbog interesantnog kolaza crteza.
Sve u svemu ovo je prvi put da sam pomislio da mi se nije isplatilo kupiti neki EC strip (cena jeste bila jako niska ali je moj ROI veoma los). Pisem to sa zaljenjem i rizikom da se DJ mozda uvredi ali obzirom da moram biti iskren i da je ovo samo moje licno misljenje nadam se da ce sve biti OK.
Nadam se da ce ovaj drugi Tex "izvući situaciju" (Tex/Zagor crossover(e) ne racunam, ti stripovi su mi gimmick / guilty pleasure i prema njima sam mnogo vise popustljiv). A mozda su i prethodni EC Texovi postavili nerealno visoka ocekivanja (prakticno su svi bili desetke). E sad ne znam pozadinu, mozda su prava za ovaj strip bila jeftina ili cak "besplatna" u nekom paketu sa ostalima jer vidim da je strip veoma nov, tek je izasao u Italiji, cak mozda je bio i neki uslov da se ovo izda u USA da bi se izdali ostali, nemam pojma... ali mi izgleda preuranjeno i isiljeno za USA trziste i nadam se da nece uticati na EC "bottom line" sto je moj najveci strah. Koliko vidim vecina je kupila sva tri na KS tako da ovaj put to nece imati mozda veliki uticaj ali je moguce da moze da se odrazi na neke buduce kampanje.
Iskreno zelim da sam ogromna manjina i da sam se ogresio o ovaj strip... pokusao sam da nadjem jos neke recenzije i samo sam nasao jos jednu na ovom sajtu od forumasa Mummy na stranici VČ izdanja koja samo kaze: Smor teški. Tex u Dilan Dog stilu. Totalna konfuzija. (https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/tex-willer-tx-vczssb-9-dolina-senki/41482/0/)
DJ -- jos jednom izvini ako si ovo tesko podneo, radis fantastican i tezak posao prakticno iz ljubavi i koliko shvatam bez neke (ako i ikakve za sada) zarade i zelja mi je da to radis jos dugo dugo. Ja sam samo kupac / supporter / amater koji pise iz svog malog i verovatno sebicnog ugla (ali koji je i kupio/podrzao skoro sve EC stripove do sada). Ti verovatno vidis neku mnogo siru sliku sa ovim stripom na Tex USA roadmapi i nadam se da si u pravu. I nemoguce je da se svaki strip podjednako svidi svima.
- - -
Pre slanja ove poruke pogledah na brzinu i KS komentare i za sada ima samo jedan ali dobar feedback za Valley tako da sam mozda ja outlier (nadam se da jesam!). Stavicu ga ovde: I read through Valley straight through cover to cover in one sitting. Absolutely stunning and such a wealth of loving bonus material and history. (ovo vide samo backers pa ne mogu da ostavim link). |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 31/12/2024 : 02:31:19
|
@Wimtermute, ne brini mema ljutnje! Samo da ti objasnim da imas cistiju sliku. Nije ovdje bilo neke drugacije racunice nego inace. Prava su kostala kao i obicno, nema tu plana za prodaju u ex-Yu (gdje vec duze ne saljem izdanja radi nenormalne postarine, a ne zelim prodavati EC izdanja po visoj cijeni) i nema tu neke misterije. Strip (citavo izdanje) mi je cool kao slavljenicko i zato ga i izdajem. E sad, ni ja ne ne znam sve te stare likove koji se ovdje pojavljuju jer nisam ni priblizno potkovan sa Texom kao sa Zagorom, ali mi to nije smetalo da uzivam u prici. A to da vise prilici Zagoru ili cak DD mi je plus. Cak je i Boselli napisao u predgovoru (koji je takoder u ovom izdanju) da je ovo neobicna prica za Texa. Ja se ne brinem da ce ova knjiga pridobiti ili odbiti nove kupce Texa. Mislim da je specijalna posto je pravljena za veliku obljetnicu. Sve ce biti OK. Inace, prijatelju ubijas me sa ROI. Veci si Amerikanac od Amerikanca. |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1675 Posts
Posted - 31/12/2024 : 04:12:57
|
Dobro, hvala na objasnjenjima!
ROI-- a sta cu, matematicar sam i programer i nekako prirodni "optimizator" oduvek bio a ovo drustvo ima mnogo prostora za razne optimizacije pa sam se navukao i preneo to u sve grane zivota sto mozda ne bi trebalo... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26983 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26983 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1675 Posts
Posted - 31/12/2024 : 16:22:22
|
Ha ha... ROI = Return On Investment (koliko se nekome relativno isplatilo plaćanje necega bez obzira na apsolutnu cenu toga).
Ali i roi = king (kralj) na francuskom.
Mada mislim da nas jaki malo zeza |
|
|
Topic |
|