forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 52

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/01/2025 : 20:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Gus Black - Paranoid

Ovo je obrada, što se čuje u prvih par sekundi.

Inače ovo mi je jako zanimljivo. Puštao sam pjesmu hrpi ljudi, fanovima black sabbatha, rokerima, profesionalnim glazbenicima... nitko ama baš nitko nije znao o kojoj se pjesmi radi dok ne krene pjevanje, a u ogromnoj vecini slucajeva i tada je vladala zbunjenost i tek bi refren razjasnio stvari. Ti kažeš da se čuje u prvih par sekundi... ajde dobro.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1193 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/01/2025 : 21:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Za alextsa jer lijepu pjesmu ću dati Shaneru 😂
Pošto je meni Shaner poslao neku filmsku, onda tebi alexts ide filmska muzika (da zatvorimo krug 😂)

Bob Fosse
Film Sweet Charity (koji ima i izvrsnu pjesmu Sammy Davis Jr. - Rhythm of Life)

Na forum stiže (možda) najbolja koreografija ikad:

Bob Fosse dance numbers - The Rich Man's Frug
3 pjesme u jednoj, a sve za iste pare, uživajte!

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1193 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/01/2025 : 21:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Gus Black - Paranoid

Inače ovo mi je jako zanimljivo. Puštao sam pjesmu hrpi ljudi, fanovima black sabbatha, rokerima, profesionalnim glazbenicima... nitko ama baš nitko nije znao o kojoj se pjesmi radi dok ne krene pjevanje, a u ogromnoj vecini slucajeva i tada je vladala zbunjenost i tek bi refren razjasnio stvari. Ti kažeš da se čuje u prvih par sekundi... ajde dobro.

Riječi su malo izmijenjene, a ni refren nije isti 😜, ali način pjevanja je sličan pa to odmah sliči na Paranoid. Inače, nema Tony Iommija i specifičnog zvuka gitare (zbog poreznih jagodica), a ovu pjesmu osim Ozzyja (koji mi nije simpatičan) ne može otpjevati nitko. Ova obrada nije loša kao fora.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4751 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 05/01/2025 : 21:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ajde da vidimo da li sam uspeo da pronađem bend za koji Tonto do sada nije čuo. Horrorpops - Julia.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1193 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/01/2025 : 21:38:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Uzvaćam Shaneru (preko alextsa 🤣) lijepom pjesmom.

Da izivko nije abdicirao s mjesta ljubitelja "tamnoputih pjevačica s glasom i stasom" on bi dobio pjesmu.

Shaneru uživaj!

Tracy Chapman - Baby Can I Hold You

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8544 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/01/2025 : 22:34:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Gus Black - Paranoid

Tvoje društvo i ti možda nemate sluha kao ja.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/01/2025 : 22:51:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Bubba Sparxxx - Deliverance

E ovo je nešto drugo. Ovo mi je o.k. Ne bih aktivno slušao, ali ne bih imao ništa protiv da svira u pozadini.

Ocjena: 5/10

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/01/2025 : 22:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Horrorpops - Julia

Nisi uspio nakeru. Imao sam psihobili fazu i kopao po bendovima. Ljubav nije bila na duge staze, ali seks je bio super. Ovi su bili među preslušanima, ali mi nisu zapeli za uho previše. Hillbilly moon explosion su mi ostali najdraži. Dobra je ovo stvar iako je ovo malo više punkasto nego što ja volim, zajebantsko je, veselo i ugodno.

Ocjena: 6.2/10

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8544 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/01/2025 : 00:26:48  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Bob Fosse
Film Sweet Charity

E, bez ovoga ne bih znao za frug dance. I ne samo to, ne bih se setio da sem čuvenih Cabaret i All That Jazz i malo manje čuvenog Star 80, treba da pogledam i dovoljno poznati Lenny od Boba Fosseja. A ako se ukaže prilika, zašto ne i ovaj debitantski mjuzikl Sweet Charity.

Bob Fosse je bio čuveni koreograf i pozorišni reditelj mjuzikla (i TV programa), a onda uspešan i kao reditelj par bioskopskih filmova. Kad je ples u pitanju, sve je kod njega najbolje što može. To što je ovaj film muzička obrada Felinijevog The Nights Of Cabiria je dodatno intrigantno.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7361 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 06/01/2025 : 01:02:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Peter Tosh - Johnny B. Goode
https://www.youtube.com/watch?v=dHaH2Yiq5lg

Fora, ali nije da me nešto dira. Draži mi original. 5/10

Btw, bacio sam uho i na onaj Paranoid i, ako znaš šta slušaš, stvarno se čuje u prvih 10 sekundi, ali mislim da ne bih skužio da nisam znao.

The Beautiful South - Rotterdam (Or Anywhere)
https://www.youtube.com/watch?v=06EbMhzwLBw

Vidim ovo i mislim si "nikad čuo za bend". Upalim pjesmu - potpuno nepoznata, ali ima fora melodiju i neku opuštenu feel-good atmosferu. 6/10

Iz nekog razloga me podsjetila na jednu pjesmu iz mladosti kojoj nikad nisam uspio zapamtiti izvođača pa odlučim da bih to mogao staviti kao sljedeći zadatak i odem ju potražiti. Riječ je o pjesmi Perfect 10, a izvođač je, naravno, The Beautiful South.

Bob Fosse dance numbers - The Rich Man's Frug
https://www.youtube.com/watch?v=mcrZIK3gqbU

Fosse genijalac! Nisam gledao Sweet Charity, ali očito ću to morati pod hitno ispraviti. Pošto ovdje ipak govorimo o glazbi, moram napomenuti da mi se sviđa no samu za sebe ju ne bih istaknuo, ali skupa s ovom koreografijom (i kostimografijom i scenografijom) - 10/10

https://www.youtube.com/watch?v=QvYSckKSL5g

Rekao bih da to nije taj glas i stas koji izivko (a i ja) traži.

Nikad me nije ništa vezalo za Tracy, ali uvijek mi ju je bilo ugodno slušati. Vrijedi i za ovu pjesmu - lijepa melodija, dobro otpjevano, ali mene ne pogađa (emotivno). 7/10

Sad kad me Zula sjetio Fossea, jednostavno moram staviti nešto iz jednog od meni najdražih filmova, neka bude za vatrenu stenicu (ako nije pobjegla s ove teme):

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4751 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 06/01/2025 : 09:50:30  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Poslednja prozivka pre Božićne pauze, da čujemo šta Don_Draper misli o Mudhoney - Mudride.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6136 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 06/01/2025 : 10:38:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Dvaput (ili triput :D) ću zaredom prozvati Tonta, zato što sam upravo poslušao Edward Sharpe and Magnetic Zeroes - Man on Fire i vrhunska je pjesma (If I Were Free za nijansku lošija, ali i dalje odlično), i ne mogu se oteti dojmu da bi mu Arcade Fire trebali sjesti kao budali šamar. Po meni remek djelo sa zadnjeg im albuma iz 2022.:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/01/2025 : 10:50:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Uf, udario si tamo gdje hejtam na najjače. Arcad Fire, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand i Foo Fighters... bendovi koje mrzim iz dna duše, ubojice najbitnijeg glazbenog žanra. Rock se koprca na samrti, a u njihovim je rukama oružje iz kojeg se dimi.

...ali zadatak je zadatak i poslušat ću popodne i probat biti što objektivniji.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6136 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 06/01/2025 : 10:53:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

...ali zadatak je zadatak i poslušat ću popodne i probat biti što objektivniji.

Zaboravi tko izvodi i daj sve od sebe :D

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/01/2025 : 10:55:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Sad cu zadati zadatak Alexu Za mene je to cista desetka.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8544 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/01/2025 : 13:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Daleka Obala - Bude Me

Tonto, ako si hteo da poslušam (i još po neko), poslušah 3 puta. Najbolje što mogu da kažem je slušljivo i nije loše. Ali shvatam, ne samo da su ukusi različiti (što se podrazumeva), nego da neko može da se veže za tekst, samim tim da mu pesma više znači.

Muzički, ovo je nešto što bi Divljan ili Gvozden (iz grupe Kristali) mogli da urade bolje, a ovako mi dođe među boljim pesmama ove grupe, mada ne poznajem muziku Daleke Obale.

Edited by - alexts on 06/01/2025 13:59:22
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8544 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/01/2025 : 14:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote

Ni ja nisam fan Tracy Chapman; možda sam mogao da postanem, svojevremeno sam kupio jedan Best of CD. Mislim da je to jedini CD koji sam prodao ili zamenio sa nekim. Ne zato, jer mi se nije dopala muzika, nego sam naknadno video da jedan singl od Tracy (možda sa trećeg albuma, ali ne znam ni kako se pesma zove), koji mi se dopadao, nije na kompilaciji i razočarao se.

4-/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8544 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/01/2025 : 14:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Cabaret ~ If You Could See

Jedan od najiritantnijih i najodvratnijih, ali ujedno i napoznatijih i najikoničkijih performera u istoriji filmskih mjuzikla, ne samo zbog pojave, nego i zbog onoga o čemu peva. Primer je i ova (nešto manje poznata od najpoznatijih) numera iz filma, koja je simpatična, dok poslednji stih ne dođe. Zato je Kabare remek-delo - zbog mnogo čega, ali i zato što odlično prikazuje duh zla u jednom vremenu.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1193 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 06/01/2025 : 14:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cabaret ~ If You Could See

Jedan od najiritantnijih i najodvratnijih, ali ujedno i napoznatijih i najikoničkijih performera u istoriji filmskih mjuzikla, ne samo zbog pojave, nego i zbog onoga o čemu peva. Primer je i ova (nešto manje poznata od najpoznatijih) numera iz filma, koja je simpatična, dok poslednji stih ne dođe. Zato je Kabare remek-delo - zbog mnogo čega, ali i zato što odlično prikazuje duh zla u jednom vremenu.

Kad vidim i čujem Tomorrow belongs to me (Cabaret) to je takav kontrast između lijepe pjesme, nevinog lica djeteta i sreće većine izletnika (s jedne strane) i sadržaja koji zastrašuje i prijeti (s druge strane). Podsjeća me taj kontrast na najbolje horore, na ugodne susjede ponzinere iz Rosemary's Baby ili sretne i ljubazne članove sekte u Midsommar. Jedna od najjačih scena za koju se veže i izvrsna montaža.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1193 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 06/01/2025 : 14:53:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Kad sam već spomenuo film Sweet Charity, evo za alextsa još jedna svima poznata pjesma. Malo je duža, a u različitim aranžmanima izvodili su je mnogi zborovi, a korištena je i u reklamama...
Inače, muzika iz ovog filma bila je nominirana za Oskara...

Sammy Davis Jr. - The Rhythm od Life

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1193 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 06/01/2025 : 14:57:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Za Tonta jedna australska rock klasika koju mogu slušati više puta za redom.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1193 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 06/01/2025 : 15:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
A za nakera... Nažalost neće biti Pakistanci, Rumunji, Poljaci već Indijci

"Upoznaj zemlju da bi je više volio, part 5" - Indija

Prema stripu Ghost World snimljen je i film, a u intru filma je muzika iz Bollywoodskog filma Gumnaam
Pjesma je kasnije korištena i u reklami za Heineken
https://youtube.com/watch?v=57zo8O5pDXc

Za potpuni doživljaj - punih 5+ minuta
Nažalost, samo preko YouTubea

Mohammed Rafi - Jaan Pehchan Ho

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25513 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/01/2025 : 15:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Zula, koliko ćeš ti zadataka? Jedan, pa sačekaj odgovor, i dva po danu, a ne tri odjednom.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 06/01/2025 15:27:19
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/01/2025 : 15:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Arcade Fire - The Lightning I, II

Jao, jao i jao. Ponadaš se nakon prvih par sekundi jer izgleda kao da ce krenuti Papa wont leave you henry od Cavea i onda totalna katastrofa, survanje u provaliju bez dna. Taj užasni melos, taj ljigavi vokal, to bijedno plakanje instrumenata, ta odvratna pretencioznost, to, to... ne znam. Da imam ikakvu moć ovo je jedino što bih zabranio ljudima. Ovo nije negacija rokenrola, ovo je kastracija na živo, ka-stra-ci-ja. Službeno nešto najgore što su moje uši doživjele u dugo dugo vremena. Ne želim živjeti u svijetu u kojem se ovo zove rockom i doista i bez pretjerivanja dan mi je pomalo uništen.

Ocjena: -/10

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1193 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 06/01/2025 : 15:59:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Zula, koliko ćeš ti zadataka? Jedan, pa sačekaj odgovor, i dva po danu, a ne tri odjednom.

Jebiga Manhunteru, jel se ovdje netko drži pravila. Postavljač pravila je malo malo pa tu.
Hiperprodukcija je dovela do zasićenja i osula se raja. Predlagao sam "1 pjesma na dan", ali nije prošlo. Sad prolazi 3-4 na dan.
Nadalje, nemam ja toliko vremena, kao moderator 😜, da visim na forumu i čekam da netko riješi zadatak. Lakše mi je postaviti 2-3 zadatka odjednom i čekam do drugog dana, riješim koji kad mi netko zada, i provjerim na kraju dana što su drugi postavili.
Na kraju krajeva, postavljam onima koji su većinom tu, a neću ni tebe zaobići 😂
Uživaj!
Go to Top of Page
Page: of 52 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000