Author |
Topic |
Tonto
Advanced Member
8535 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 06/01/2025 : 16:04:00
|
Jet - Are You Gonna Be My Girl
Draga mi je ova stvar od prvog dana kad se pojavila, onak zbog energije koju ima... iako je totalni plagijat iggy popove Lust for life... koji je opet mrdnuo ne znam više koga, supremes ili tako nešto.
Ocjena 6.1/10 |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Tonto
Advanced Member
8535 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 06/01/2025 : 16:14:45
|
@ alex
Teško mi je objektivno govoriti o dalekoj obali jer i pored svega igra još i nekakav lokal patriotizam. Ne mogu najbolje procijeniti kako ih i kako bi ih trebali doživljavati izvan dalmacije. Marijan Ban je napisao puno veselih poskočica, pjevnih i zabavnih pa i pomalo glupavih, ali ljubavnu pjesmu je znao napisat kao nitko. S druge strane uopće mi nije bitno što bi to netko bolje odsvirao, dapače mislim da bi to samo štetilo kvaliteti uratka. Ovako je autentično i iskreno, onako bi bilo generično i bez duše. Nije ni Bob dylan znao nešto svirat ni pjevat pa je svaka od milijun obrada njegovih pjesama slabija od originala... jednostavno nisu iskrene. |
The less I have the more I am a happy man |
Edited by - Tonto on 06/01/2025 16:16:15 |
|
|
igor23
Junior Member
Croatia
370 Posts
Member since 03/03/2020 |
Posted - 06/01/2025 : 16:16:24
|
quote: Originally posted by Tonto
@ alex
Teško mi je objektivo govoriti o dalekoj obali jer i pored svega igra još i nekakav lokal patriotizam. Ne mogu najbolje procijeniti kako ih i kako bi ih trebali doživljavati zvan dalmacije. Marijan Ban je napisao puno veselih poskočica, pjevnih i zabavnih pa i pomalo glupavih, ali ljubnu pjesmu je znao napisat kao nitko. S druge strane uopće mi nije bitno što bi to netko bolje odsvirao, dapače mislim da bi to samo štetilo kvaliteti uratka. Ovako je autentično i iskreno, onako bi bilo generično i bez duše. Nije ni Bob dylan znao nešto svirat ni pjevat pa je svaka od milijun obrada njegovih pjesama slabija od originala... jednostavno nisu iskrene.
|
https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k |
|
|
igor23
Junior Member
Croatia
370 Posts
|
igor23
Junior Member
Croatia
370 Posts
|
Zula
Senior Member
1195 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
Zula
Senior Member
1195 Posts
Posted - 06/01/2025 : 19:05:31
|
quote: Originally posted by Tonto
@ alex
Teško mi je objektivno govoriti o dalekoj obali jer i pored svega igra još i nekakav lokal patriotizam. Ne mogu najbolje procijeniti kako ih i kako bi ih trebali doživljavati izvan dalmacije. Marijan Ban je napisao puno veselih poskočica, pjevnih i zabavnih pa i pomalo glupavih, ali ljubavnu pjesmu je znao napisat kao nitko. S druge strane uopće mi nije bitno što bi to netko bolje odsvirao, dapače mislim da bi to samo štetilo kvaliteti uratka. Ovako je autentično i iskreno, onako bi bilo generično i bez duše. Nije ni Bob dylan znao nešto svirat ni pjevat pa je svaka od milijun obrada njegovih pjesama slabija od originala... jednostavno nisu iskrene.
Jako je teško očekivati da će nešto što je lokalno vrijedno, imati i globalnu vrijednost, naročito kad je riječ o stihovima. Ti čuješ ono što je svaki dan oko tebe, ono što živiš, one riječi na kojima razmišljaš. Engleski je ono što povezuje mnoge da slično osjećaju i razumiju, ali to opet ne umanjuje vrijednost lokalnog. Evo na primjer, Igor23 više voli čuti Gušti su Gušti i Ja ne moren bež nje, nego Bana... 🤣 Šalim se naravno! |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8554 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8554 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8554 Posts
Posted - 06/01/2025 : 23:38:26
|
Horrorpops - Julia
Kad smo kod neoriginalnosti, ovi zvuče kao da nešto od Stray Catsa (recimo, Stray Cat Strut) izvode Siouxsie and the Banshees. 5/ 10 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8554 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8554 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8554 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8554 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8554 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8554 Posts
|
Zula
Senior Member
1195 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8554 Posts
Posted - 07/01/2025 : 00:48:24
|
quote: Originally posted by Zula
Uuuuu, alextse. 4 zadatka za redom! Što li će sad reći Manhunter 🤣
Ne vidim ni jedan njegov komentar pesama na poslednje 3 strane, ako se već igra sa nama. Mada, nema u pravilima da je obavezno. |
Edited by - alexts on 07/01/2025 04:28:55 |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
346 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 07/01/2025 : 03:58:53
|
quote: Originally posted by igor23
Za barbu Jogurtai ostale Matteo Mancuso Trio Live cover Footprints - Wayne Shorter...Čekiraj ovoga mladića ako nisi već čuo za njega. Preporuka!!! http://www.youtube.com/watch?v=HrOfLmQgROc
Nisam čuo, a i ne čudi me pošto za mnogo toga nisam čuo, što bi Mancuso bio izuzetak
Odlični su, stvarno. Dobra stvar je što ovo može u svakoj prilici da se sluša. Da se čovek zavali i da uživa, a i da čuje negde u prolazu. Nešto slično kao što mogu sa Doobie Brothers-ima
Sad, neki delovi prve i druge numere su stvarno neverovatni, tako da ću sigurno da bacim pogled na rad ovog mladića (koji je stariji od mene, proverio sam :D ). Ako mora ocena, neka ide 5- ; pošto koliko god da su mi prve dve stvari predobre, treća iako je odlična nije mi u rangu prve dve i ne komunicira tako dobro sa mnom kao pomenute prve dve. |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4400 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 07/01/2025 : 09:24:45
|
quote: Originally posted by manhunter
Zula, koliko ćeš ti zadataka? Jedan, pa sačekaj odgovor, i dva po danu, a ne tri odjednom.
Jebiga Manhunteru, jel se ovdje netko drži pravila. Postavljač pravila je malo malo pa tu. Hiperprodukcija je dovela do zasićenja i osula se raja. Predlagao sam "1 pjesma na dan", ali nije prošlo. Sad prolazi 3-4 na dan. Nadalje, nemam ja toliko vremena, kao moderator 😜, da visim na forumu i čekam da netko riješi zadatak. Lakše mi je postaviti 2-3 zadatka odjednom i čekam do drugog dana, riješim koji kad mi netko zada, i provjerim na kraju dana što su drugi postavili. Na kraju krajeva, postavljam onima koji su većinom tu, a neću ni tebe zaobići 😂 Uživaj!
Zula što točno ti želiš? Zagovaraš da se uvede više pravila i posljedično upozorava prekršitelje dok ih istovremeno ti sam kršiš i onda podjebavaš Manhuntera kad upozorava.
Da još jednom ponovim- Postavlja se jedna pjesma. Dok vam prozvana osoba ne odgovori ne postavljate drugu. Ako prozvana osoba dva dana ne odgovara na prozivku onda može postaviti sljedeću. Ukoliko je odgovor na prozivku brz može se postaviti sljedeća Apelirao sam na umjerenost prozivatelja ako se dogodi da dobivaju brze reakcije prozvanih. Treba ostaviti prostora i ostalima za igru.
Ne znam što je tu tako teško za shvatiti...
Neki svjesno krše pravila i ja tu ništa ne mogu jer niti želim "kažnjavati" niti imam ovlasti za to. Nekoliko puta sam rekao da će topik ljudima postati opterećenje ako se prebrzo nafila i da se suzdržite ali eto... Previše slobode-previše problema, dok s druge strane kad je pravila previše onda ih ljudi imaju potrebu kršiti i propitivati i ja tu ništa ne mogu. Kak je propalo radničko samoupravljanje u jugi tak će i ovaj topik jerbo nama balkancima sklonima pretjerivanju očito treba tvrda ruka i opake kazne . Kak ste si napravili tak će vam i biti.
Usporite stvari malo, ja čekam na odgovor vatrene_stenice već više od dva dana i što sad... Trenirajte si strpljenje malo i mislim da će topik funkcionirati bolje. I naravno pazite na preglednost
btw: Alexts ne preskači prozivke. Imaš jednu od vatrene_stenice još negdje 5-6 stranica prije |
Bok, kako si.
|
|
|
Zula
Senior Member
1195 Posts
Posted - 07/01/2025 : 10:02:31
|
Cromwelle, ništa neću, a svoje ne dam... 😂
Samo je trebalo nadograditi pravila - 1 pjesma dnevno se može zadati i 1 dnevno dobiti za zadatak, bez obzira na rješavanje.
Ovako, nađeš neke koji brže odgovaraju i postaviš 5 zadataka dnevno, a netko drugi čeka 2 dana, nit mu tko zadaje, nit mu tko rješava zadatak.
Bilo bi dobro da su pravila modificirana (kad se vidjelo kud to vodi). Kako je ostalo sve isto smanjio se broj učesnika, neki su odustali, neki smanjili čestinu dolaska na topik.
Jel se netko žalio na nešto, osim postavljača pravila da nije po "pravilima"? Dakle, zabavno je onima koji učestvuju, ali bi ti da ne bude toliko zabavno onima koji sudjeluju, jer bi onda bilo zabavno i onima koji ne sudjeluju... (!?)
Ako misliš da sam nešto "zahtjevan" i da bi bilo bolje da ne sudjelujem, samo reci. |
|
|
Zula
Senior Member
1195 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4400 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 07/01/2025 : 10:28:38
|
Cromwelle, ništa neću, a svoje ne dam... 😂
Samo je trebalo nadograditi pravila - 1 pjesma dnevno se može zadati i 1 dnevno dobiti za zadatak, bez obzira na rješavanje. Samo je trebalo nadograditi pravila - 1 pjesma dnevno se može zadati i 1 dnevno dobiti za zadatak, bez obzira na rješavanje. Ovako, nađeš neke koji brže odgovaraju i postaviš 5 zadataka dnevno, a netko drugi čeka 2 dana, nit mu tko zadaje, nit mu tko rješava zadatak. Bilo bi dobro da su pravila modificirana (kad se vidjelo kud to vodi).
A tko bi to pratio? Da zaposlimo malog crnca da vodi evidenciju u Pythonu + excel tablici u realnom vremenu? Ili možda da Manhunter stražari 24 sata na topiku (ko da nema pametnijeg posla). Za ovo drugo- pa čekanje je isto dio igre. Kad baciš kockicu nekad dobiješ 6 a nekad 1 i to je to.
quote: Originally posted by Zula Jel se netko žalio na nešto, osim postavljača pravila da nije po "pravilima"? Dakle, zabavno je onima koji učestvuju, ali bi ti da ne bude toliko zabavno onima koji sudjeluju, jer bi onda bilo zabavno i onima koji ne sudjeluju... (!?)
Žališ se na pravila i onda pitaš je li se netko žalio nešto osim mene? Za ovaj drugi dio posta te mogu samo zamoliti da prestaneš gnjaviti, i to ne samo na ovom topiku. |
Bok, kako si.
|
|
|
Zula
Senior Member
1195 Posts
Posted - 07/01/2025 : 11:21:40
|
quote: Originally posted by Cromwell
Za ovaj drugi dio posta te mogu samo zamoliti da prestaneš gnjaviti, i to ne samo na ovom topiku.
Gle, dragi Cromwelle, ovime što si napisao malo si prešao moju granicu lijepog ponašanja, znači ulaziš mi u osobni prostor. Možda sam ti nešto osobno skrivio, a da nisam toga svjestan? Ako jesam, oprosti mi.
Diktiranjem pravila nećeš steći kontrolu, ni nad čim. Možeš samo biti nervozan. Pravila i zakoni su da pomažu, a ne da ograničavaju, zato se i mijenjaju. Mogao bih održati "malo" predavanje o tome, ali nemam kontekst, publiku, a ni vremena.
Samo opušteno i nasmijano Cromwelle! |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25515 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 07/01/2025 : 11:24:08
|
Koliko ja vidim, osim zule i alexts se više niko ni ne javlja. Pravila su tu da bi postojao neki smisao, ovako je došlo do prezasićenja. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Topic |
|