forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 53

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/01/2025 : 12:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Do postavljanja više zadataka je došlo kao reakcija na dobijanje više zadataka odjednom, to je moj zaključak. Kad neko odgovori na 2-4 zadatka, oseti prirodno potrebu da uzvrati tim ljudima, možda nekog novog uključi, pa mu je "neravnopravno" da zada samo jedan.

Mislim da je Tonto započeo sa hiperprodukcijom zadataka, ali ga tad niko nije opominjao, a meni to uopšte nije smetalo, prihvatio sam takav način, kao i Zula.

I činjenica da se niko nije žalio od aktivnih učesnika na pravila tok igre (Beva, Jogurt, Chui, Tonto, igor23, Zula...), sem Cromwella i manhuntera, koji jedva da učestvuju. Sad je njihova teorija da ljudi odustaju jer ima mnogo zadataka malo sumnjiva - uopšte ili pojedinačno za njih mnogo? Generalno igra oduzima vremena, ja je vidim kao privremenu, kao i sve do sada.

Zaključujem
potpuno pristajem na samo jedan zadatak dok se ne reši, pa makar se nikad ne nastavilo (kao što sam ja zadao vukozecu odavno, a on nije hteo da se javi), ali samo ako se ne dobija više od jednog zadatka, dok se ne odgovori.

Sve drugo (ako uopšte hoćemo ovakvo pravilo) je besmisleno.

Edited by - alexts on 07/01/2025 12:58:55
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/01/2025 : 12:42:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Sleep Token - Chokehold

mogu solidno da tolerišem i bučnu muziku, pa i da uživam ako ima dovoljno kreativnosti, a ovde imamo i melodiju i zanimljive žanrovske kombinacije. Bez problema može i za ponovna slušanja, ali vidim da je dobar singl jedno, a napraviti dobar album pun ovakve muzike, a da nije naporan, ni dosadan, malo zahtevniji posao, kako reče kritičar Allmusica.

3+/ 5

(dobro bi došlo kao špica za seriju, tipa Vikinzi npr.)

Cromwelle, je l' na ovo misliš, ovo je bio poslednji zadatak stenice?

Edited by - alexts on 07/01/2025 12:55:53
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4400 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 07/01/2025 : 14:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ma ljudi odustaju jer je došlo do zasićenja, niš strašno niti neprirodno a niti me pretjerano ne čudi. što se mene tiče ja imam kao izravnu posljedicu ove teme više od desetak albuma za preslušati tako da ako se promet smanji meni super jer ću ih stići preslušati kak spada. Ako krepa šteta ali ok. A ako nastavi- nek ima svoju dinamiku koja je takva kakva jest uz držanje tih par vrlo blagih pravila. A u zadnjem/predzadnjem postu reagirao samo zato što me Zula iskoristio za svoje "opravdanje" kršenja pravila. I to je sve.

Da, to je bio njen zadatak. Ako sam u krivu i riješio si ga već negdje onda sorry, mora da mi je promaknulo. Ako si ga namjerno preskočio onda ti je to bio već najmanje treći put

Bok, kako si.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/01/2025 : 14:26:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Ma ljudi odustaju jer je došlo do zasićenja, niš strašno niti neprirodno a niti me pretjerano ne čudi. što se mene tiče ja imam kao izravnu posljedicu ove teme više od desetak albuma za preslušati tako da ako se promet smanji meni super jer ću ih stići preslušati kak spada. Ako krepa šteta ali ok. A ako nastavi- nek ima svoju dinamiku koja je takva kakva jest uz držanje tih par vrlo blagih pravila. A u zadnjem/predzadnjem postu reagirao samo zato što me Zula iskoristio za svoje "opravdanje" kršenja pravila. I to je sve.

Da, to je bio njen zadatak. Ako sam u krivu i riješio si ga već negdje onda sorry, mora da mi je promaknulo. Ako si ga namjerno preskočio onda ti je to bio već najmanje treći put

Nisam ga preskočio, odgovor je na istoj strani. Namerno ni jedan, a nenamerno samo jedan prevideo (jer ih je bilo više u isto vreme). Par su bili na objektivnom čekanju dok ne uspem da poslušam.

Prati bolje, ne budi paušalan. (A imaš i zadatak)

Edited by - alexts on 07/01/2025 15:42:28
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4978 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 07/01/2025 : 16:23:16  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

(kao što sam ja zadao vukozecu odavno, a on nije hteo da se javi),

elem, vidim ja crveni se PM, aha zadao mi alexts glazbeni zadatak, ok, nisam sad raspoložen ali budem kasnije, pa smetnem to sa uma, pa se sjetim za par dana, pa otvorim topic, hm, 52 strane, gdje je taj moj zadatak, puf, ajde potrudit ću se, ne bud lijen, previous page i ctrl-f...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/01/2025 : 16:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Pa nije obavezno, samo je zgodno da se ljudi odjave kao izivko i znamo da je pauza za nekog, do daljnjeg.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4978 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 07/01/2025 : 16:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mike Oldfield je trpeo kritike da su mu songovi dosta slabiji od instrumentalnih kompozicija, koje su verovatno dolazile od mrzitelja popa /čitaj - neznalica/, iako su mu mnoge pesme postale klasici. U drugom delu karijere je skoro odustao od vokalnih stvari, ovo je jedna od njih, a kakvo mišljenje ima o njoj neka kaže

vukozec

kad reši da se pridruži

https://www.youtube.com/watch?v=u93XqCKhIxs

Vrlo catchy prozračna ljetna melodija. Zgodan konktrast spoken-word strofa i zvonkog refrena. Što se tiče Oldfieldovih vokalnih stvari, Moonllight Shadow je bulletproof klasik. Ovo je od iste sorte.

Sad tek vidim i ovaj odgovor na moj zadatak:

quote:

DESIRE "DRAMA QUEEN"

Deluje kao nešto što bi algoritam Spotifyja ili YT-a ponudio meni.
...

I'll take that as a compliment :)
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4430 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 07/01/2025 : 18:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Ajmo biti realni. Tema je dosta dobra zamisao, ali sudjelovao je prilično mali broj ljudi koji si je međusobno nabacivao zadatke i po pravilima i mimo istih. Čim u takvoj uskoj mreži se 2-3 osobe zasite, zapravo je to onda to.
Evo došao sam nakon poruke nakera koji mi je zadao Mudhoney pa da ispoštujem. Nije to moj đir, malo mi je pretjerano monotono i neinspirativno, ali bi poslužilo kao neki soundtrack za tjeskobu. 2.5/5

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1195 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 07/01/2025 : 18:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zula

voli da sluša i komentariše lepe pesme

The Sundays - Here's Where The Story Ends

https://www.youtube.com/watch?v=2HV5KfE4xMA

Hvala, alexts, na zadatku!

Znam pjesmu i baš kako si i rekao, lijepa pjesma, lijepo pjevanje, lijepo sviranje...
No, previše uredna za mene 😂
Ništa tu ne iznenađuje i ne nudi nešto drugačije. Tek u zadnjoj ¼ postane malo intenzivnija, ali to nije dovoljno da bi bila nešto više od lijepa, uredna i prosječna pjesme.
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

226 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 07/01/2025 : 18:53:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor23
Uzvraćam nečim sličnim ,ali malo starijim i uvrnutijim:)Bend je Cockney Rebel. Ovo im je bio veliki hit( uz malo više poznatiji Make me smile). Pjesma ima malo i cabaret štiha ,a kraj pjesme je malo posuđen od Bowijeve Velvet Goldmine (možda mi se tako samo čini)vatrena stenica evo ti zadatak:)
http://www.youtube.com/watch?v=jcpyX1jq_Dc

Steve Harley & Cockney Rebel - Mr. Soft

Naravno da znam za njih, samo što su prve stvari koje sam čula Sebastian i Ritz, pa tek onda Make me smile. A ova pesmica mi je baš simpa! Nije mi ranga prve dve, mada je skroz luda i zanimljiva. Harlijev glas koliko god bio nekima iritantan, meni je uvek bio nekako kul, specifičan i vrlo prepoznatljiv. A u ovoj mi je ekstra! Nekog ovde baš lepo prozivaju. Malo čačkah po netu, Mr. Soft (1974) je objavljena godinu dana pre Velvet Goldmine (1975), a Velvet Goldmine je snimljena 1971. Hm, interesantno. Možda ima smisla onaj trač da je ovo pesma o Bowie-u. 😂 Ne istražuje mi se to sad (u stihovima ima naznaka), ali bilo bi zanimljivo znati da su gađali baš njega.

A sad za jogurta
Jarboli - Samo ponekad

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

226 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 07/01/2025 : 19:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Tu sam ja, nego volim da smanjim sve društvene mreže s vremena na vreme. A drugo, malo smo preterali. U jednom trenutku sam imala 4 nerešena zadatka i ljudi su nastavili da mi daju još. Bukvalno nemam pojma više ko mi je šta ostavio. Sad ću pokušati da pronađem. A od slušanja svih predloga sam odavno digla ruke.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/01/2025 : 19:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

Tu sam ja, nego volim da smanjim sve društvene mreže s vremena na vreme. A drugo, malo smo preterali. U jednom trenutku sam imala 4 nerešena zadatka i ljudi su nastavili da mi daju još. Bukvalno nemam pojma više ko mi je šta ostavio. Sad ću pokušati da pronađem. A od slušanja svih predloga sam odavno digla ruke.

Odgovori li ti na zadatak sa 43-e strane?
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/01/2025 : 19:15:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Hvala, alexts, na zadatku!

Znam pjesmu i baš kako si i rekao, lijepa pjesma, lijepo pjevanje, lijepo sviranje...
No, previše uredna za mene 😂
Ništa tu ne iznenađuje i ne nudi nešto drugačije. Tek u zadnjoj ¼ postane malo intenzivnija, ali to nije dovoljno da bi bila nešto više od lijepa, uredna i prosječna pjesme.

Rekao bih da posebna i prava emocija, melanholično-vesela, prijatna melodija i eterična dream-like atmosfera je čine iznadprosečnom, a i 500 ljudi na Allmusicu kažu 4,5/ 5 u proseku (za album), ali valjda je i tamo neko glasao sa 3 ili 2,5...

Ti voliš dinamičnije stvari i što bi rekao "intenzivnije", izgleda?

Ova je verzija malo jača... (u ritmu)

https://www.youtube.com/watch?v=PMSdVhWnoNU
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
346 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 07/01/2025 : 19:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

A sad za jogurta
Jarboli - Samo ponekad

https://www.youtube.com/watch?v=EpvFhcpEpcA

Znam tek poneku pesmu od Jarbola i nikad se nisu ozbiljnije primili da bi im detaljnije istraživao diskografiju.

Ovo mi pomalo vuče na depru a to jedino prolazi ozbiljnije kod mene kad je u pitanju npr blues ili blues rock. Ovako samo ponekad :D . Pesma mi je okej, ali mi se vokal ne sviđa; isto tako i u pesmi "Dobro poznata stvar" od Jarbola koja mi je vrlo dobra imam isti problem sa vokalom. Ocena 3- , neutralno skroz :D

Edited by - jogurt on 07/01/2025 19:42:02
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
346 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 07/01/2025 : 19:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna za igora. Jedan od dražih albuma mi je Spooky 2, ali bend generalno nisam detaljnije istraživao.

Kapiram da bi pesma legla i tontu, ali nije mi fora da dva zadatka u nizu dajem istom forumašu.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1195 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 07/01/2025 : 20:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ti voliš dinamičnije stvari i što bi rekao "intenzivnije", izgleda?

Ne mora značiti. Sve ovisi, i o trenutku i kontekstu i kakve sam volje i kako sam jeo i spavao 😂
Od sporijih pjesama (ono što mi trenutno pada na pamet) recimo volim Midnight Summer Dream od Stranglersa, volim čak i neke pjesme od Smokieja, Tracy Chapman, pjesmu Mammy Blue, Petera Gabriela, Summer Wine (Sinatra i Hazelwood)...

A volim i dinamičnije 😂
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25516 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/01/2025 : 20:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

I činjenica da se niko nije žalio od aktivnih učesnika na pravila tok igre (Beva, Jogurt, Chui, Tonto, igor23, Zula...), sem Cromwella i manhuntera, koji jedva da učestvuju.

Ko ne učestvuje? Bukvalno sam odgovorio na svaki zadatak i uredno postavljao svoje. Ja čekam da mi stenica odgovori na postavljeni zadatak pa da idem dalje. Ostale poslušam, ponekad prokomentarišem, ali stvarno ne osećam potrebu da na svaku pesmu prospem svoju mudrost.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

226 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 07/01/2025 : 23:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
vatrena_stenice pregurali smo 80-e, ovo je 1990-a!
https://www.youtube.com/watch?v=g4tSoH5R_Vs

Adam Ant - Room at the top

Pregurali smo jedva! I dalje nije nešto što bih slušala, ali je bolje od onog disko zvuka. Ovo bi kao trebalo da bude kritika određenog društvenog sloja, ali je ja tako ne doživljavam zbog veselkaste muzike. Pre mi dođe kao poziv u istu klasu, jer "i dalje ima mesta", a moje je samo da budem "lepa i ćutim". Tačno mogu da zamislim kako na zalasku osamdesetih i u svitanje devedesetih, likovi iz npr. Goldman Sachs-a i manekenke ili glumice u pokušaju, đuskaju uz ovo razvaljenih nozdrva. No, cenim iskrenost -
I really tried to fight it
But what the hell I like it

Prozivam don_drapera za sledeću, jer se i ekipa iz Mad men uklapa u ovo šmrkanje iznad (koja decenija gore dole, ali sve su to slična govna), a ni odnos prema ženama im nije mnogo bolji. Mada mi je u toj seriji i većina žena bila odvratna. (Načela drugu sezonu i batalila. Mnogo su me svi nervirali, mnogo).

PJ Harvey - Rid of Me

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8536 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 07/01/2025 : 23:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Valentino Boskovic - Blojska Rapsodija

Pop funky progresiva Nisam fan valentina, uvijek mi je bio ok, nikad dovoljno zanimljiv da ga istražujem. Tako i ova stvar, fora, laganinini uz pivce na plaži.. ništa više.

Ocjena: 6/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8536 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 07/01/2025 : 23:15:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@ jogurt

Odlican mi je ovaj Spooky tooth, nisam slušao dosad. Podsjetilo me malo na Guess who, a oni su mi baš dragi. Morat cu poslušat cijeli album.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6138 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 07/01/2025 : 23:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna novija pjesma legendarne Alanis, za vatrenu_stenicu:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8536 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 07/01/2025 : 23:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Cromwell:

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

226 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 07/01/2025 : 23:34:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell
Budući da je vatrena_stenica napokon malo došla do daha evo jedan za nju Arcturus - Kinetic
https://www.youtube.com/watch?v=IyBwJH1WpIg

Došla do daha nisam. Samo mi pakujete. Aleks pita za svoj zadatak, a ja još nisam rešila ni onaj pre njega. Manhunter još čeka, Shaner čeka, ti čekaš, a za to vreme mi je Beva okačio još jedan! Koji dah, ja se ovde davim i tonem!

Arcturus - Kinetic

Sviđa mi se ovo. Dovoljno jako, pristojno mračno, a bubnjevi su mi posebno kul. Vokal se možda previše utapa u muziku pa ne dolazi do izražaja toliko, ali mi na momente zvuči lepo, npr. onaj deo - we learned so little... Uh, kako kaže to little...mmmmm... Mada sad kad razmislim o čemu je pesma, možda je to i namera, da vokal zvuči tako nekako prigušeno i daleko. To mi ima smisla. Sviđa mi se i promena ritma, pa i klavijature, ali bubnjevi ponajviše. Taman ću kasnije da pustim ceo album. Lepo si izabrao ovu stvar za mene. Legla mi. Hvala ti!

Kako Shanera do sada nisam prozivala, sledeća je za njega
Cocteau Twins - Persephone

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/01/2025 : 23:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Cocteau Twins - Persephone

Ne znam šta vatrenu stenicu nagoni da toliko daje prednost mračnoj i ne-veseloj muzici, kad su i Cocteau Twins imali mnogo vedrijih stvari (na kasnijim albumima, a i na ovom ima boljih pesama, mada nisam poznavalac opusa grupe)? Valjda treba tako ako hoćemo da smo ozbiljni, ali bar se malo tu preklapamo...

4+/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/01/2025 : 23:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Jarboli - Samo ponekad

Tipični Jarboli, nikad mi njihov senzibilitet nije odgovarao. Najlakše je odbaciti domaći alternativni sastav zbog vokala, ali umanjenje celokupnog utiska je najviše zbog toga (oni koji znaju da pevaju jure nešto komercijalnije, neće u alternativu, pa iz benda izaberu nekog ko je najmanje loš, a obično i ko-autor). Ali je fin gitarski rad; Jarboli su ipak dobra grupa.

3+/ 5
Go to Top of Page
Page: of 53  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000