forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 53

Shaner
Advanced Member

Croatia
7363 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 08/01/2025 : 01:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Cocteau Twins - Persephone
https://www.youtube.com/watch?v=g4x592zfyj8

Čuo sam za Cocteau Twins, ali ih nikad nisam slušao. Znam jedino Bluebeard i to mi je puno bolje (zvuči kao Cranberries koje jako volim) Što se Perzefone tiče, kako ono reče Shakespeare "full of sound and fury, signifying nothing". Ok, nije baš bijes, ali ima mi neku dozu agresivnosti i uopće ne razumijem o čemu govori. Ne mogu reći da je pjesma loša, ali ja ne nalazim ništa u njoj. 4/10

Kad sam se već sjetio Cranberries, ide meni možda i najdraža njihova stvar, a Beva mi djeluje kao netko kome bi mogla dobro sjesti (ok, nije dosadna, but nobody's perfect ):

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/01/2025 : 02:05:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
The Cranberries - Dreams

5/ 5

Odličan je i taj njihov prvi album ceo (nabavio LP).
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4400 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 08/01/2025 : 11:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts
Prati bolje, ne budi paušalan. (A imaš i zadatak)

Pokušati ću, nekad se dogodi jbg. Što se tiče tvog zadatka od toga ništa dok ti ne odgovore naker i igor. Budući da te ljudi filaju- na dva bih ti još zažmirio, 4 ipak ne. :) Samo opušteno itd

quote:
Originally posted by Tonto

Cromwell:

Graham Lindsey - Emma Rumble
https://www.youtube.com/watch?v=veGtGxPoaKo

Yep, slušao ovoga već prije ohoho, i ako se dobro sjećam drugi album sam najviše slušao iako je skoro cijeli pozitiva..
Ova stvar je super, ponajviše se ističe ta specifična planinska hillbilly vibra. Vokal bez greške, taman lagano omamljen od rijetkog apalačkog zraka dok su instrumenti fino nenametljivi što sveskupa čini jednu skladnu cjelinu. I možda sam lud ali sad mi je bljesnulo da me zapravo osnovica pjesme užasno podsjeća na (malo ubrzani) In the Pines/Where did You sleep last night

@vatrena_stenica: Odlično! Baš mi je drago da ti se svidjelo jer je i meni kad sam bio mlađi to bilo otkriće. Je, bubnjevi su baš proggy, ali nije niti čudo kad se zna o kome se radi :) A što se tiče vokala meni su vokali možda bolji na sljedećem albumu (Arcturian), a vjerojatno će i tebi biti poznat :). Ipak, Sham mirrors je kompleksniji pa mu se zato češće vraćam.
I bez brige, ja te neću davit više... barem za neko vrijeme

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8536 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/01/2025 : 11:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell
I možda sam lud ali sad mi je bljesnulo da me zapravo osnovica pjesme užasno podsjeća na (malo ubrzani) In the Pines/Where did You sleep last night

Nisi lud.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8536 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/01/2025 : 11:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Jedan zadatak za Manhuntera

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25517 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/01/2025 : 13:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
If You Wear That Velvet Dress - U2 ft Jools Holland

Moja prva reakcija je ! Ne znam da li ćeš mi poverovati, ali upravo sam ovu pesmu hteo tebi da zadam, još pre Nove... To jest, ne ovu, nego verziju sa albuma.

E sad: nisam neki fan U2 ali naravno da poznajem njihov rad. Valjda zato što nisam fan mi je ovaj njihov album najomiljeniji, a ova pesma jedna od najboljih na njemu. Ali ova verzija mi se uopšte ne sviđa. Isuviše izveštačeno, snobovski zvuči.

Tako da, albumska verzija 10/10, postavljeni zadatak 4/10.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 08/01/2025 13:36:58
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8536 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/01/2025 : 14:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
E sad, oko U2-a se slažemo. Nisam fan, poštujem sve što su uradili ranije, ali to jednostavno nije moj đir. Najbolji albumi su mi Pop i All that you can leave behind (zbog te neke Caveovske melankolije).
Meni je odlična albumska verzija ove pjesme, ali ova mi je još bolja. Volim kad vokal dolazi do izražaja, a ne znam postoji li koja studijska pjesma U2-a na kojoj se bonove mogučnosti vide/čuju tako dobro kao ovdje.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8536 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/01/2025 : 14:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Drugi zadatak ide alexu. Mainstream klasik (jer alex tako najviše voli) za mene najboljeg benda 90-ih.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/01/2025 : 14:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Alanis Morissette - Reasons I Drink

Alanis mi je bila simpatična, kao pojava i glas, prvi album sam uzeo na kaseti. Vrlo brzo je počela da pada prema prosečnosti muzički, čak je i Jagged Little Pill polovičan, možda više dobar zbog producenta i ko-autora Glena Balarda. Ne podcenjujući njeno autorstvo.

2,5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/01/2025 : 14:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Faith No More - Evidence

Od FNM najviše mi se dopala obrada Lajonela Ričija. A i obrada Bee Geesa je dobra. Dobro, i ova. Bez nekih pesama 90-e ne bi bile iste. Ne znam je li mainstream, ali jeste skretanje žanrovsko od čvršćeg rocka ka soul-popu.

5-/ 5
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8536 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/01/2025 : 14:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Vidiš meni baš taj easy smeta, a obožavam FNM. Zato što je kopipejst obrada, nikad nisam razumio obrade koje toliko sliče originalima. Zašto radiš obradu, ako ne misliš ostaviti svoj pečat na njoj. I started a joke je vec nesto bolje, tu su uspjeli.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8557 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/01/2025 : 14:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Nisam bio ni čuo original, kad sam prvi put slušao obradu, ali u principu se slažem.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6138 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/01/2025 : 19:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Kad sam se već sjetio Cranberries, ide meni možda i najdraža njihova stvar, a Beva mi djeluje kao netko kome bi mogla dobro sjesti (ok, nije dosadna, but nobody's perfect ):

https://www.youtube.com/watch?v=Yam5uK6e-bQ

Ovo je klasik preslušan puno puta, odlična pjesma. Specifična boja glasa Dolores O'Riordan je neponovljiva. Baš nekako glasom dočara perfektnu melankoliju (bar ja to tako čujem :D).

Uz Linger ovo mi je najdraža pjesma Cranberriesa. Doduše, nisam nikad slušao cijele albume, ne znam zašto.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

227 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 08/01/2025 : 21:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter
Evo i drugog zadatka za danas, ovog puta vatrena stenica.
http://youtu.be/tgyJNXv8dGQ?feature=shared

Lemaitre - Closer

Pesmu sam čula i ne bi me čudilo da je imam negde na kompu. Izvođača nisam upamtila ili bar mislim da nisam, ali pesma mi se sviđa. Kul mi one trube (i tromboni?), vokal fino uklopljen, malo ravan, ali topao. E sad, s jedne strane imamo stihove koji govore o nekoj zarobljenosti, rutini, depresiji(?), potrebi da se pobegne, a s druge muziku koja u prvi mah deluje da te stihove ne prati. Ali po repetitivnosti, toj nekoj želji za "lazy days" i povremenom pucanju/proklizavanju usled pritiska mi ipak nekako odgovara i sve mi zajedno prija. Skroz slušljivo i to više puta.

A za Chuia nešto laganije
Greentea Peng - Hu Man

a može i live https://www.youtube.com/watch?v=7knDpXwGd7o

Wherever there is man, there is Hell.

Edited by - vatrena_stenica on 08/01/2025 21:09:21
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25517 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/01/2025 : 21:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ja ću sad kao zadatke da stavljam neke svoje desetke, držite se dobro.

Evo za Zulu, jedan klasik.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page
Page: of 53  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000