Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29622 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
jagodanbg
Senior Member
2864 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
BeaGea
Advanced Member
3809 Posts
Member since 29/04/2020 |
|
jagodanbg
Senior Member
2864 Posts
|
BeaGea
Advanced Member
3809 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 07/01/2025 : 14:32:42
|
Pa ovi samo deru po Gogol Bordellu :)
Nije valjda Hutz autor glazbe u serijalu!? |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2864 Posts
|
Grzi
Starting Member
43 Posts
Member since 10/02/2016 |
Posted - 09/01/2025 : 20:37:29
|
quote: Originally posted by jagodanbg
Au ☹️ Hvala, da ne započinjem onda.
Isplati se pogledati svejedno, stvarno posebna serija. Malo serija mi je pružilo taj osjećaj uzbuđenja i nadrealizma kao kad sam pogledao prvi epizodu the OA (možda Twin Peaks i Carnivale jedino). |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16470 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 09/01/2025 : 21:23:09
|
Ovaj Tejlor Kič je opasan glumac, nisam gledao lošu seriju sa njim u ulozi, nadam se da ce i ova biti dobra!
Složio bih. Waco i True detective, pogptova ova druga uloga. Sjajno. A ovo tvoje već jedva čekam da gledam. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
jagodanbg
Senior Member
2864 Posts
Posted - 10/01/2025 : 00:18:47
|
quote: Originally posted by Caleb
Ovaj Tejlor Kič je opasan glumac, nisam gledao lošu seriju sa njim u ulozi, nadam se da ce i ova biti dobra!
Složio bih. Waco i True detective, pogptova ova druga uloga. Sjajno. A ovo tvoje već jedva čekam da gledam.
Ako nisi gledao sa njim, mini-serija: Painkiller. |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16470 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25534 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 10/01/2025 : 18:46:52
|
Ovaj Primeval mi izgleda kao 1883 na steroidima. Sumnjam da će biti bolji, ali mislim da je vredno dati mu šansu. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
jagodanbg
Senior Member
2864 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25534 Posts
Posted - 10/01/2025 : 23:15:03
|
Mogao je da ti bude patetično sranje ako si mlađi od 25 i/ili se pališ na čistu akciju. Tako da mogu da razumem da ti se ovaj trailer svideo.
Videćemo, možda Netflix uspe da uradi jednu baš kvalitetnu seriju. |
|
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2805 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 11/01/2025 : 13:27:06
|
Ogoljeno do kosti, prljavo, nasilno, brutalno... odlično režirano, vrhunska produkcija, glumci savršeni. Vidi se umiješanost ruke koja je radila na The Revenantu usput, jedan od glavnih likova neodoljivo podsjeća na Di Caprija iz The Revenanta.
Danas ću pogledat zadnje dvije epizode, ako je suditi po dosadašnjim epizodama i narativnom ritmu kraj bi trebao biti kruna svega. Jedva čekam.
Edit:
Pogledao i zadnje dvije. Kako sam i pretpostavljao, priča je sjajno zaokružena. Brutalno dobra serija. |
hejt, jal & rock 'n' roll |
Edited by - verab on 11/01/2025 23:51:10 |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4033 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 11/01/2025 : 13:48:58
|
Primeval je genijalna serija. Puno prljavštine, brutalnosti...sve je prikazano onako kako bi Divlji zapad u stripovima stvarno trebao i izgledati. |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16470 Posts
Posted - 11/01/2025 : 20:24:03
|
Završih je i ja, u jednom dahu. Slažem se sa napisanim. Najerealističniji prikaz Divljeg Zapada.
Baš je dobra serija. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
jagodanbg
Senior Member
2864 Posts
|
Zula
Senior Member
1202 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 12/01/2025 : 00:49:44
|
American Primeval
Prve dvije epizode izvrsne. Bitka na kraju prve epizode snimljena je slično kao u Revenantu. Brutalno i zanimljivo. Druge dvije nešto lošije jer se ništa spektakularno ne događa osim ponavljanja slične brutalnosti, a radnja se komplicira što nije potrebno. Zadnje dvije puno lošije. Previše ponavljanja istih/sličnih događaja nakon dobrog početka, predvidivoa radnja i razgovori, loše montirano u zadnje dvije epizode. Serija je otišla u 3 smjera koja više nisu bila povezana.
Snimano je u početku dobro, kasnije kao da više nije bilo bitno jer oni koji su počeli gledati ionako će pogledati do kraja. Glavni glumci su meni solidno iskorišteni, a mogli su bolje. Taylor Kitsch je genijalan u True Derective 2, ovdje je samo solidan i brutalan. Betty Gilpin je pak genijalna u Mrs.Davis, brutalna u The Hunt, a ovdje samo ponekad na toj razini. Shea Whigham bolji nego inače.
Na kraju krajeva kao da je netko uzeo scenarij od The English i malo ga doradio da bude brutalniji. The English u isto 6 epizoda nema nikakvog ponavljanja, čak niti predvidivosti, osim malo patetike na kraju. Sličnosti su pak prevelike, žena koju žele ubiti sa sinom (tamo zbog sina) putuje u divljinu da nađe muža (kojeg na kraju ne nađe). Pritom joj pomaže čovjek kojem su ubili ženu i dijete (tamo Indijanac, ovdje bijelac koji je živio s Indijancima). Žena je silovana i tu i tamo. Sve pobiju i onda ne ostanu zajedno. The English je zakon! |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2805 Posts
Posted - 12/01/2025 : 09:53:31
|
Zula piše pizdarije (nemoj da te peyo čuje:)) nema padova u radnji, ni preko kurca režiranja, loše montaže, oscilacija, ni tek solidnih glumačkih ostvarenja, lol.... ne slušajte ga. Pogledajte seriju.
Jedan od aduta serije, uz odlične glumce (pogotovo glumice), je i izuzetna fotografija.
9/10
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25534 Posts
Posted - 12/01/2025 : 10:26:09
|
Krenuo sam da gledam AP.
Prva epizoda solidna, mada serija izgleda živi od vizuelnih efekata. Na duže gledanje postaje malo zamorno gledanje snimaka kroz filtere koji ne služe ničemu. Do sada mi se likovi nisu "primili", malo su mi izveštačeni. Kao što sam primetio posle gledanja trailera, ovo je 1883 na steroidima, izgleda da sam bio u pravu. Odlična serija, ali nije baš da se padne u nesvest od kvaliteta. Videćemo kako ide dalje.
Prva epizoda 6.5/10. |
|
Edited by - manhunter on 12/01/2025 10:28:23 |
|
|
Zula
Senior Member
1202 Posts
Posted - 12/01/2025 : 10:32:20
|
quote: Originally posted by verab
Zula piše pizdarije (nemoj da te peyo čuje:)) nema padova u radnji, ni preko kurca režiranja, loše montaže, oscilacija, ni tek solidnih glumačkih ostvarenja, lol.... ne slušajte ga. Pogledajte seriju.
Jedan od aduta serije, uz odlične glumce (pogotovo glumice), je i izuzetna fotografija.
9/10
Još malo pizdarija... 😂 Zapale vatru po noći, na licima im konstantno svjetlo. Snijeg pada iz vedra neba. "Odi naberi određeno ljekovito bilje" kaže on njoj u kući, a vani mrkli mrak + znaš da će se nešto dogoditi kad ode van. Odvali mu pola stopala lopatom, već u sljedećoj sceni ovaj hoda normalno, bahati se, bičuje... Nakon milijun pizdarija i dana koje prođu, žena ima čistu bijelu košulju. Crveno pero ne zna što želi, ali sluša bijelu curu koju uopće ne razumije, iako je prvo maltretira da se vidi da je on glavni. Abish koja uopće ne zna zašto je došla na divlji zapad, pronalazi sebe tako da postane Indijanka i pobije mormone 😂 Gilpin na kraju, na "rastanku", jedva govori ono što se od nje očekuje da kaže, toliko je besmisleno. Čovjek koji živi na rubu divljine, poluindijanac, ima 100 rana na sebi, tek se za dva dana sjeti da bi dečku mogao dezinficirati ranu vatrom... Čopor vukova napada dečka i curicu, ginu vukovi 🤣, ali kad mali pogodi jednog, svi nestanu (!?) Glavna radnja nema nikakve veze s mormoni vs američka vojska vs Indijanci, kao ni s radnjom gdje sjebani mormon traži ženu, a cjenkanje i prodaja odmorišta mormonima nema veze ni sa čim 😂
Nisu oni imali sadržaja za 6 epizoda, eventualno za 4, ali eto. Najbolje su snimljeni početna bitka i neke brutalnosti, zna se što mladi vole, nekad značke i salvete, danas različite varijante brutalnosti. Čim je brutalnost u prvom planu filma/serije, znaš da iza nema puno... Same pizdarije... 😂 |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2805 Posts
Posted - 12/01/2025 : 10:53:11
|
"Pratt je loš crtač, zabušant, akcijske scene su mu dječje i naivne u real-lifeu nemoguće, ne zna crtati indijance, glave im deformirane ko krumpiri... a vidi ovog Hernandeza kao crta Gibson gitaru, lol... zašto Zagor ne stari, di su mu ožiljci od decenija ranjavanja?... Peter Jackson misli da je dovoljno naći glumca s velikim očima pa da bude uvjerljiv hobit hahaha... " Zula me podsjeća na onu bulumentu naših filmskih i ostalih kritičara koji, vjerujem, iz kompleksa "malog naroda" imaju potrebu režati na sve što je veliko, epsko, općeprihvaćeno kao vrijednost a onda izvući nešto malo, zakulisno, preskočeno od mainstream oka i sluha pa ga trijumfalno gurnuti pod nos neukima i podići u nebesa. Ne kažem da je Zula jedan od punoglavaca iz te bačve, samo me podsjetio na njeno postojanje. Doduše, ruku na srce i sam se ulovim da ponekad umočim noge u nju (recimo kad su u pitanju indie stripovi) priznajem, ima taj nagon neku svoju draž. |
|
|
Zula
Senior Member
1202 Posts
Posted - 12/01/2025 : 11:04:40
|
Gledao sam i boljih i lošijih filmova/serija od AP. Početak mi je bio dobar, pod kraj više nije bilo dobro. Serija će sigurno biti gledana (to je danas ipak najvažnije) pa će svatko za sebe zaključiti kakva mu je. Za godinu dana se zapitaj što je to dobro što si zapamtio iz serije... |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2805 Posts
Posted - 12/01/2025 : 11:08:17
|
quote: Originally posted by Zula
Gledao sam i boljih i lošijih filmova/serija od AP. Serija će sigurno biti gledana pa će svatko za sebe zaključiti kakva mu je.
+1 |
|
|
koze123
Average Member
938 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 12/01/2025 : 11:14:28
|
Creature Commandos S01
Monstrumi Komandosi zvanično su početak novog DCU univerzuma za koji su zaduženi James Gunn i Peter Safran - tako je Gunn i scenarista cele serije i njen idejni tvorac. Prva sezona ima 7 epizoda od svega 20-tak minuta, i tu se završava prvi slučaj "Komandosa" tako da je u pitanju zatvorena celina koja može da se gleda bez čekanja na nastavke. I ogromna preporuka da ne propustite ovaj dragulj od serije!
Creature Commandos konceptualno veoma je slična Suicide Squadu (koji je isto radio Gunn), gde Amanda Waller okuplja ekipu čudovišta kriminalaca koji su na doživotnoj robiji kako bi uradili prljav posao za vladu Amerike - nešto što niko drugi ne želi da radi. U timu su uglavnom nepoznata imena: Frankenštajnova mlada, Dr. Phosphorus, G.I. Robot, Weasel (kog smo već videli u SS ), Nina Mazursky i Rick Flag Sr. kao predvodnik grupe (a čiji je sin opet bio deo Gunn-ovog Suicide Squada). Tako ova ekipa monstruma putuje u izmišljenu državu Pokolistan kako bi sačuvali njihovu princezu od Circe, boginje sa Temiskere koja je okupila svoje obožavaoce da bi srušili Pokolistan.
Priča počinje dosta jednsotavno ali se jako brzo komplikuje (i malo previše) kako bi na kraju donela veće iznenađenje - na samom kraju je teško ispratiti ko je koga izdao, ko je na početku bio na kojoj strani i šta se sve zapravo izdešavalo da bi dovelo do te završnice. Ipak, priča je konstantno zabavna jer nudi i potencijalni pogled u DCU i u svakoj epizodi ostavlja tragove o herojima i negativcima koje ćemo (možda) opet videti. Odlično je ipak što su sve te stvari sekundarne, a trenutna priča i likovi i njihova karakterizacija su na prvom mestu.
A to je upravo mesto gde je serija i najbolja: koristeći trikove koje je ranije već izvodio, Gunn predstavlja monstrume kao bića do kojih nam je stalo, koji imaju (često tragične) prošlosti i za koje na kraju krajeva možemo da navijamo. Svaka epizoda nudi flešbekove jednog od likova iz ekipe, uporedo sa pričom o princezi i to su uvek momenti koji se najviše ističu u epizodama. Weasolova priča je svakako najtužnija (i na sjajan način se povezuje sa sadašnjošću), G.I. Robot je definitivno najzabavnija, dok je priča Nine Mazursky završila sezonu na jako visokom (i tragičnom) nivou. Voice acting je sjajan za sve likove, kao i animacije - borbe su krvave i brutalne, likovi su odlično nacrtani i animirani a efekti nimalo ne izostaju. Scenario je veoma dobar (posebno od druge epizode), dijalozi su odlični a muzika je još jedan od highlighta ove serije; u svakoj epizodi ima par odličnih pesama koje su potpuno u vrcavom tonu serije, gde se kombinuju humor i tragedija.
Velika preporuka od mene, baš sam uživao gledajući svake nedelje po jednu epizodu (iako bi bilo bolje da može da se bindžuje) i iskreno jedva čekam drugu sezonu, koja je najavljena. Nadam se da će se neki od ovih likova pojaviti i u live-action filmovima (sem Rick Flaga Sr. za kog znamo da će biti u Supermenu ). |
|
|
Topic |
|