Jedino gluplje od ove vesti su komentari uz nju. Sad neka može da ima seksualne odnose sa nekim godinama, pa da na kraju (po razlazu) prijavi za silovanje, pod izgovorom - morala je da pristane, plašila se, dugovao joj je novac (!), nije mogla da dopusti da ostane bez tog posla od kog je zavisila... i bezbroj drugih izgovora.
Ali je bitno da se seksualni odnosi štampi opišu u detalje, radi "verodostojnosti" (publiciteta i prikupljanja saosećajnosti).
Jedino gluplje od ove vesti su komentari uz nju. Sad neka može da ima seksualne odnose sa nekim godinama, pa da na kraju (po razlazu) prijavi za silovanje, pod izgovorom - morala je da pristane, plašila se, dugovao joj je novac (!), nije mogla da dopusti da ostane bez tog posla od kog je zavisila... i bezbroj drugih izgovora.
Ali je bitno da se seksualni odnosi štampi opišu u detalje, radi "verodostojnosti" (publiciteta i prikupljanja saosećajnosti).
Čitajući šta pišu ljudi iz struke, Gaimanove kolege, crtači... želudac mi se okreće. Izgleda da se u scenarističko-izdavačkim krugovima za njegovo ludilo i izopačenost godinama zna ali se melo pod tepih i plaćalo za šutnju jer im je lik donosio, i dalje donosi, veliku lovu a tu je i kult ličnosti i ona ne talasaj kad te nitko ne poteže za rukav priča. E sad se bome lijepo zatalasalo i za pretpostaviti je da će se javiti još mnoge žene, jer svi znamo kako izgleda kad se jednom zakotrlja sranje. Vjerojatno je s njim gotovo. Ni u snu nisam mogao zamisliti da će se i Gaiman naći među Weinstein - Cosby ekipom. Ovo me zateklo isto kao i Stephen Hawkingovi odlasci na orgijanja s patuljcima na Epsteinov rape-island. Užas. I, što kaže fler, teško razočarenje.
1. Ne čitati njegove stripove i/ili 2. Ne čitati tekstove o njegovom privatnom životu?
Biram 2.
Radi kako god ti savjest nalaže.
Osobno, ovo nadilazi "privatan život" okvir jer mi je previše grozna stvar za tek tako odvojiti autora od djela - što je sranje utoliko veće jer niti jedan naslov na kojemu je radio nije *isključivo* njegovo djelo, i to onda kači i sve ostale koji veze nemaju.. i da, sranje.
Ako se u nekom trenutku i uhvatim ponovnog čitanja Sandmana i ostaloga, nepovratno mi je pokvario sve skupa. Nekakvi budući projekti me ne zanimaju (ako ih uopće bude.. u što sumnjam, jer će ga otpiliti svi redom).
1. Ne čitati njegove stripove i/ili 2. Ne čitati tekstove o njegovom privatnom životu?
Biram 2.
Radi kako god ti savjest nalaže.
Osobno, ovo nadilazi "privatan život" okvir jer mi je previše grozna stvar za tek tako odvojiti autora od djela - što je sranje utoliko veće jer niti jedan naslov na kojemu je radio nije *isključivo* njegovo djelo, i to onda kači i sve ostale koji veze nemaju.. i da, sranje.
Ako se u nekom trenutku i uhvatim ponovnog čitanja Sandmana i ostaloga, nepovratno mi je pokvario sve skupa. Nekakvi budući projekti me ne zanimaju (ako ih uopće bude.. u što sumnjam, jer će ga otpiliti svi redom).
Slažem se.
Hvala za link.
Pročitao cijeli članak. Uf. Ne dužina članka uf, nego mučna priča uf.
Nisam znao za Gaimanov angažman u scijentološkoj crkvi, sad su neke stvari jasnije... malo.
Imam pažnje, ali mi Vulture traži pare za čitanje. Pročitao sam dve rečenice i to posle prinudnog logovanja i već "dosegao" mesečni limit besplatnog uživanja u tom novinarstvu. Važno je da su se oni domogli mog google naloga i podataka, da mi šalju reklame i svašta nešto, srećom pa nisam poznat da njuškaju. To se zove nešto za ništa.
Koja dužina članka, više je roman nego članak. Kao kad prave mnogosatni dokumentarac da bi dokazali kako je izvesni pevač bio pedofil, ali neuspešno.
Nisam čitao sve, jer ovakvi tekstovi takođe služe da bi neko zarađivao na tračevima i iznošenju u javnost tuđeg privatnog života. Ali se vidi obrazac - imao je dobrovoljne BDSM odnose sa ženama, ali one kažu da nije poštovao pravila i prelazio je granice dogovora. Ako je tačno. Ono sa bejbisiterkom je takođe sumnjivo po mnogim pitanjima i preskaču se delovi u kojima je (bar delimičan) pristanak ostao između redova.
Zapravo, ako ćemo vjerovati članku, one kažu da nije bilo nikakvog eksplicitnog dogovora. A sve je dobrovoljno bilo samo ako "ne" ne znači "ne". Također, sa petogodišnjim sinom se nema što dogovarati ili ne dogovarati.