forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Kyle "Freakin" Starks
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

naker
Senior Member2767 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/05/2022 : 20:37:41  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with QuoteKyle Starks je po meni autor koji zaslužuje da ima svoju temu, jer ne samo da piše & crta ultra zabavne stripove nabijene akcijom i humorom već je i čovek iz naroda, što bi se reklo jedan od naših, jer nakon što je kompanija za koju je radio otišla u stečaj konačno odlučuje da preseče i pokuša da bude strip autor sa punim radnim vremenom i već posle 2god je uspeo da se izbori za sebe, potpuno zasluženo što se mene tiče. A neka njegovi radovi govore u njegovo ime o kakvom se autoru zapravo radi


Spisak radova:

- Sexcastle / 2014 / Image

- Rick and Morty / 2016 / ONI

- Rock Candy Mountain / 2017 / Image

- Dead of Winter / 2017 / ONI

- Kill Them All / 2017 / ONI

- Mars Attacks / 2018 / Dynamite

- Assassin Nation / 2019 / Skybound

- Old Head / 2021 / Image

- The Six Sidekicks of Trigger Keaton / 2021 / Skybound

- I Hate This Place / 2022 / Image

- Thanos: Death Notes / 2022 / Marvel

- Where Monsters Lie / 2023 / Dark Horse

- Peacemaker Tries Hard! / 2023 / DC

- Marvel Unleashed / 2023 / Marvel

Edited by - naker on 08/09/2023 18:50:02

naker
Senior Member2767 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/05/2022 : 20:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Sexcastle

Napisao i nacrtao: Kyle Starks

Sexcastle je madafaka penzionisani plaćeni ubica koji napušta put nasilja kada bi postao baštovan, e, BAŠTOVAN, ali koliko god on želeo da zakopa svoju prošlost ona ga neumitno ponovo uvlači u sebe..

Ovo je jedan presmešan, ali presmešan strip koji dođe kao neki vid parodije kultnih akcionih filmova iz '80tih, ne očekujte ovde ništa više od humoristične akcije, ali ne sećam se kada sam se poslednji put ovako ismejao čitajući neki strip, bukvalno sam pao sa stolice kada se otkrilo koje je Sexcastlovo tajno oružje, a pojedini one-lineri su za hall of fame.

Ja da sam izdavač ovo bi bio prvi naslov koji bi izdao, da me svi pamte po ovom stripu. Ko je igrao legendarni Broforce obavezno da overi ovaj strip
Go to Top of Page

naker
Senior Member2767 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/05/2022 : 20:38:55  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Kill Them All

Napisao i nacrtao: Kyle Starks

Fatalna ženska kao savršena mašina za ubijanje kojoj je u mladosti ispran mozak i bivši policajac alkos koji se ne odvaja od flaše ne deluju kao idealni partneri, ali okolnosti će ih naterati da se udruže kako bi se osvetili šefu narko kartela koji im je uništio živote.

Ceo strip se praktički odvija u jednoj zgradi gde otkačena ekipa pokušava da se sprat po sprat obračuna sa plaćenicima na putu ka vrhu i penthausu gde ih čeka narko boss. Tematski veoma slično Sexcastle-u, samo što je ovde zbog većeg broja likova priča složenija, i što se ovaj put dobija crtež u koloru. Ali sve ostalo je tu: karikaturalan crtež sa tonom akcije u maniru filmova iz '90tih sa obiljem neočekivanih kreativnih poteza (lik baci pištolj u vazduh i onda sa drugim pištoljem pogodi obarač prvog pištolja da bi iz njega pucao!), i presmešnim igrama rečima (da li znate da u rečniku engleskog jezika postoji reč koja opisuje kada se neko baci kroz prozor? Ni ja nisam znao, ali sada znam!).

Dela koja potpisuje ovaj autor ne treba shvatati ozbiljno, ali kako ovaj čovek piše & crta zabavne-akcione stripove tu mu nema premca. Preferiram c/b Sexcastle jer je jednodimenzionalan u svom apsurdu, ali i Kill Them All je totalna sprdnja od stripa
Go to Top of Page

naker
Senior Member2767 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/05/2022 : 20:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Rock Candy Mountain

Napisao i nacrtao: Kyle Starks

Jackson je jedan madafaka skitnica koji nikoga ne jebe ni 2% i neće se dvoumiti da nekome zabije pesnaju u facu ako ga sprečava da pronađe put to Rock Candy Mountain-a tj. neke vrste utopije za sve skitnice. U ovom stripu pratimo Jacksona i njegove pajtaše na putešestvijama uzduž i popreko Amerike kako bi pronašli mističnu planinu, ali Đavo im je za petama jer želi da uzme ono što mu je davno obećano faustovskim ugovorom - Jacksonovu dušu..

Pregršt akcije, i to kung fu hobo akcije, oštrih dijaloga, presmešnih igri rečima, uz strip ide i tutorijal za džentlmene skitnice koji sadrži priručnik kodeksa časti kojeg svaki skitnica treba da se pridržava, jer biti skitnica, beskućnik ili klošar, su tri potpuno različite stvari. Strip takođe sadrži veoma zanimljive tekstualne predloške posle skoro pa svakog poglavlja i bave se različitim temama: od objašnjenja šta se krije iza pesme The Big Rock Candy Mountain, preko prikaza kako je crkva kroz istoriju menjala Bibliju i pojam Đavola tako da njoj odgovara, do FAQ-a o koplju kojim je proboden Isus na krstu. Strip takođe ima veoma lepo smišljen kraj i epilog priče, veliki plus za ovo. Jel sam spomenuo akciju? Kao i što smo već navikli od ovog autora, ovaj strip je krcat akcijom!

Čitao sam malo po netu da su neki kritikovali Starksa što strip nije smestio u eru Velike depresije jer to je bilo zlatno doba skitnica, ali da je to uradio onda krupno parče radnje ne bi imalo smisla i autor je svesno odlučio da ovaj strip smesti u neki drugi, kasniji period. Priča o skitnicama za vreme Velike depresije mi je prikladnija za neke ozbiljnije autore, kao npr za duo Brubaker & Phillips, i deluje kao nešto na čemu bi oni voleli da rade. Po meni ovom stripu ide minus na crtež jer Starks zaslužuje zlatnu malinu za najgore nacrtane nosove ikada, ne znam da li se to uopšte može nazvati nosem ili su to samo zalepljeni repovi ili peraja neke životinje koji u ovom stripu prolaze kao nosovi. Podseća me ovo na lik Zoidberga iz crtaća Futurama. Dobra je karikaturalnost, ali ne treba preterivati.

Više mi leži ludilo Sexcastle-a i Kill Them All-a, ali objektivno govoreći Rock Candy Mountain je ozbiljnije i kvalitetnije delo. Kyle Starks, obratite pažnju na ovog autora, ovaj čovek pravi ultra zabavne stripove.

p.s. ovo je pesmica po kojoj je ovaj strip baziran

Go to Top of Page

naker
Senior Member2767 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/05/2022 : 20:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

SEXCASTLEScenarij: Kyle Starks - 7
Crtež: Kyle Starks - 5
Ocjena: 60%
Izdavač: Image Comics
Žanr: akcijski / komedijaSexcastle je jedan totalno blesav i glupav strip koji služi kao hommage akcijskim filmovima iz 80-ih godina. Više od toga ne treba ni očekivati. Na svojih 200ak stranica Sexcastle ne donosi ništa više od brzinske i adrenalinske zabave koja se vrlo brzo čita i u načelu ostaje u sasvim lijepom sjećanju. I to je saasvim u redu. Radnja je jednostavna i pravocrtna; pratimo bivšeg ubojicu koji se nakon izlaska iz zatvora pokušava odlijepiti od prošlosti i provesti ostatak života u miru, no kako to obično biva, stvari kreću sasvim drugačijim tokom.

Ono zbog čega vrijedi pročitati Sexcastlea je ogromna količina vrhunskih one-linera, jebačkih izjava kao da su ispale iz starih akcijskih filmova. Ne znam odakle ih autor Kyle Starks vadi, ali baš mi ih je masu izmamilo cerek na lice i strašno me podsjećaju na Stalloneove ili Schwarznaggerove filmove. Humor je definitivno najjača strana Sexcastlea i Starks ga dozira taman u tolikoj mjeri da ne postane naporan. Nažalost, crtež je slabija karika i ne mogu reći da mi se baš sviđa. Netko bi rekao da za ovakav strip ni ne treba veći trud od ovoga, no bilo bi mi draže da ipak nije ovoliko rudimentalan i jednostavan. No i unatoč tome, ovo je pravo dobar strip ukoliko tražite nešto blesavo i opuštajuće, lagano popodnevno štivo kao stvoreno za izvaliti se na kauč poslije ručka i pustiti mozak na pašu.

Go to Top of Page

naker
Senior Member2767 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/05/2022 : 20:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Kyle Starks - Rock Candy Mountains

Rad Kylea Starksa sam poznavao samo kroz Sexcastle kojeg je svojdobno recenzirao Paka. Bio mi je fora ali nije me raspametio. Nedavno sam pročitao i Rock Candy Mountains i to me baš oduševilo! Radnja prati avanture hoboa Jacksona koji se potuca vlakovima po posljeratnoj Americi u potrazi za mitskim .. pa, Rock Candy Mountainsima. Društvo mu pravi hobo početnik, a love ga FBI i vrag osobno. Priča je puna pretjerane, crtićke akcije i humora - ima masu cool onelinera koji su bili zakon u Sexcastleu, ali ovdje je to dodatno nadograđeno i odličnim likovima za koje se vežeš, radnjom koja vuče, bojom koja je značajno digla crtež i dobro istraženim i prikazanim svijetom hoboa, beskućnika, skitnica, njihovim kodeksom, načinom ponašanja..

Strip izgleda jako jednostavno nacrtan i napisan ali je nevjerovatno funkcionalan i tečan i koliko god blesav, dira u srce. Zadnje dvije stranice, nakon velikog finala su... SUZO, DOĐI NA OKO!!

Na pogovoru je Starks napisao da mu za izradu ovog stripa dao otkaz na poslu i uz podršku supruge pokušao napraviti strip od kojeg će moći živjeti i da je dao sve od sebe u to i ne mogu, a da mi ne bude drago da je čovjek uspio na ovako grandiozan način

Go to Top of Page

naker
Senior Member2767 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/05/2022 : 20:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte
Kyle Starks mi je otkriće godine: Kill Them All i Sexcastle su urnebes; Mars Attacks, Six Sidekicks of Trigger Keaton, Assassin Nation, Rick and Morty super zabavni, Rock Candy Mountain ok, jedino Old Head i Dead of Winter mogu da se preskoče.

Go to Top of Page

naker
Senior Member2767 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/05/2022 : 20:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
A da ne bude da samo hvalimo, evo jednog komentara koji dovodi u pitanje kvalitet crteža:


Sinoć završih Sekskasla i dobro se ismejah. Lagan je i pun fazona koji su kao iz američkih filmskih parodija, naročito me podsetio na Čarlija Šina i njegove Usijane glave. Zanimljiv je i duhovit, ali sam očekivao veću slobodu kod crteža koji je trebao da prati blesavu priču. Kod ovakvih stripova scenario i komentari su glavna stvar a crtež uglavnom brzinski i stilizovan, međutim to ne znači da ne treba da bude dobar, baš suprotno, treba da bude sjajan i sa puno više slobode i ludila. Ovde je takav na nekoliko stranica (recimo ona tabla kada prikazuje Stvoritelja sveta/univerzuma, ludo skroz ), dok je na većini skroman. No nema veze, ovo je zabavno a to je najvažnije. - Ljuba (DW forum)
Go to Top of Page

naker
Senior Member2767 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/05/2022 : 20:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
I za kraj preporuka od legende foruma, koji zna šta valja:

Palac gore za domaće izdanje Kajlovih stripova - Anto

Šta će vam jača preporuka od ove pitam ja vas
Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
11066 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 23/05/2022 : 21:39:31  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Nisam još otkrio njegove stripove. Koliko sam vidio, Nijemci objavili samo Rick & Morty.

Čini se zanimljiv.

Have mercy
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1617 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 23/05/2022 : 22:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Konačno tema o Starksu! Nakeru care!
Ja pak mislim da sam pročitao skoro sve od njega osim celog Rick and Morty (pročitao 13 od recimo 45 sveski) i ove neke sveščice novog serijala koji je ovih dana krenuo. I to sve ove godine.
I zavidim svima koji tek kreću da se upoznaju s njim.

Svih mi helanki Fredija Merkjurija!
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1617 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 24/05/2022 : 08:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Novi serijal koji je upravo krenuo je "I Hate This Place" i deluje kao klasični horor (niks humor, nada), a crta ga (ne baš sjajno) Artyom Topilin. Prva sveščica je napolju, mrzi me da guglam da vidim koliko će ovoga biti.

Svih mi helanki Fredija Merkjurija!
Go to Top of Page

naker
Senior Member2767 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 24/05/2022 : 21:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ažurirana lista stripova u uvodnom postu, ako nešto fali slobodno javite
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1617 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 25/05/2022 : 09:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Ako ćemo da cepidlačimo, ima još par kratkih stripića, imaš ih popisane na https://www.kylestarks.com/about (Invader Zim #7, Secret Wars Too, Unbeatable Squirrel Girl vol 1 #3 i vol. 2 #10)

Samo mala napomena, Kyle je sam crtao "samo" SexCastle, Kill Them All, RCM, Old Head i nekoliko sveščica Rick and Morty, tako da su kod ostalih nosevi nacrtani bolje.

Svih mi helanki Fredija Merkjurija!
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1617 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 02/02/2023 : 09:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Krenuo i "Where Monsters Lie", prva sveščica napolju. Crta Piotr Kowalski.
Nije loše, već je tu neko standardno Starkovsko ludilo i klanica, a žešća krljačina je u najavi.

Svih mi helanki Fredija Merkjurija!
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7119 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 02/02/2023 : 10:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Da, zasad je ok. Očekujen ludnicu u nastavku.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
20120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/08/2023 : 21:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ako sam dobro ispratio, ovaj autor,Rasel,te Tom King su ono što se čeka sa nestpljenjem u domaćim izdanjima;'sam u pravu?

edit:sad videh da sam već prizvao Kindtove stripove u domaćicama.
Jbga,novotalasni amer,šta može bolje?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 05/08/2023 21:43:50
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnikCroatia
11201 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/08/2023 : 22:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Još ti u tom popisu fali i Daniel Warren Johnson

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud


https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1617 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 05/08/2023 : 23:52:15  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Ako sam dobro ispratio, ovaj autor,Rasel,te Tom King su ono što se čeka sa nestpljenjem u domaćim izdanjima;'sam u pravu?

edit:sad videh da sam već prizvao Kindtove stripove u domaćicama.
Jbga,novotalasni amer,šta može bolje?


Ako ćeš moju top listu Amera onda Kindt i King No1, Starks se muvao tu, al nešto u poslednje vreme propo, Russell malo dole ostali uglavnom ni blizu. Kasni je sat, možda bih se setio još po nekog.

Svih mi helanki Fredija Merkjurija!

Edited by - KuntaKinte on 05/08/2023 23:53:09
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
20120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 06/08/2023 : 00:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
najpre napisah rasel,kindt i king,ali onda malo gledah po netu i učini mi se starks više po mom điru od mata

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
20120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 06/08/2023 : 00:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Još ti u tom popisu fali i Daniel Warren Johnson


ideje njegovih dela me nešto nisu kupile,ali moguće dagrešim u proceni

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
12621 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/08/2023 : 01:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

Ako ćeš moju top listu Amera onda Kindt i King No1, Starks se muvao tu, al nešto u poslednje vreme propo, Russell malo dole ostali uglavnom ni blizu.

Molim? Pa Peacemaker Tries Hard! je nešto najbolje što postoji. Plus, crta Steve Pugh. Nema bolje od toga.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1617 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 06/08/2023 : 07:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Da da Peacemaker je zabavan, pa i Where Monsters Lie (ali mi je nekako prekratak), ali recimo I Hate This Place sam odustao posle pete ili šeste sveske. A i nema Sarks više “svoje” stripove, mislim ono što on crta.

Svih mi helanki Fredija Merkjurija!
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1617 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 06/08/2023 : 10:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Još samo nešto, zašto Starks ne može da se probije (bar kod mene) malo više “na listi scenarista”: dobar je samo u tom nekom svom žanru, akcija sa surovom sprdnjom. Kad god se uhvati (mada je tek počeo) u koštac sa nekim drugim žanrom ili nekom drugom temom, daleko je to od nečega dobrog i bitnog.
I Kindt i King imaju po deceniju radnog staža više, pa je i iskustvo i broj tema kod njih veći, ali kod njih dvojice na prste jedne ruke može da se nabroje stvari koje treba preskočiti. A isto toliko sam ja već sada nabrojao kod Starksa. Dobro, možda malo oreterujem, ali previše brzo mi se istrošila ta Starksova svežina.
Evo i taj Peacemaker je ok, ali ne baš nešto mnogo više, ono izmami tek po osmehčić po svesci. Ne znam, videćemo za dalje.

Svih mi helanki Fredija Merkjurija!
Go to Top of Page

naker
Senior Member2767 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 08/09/2023 : 18:51:11  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Old Head (Kyle Starks)


Samo otkačenom Starksu može pasti na pamet da smisli strip gde će da upari propalog NBA košarkaša koji ne zna da igra basket, ali zna da se bije, sa čuvenim Drakulom. Starks je veliki fan basketa i glavni lik kao da je inspirisan lošim momcima iz Detroit Pistonsa krajem '80tih i početkom '90tih.

Tipičan novotalasni američki crtež ovog autora sa obiljem akcije i komedije. Nije ovo toliko kvalitetno kao Starksovi raniji radovi, i ovo ipak ide u onu kategoriju stripova koji se čitaju kada hoćete da ubijete vreme i pustite mozak na pašu.

Može Starks bolje od ovoga
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000