Author |
Topic |
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2504 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 15/01/2025 : 12:20:22
|
quote: Originally posted by Tonto
Dakle s jedne strane imamo forumaše koji će posprdno pisati o nekom djelu jer mu se eto iz ovog ili onog razloga nije svidjelo. S druge strane imamo "ljude" koji će posprdno pisati o tim istim forumašima jer se eto usuđuju imati svoje mišljenje i napisati ga. Mora da se divno i moćno osjeca osoba koja iz komfora svog kukavičluka nije napisala ni rijec o djelu ali ad hoc sere po onima koji jesu.
Već treći koji se oseća prozvanim. Pitam se zašto!? Moje mišljenje je stalo u samo 2 reči: Vrhunska serija. I ne vidim razlog da to detaljno obrazlažem. Nikoga nisam vređao niti pišem sa neke pozicije "moći" ili iz "komfora svog kukavičluka". Ne "serem" po drugima, i to je jako ružno što si napisao. Jednostavno me zabavljaju ekspertize nekih forumaša, poznavalaca filmske umetnosti, posebno "dežurnih kritičara". |
Carpe diem |
|
|
Zula
Senior Member
1222 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 15/01/2025 : 13:34:47
|
Ovdje pišemo o serijama, ti pišeš o tome što pišu drugi. Govoriš da ono što drugi pišu tebe zabavlja, ne zato što je duhovito, nego zato što nije točno te ih još pritom nazivaš "dežurnim kritičarima, pljuvačima...". A pritom svoju analizu, mišljenje o seriji ne želiš dati, ne želiš se izložiti. Zašto bi netko imao potrebu pisati to što pišeš osim da time naznači da je bolji od drugih. Jednako si mogao napisati da si Bog, da su svi drugi manje vrijedni (što se vidi iz onog što pišu), i da nemaš namjeru smrtnicima išta objašnjavati. |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4411 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 15/01/2025 : 13:43:02
|
Hoće sad svatko tko nastavi s negativnim komentarima biti označen kao "osećan prozvanim" ili?
Bez iskazanih dodatnih argumenata nema velike razlike između komentara tipa "vrhunska serija" i "serija je smeće" . Ukoliko forumaš nema kapaciteta ili ne želi detaljnije obrazložiti svoj stav onda je to njegovo pravo no taj komentar ne vrijedi više od ispraznog navijačkog povika sa tribine. A ovo DžekDenijelsovo ismijavanje s nedodirljivih visina je baš bezveze. Ko nekakav nepotreban defenzivni oklop.
Što se tiče serije ja pogledao samo prvu epizodu i ne znam da li ću nastaviti jer je shaky kamera toliko iritantna da je to za poludit. Taman su zadnjih godina prestali s tom jeftinom isprikom za dobivanje "dinamike" i sad kao da se ovdje nadoknađuje sve propušteno. Još bih razumio da je neka napeta scena, ali dijalozima to zaista ne treba, pogotovo još ako se u scenografiji ima što za pokazati, a ovdje bogme ima. Najviše se ta razlika u radu kamere osjeti kad krene miran dron prije sljedeće sekvence. Totalna diskrepancija a ujedno i ubojstvo filmskog doživljaja.
Fotografija je (barem za sada) dobra ali ona nagnuća perspektive su baš osnovnoškolska. Ovo ili je radila jako mlada ekipa koja se želi dokazivati ili je direktor fotografije/režiser edgy neimač pojma. Dijalozi i gluma su ok za sad, niš posebno ali niti toliko kritični kao što Tonto kaže. |
Bok, kako si.
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8582 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 15/01/2025 : 14:19:33
|
quote: Originally posted by Cromwell
Dijalozi i gluma su ok za sad, niš posebno ali niti toliko kritični kao što Tonto kaže.
Just for the record... Dijalozi mi jesu loši, ali na glumu nemam prigovora. Drago mi je da još nekog nervira kamera. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Topic |
|