forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Neil Gaiman
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 6

vukozec
Advanced Member

5005 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/01/2025 : 08:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by vukozec

PS: Koliko ja vidim ne postoji nikakva tužba zasad, samo priča iznešena u medije, suprotno insinuacijama koje su neki odmah plasirali.

Svašta, pa prvo se vrši propaganda, pridobiju mediji, preko kojih se pridobije javnost, pa se ide na tužbu, da bi postojala neka šansa za uspeh, kad već svako "zna" da je kriv.

Vidim sve znaš. Jasno je zašto ne moraš niti pročitati članak da bi donosio sudove.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4804 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 16/01/2025 : 08:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao i ne znam o čemu se tačno radi, ali to me neće sprečiti da svoj stav klešem u kamenu. Vintidž Alex :)
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8602 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/01/2025 : 14:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Nisam čitao i ne znam o čemu se tačno radi, ali to me neće sprečiti da svoj stav klešem u kamenu. Vintidž Alex :)

A kako deluje propaganda na ljude, kako im se oblikuju mišljenja? Čitanjem i gledanjem propagandističkih sadržaja. Ne plašim se ja da će mi tekst promeniti mišljenje, ali ako je nešto izuzetno obimno (nije ono tekst, nego esej, roman...), umesto da bude koncizno, namera je da sa mnoštvom reči ubedi čoveka da je tačno to što je pročitao, bez ikakvih dokaza.

Kad čitaš nešto pola sata, svako će reću "u jeee, šta je sve čovek radio (ne bi pisali ovoliko da nije)!"

Mehanizmi propagande su (meni, ne svakom) poznati, a nije dužina teksta najbitnija, pročitao sam prvi slučaj i odmah prokomentarisao nelogičnosti.

Tebi je nakeru logičnije glumiti sudiju (ovde je bilo osuđivanja, od starta, sa zavetovanjem da nikad više neće gledati na Gejmanovo delo istim očima), na osnovu internet-novinskog (mega)članka?

Naivan si ti još, burazeru.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5005 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/01/2025 : 14:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by naker

...bez ikakvih dokaza.

Da si pročitao članak znao bi da su u njemu citirani deseci osoba iz orbite para Gaiman-Palmer, uključujući bračne savjetnike, prijatelje, susjede, kolege itd. Također se pokušalo kontaktirati Gaiman i Palmer koji su odbili komentirati direktno, ali su odgovorili preko svojih predstavnika. Svjedočanstva možda nisu materijalni dokazi, ali su i dalje dokazi, tako da je ovo gore neistina.

(A sugerirati da detaljni istraživački članak, u kojem se pokušalo razgovarati sa što više direktno ili indirektno uključenih osoba, i to sa svake strane, zapravo nije način da se ozbiljna tema podupre sa što više konkretnih temelja, već upravo suprotno, prevarantska taktika zamagljivanja - je mentalna akrobacija kakva se rijetko viđa).
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2815 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 16/01/2025 : 14:56:32  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
alexts je nakon ovog trebao prestati pisati bilo što na ovoj temi.

quote:

Stvarno se ograđujem, jer nisam čitao ceo tekst. Ali...

A na piskaranje tipa, nemam pojma ali imam stav, nisam upućen, ali sam zaključio da... ne zanimaju me činjenice, jer ja znam..., se nitko ne bi trebao obazirati, još manje replicirati.

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8602 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/01/2025 : 15:00:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Istraživačko novinarstvo je za nešto od opšteg značaja - da li su izbori pokradeni, da li i ko rastura drogu na veliko, da li neka firma zagađuje reku itd.

Za to da li neko prodaje robu bez fiskalnog računa, krade olovke sa kancelarijskih stolova, postoje organi kojima se prijavljuje. Ne prave se intervjui sa oštećenima i svedocima. Sem ako sa nekom namerom ne ideš na konkretnu ličnost.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8602 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/01/2025 : 15:06:18  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
A eto, posmatraćemo kako se stvar odvija, pa ćemo videti.

Posmatrati u realnom svetu (tužilaštvo, sud, policija), ne u virtuelnom...
Go to Top of Page
Page: of 6  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000