forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 62

jogurt
Junior Member

Serbia
372 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 17/01/2025 : 18:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Evo za jogurta, jedna pesma iz istog perioda. Mislio sam da postavim singl Time after Time istog dueta, ali ipak ova

The Beloved - The Sun Rising

https://www.youtube.com/watch?v=HNMNUMS-Q5c

Zaista nemam neke bas vece zamerke, ali nesto mi konstantno fali ovde. Volim umirujucu muziku, kao sto je ova, ali u ovom house fazonu mozda nije nesto sto bi mi bilo omiljeno.

Svakako vrlo dobra stvar. Zenski vokal mi je bio odlican, a ovaj muski mi nije sasvim legao i to je mozda jedan od razloga zasto se ovome ne bih vracao. Ova pesma mi je bolja od Time after time. 4-
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4827 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 17/01/2025 : 22:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Amorphis - My Kantele

Wow što je ovo kvalitetna stvar. Finski razumem kao portugalski, ali ima taj neki stari folk/etno prizvuk i prijatno je za slušati iako deluje da je u pitanju neka tužna pesma. Odsvirano sjajno i pohvalno što se koriste neki stariji klasičniji instrumenti koji doprinose toj sveopštoj folk atmosferi. Outro je suva magija. Vrh

Solitude Aeturnus - Falling

Bog riffa. Upalite sveće, zakoljite par koza, prinesite čedne device da pustimo krv kao žrtvu na oltaru ovog božanstva. Crkva metalurgije je jedina vera vredna molenja

Spaceman (Radio Edit) - Babylon Zoo

Posle dve odlične numere Manhunter me poliva hladnom vodom Rock, ali kao da je pop, ali gde se podražava taj neki treš sci-fi futuristički vajb. Onaj piskutavi glasić bolje da ne komentarišem pokemoni me napadaju, da to nije ubačeno pesma bi i bila korektna. Pesma ima iritantni prizvuk kao muzika pravljena za reklame ili šoping centre. Nije sve iz '90tih dobro ne moramo svega da se prisećamo
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4827 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 17/01/2025 : 22:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Pjero je veliki fan kvalitetne mjuze pa ajde da vidimo da li ću uspeti da ga zainteresujem za ovu našu temu. Temple of the Dog - Reach Down.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8618 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/01/2025 : 23:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ne Si Go Prodavaj Koljo Ciflikot - Macedonian Song

Makedonci su poznati po kvalitetnom narodnom melosu, možda najboljem na našim prostorima. To može da bude i razlog da se precenjuje sve ili ponešto što dolazi iz tog miljea. Ovo mi je baš mlako - ravno i jednostavno, što reče kolega. Onima koji "seku vene" ne smetaju ni gore stvari, ali boljih ima dovoljno.

2,5/ 5

Amorphis - My Kantele

Ovo je neki monotoni finski rokerski narodnjak. Fino (finsko) muziciranje u poslednjem minutu i aranžman spasavaju pesmu da ne ide pola ocene ispod Makedonaca.

2,5/ 5

Bulevar - Trenutni lek

Domaći klasik, ali daleko od savršenog. Hit potencijal ima, zato je i bila hit. Cukić je neke nedostatke ispravio u novijoj verziji, ali uklonio i neke bolje elemente, tako da je opet tu negde.

3,5/ 5

Ovu sam pesmu voleo od Bulevara kao dete, ali se ona nigde više ne pušta:
https://www.youtube.com/watch?v=p-83QUWBPg4 (meni je bolja od Leka)

Babylon Zoo - Spaceman

Grupa je možda bez značaja, ali njihov hit je OK. Naker se pravi pametan kad kaže da je za reklame, ako se ne varam ona i jeste postala hit zbog reklame (za Levis).

3+/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8618 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/01/2025 : 23:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Sa albuma Tango in the Night izbačeno je 6 singlova, od kojih su 4 bila veliki hitovi. Ovaj singl je bio najmanje uspešan (sem u Nemačkoj i Holandiji), ali to nije razlog da ne bude zadatak za

Shanera

Fleetwood Mac - Family Man

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4416 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 18/01/2025 : 09:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Za Cromwella

Jedna neponovljiva verzija poznate pjesme, dakle i live i cover. Za sve "distorzičare" kako se el.gitara još može svirati 😂
Najbolji dio dolazi u drugoj polovini, iako je i prvi dio korektan.
Za još bolji dojam možete pogledati i kratki video o tom događaju:
https://youtu.be/0fFJlKjEJyU?si=qWVXEImCeUE4S7r3

Prince + Steve Winwood, Tom Petty, Jeff Lynn, Dhani Harrison i drugi - While My Guitar Gently Weeps
https://youtube.com/watch?v=dWRCooFKk3c

Glup jesam, ali baš toliko ipak ne. :) Koliko ti je dugo trebalo da smisliš ovu zamku?

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8595 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/01/2025 : 11:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Zula, gdje si? Vrati se, sta ce ti glupi svit? Vrag odnija te tvoje putesestvije... doma je najlipse.

Zula

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1237 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/01/2025 : 11:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Ma nema zamke Cromwelle, samo pjesma, muzika, dobra ili manje dobra.

Dakle Tonto, Ča će mi Rio de Janeiro...kad ja imam svoju kalu... 🤣
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8618 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/01/2025 : 13:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
"While My Guitar Gently Weeps" with Prince, Tom Petty, Jeff Lynne and Steve Winwood

Jel ovo ona čuvena priča, kad nisu mogli da se dogovore sa Prinsom hoće li se pojaviti uopšte i ravnopravno sa ostalima? A onda se pojavljuje kao "iznanadna sila i rešava stvar"!
Ne ocenjujem žive nastupe, ali bih voleo da sam bio tamo. Pesma je inače jedna od najboljih.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1237 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/01/2025 : 15:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

"While My Guitar Gently Weeps" with Prince, Tom Petty, Jeff Lynne and Steve Winwood

Jel ovo ona čuvena priča, kad nisu mogli da se dogovore sa Prinsom hoće li se pojaviti uopšte i ravnopravno sa ostalima? A onda se pojavljuje kao "iznanadna sila i rešava stvar"!
Ne ocenjujem žive nastupe, ali bih voleo da sam bio tamo. Pesma je inače jedna od najboljih.

Tako nešto, pogledaj video u prilogu. Nekad su live nastupi bolji jer nisu digitalno uređeni
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8618 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/01/2025 : 19:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Cromwell ne daje odgovor na Zulin zadatak! Zula nije dao odgovor na Tontov predlog, koliko vidim.
Izuzev mene, niko i ne pomišlja da komentariše ostale pesme, koje im nisu direktan zadatak. Neki se ne javljaju iako su bili tu kad im je zadat predlog.

Kuda ide ovaj topik?!

Da izdržimo bar do kraja januara/ siječnja?

Edited by - alexts on 18/01/2025 19:20:27
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1237 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/01/2025 : 19:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Uredno odgovaram na zadatke, a možda manje komentiram. Uzima dosta vremena ako ću sve slušati i sve komentirati, ali ako je nešto baš interesantno napišem nešto i za druge pjesme. Jebiga, bilo bi dobro i nešto raditi/zaraditi. Uskoro će rješenje Tontovog zadatka... A Cromwell vidi neku zamku u mom zadatku, al nema tu nikakve namjere. Stenica mi isto nije odgovorila na zadatak o pticama... Očito je problem u meni... 😂
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1237 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/01/2025 : 19:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Zula, gdje si? Vrati se, sta ce ti glupi svit? Vrag odnija te tvoje putesestvije... doma je najlipse.

Zula

Toma Bebić - Tu-tu auto vrag ti piz odnija

https://www.youtube.com/watch?v=dWsVbneJiyk

Prvo sam pomislio da je ovo neka zajebancija... A ono i je zajebancija, ali smislenija od očekivanog.
Nikad nisam slušao. Glas je poderan (od pušenja?), ali dovoljno jasan i zanimljiv, muzika pomogne u pravim trenucima, a tekst je zabavan. Pročitao sam malo o njemu... Začetnik Feral Tribunea, a članovi grupe TBF u šali (!?) kažu da je to skraćenica od "Toma Babić Fan",
Zahvaljujem Tonto, bilo je poučno.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25564 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/01/2025 : 20:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cromwell ne daje odgovor na Zulin zadatak! Zula nije dao odgovor na Tontov predlog, koliko vidim.
Izuzev mene, niko i ne pomišlja da komentariše ostale pesme, koje im nisu direktan zadatak. Neki se ne javljaju iako su bili tu kad im je zadat predlog.

Kuda ide ovaj topik?!

Da izdržimo bar do kraja januara/ siječnja?

Ja samo mislim da ti imaš slobodnog vremena koliko svi ostali zajedno. Ne mislim da je to loša stvar, nego samo primećujem/zaključujem na osnovu tvog pisanja ovde. Svaka čast.

Na početku je još i moglo zbog praznika, ali mislim da sada ljudi nemaju toliko ni vremena ni volje da slušaju/komentarišu.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 18/01/2025 20:03:50
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25564 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/01/2025 : 20:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ali evo nešto za vatrenu stenicu, ne znam koga drugog da mučim sa ovim.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8618 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/01/2025 : 20:36:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
US3D Tᐸ3

Ja ću, ja ću! Nema stenica vremena za ovo sada. Nikad ništa lošije nisam čuo! Ali nula nije ocena, zato

1-/ 5
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8595 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/01/2025 : 12:11:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Alex je preblag. Žalostan je dan kad se ovo počelo kvalificirati kao glazba.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8595 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/01/2025 : 12:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Pada kiša, trul je dan. U to ime kralj deprice... za koga nego za Bevu

Go to Top of Page
Page: of 62  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000