Author |
Topic |
jogurt
Junior Member
Serbia
372 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 17/01/2025 : 18:14:08
|
quote: Originally posted by alexts
Evo za jogurta, jedna pesma iz istog perioda. Mislio sam da postavim singl Time after Time istog dueta, ali ipak ova
The Beloved - The Sun Rising
https://www.youtube.com/watch?v=HNMNUMS-Q5c
Zaista nemam neke bas vece zamerke, ali nesto mi konstantno fali ovde. Volim umirujucu muziku, kao sto je ova, ali u ovom house fazonu mozda nije nesto sto bi mi bilo omiljeno.
Svakako vrlo dobra stvar. Zenski vokal mi je bio odlican, a ovaj muski mi nije sasvim legao i to je mozda jedan od razloga zasto se ovome ne bih vracao. Ova pesma mi je bolja od Time after time. 4- |
|
|
naker
Advanced Member
4827 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 17/01/2025 : 22:06:50
|
Amorphis - My Kantele
Wow što je ovo kvalitetna stvar. Finski razumem kao portugalski, ali ima taj neki stari folk/etno prizvuk i prijatno je za slušati iako deluje da je u pitanju neka tužna pesma. Odsvirano sjajno i pohvalno što se koriste neki stariji klasičniji instrumenti koji doprinose toj sveopštoj folk atmosferi. Outro je suva magija. Vrh
Solitude Aeturnus - Falling
Bog riffa. Upalite sveće, zakoljite par koza, prinesite čedne device da pustimo krv kao žrtvu na oltaru ovog božanstva. Crkva metalurgije je jedina vera vredna molenja
Spaceman (Radio Edit) - Babylon Zoo
Posle dve odlične numere Manhunter me poliva hladnom vodom Rock, ali kao da je pop, ali gde se podražava taj neki treš sci-fi futuristički vajb. Onaj piskutavi glasić bolje da ne komentarišem pokemoni me napadaju, da to nije ubačeno pesma bi i bila korektna. Pesma ima iritantni prizvuk kao muzika pravljena za reklame ili šoping centre. Nije sve iz '90tih dobro ne moramo svega da se prisećamo |
|
|
naker
Advanced Member
4827 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8618 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 17/01/2025 : 23:33:03
|
Ne Si Go Prodavaj Koljo Ciflikot - Macedonian Song
Makedonci su poznati po kvalitetnom narodnom melosu, možda najboljem na našim prostorima. To može da bude i razlog da se precenjuje sve ili ponešto što dolazi iz tog miljea. Ovo mi je baš mlako - ravno i jednostavno, što reče kolega. Onima koji "seku vene" ne smetaju ni gore stvari, ali boljih ima dovoljno.
2,5/ 5
Amorphis - My Kantele
Ovo je neki monotoni finski rokerski narodnjak. Fino (finsko) muziciranje u poslednjem minutu i aranžman spasavaju pesmu da ne ide pola ocene ispod Makedonaca.
2,5/ 5
Bulevar - Trenutni lek
Domaći klasik, ali daleko od savršenog. Hit potencijal ima, zato je i bila hit. Cukić je neke nedostatke ispravio u novijoj verziji, ali uklonio i neke bolje elemente, tako da je opet tu negde.
3,5/ 5
Ovu sam pesmu voleo od Bulevara kao dete, ali se ona nigde više ne pušta: https://www.youtube.com/watch?v=p-83QUWBPg4 (meni je bolja od Leka)
Babylon Zoo - Spaceman
Grupa je možda bez značaja, ali njihov hit je OK. Naker se pravi pametan kad kaže da je za reklame, ako se ne varam ona i jeste postala hit zbog reklame (za Levis).
3+/ 5 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8618 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4416 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 18/01/2025 : 09:59:15
|
quote: Originally posted by Zula
Za Cromwella
Jedna neponovljiva verzija poznate pjesme, dakle i live i cover. Za sve "distorzičare" kako se el.gitara još može svirati 😂 Najbolji dio dolazi u drugoj polovini, iako je i prvi dio korektan. Za još bolji dojam možete pogledati i kratki video o tom događaju: https://youtu.be/0fFJlKjEJyU?si=qWVXEImCeUE4S7r3
Prince + Steve Winwood, Tom Petty, Jeff Lynn, Dhani Harrison i drugi - While My Guitar Gently Weeps https://youtube.com/watch?v=dWRCooFKk3c
Glup jesam, ali baš toliko ipak ne. :) Koliko ti je dugo trebalo da smisliš ovu zamku? |
Bok, kako si.
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8595 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
Zula
Senior Member
1239 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 18/01/2025 : 11:59:05
|
Ma nema zamke Cromwelle, samo pjesma, muzika, dobra ili manje dobra.
Dakle Tonto, Ča će mi Rio de Janeiro...kad ja imam svoju kalu... 🤣 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8618 Posts
Posted - 18/01/2025 : 13:44:19
|
"While My Guitar Gently Weeps" with Prince, Tom Petty, Jeff Lynne and Steve Winwood
Jel ovo ona čuvena priča, kad nisu mogli da se dogovore sa Prinsom hoće li se pojaviti uopšte i ravnopravno sa ostalima? A onda se pojavljuje kao "iznanadna sila i rešava stvar"! Ne ocenjujem žive nastupe, ali bih voleo da sam bio tamo. Pesma je inače jedna od najboljih. |
|
|
Zula
Senior Member
1239 Posts
Posted - 18/01/2025 : 15:45:40
|
"While My Guitar Gently Weeps" with Prince, Tom Petty, Jeff Lynne and Steve Winwood
Jel ovo ona čuvena priča, kad nisu mogli da se dogovore sa Prinsom hoće li se pojaviti uopšte i ravnopravno sa ostalima? A onda se pojavljuje kao "iznanadna sila i rešava stvar"! Ne ocenjujem žive nastupe, ali bih voleo da sam bio tamo. Pesma je inače jedna od najboljih.
Tako nešto, pogledaj video u prilogu. Nekad su live nastupi bolji jer nisu digitalno uređeni |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8618 Posts
Posted - 18/01/2025 : 19:19:11
|
Cromwell ne daje odgovor na Zulin zadatak! Zula nije dao odgovor na Tontov predlog, koliko vidim. Izuzev mene, niko i ne pomišlja da komentariše ostale pesme, koje im nisu direktan zadatak. Neki se ne javljaju iako su bili tu kad im je zadat predlog.
Kuda ide ovaj topik?!
Da izdržimo bar do kraja januara/ siječnja?
|
Edited by - alexts on 18/01/2025 19:20:27 |
|
|
Zula
Senior Member
1239 Posts
Posted - 18/01/2025 : 19:38:23
|
Uredno odgovaram na zadatke, a možda manje komentiram. Uzima dosta vremena ako ću sve slušati i sve komentirati, ali ako je nešto baš interesantno napišem nešto i za druge pjesme. Jebiga, bilo bi dobro i nešto raditi/zaraditi. Uskoro će rješenje Tontovog zadatka... A Cromwell vidi neku zamku u mom zadatku, al nema tu nikakve namjere. Stenica mi isto nije odgovorila na zadatak o pticama... Očito je problem u meni... 😂 |
|
|
Zula
Senior Member
1239 Posts
Posted - 18/01/2025 : 19:51:38
|
quote: Originally posted by Tonto
Zula, gdje si? Vrati se, sta ce ti glupi svit? Vrag odnija te tvoje putesestvije... doma je najlipse.
Zula
Toma Bebić - Tu-tu auto vrag ti piz odnija
https://www.youtube.com/watch?v=dWsVbneJiyk
Prvo sam pomislio da je ovo neka zajebancija... A ono i je zajebancija, ali smislenija od očekivanog. Nikad nisam slušao. Glas je poderan (od pušenja?), ali dovoljno jasan i zanimljiv, muzika pomogne u pravim trenucima, a tekst je zabavan. Pročitao sam malo o njemu... Začetnik Feral Tribunea, a članovi grupe TBF u šali (!?) kažu da je to skraćenica od "Toma Babić Fan", Zahvaljujem Tonto, bilo je poučno. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25568 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 18/01/2025 : 20:03:04
|
Cromwell ne daje odgovor na Zulin zadatak! Zula nije dao odgovor na Tontov predlog, koliko vidim. Izuzev mene, niko i ne pomišlja da komentariše ostale pesme, koje im nisu direktan zadatak. Neki se ne javljaju iako su bili tu kad im je zadat predlog.
Kuda ide ovaj topik?!
Da izdržimo bar do kraja januara/ siječnja?
Ja samo mislim da ti imaš slobodnog vremena koliko svi ostali zajedno. Ne mislim da je to loša stvar, nego samo primećujem/zaključujem na osnovu tvog pisanja ovde. Svaka čast.
Na početku je još i moglo zbog praznika, ali mislim da sada ljudi nemaju toliko ni vremena ni volje da slušaju/komentarišu. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 18/01/2025 20:03:50 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25568 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8618 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8595 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8595 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6156 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6156 Posts
|
Zula
Senior Member
1239 Posts
Posted - 19/01/2025 : 14:50:03
|
quote: Originally posted by Beva
A evo sada nečeg depresivnog kad smo kod toga, za Zulu:
https://www.youtube.com/watch?v=y-JqH1M4Ya8
Hvala na zadatku i hvala, ne hvala, za pjesmu 😂 Meni danas uopće nije loše osim što me hladnoća ubija, ali za ovakve pjesme nemam sluha. Porivi su svakakvi, autorski i slušatelja. Da to nije David Bowie vjerojatno to nitko ne bi ni snimio, ni slušao. Meni ni sam Bowie u najboljim izdanjima nije nešto, osim... Cat People pjesme koja je bolja od samog filma 😂 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6156 Posts
|
Zula
Senior Member
1239 Posts
Posted - 19/01/2025 : 16:40:48
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by Zula
Da to nije David Bowie vjerojatno to nitko ne bi ni snimio, ni slušao.
Snimio možda ne, za slušanje se već ne slažem.
Meni je ova pjesma fascinantna. Znaš da su ti dani odbrojani i odlučiš napraviti umjetnost od toga. Puno zdraviji pristup nego prepustiti se očajanju.
Preusko je gledanje da imaš samo ta dva izbora. Npr. možeš raditi neku veselu pjesmu, neku drugačiju, ali ne tužbu, ne raditi pjesme, putovati, gledati filmove, ići na koncerte, raditi predavanja o glazbi, pisati za druge, snimiti i/ili napisati autobiografiju, čitati, slikati, igrati se s djecom, šetati psa... Raditi nešto svakako, izbora ima dovoljno |
|
|
Topic |
|