forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 KOLORKA 299 - Gdje su nestala dobra stara vremena
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Markos
Webmaster

Croatia
29459 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 15/10/2024 : 12:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

“Znali smo da ćemo jednog dana morati odrasti. Nitko nam nije rekao da će se to dogoditi tako brzo…”

Priča je ovo o tridesetogodišnjacima.

O Hugou, Étienneu i Jean-Marcu. Priča o snovima koje nosimo u sebi, o onima koje ostvarujemo i o onima koje nećemo ostvariti.

To je prije svega priča o Fredu koji se ubio u sporazumu sa samim sobom. Bio je Hugoov najbolji prijatelj… ili Étienneov… ili Jean-Marcov… Sve to zapravo više nije važno.

To je onaj okrutni trenutak kada sa SIM kartice izbrišeš ime preminulog prijatelja...

To je priča o vremenu koje prolazi i osjećajima, onim dojmovima koje čuvamo duboko u sebi, onima koje prešućujemo, onima koje ne izgovaramo.

Sve do dana kada... sve eksplodira.

Kolorka 299 • Gdje su nestala dobra stara vremena • 152 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Jim • Crtež Alex Tefenkgi • Prijevod Jelena Prtorić • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 15.10.2024. • Cijena 25 E

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-299-gdje-su-nestala-dobra-stara-vremena/1012/

Trouble will find me

dino1984
Average Member

Austria
548 Posts

Member since 31/05/2007

Posted - 15/10/2024 : 13:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dino1984 a Private Message  Reply with Quote
Ce da probamo, Jedna noc u Rimu mi se svidjela, tako da bi i ovo moglo biti jako dobra...

Good night white pride!!
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2520 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 15/10/2024 : 14:04:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Ovo uzimam odmah 2 primerka.
Jedan ide za poklon...

Carpe diem
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11894 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/10/2024 : 22:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Masthevusha!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4434 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 16/10/2024 : 09:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Imam osjećaj da će me ovo emotivno ispendrečit po svim razinama. Jedva čekam.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27118 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/12/2024 : 15:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nije mi s3 dalo čitat.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11894 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 31/01/2025 : 22:18:11  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Veliko razocarenje.
Po opisu ovaj strip je zvucao kao pravo emotivno, nostalgicno putovanje i previranje po zivotu glavnog lika i njegovih prijatelja. Zvuci kao pravi strip za mene! Medjutim ovo jeste to, ali vidi se apsolutno neiskreno, vidi se isforsirano, pokusaji poeticnosti, tuge i sentimentalnosti, a ustvari patetika na patetiku na patetiku, sigurno cetiri do pet slojeva patetike, sve sto je moglo da se ubaci u pricu a da izazove nekakvu vrstu emocije je ubaceno: i smrt prijatelja i devojka i trudnoca i rak prostate i ljubavnica i odnos sa majkom i svadja sa prijateljima i sve zivo sto moze da pokusa da izazove nekakve emocije u citoacu. Ali sve to su beskorisni narativni trikovi i losa narativna orudja jer se vidi da su ubacena u pricu na silu i neiskreno.
Crtez ume da zasija (a i kolor) pogotovo u velikim panoramama grada i takvim scenama bez ljudi, ali likovi su previse karikaturalni i cudnjikavi.
U svakom slucaju veliko razocarenje, a bas sam zeleo da me dirne ovaj strip. Zelim da me svaki strip koji je autorski i emotivan dirne, ali ovaj strip to nije.

4,5/10
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1763 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 31/01/2025 : 23:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Veliko razocarenje.
[...]
4,5/10

Hm ok Goinže. Ja sam se razmisljao da li da ovo kupim u zadnjoj turi jer sam sve mislio kao i ti ali me je ova recenica odbila "Priča je ovo o tridesetogodišnjacima." -- ne moze da kuka neko kako je zivot prosao ako ima samo 3x godina... mozda od 5x pa navise...

Dobro sam izgleda prosudio.

EDIT: mislim, moze ali to kod mene tesko da bi proslo kao sto kod tebe vidim nije...

Edited by - wintermute on 31/01/2025 23:42:16
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11894 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/02/2025 : 00:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ali preporučujem Jednu noć u Rimu 1 (drugi deo jos nisam procitao) i Zagrljaj od istog autora.

Edited by - going going on 01/02/2025 00:08:58
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1763 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 01/02/2025 : 00:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Ali preporučujem Jednu noć u Rimu 1 (drugi deo jos nisam procitao) i Zagrljaj od istog autora.

One night in Rome sam otkrio ranije i izgleda interesatno kao koncept. Zvanicno nije preveden na engleski ali postoje fan skanlacije prva (jedina?) dva dela koje sam nabavio i na listi mi je za citanje.

Za Zagrljaj nisam cuo, istrazicu...
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000