Author |
Topic |
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4656 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7741 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
tomas.hokenberi
Junior Member
Serbia
491 Posts
Member since 31/07/2017 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7741 Posts
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Member since 12/09/2016 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7776 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 25/01/2025 : 15:16:33
|
Zna li ko koja je druga priča od ginosatisa koja je objavljena, od Zagora, naravno...znam samo za onu iz speciala mapa sa blagom, na 8 stranica... |
|
|
chris.tower
Junior Member
Croatia
392 Posts
Member since 17/12/2011 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7776 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7741 Posts
|
alenko
Starting Member
23 Posts
Member since 16/01/2011 |
Posted - 29/01/2025 : 11:30:02
|
Ja želim da postavim jedno pitanje, ako nije problem da mi neko zna gdje se nalaze forumi ili stranicu na kojima je obrazložen razlog zašto je tzv. Evropska turneja ostala na par stripova umjesto svog potencijala koji je najavljivan. Spominju da su se fanovi žalili ali je to nonsense.
U sljedećem mjesecu cu biti na istom mjestu kao i Burratini i imat cu prilike porazgovarati sa njim i imam potrebu da mu kažem neke stvari.
HVala svima na pomoći unaprijed |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11896 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 04/02/2025 : 00:52:42
|
Nakon otprilike 12 godina od prvog čitanja odlučio sam se da ponovim Nestalog istraživača i da usput pročitam nedavno objavljenu novu (kontra)recenziju kolege Zagorovca Igora12 i moram da priznam da je moje odusevljenje ovom pricom sada i mnogo vece nego sto je bilo tokom prvog citanja. Ovo je sjajna avantura sa velikim A, ono sto bi Zagor trebalo da bude. Imam i drazih Bosselijevih prica ali je ova zajedno sa Kradljivcem Sjena jedna od dve najvaznijih i najrevolucionarnijih prica koje je Bosseli napisao, ovim je napravljen presek stanja i otpocelo jedno novo prelepo poglavlje u Zagorovoj izdavackoj istoriji. Nakon toliko godina ova epizoda je podjednako osvezavajuca, puna novog elana i podjednako zabavna i intrigantna za citanje kao i pre 12 ili 25 godina. I neverovatno je kako se istorija ponavlja ali Zagoru je danas preko potrebna ponovo jedna ovakva revolucija koju su napravili Buratini i prevashodno Bosseli. Ucmalost Toninelijevog perioda je blaga u poredjenju s danasnjom bezidejnoscu scenaristas i to najvise Buratinija koji je zastranio nakon toliko godina pisanja i kako kazu francuzi revolucija jede svoju decu, burattini je pojeo samog sebe i postao bleda skoljka nekadasnjeg dobrog i svezeg scenariste. Vreme je za promenu, vreme je za novog nestalog istrazivaca u vidu nove scenaristicke krvi kojoj ce se dopustiti da se razmasu punim krilima kao Bosseliju i Buratiniju 90ih ili cak da se sam Bosseli vrati na serijal, koji je dokazao svojim angazmanom na Teksu poslednjih godina da je danas cak i zreliji i jos bolji scenarista nego sto je bio 90ih godina. |
|
|
Topic |
|