Author |
Topic |
torpi
Starting Member
13 Posts
Member since 31/08/2024 |
Posted - 02/02/2025 : 13:22:55
|
radi se o tome da AM chip vrijedi za 3 kola, a ovo su dva double gameweeka jedan za drugim, pa se s AM chipom sad ulovi čak 5 utakmica.
svi koji nisu sad igrali AM chip, vjerojatno će moći s njim uloviti max 4 utakmice (ako ne bude dodatnih promjena s odgođenim utakmicama)
ali s obzirom da je Salah ulovio 16 bodova u prvoj od dvije utakmice koje igra ovo kolo, Triple Captain Salah je očito bio jako dobra odluka :) |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29466 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
torpi
Starting Member
13 Posts
Posted - 02/02/2025 : 19:42:34
|
quote: Originally posted by Markos
Znači, iduće kolo iskoristimo AM chip?
ako ga već nisi odigrao u ovom kolu, sad si zakasnio na to da ga odigraš da ti bude za 5 utakmica. ovo je bila možda jedina prilika za to.
sad možeš uloviti 4 utakmice s njim tako da ga odigraš kad bude neki novi double gameweek. možeš ga odigrati i u sljedećem kolu, možeš ga čuvati za kraj sezone jer će sigurno biti još jedan double gameweek, vjerojatno gw36.
ja bih savjetovao kraj sezone jer bi tad trebalo biti lakše uz dgw uloviti i neku nabrijanu ekipu s dna tablice protiv neke nemotivirane iz sredine radi bonus bodova. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40559 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 03/02/2025 : 08:22:02
|
Moze pitanje za nas koji nemamo vremena da se posvetimo izucavanju tog cipa: Sta ja od bodova dobijam sa tim menadzerom? On pobedi utakmicu i koliko mi donosi? |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
torpi
Starting Member
13 Posts
Posted - 03/02/2025 : 23:13:23
|
quote: Originally posted by sawitch
Moze pitanje za nas koji nemamo vremena da se posvetimo izucavanju tog cipa: Sta ja od bodova dobijam sa tim menadzerom? On pobedi utakmicu i koliko mi donosi?
da, nazalost malo je kompliciran. kad kupis tog menadzera, ustvari te zanima uspjeh tog kluba, menadzer je samo sminka i nije bitan, moze dobiti crveni karton ili dobiti otkaz, ne utjece na cip 😅
sto se tice bodova: - ako klub dobije utakmicu, +6 - ako je remi, +3 - svaki gol, +1 - clean sheet, +2
ako je protivnik za barem 5 mjesta na tablici iznad tvog kluba: - bonus 10 bodova za pobjedu (dakle ukupno cak +16) - bonus 5 bodova za remi (ukupno +8)
vazno za znati: - kad aktiviras cip, vrijedi za 3 kola - ne mozes igrati druge cipove dok je AM cip aktivan - kad aktiviras cip, odmah dovedes jednog menadzera, platis ga novcem iz svog budzeta (!), ali ne potrosis Free Transfer na to - ako zelis kupiti novog menadzera unutar ta tri kola, moras potrositi Free Transfer
najbolje je odigrati ga tako da ti ulovi neki double gameweek i da ti moze vrijediti za barem 4 utakmice.
s obzirom da su i trenutni gw24 i naredni gw25 double, onda ga je puno ljudi aktiviralo prije pocetka gw24, jer se tako s njime moglo uloviti cak 5 utakmica. taj voz je sad prosao, ali mozda se dogodi kasnije opet |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
426 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
torpi
Starting Member
13 Posts
Posted - 04/02/2025 : 00:41:34
|
quote: Originally posted by jogurt
Odakle ti to da je 25-to kolo duplo?
Ja to nigde ne vidim. Piši ko bi trebalo da ima duplo kolo i protiv koga :D
pratim na twitteru sve vezano za fpl, u petak su sluzbeno potvrdili da ce 25. kolo biti double gameweek, ne znamo jos tocno za koga :) sve ovisi o polufinalima Carabao kupa koje se igra ovu srijedu i cetvrtak.
ako Liverpool dobije Tottenhama u uzvratu (prva utakmica je bila 1-0 za Spurse, sad se igra na Anfieldu pa je Liverpool favorit), onda ce se utakmica Aston Villa - Liverpool odigrati u sklopu 25. kola, tako da bi za Villu i Liverpool to bio double gw.
u suprotnom, ako Spursi prodju dalje, onda se utakmica Fulham - Spurs igra u sklopu 25. kola, pa ce njima to biti double gameweek.
zatim, ako Arsenal nekim cudom okrene 0-2 protiv Newcastlea i prodje u finale Carabao kupa, onda ce se Arsenal - Chelsea igrati u sklopu 25. kola, pa ce njima to biti double gw.
i konacno, malo za promjenu - ako Newcastle zadrzi prednost i prodje dalje, onda se utakmica Newcastle-Crystal Palace 99% NECE odigrati u sklopu 25. kola nego nekad kasnije (vjerojatno u gw33 ili gw36).
ovo vjerojatno zvuci jako konfuzno, ali tako stvari stoje :) pratite Carabao kup u srijedu i cetvrtak!
dakle, da ponovim tko ce imati double gameweek u 25. kolu, i koja je otprilike sansa za to:
Liverpool i Villa (~70%) Fulham i Spursi (~30%) Arsenal i Chelsea (~15%)
|
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
426 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 04/02/2025 : 09:33:41
|
Hvala torpi, sve je savrseno jasno :D
Ja sam do pre par sezona bas pratio sve oko pl i fantasyja; cene igraca, dupla kola, formu igraca... Sad dosta slabije sve to pratim (i utakmice cesto slabije gledam), tako da cesto previdim mnoge stvari, ali ne zalim se :) |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31441 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 04/02/2025 : 10:11:01
|
Ništa od toga ne pratim, gledat ću samo Liverpoola.
Hvala torpi na svemu, pratim što pišeš i uzimam opcije. Nešto od spomenutog ću iskoristiti, vjerojatno AM iduće kolo.
Kako ide kad se uključi AM, da li isto dobiva se po jedan free transfer svako kolo. I kako se odabere, mislim ako je Slot 1,5m, trebaš imati ekipu od 98,5m ili je svejedno koliko je vrijednost ekipe? |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40559 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 04/02/2025 : 11:03:18
|
quote: Originally posted by torpi
quote: Originally posted by sawitch
Moze pitanje za nas koji nemamo vremena da se posvetimo izucavanju tog cipa: Sta ja od bodova dobijam sa tim menadzerom? On pobedi utakmicu i koliko mi donosi?
da, nazalost malo je kompliciran. kad kupis tog menadzera, ustvari te zanima uspjeh tog kluba, menadzer je samo sminka i nije bitan, moze dobiti crveni karton ili dobiti otkaz, ne utjece na cip 😅
sto se tice bodova: - ako klub dobije utakmicu, +6 - ako je remi, +3 - svaki gol, +1 - clean sheet, +2
ako je protivnik za barem 5 mjesta na tablici iznad tvog kluba: - bonus 10 bodova za pobjedu (dakle ukupno cak +16) - bonus 5 bodova za remi (ukupno +8)
vazno za znati: - kad aktiviras cip, vrijedi za 3 kola - ne mozes igrati druge cipove dok je AM cip aktivan - kad aktiviras cip, odmah dovedes jednog menadzera, platis ga novcem iz svog budzeta (!), ali ne potrosis Free Transfer na to - ako zelis kupiti novog menadzera unutar ta tri kola, moras potrositi Free Transfer
najbolje je odigrati ga tako da ti ulovi neki double gameweek i da ti moze vrijediti za barem 4 utakmice.
s obzirom da su i trenutni gw24 i naredni gw25 double, onda ga je puno ljudi aktiviralo prije pocetka gw24, jer se tako s njime moglo uloviti cak 5 utakmica. taj voz je sad prosao, ali mozda se dogodi kasnije opet
Hvala ti! Ja sam potpuno izasao iz forme sa fantasyem jer ne stizem ni utakmice da gledam od kako me deca unistavaju sa njihovim sportskim i drugim obavezama. Sto se da i videti po mojoj poziciji na tabeli i bodovima. Mislim da nikad nisam bio ni blizu tako los.
Generalno, misljenje o ovom cipu oko menadzera je bas jako lose i moze da napravi nerealno veliku razliku u odnosu na regularne poene koje dobijas. Bolje da ga imas onda cele sezone. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
torpi
Starting Member
13 Posts
Posted - 04/02/2025 : 17:48:32
|
nema problema ljudi, drago mi je da mogu pomoci :) u potpunosti mi je jasno, nedostatak vremena, obaveze i sve to i covjek ne stigne pratiti.
meni je ovo prva fantasy sezona, nisam nikad prije nista ovakvo igrao, i evo odmah igram tri fantasyja haha (najdrazi mi je od Lige Prvaka, tamo mi i ide najbolje...), ali ja sam takav da kad udjem u nesto novo, onda detaljno proucavam i pratim, drukcije ne znam :)
@tex2: kad ukljucis AM chip, trebas imati budzet s kojim ces kupiti trenera. taj prvi odabir trenera se ne racuna kao transfer, ali ako ga kasnije budes htio promijeniti, onda moras potrositi 1 transfer na to kao da prodajes/kupujes obicnog igraca.
ja sam kupio Slota za 1.5m, evo Liverpool igra dvije utakmice u gw24, a ako u cetvrtak prodje Spurse, onda ce i u gw25 igrati dvije utakmice :) tako da mi se svakako isplati drzati Slota barem ta dva kola u kojima mi vrijedi za cak 4 utakmice. prava je rijetkost da jedan klub ima dva double-a jedan za drugim! ako Liverpool ne prodje Spurse, onda prodajem Slota i kupujem nekoga tko ce igrati dvije utakmice to kolo (Silva ili Postecoglu..)
sto se tice AM chipa ko chipa, da, slazem se... iako je meni osobno zabavan, shvacam da drugi ne mogu ovoliko vremena trositi na igru i da se bave drugim stvarima u zivotu, vjerojatno bi najbolje bilo da ga izbace sljedece sezone i nikad ne vrate jer je prekompliciran :) |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31441 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 04/02/2025 : 18:02:12
|
Znači moram imat 1,5 free za kupiti Slota |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
torpi
Starting Member
13 Posts
Posted - 04/02/2025 : 18:39:19
|
quote: Originally posted by tex2
Znači moram imat 1,5 free za kupiti Slota
tako je. s time da nakon 3 tjedna ta lova ponovno sjedne na racun kad chip istekne |
|
|
Topic |
|
|
|