forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 88

alexts
Advanced Member

Serbia
8823 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/02/2025 : 18:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Melodija mi je poznata, mada moguće da samo podsjeća na neku sličnu.

Jan Hammer - Crockett's Theme (Miami Vice)

4-/ 5

Neverovatno, koliko sam ja uvek mešao ovu temu sa jednom drugom, iako nemaju suštinsku sličnost:

https://www.youtube.com/watch?v=cEETEFeGYw0 (Good Morning Delta)

možda zbog boje zvukova? aranžmana ili ritma?
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6182 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 04/02/2025 : 18:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
A kad smo kod instrumentala, jedna od rijetkih stvari koje sam tu slušao su kompozicije Murraya Golda za serijal Doctor Who.

Deers je rekao da će preslušati zadatak koji sam mu dao, ali očito je čovjek zaboravio, pa ako bude, dobrodošao, a ja nastavljam dalje.

Pa evo, može Tonto:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1300 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 04/02/2025 : 18:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Naker me kulira, a meni se ne čeka više.

Idemo sa angloberlinskom saradnjom i drugom verzijom velikog hita osamdesetih.

A ko bi drugi mogao nego zula?

http://youtu.be/l8_8oeGwfnQ?feature=shared

Nisam ovu pjesmu nikad čuo, tako da dosjećanje ne povećava osjećaj sviđanja. Malo bržeg ritma, energije, dvije tad mlade i poznate pjevačice, okvir za prodaju je tu, ali kvaliteta pjemsme nije na na razini pakiranja. Sve je tu ok, ali da je sutra čujem ne bih znao da sam je čuo i danas 😂

Edited by - Zula on 04/02/2025 18:19:03
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8823 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/02/2025 : 18:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Zadatak za Bevu

Michael Jackson - Stranger In Moscow

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1300 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 04/02/2025 : 18:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Idemo dalje...
Zov dalekih prostranstava je jak i vuče...

Upoznaj zemlju da bi je više volio, part 17 - Trinindad i Tobago

Početak je sedamdesetih, francuski autori napravili su pjesmu koju je samo godinu dana kasnije pjevao tko je htio i smio. U ovom našem slučaju to je španjolska grupa Pop-Tops (meni najdraža obrada), a pjevač je Phil Trip from T&T

Za manhuntera

Pop-Tops - Mammy Blue

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8823 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/02/2025 : 18:30:34  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

quote:

Nisam ovu pjesmu nikad čuo, tako da dosjećanje ne povećava osjećaj sviđanja. Malo bržeg ritma, energije, dvije tad mlade i poznate pjevačice, okvir za prodaju je tu, ali kvaliteta pjemsme nije na na razini pakiranja. Sve je tu ok, ali da je sutra čujem ne bih znao da sam je čuo i danas 😂

Slažeš se sa mojom ocenom?
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8823 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/02/2025 : 18:35:58  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pop-Tops - Mammy Blue

Ja sam mislio da je Paul Mauriat original, kad ono ne.

A svi živi su je snimili 1971-e, čak i Ivana Spagna ! (Koliko ta žena ima godina?!)

Edited by - alexts on 04/02/2025 18:38:22
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1300 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 04/02/2025 : 18:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

quote:

Slažeš se sa mojom ocenom?

Pa slažem se s većinom tvojih komentara. Možda samo zanimljivost radi kažem vrlo slično na drugi način 🤣. A što se ocjena tiče, ne bih ocjenjivao jer to previše definira nešto kao konačno, a možda bi za godinu dvije moglo biti više ili manje. Slično je i s filmovima koje za sebe podijelim u 3 kategorije: izvrstan, vrlo dobar i svi ostali 😂 Jedino kod filmova malo uđem u raspravu o cjenama s nekima koji nisu dovoljno toga pogledali... 😂
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8746 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/02/2025 : 18:48:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Instrumentali su manjkavi, nemaju sto za reći.... a vokal je najljepsi instrument. Između najvecih skladatelja klasicne glazbe i bob dylana uvijek cu izabrat boba.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1300 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 04/02/2025 : 18:55:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Instrumentali su manjkavi, nemaju sto za reći.... a vokal je najljepsi instrument. Između najvecih skladatelja klasicne glazbe i bob dylana uvijek cu izabrat boba.

Vokal je sigurno plus, ali ne bih rekao da su instrumenti manjkavi. Znam akedemike koji u muzici "vide" ono što mi ne vidimo, i glas im uopće ne fali. Ali to nije naša razina rasprave, ovdje je jedino bitno što se nekom od nas sviđa i to je jedini kriterij.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25637 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/02/2025 : 19:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Pop-Tops - Mammy Blue

Ah, odlično, mladalački, poletno. Me like it.
Čuju se ostaci Woodstocka, venci cveća u kosi, blaga melanholija na letnjem suncu...Svi smo mi pomalo buntovnici.

6/10

Inače, krenuo sam da pravim plejlistu od predloga ovde, ovu ću sigurno staviti na nju.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25637 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/02/2025 : 19:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Osamdesete delim na dva dela: jarke boje, trenerke, trake u kosi, poletni pop beat, djuskanje u diskotekama.

I onda ovo: i žene i muškarci dugih isfeniranih kosa, za čije nameštanje je iskorišteno nekoliko boca laka za kosu, svi su našminkani, divlja plavuša njiše kukovima u kožnim pantalonama i svi skaču uz hard rock himnu, jači su od života..

Tonto je premlad da bi mu ovo budilo nostalgiju, pa mi je idealna žrtva.

A meni je ona pored Samanthe Fox bila primer predivne žene...Jbg, pubertet ne bira.

Edited by - manhunter on 04/02/2025 19:20:56
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8823 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/02/2025 : 19:20:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Manhunteru prevideo si moj zadatak.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25637 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/02/2025 : 19:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ups, vidi stvarno!

S-Express - "Superfly Guy"

Meni je Theme from S-express jedan od all time favorita, a u ono vreme sam je slušao nemilosrdno. Mislim da su je na Radiju 202 i Studiju B puštali baš često. A ovaj zadatak mi se uopšte ne dopada. Nabacano je tu svega i svačega, nigde neke crvene niti koja vodi kroz pesmu. Napisao sam već za neki sličan zadatak, zvuči mi kao da su dobili novi sintisajzer pa su rešili da isprobaju sve efekte odjednom. Isuviše haotično za moj mozak/uši.

2/10

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8746 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/02/2025 : 19:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Vokal je sigurno plus, ali ne bih rekao da su instrumenti manjkavi. Znam akedemike koji u muzici "vide" ono što mi ne vidimo, i glas im uopće ne fali. Ali to nije naša razina rasprave, ovdje je jedino bitno što se nekom od nas sviđa i to je jedini kriterij.

Ma afkors, nisam ozbiljan... ali da su mi lyricsi bitni, jesu. Uostalom zbog toga se diže bitnost cavea, waitsa, dylana, cohena... i zbog toga kvaliteta doorsa pati jer morrisonova nezrela tinejdzerska lupetanja jednostavno nisu na razini.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1300 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 04/02/2025 : 19:35:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Upoznaj zemlju (kakva bi mogla biti) da bi je (sad) više volio, part 18 - Zemlja u budućnosti

Duet s jednim hitom koji su svi čuli, ali sigurno mnogi ne znaju tko izvodi pjesmu 😂
Izvrsno je muzika ovdje uklopljena u atmosferu genijalnog Metropolisa Fritza Langa.

Zadatka za alextsa

Zager & Evans - In the Year 2525

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1300 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 04/02/2025 : 19:49:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
I odmah za Tonta nešto bez pjevanja 😂
Jedna meni izvrsna, lagana i vesela pjesma WDR Funkhausorchester (super obrade na njihovoj YouTube stranici) koju sam poslušao puno puta i uvijek me oraspoloži. Kopozicija je nastala prije skoro 100 godina. Jel to klasična glazba, ne znam, ali dobra je!

WDR Funkhausorchester - Orient -Express (Gerhard Mohr)

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8823 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/02/2025 : 20:13:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ups, vidi stvarno!

S-Express - "Superfly Guy"

Meni je Theme from S-express jedan od all time favorita, a u ono vreme sam je slušao nemilosrdno. Mislim da su je na Radiju 202 i Studiju B puštali baš često. A ovaj zadatak mi se uopšte ne dopada. Nabacano je tu svega i svačega, nigde neke crvene niti koja vodi kroz pesmu. Napisao sam već za neki sličan zadatak, zvuči mi kao da su dobili novi sintisajzer pa su rešili da isprobaju sve efekte odjednom. Isuviše haotično za moj mozak/uši.

2/10

Superfly Guy i Hey Music Lovers su drugi i treći singl sa tog albuma. Puštali su se, ali su manje bili izraubovani od prvog Theme from....

U to vreme album nije mogao da se kupi kod nas, preslušavao sam ga tek skoro na telefonu, meni zvuči ujednačeno dobro.

Edited by - alexts on 04/02/2025 20:16:48
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8823 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/02/2025 : 20:23:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Zager & Evans - In the Year 2525

Odavno nisam čuo original. Postoji tehno-pop obrada grupe Visage, koju imam na njihovoj kompilaciji.
Zvuči mi zastarelo, ne u pozitivnom smislu, nego zvučno ne izdržava test vremena kao neki drugi standardi, ali s druge strane tematika je čini jedinstveno prepoznatljivom i osećaj koji stvara.

4,5/ 5
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 04/02/2025 : 20:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

[quote]

Evo da podijelimo s jogurtom malo atmosfere iz Tontove birtije.

https://www.youtube.com/watch?v=wHz-xdZwpKU

Ako se ovo pusta u Tontovoj birtiji, svraćao pi povremeno :D

Meni su Neno Belan i Đavoli skroz okej. Uvek su na granici preterane sladunjavosti i ljigavosti, ali je nikad ne pređu. Iz tog razloga na primer mi se gadi Crvena Jabuka ili dosta pesama Parnog Valjka i Plavog Okrestra.

Ova pesma je fina, strofe su dosta bolje. Takođe malo je preduga pesma, ali u principu lepo za čuti negde usput 4-

Edited by - jogurt on 04/02/2025 20:29:13
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 04/02/2025 : 20:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni njihova najbolja stvar u zadatak za...

Jogurt:

https://www.youtube.com/watch?v=pe9nc_RGD3Y

Pa ono, kvalitetno, dobra svirka i tako to. Ali nisam uživao i pesma me nije ni na tren uvukla u sebe, a slušao sam je i danas jednom. Svakako vidi se da je kvalitetno, ali za sada džaba 3+
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 04/02/2025 : 20:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Obično ovu pesmu slušam u cugu sa albumom i verovatno tako ima više smisla, ali kako nema smisla zadavati ceo album, evo izdvojeno za Tonta

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8823 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/02/2025 : 20:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

quote:

Meni njihova najbolja stvar u zadatak za...

Jogurt:

https://www.youtube.com/watch?v=pe9nc_RGD3Y

Pa ono, kvalitetno, dobra svirka i tako to. Ali nisam uživao i pesma me nije ni na tren uvukla u sebe, a slušao sam je i danas jednom. Svakako vidi se da je kvalitetno, ali za sada džaba 3+

Užas!
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 04/02/2025 : 20:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
?
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8746 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/02/2025 : 20:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

quote:
Originally posted by Shaner

[quote]

Evo da podijelimo s jogurtom malo atmosfere iz Tontove birtije.

https://www.youtube.com/watch?v=wHz-xdZwpKU

Ako se ovo pusta u Tontovoj birtiji, svraćao pi povremeno :D

Meni su Neno Belan i Đavoli skroz okej. Uvek su na granici preterane sladunjavosti i ljigavosti, ali je nikad ne pređu. Iz tog razloga na primer mi se gadi Crvena Jabuka ili dosta pesama Parnog Valjka i Plavog Okrestra.

Ova pesma je fina, strofe su dosta bolje. Takođe malo je preduga pesma, ali u principu lepo za čuti negde usput 4-

Neno belan se pušta ponekad u birtiji. Meni je drag kao interpretetator, ali je realno veliki kradljivac i plagijator. Ne znam koja je priča sa Ludo zaljubljen i Suunčan dan, nisam istraživao. Ako odeš na spotify i jedna i druga su song & lyrics by Nebo Belan što nije istina jer je pjesme napisao i snimio Bajan. Rock galama nije plagijat (valjda), ali me zanima cuje li shaner sličnost s ovim https://www.youtube.com/watch?v=EYKGMlAAVa4

Go to Top of Page
Page: of 88  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000