Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
NESVRSTANI
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kurdy.jpg)
Croatia
10447 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 08/02/2025 : 11:59:47
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Dok san konobarija u Kazališnoj kavani 90% gostiju su bili stalni gosti. Manču su ostavljali skoro svi jer san radija kako triba, a i dobro san ih isfiltrira. Napuvane cicije bi kad bi ih skužija počele dobivat šugave kave i tople pive. Same bi se s vrimenon isfiltrirale. Usput, možda će zvučat čudno al za pare me boli kurac. Bitna mi je gesta.
Stvari su jednostavne. Uz drzavne namete i sva davanja jednostavno je nemoguce drzat normalne i pristupacne cijene. Odnosno bilo bi nemoguce da ne postoji manca. Kad ne bi postojala moja bi placa trebala biti skoro duplo veca, a to znaci da bi cijene trebale biti vece. Sto opet znaci da elvudima i dosadama pola kave placaju srednjoskolci i studenti i svi drugi koji velikom vecinom uvijek ostave nesto. U 23 godine ovog posla nikada, ali bas nikada nikome nisam ucinio nista lose s kavom (ni onome s kojim sam se potuka), ali poznavajuci ljudsku prirodu i prirodu ovog posla onima koji nikad ne ostavljaju mancu najtoplije bi preporucio da ne piju kavu dugo na istom mjestu.
Od turista zaradjujemo, ali od stalnih gostiju zivimo. S godinama zahvaljujuci jeftinim cijenama i atmosferi dobili smo i stalne turiste. Svi vole domaću i opustenu atmosferu osim prepotentnih glumaca i snobova. Za cijenu dobijes pice i sve sto te ide. Ostavljas mancu dobijes i susretljivost - u prevodu: mozes pribacit na juventus - naravno/nemam program, mos pustit doorse - naravno/steka mi internet, mogu dobit casu vode - naravno/voda na sanku, mozete mi nazavat taksi - naravno/nemam broj... Malo pretjerujem, ali ne previse.
Slažen se sa svime šta si napisa, ali osvrnit ću se samo na boldano. Nisan nikad napravija ništa šta bi nazva stvarno neprihvatljivin, i bez obzira koliko su mi neki gosti išli na živce uvik san bija profesionalan. Taj najgori kapućino koji san misecima servira jednoj pokondirenoj tikvi je u stvari bila voda s misrison kave, nasrana pjenon koju bi napravija od dvi kapi mlika, leda i jamnice. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 08/02/2025 12:00:18 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
manhunter
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/maximus.jpg)
Switzerland
25692 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 08/02/2025 : 12:00:50
|
quote: Originally posted by BeaGea
Iz opisanog razgovora se lako vidi ja taj argument ne potežem u raspravi vec tek kad je slučaj gotov. Nikad nikome ne prijetim, rješavam stvari bez prijetnji i sa ironičnim smiješkom. Ako zovem gazdu onda ga zovem nema natad, konobaru to ne spominjem niti mu ičim prijetim, kak to delaju političari...
Naravno. Pošto tvoja rečenica "navek sam dobar s gazdom, pa ako konobar zajebava pitam ga jel mu stalo do posla ili hoće otkaz?" uopšte ne može da se shvati kao pretnja. Sve puca od konstruktivnog razgovora. Ja ne smem da pomislim koliko si pljuvačke popio u kafi. Konobarisao sam neko vreme kao mlađi, bolje da ne znaš šta sve konobari rade nadmenim gostima. Iako ja to nisam radio, ipak se zna neka granica. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 08/02/2025 12:01:52 |
|
BeaGea
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/yojimbo zec.jpg)
3940 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 08/02/2025 : 12:56:52
|
...pardon, ne pitam ga doslovno vec pogledom. Nikakvo busanje u prsa i "galama". To prepuštam krkanima. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
RAKOSI4
Advanced Member
![](AvatarUpload/vampir(2).jpg)
5070 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
RAKOSI4
Advanced Member
5070 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19790 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 08/02/2025 : 14:30:26
|
Neki buvljak na brodskom korzu i prodaju ploče. Ploče prodaju bez računa i za 20-30% višu cenu od uobičajene. I sad to nije za bojkot!? Jednostavno je riječ o pohlepi trgovaca i bojkot je jedini odgovor.
Možda su trgovci pohlepni, a možda ste i vi škrti. Sve je stvar perspektive. Jedino je jasno da bojkot neće ništa promijeniti. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5070 Posts
Posted - 08/02/2025 : 14:31:56
|
Nije ni čudo šta NEsvrstanome pas jede kamenje,da mu daje redovno jist sigurno ne bi glođa Marjanski kamen ![](facepalm.gif) ![](facepalm.gif) ![](facepalm.gif)
Ko zna šta mu se pas zamirija ![](icon_smile_question.gif)
|
Edited by - RAKOSI4 on 08/02/2025 14:32:44 |
|
lwood
Advanced Member
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47393 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/02/2025 : 14:40:26
|
quote: Originally posted by tinton
Neki buvljak na brodskom korzu i prodaju ploče. Ploče prodaju bez računa i za 20-30% višu cenu od uobičajene. I sad to nije za bojkot!? Jednostavno je riječ o pohlepi trgovaca i bojkot je jedini odgovor.
Možda su trgovci pohlepni, a možda ste i vi škrti. Sve je stvar perspektive. Jedino je jasno da bojkot neće ništa promijeniti.
Nije,ne znan koliko se kontaš u cijene ploča al itekako su napuvane. Najjače mi je kad lik prodaje neka stara govna pa nabije cijenu ka da ih je Isus sluša.
|
narocito na one koji su uspješni.
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47393 Posts
Posted - 08/02/2025 : 14:44:19
|
quote: Originally posted by manhunter
Iz opisanog razgovora se lako vidi ja taj argument ne potežem u raspravi vec tek kad je slučaj gotov. Nikad nikome ne prijetim, rješavam stvari bez prijetnji i sa ironičnim smiješkom. Ako zovem gazdu onda ga zovem nema natad, konobaru to ne spominjem niti mu ičim prijetim, kak to delaju političari...
Naravno. Pošto tvoja rečenica "navek sam dobar s gazdom, pa ako konobar zajebava pitam ga jel mu stalo do posla ili hoće otkaz?" uopšte ne može da se shvati kao pretnja. Sve puca od konstruktivnog razgovora. Ja ne smem da pomislim koliko si pljuvačke popio u kafi. Konobarisao sam neko vreme kao mlađi, bolje da ne znaš šta sve konobari rade nadmenim gostima. Iako ja to nisam radio, ipak se zna neka granica.
ha,kad god pričaš s nekin udišeš njegove mrtve stanice osin ako nisi u skafanderu. Al dobro kužin da želiš reč da je bitna namjera. |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
BeaGea
Advanced Member
3940 Posts
Posted - 08/02/2025 : 15:45:52
|
quote: Originally posted by tinton
Možda su trgovci pohlepni, a možda ste i vi škrti. Sve je stvar perspektive. Jedino je jasno da bojkot neće ništa promijeniti.
Pa o cemu pricas...ako itko na netu i u poslovnici prodaje album Azre Ravno do dna cijena mu je 40 eura (+-1 euro). Govorim o reizdanju. Lik mrtvo ladno traži 60 eura!? I kaj bi ja sad trebal ispast naivana budala jer kao nisam škrt. Ajde ne pričaj gluposti... Pitam ga cemu 30 % vece cijene (da shvati da ne priča s neukim padobrancem u kupovini ploča) on samo sliježe ramenima. Sumnjam da je ikaj prodal s takvim ponašanjem, a i cijenama koje ima.
I čudno da se baš ti javiš na temu škrtosti ![](icon_smile.gif)
Bojkot je vec promenil puno toga. Pogledaj cijene nakon bojkota ako si RH. I da ti ponovim o ograničavanju cijena na 70 proizvoda (a prije bojkota je bilo 9). Trgovci guraj floskule da nema smisla bojkotirati kak bi i dalje dizali cijene kak ih volja. No passaran! |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 08/02/2025 15:57:06 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
Posted - 08/02/2025 : 17:00:08
|
...pardon, ne pitam ga doslovno vec pogledom. Nikakvo busanje u prsa i "galama". To prepuštam krkanima.
Ne triba sa busat u prsa i galamit da bi ispa krkan. Uostalon ako je i istina, ti se stalno neki kurac busaš u prsa i konstantno imaš potribu dokazivat da si bolji od drugih. Ili si bolji od Srbina jer si Hrvat, ili si bolji od Dalmatinaca jer si kajkek, ili si bolji od Tonta jer je konobar a ti profesor, ili si bolji od Joze koji se nije cijepija, ili si bolji od Mate koji sluša Tomu Zdravkovića. Ili misliš da si bolji od Stipe jer Stipu boli kurac za bojkot? Oš da ti odan tajnu? Nisi.
Evo ti jedan prijateljski savjet za kafiće. Onaj put kad smo sili isprid Jokera prije Brondbyja, prvo šta si napravija kad je doša konobar je da si uzea onaj plastificirani cjenik i krenija pilat o cijenama dok je konobar čeka našu narudžbu. Ne radi to jer si dosadan i nepristojan. Krkan kako bi se reklo. Sidi 2 puta na isto misto, ponašaj se tako, i garantiran da će ti treći put u kavi ili pivi bit nečije tjelesne izlučevine. |
Edited by - NESVRSTANI on 08/02/2025 17:07:30 |
|
BeaGea
Advanced Member
3940 Posts
Posted - 08/02/2025 : 17:24:30
|
Kafić je bil zakurc.,,ponuda je bila slaba, a zanimalo me kakve su cijena radi orijentira jer sam tek došel u Split....naravno da konobar nema pojma o svemu tome, a došel je nadrkan pa smo ga i namjerno malo pilal i tak....sve u svemu jedna od blesavijih kava...jedino kaj pamtim je tvoje čuđenje da idem na tekmu u natikačama i kaj sam sat i pol prije tekme još daleko od poljuda... |
Edited by - BeaGea on 08/02/2025 17:34:43 |
|
RAKOSI4
Advanced Member
5070 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member
5070 Posts
Posted - 08/02/2025 : 17:30:26
|
Konobaricu sam pristojno pozdravija i uvijh im uputom smiješak ,račun je 1,90 a ostavit ću 2 Eura.
Nikad nisam favorizira iskompleksirane muške konobare s nadrkanom facom ![](icon_smile_dead.gif) |
Edited by - RAKOSI4 on 08/02/2025 17:33:37 |
|
BeaGea
Advanced Member
3940 Posts
Posted - 08/02/2025 : 17:34:17
|
...a naravno da nisam bolji od nikoga. Kak tko doživi moje pisanje ili ponašanje na kavi je njegova perspektiva situacije, ne i objektivno stanje. Prilagodljiv nisam pa možda ispada da sam sve ostalo kaj prosječni ljudi doživljavaju na svoj način. Počesto ljudi barataju pojmovima koje ne poznaju dovoljno i stvaraju slike o drugima i posebno vole prosuđivati na temelju površnog dojma. I da barem onda imaju potpuni uvid u motive ne bi čovek niš rekel...
Evo npr. tko zna kak pojedinci doživljavaju stihove koje imam u potpisu i povezuju s mojom osobnošću i stavovima. S druge strane rijetko tko zna da ja svakodnevno autora stihova ismijavam pred ljudima (i onima koji to tek trebaju postati, njima najviše jer badava odraslim pričat) i nemam dobro mišljenje o tom ljigavcu. Poanta je kaj kod mene ne vredi ona da je djelo jednako autor, a nekih vredi. I tak... |
|
BeaGea
Advanced Member
3940 Posts
Posted - 08/02/2025 : 17:44:11
|
Jel sam i na drugoj kavi bil krkan po tvom sudu? |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19790 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 08/02/2025 : 18:31:01
|
Pa o cemu pricas...ako itko na netu i u poslovnici prodaje album Azre Ravno do dna cijena mu je 40 eura (+-1 euro). Govorim o reizdanju. Lik mrtvo ladno traži 60 eura!? I kaj bi ja sad trebal ispast naivana budala jer kao nisam škrt. Ajde ne pričaj gluposti... Pitam ga cemu 30 % vece cijene (da shvati da ne priča s neukim padobrancem u kupovini ploča) on samo sliježe ramenima. Sumnjam da je ikaj prodal s takvim ponašanjem, a i cijenama koje ima.
Eto, nije prodao, i što sada? Ako njemu vrijedi 60 eura i neće prodati za manje to je njegova stvar. Još najbolje da je on dužan prodavati po 'normalnoj' cijeni. Isto tako ti imaš pravo ne kupiti. Ne vidim problem.
I čudno da se baš ti javiš na temu škrtosti ![](icon_smile.gif)
Iskreno mi je bezveze da se cijela tema prebacila na osobnu razinu, ali kada smo već tu gdje jesmo i kada spominješ...kada sam ja to ispao škrt?
Bojkot je vec promenil puno toga. Pogledaj cijene nakon bojkota ako si RH. I da ti ponovim o ograničavanju cijena na 70 proizvoda (a prije bojkota je bilo 9). Trgovci guraj floskule da nema smisla bojkotirati kak bi i dalje dizali cijene kak ih volja. No passaran!
Da, u RH sam i ne vidim neki opći pad razina cijena. Dapače, mnoge cijene su od prvog bojkota još narasle. Kontrola cijena je promašena ekonomska politika. Mnogo puta je dokazano da ne radi, no vjerujem da kada se cijene stabiliziraju (a ionako je krenulo u tom smjeru), ne sumnjam da će Kelemen tvrditi da je on odgovoran. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
Posted - 08/02/2025 : 18:32:38
|
Jel sam i na drugoj kavi bil krkan po tvom sudu?
Nisi. Bija si mamuran. |
|
BeaGea
Advanced Member
3940 Posts
Posted - 08/02/2025 : 18:35:48
|
Znači, bolji za ljude kad sam mamuran ;)
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
Posted - 08/02/2025 : 18:45:09
|
Da.![](icon_smile_big.gif) Nemoj me krivo shvatit, druženje mi je bilo i prvi put ugodno, samo san primjetija detalj. Iznija san ga samo zato šta si se uspizdija o konobarima i ljubaznosti a svojin ponašanjen ne pomažeš ni najmanje. |
|
BeaGea
Advanced Member
3940 Posts
Posted - 08/02/2025 : 18:49:44
|
Ako si na buvljaku zbog toga da nekog nasamariš onda vidim problem...ali da, s kapitalističkog stava nema problema! Ali opet, bi li bilo buvljaka da nema onih koji love tuđu naivnost i emocije!? |
Edited by - BeaGea on 08/02/2025 18:50:59 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47393 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10447 Posts
Posted - 08/02/2025 : 18:56:48
|
quote: Originally posted by lwood
Cekaj tintone ti uspoređuješ ploče sa prehrambenim proizvodima?
Ploče, buvljak i cijene na buvljacima mislin da baš i nemaju veze sa temon, ali čini mi se da je dosada odvea priču u tom smjeru? |
|
BeaGea
Advanced Member
3940 Posts
Posted - 08/02/2025 : 18:57:23
|
Da.![](icon_smile_big.gif) Nemoj me krivo shvatit, druženje mi je bilo i prvi put ugodno, samo san primjetija detalj. Iznija san ga samo zato šta si se uspizdija o konobarima i ljubaznosti a svojin ponašanjen ne pomažeš ni najmanje.
Ma nisam se uspizdija, same velim da ne zaslužuju tringelt a priori. Ali da zaslužuju nagradu ako promjene pjesmu, nazovu taxi i ono sve kaj delaju van opisa radnog mjesta to svakak. Barem za mene. Čaša vode, informacije o cijenama i sl. kaj gost može saznati jedino od konobara je u opisu radnog mjesta. Smiješak nije obavezan, ali kolutanje očima nikako nije dobrodošlo za početak komunikacije. |
|
BeaGea
Advanced Member
3940 Posts
Posted - 08/02/2025 : 19:00:34
|
quote: Originally posted by lwood
Cekaj tintone ti uspoređuješ ploče sa prehrambenim proizvodima?
Ploče, buvljak i cijene na buvljacima mislin da baš i nemaju veze sa temon, ali čini mi se da je dosada odvea priču u tom smjeru?
Imaju, ako pogledaš iz perspektive da je ovaj s cijenom od 60 eura za Azru isti kao i oni koji vode trgovačke i sl. centre. Igral nogomet s jednim od menadžera velikog lanca i to je isti mindset, kak bi se reklo. Ali opet, to ja tak vidim... |
Edited by - BeaGea on 08/02/2025 19:01:14 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|