Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Tonto
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/tonto.jpg)
8782 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 08/02/2025 : 10:37:05
|
Mungo Jerry - In The Summertime
Ne znam postoji li pjesma koju sam više puta čuo, a da je nisam upalio. Za divno čudo nisam je zamrzio, očigledno je da se radi o remek djelu.
Ocjena: 9.5/10
Presing - Oklop za pahuljicu
Zanimljivo. Progresivno, moderno, jazzy... sasvim pristojno, ali me vokal odbija, a ni prateci mi nisu dobri. Da je instrumental završilo bi na nekoj listi ovako ipak ne.
Ocjena: 6.1/10
Big mama thornton - Down home shakedown
Volim veliku mamu. Ovo mi može cijeli dan svirati kao pozadinska glazba. Neću previše razlikovati pjesme, niti se truditi, ali cu uživati.
Ocjena: 7.2/10
The National - Friend of Mine
Otvaraj šamapnjac beva, ovo ima prolaz. Jedva, ali položili su. Konačno natruhe života i energije.
Ocjena: 5.2/10
|
The less I have the more I am a happy man |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Tonto
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
8782 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8782 Posts
|
Beva
Advanced Member
![](AvatarUpload/GrouchoMarx.jpg)
Bosnia and Herzegovina
6191 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6191 Posts
Posted - 08/02/2025 : 15:30:56
|
quote: Originally posted by Tonto
The National - Friend of Mine
Otvaraj šamapnjac beva, ovo ima prolaz. Jedva, ali položili su. Konačno natruhe života i energije.
Ocjena: 5.2/10
Sad sam sumnjičav, jesi li dao preko 5 samo da me skačiš ili si iskren? Vidjet ćemo kroz mjesec dana kad prođe dovoljno vremena za novi zadatak ![](icon_smile_big.gif) |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
alexts
Advanced Member
![](AvatarUpload/SUPERMAN.gif)
Serbia
8887 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8887 Posts
|
Zula
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1354 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
Zula
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1354 Posts
Posted - 08/02/2025 : 15:41:12
|
Ok, zula je završio sa instrumentalima, sad je na mene red.
Da sam zao kao što nisam zalijepio bi 17-minutni original alexu i pravdao se kako je riječ o kultnom klasiku kao što i jest.
Zula:
https://www.youtube.com/watch?v=E-ltcgxSzKg
Incredible Bongo Band - In-A-Gadda-Da-Vida
Meni je to fora, mogu slušati, zanimljiva je glavna fraza. No, malo je dosadnjikavo, traje pre dugo i ima momenata da se ništa ne događa. Znam da to objektivno nije tako, ali takav mi je dojam. Ajmo Tonto, nešto još bolje 🤣 |
Edited by - Zula on 08/02/2025 15:41:33 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6191 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8782 Posts
Posted - 08/02/2025 : 15:47:58
|
quote: Originally posted by Zula
Ok, zula je završio sa instrumentalima, sad je na mene red.
Da sam zao kao što nisam zalijepio bi 17-minutni original alexu i pravdao se kako je riječ o kultnom klasiku kao što i jest.
Zula:
https://www.youtube.com/watch?v=E-ltcgxSzKg
Meni je to fora, mogu slušati, zanimljiva je glavna fraza. No, malo je dosadnjikavo, traje pre dugo i ima momenata da se ništa ne događa. Znam da to objektivno nije tako, ali takav mi je dojam. Ajmo Tonto, nešto još bolje 🤣
Original si slusao? |
The less I have the more I am a happy man |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6191 Posts
|
manhunter
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/maximus.jpg)
Switzerland
25692 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
jogurt
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/images (2)(6).jpg)
Serbia
446 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7429 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 08/02/2025 : 18:52:32
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Kad si već tu... Neznan zašto, al uvik san te zamišlja ka lika sa urednon frizuricon, cipele, hlače, košulja uvučena u hlače zakopčana do kraja. Onda san na forumu vidija neku tvoju sliku. To šta san vidija mi je više ovaj đir.
Ma znam ja i zakopčati košulju do kraja i uvuči je u hlače, pa čak i obrijati se, ali ovo s urednom frizurom teško. ![](icon_smile_big.gif)
Canned Heat - Going up the Country https://www.youtube.com/watch?v=Hf0Dm-OaTNk
Klasik. Kratko, efektno, pamtljivo. Ovo mogu uvijek slušati. 8/10
quote: Originally posted by Zula
quote: Originally posted by Shaner
Ne slušam radio i nemam televizor, a ni interes za suvremenom pop muzikom, pa ju posljedično slabo poznam.
Ma jasno, koji će ti to k... Sad još baci mobitel u WC, zagasi internet, isključi plin i struju, i zapjevaj: Hello darkness, my old friend... 😜
Da nema ovog foruma, skoro da bi i mogao. A mobitel imam jer je supruga inzistirala. Srećom sam se uspio izboriti da nije jedan od ovih "pametnih". Plin isto nix. Ali bez struje ne bih mogao, gdje bi inače uključio projektor. ![](icon_smile_cool.gif)
Dianu sam cuvao za shanera, al eto nek ode nakeru. Diana je fantasticna, svaki album je izvrstan.
Cijenim. Diana je stvarno odlična, i na albumima i uživo. A bend joj nimalo ne zaostaje.
Louis Prima Just A Gigolo I Ain't Got Nobody https://www.youtube.com/watch?v=Kkrb4h4weW4
Ovo mi je uvijek bilo simpatično, iako mi je već i pomalo izlizano. Svakako su pjesme super ukomponirane. 7/10
Ako Beva može gnjaviti Tonta s Nationalom, mogu i ja s nečim što valja. ![](icon_smile_wink.gif)
Tonto, ne znam jesi li stigao istražiti Melody, ali evo ti je još jednom:
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6191 Posts
|
Zula
Senior Member
1354 Posts
Posted - 08/02/2025 : 20:07:29
|
quote: Originally posted by Beva
Evo za Zulu malo Njemačke:
https://www.youtube.com/watch?v=RtuW08ZIgvg
Sve je tu ok. Lagana melodija (apsolutno nepamtljiva), ugođaj stvoren muzikom i ugodnim glasovima. Glasovi su ok, tamnoputi je najbolji, ali sam sadržaj koji kurca ne razumijem (njemački) djeluje kao da vuče na nešto što me ne zanima. Uredno, ali ne bih ni slušao, niti se prisjetio. |
|
Zula
Senior Member
1354 Posts
Posted - 08/02/2025 : 20:13:05
|
quote: Originally posted by manhunter
A kad je Zula već u Nemačkoj, neka svrati i do Islanda.
http://youtu.be/WxL1rw6cw-E?feature=shared
Eto me na Islandu! Bjork je vjerojatno ok, dovoljno interesantna i čudna, specifičnog glasa... I meni nezanimljiva 🤣 Djeluje (nek mi i ona i svi oproste) kao zapela na pragu puberteta. No na stranu moj nesavršen i neprecizan dojam, meni takve pjesme nisu privlačne. Osim pokušaja stvaranja atmosfere, sve nažalost ostaje bez sadržaja. Kao da se treba diviti kulisi za predstavu koje - nema |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kurdy.jpg)
Croatia
10449 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8887 Posts
Posted - 08/02/2025 : 20:18:31
|
Tom Jones - Mama Told Me Not To Come
Tom Jones je poslednjih 15-ak godina smimio 2-3 jako dobra albuma obrada, posle ove komercijalnije faze sa Reload. Mada ni ovde nemam neke primedbe, a volim da čujem i Stereophonics, sa kojima je u duetu. (bolje je od one obrade Talking Headsa)
3,5/ 5
koga zanima kako Jones obrađuje Yazoo ima ovde
https://www.youtube.com/watch?v=TfZeQOVJeM0 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8887 Posts
|
Zula
Senior Member
1354 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8887 Posts
Posted - 08/02/2025 : 20:27:26
|
Gerry Rafferty - Baker Street
Jedna od najprepoznatljivijih pesama, ima u saksofonskom delu tu dramatiku soundtracka za dobar policijski triler (ili seriju), a u strofama nežnu melodiju. Ima nekog razloga zašto ovo ne svrstavam u klasu najboljih pesama, ali kako nisam muzičar, malo teže bih objasnio, možda baš ovo u vezi trilera...
4/ 5 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8887 Posts
Posted - 08/02/2025 : 20:31:10
|
brzi odgovor
Patrick Michael Kelly - Beautiful Madness
Nikad nisam vileo Kelly Family; možda (ni)si primetio, ja baš komercijalnu muziku, u onom samo negativnom smislu, ne volim. Ovo je slušljivo, ali i gubljenje vremena.
2,5/ 5
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8887 Posts
Posted - 08/02/2025 : 20:42:06
|
Slično kao za Raffertyja, ovo jeste poznato i prepoznatljivo, pa i upečatljivo, ali (malo) dosadnjikavo zbog jednoličnosti, koja nije efektno izbegnuta pozadinskim zvukovima, kako bi bolji kompozitori izveli. Ne usuđejem se da odslušam (ceo) original, ali deluje da je bolji, uprkos dužini i odsustvu bongosa.
3,5/ 5 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|