forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 143

Tonto
Advanced Member

8959 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/02/2025 : 09:56:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ajmo zadatak Nesvrstani:

Možeš li mi svojim metodama izmjeriti energiju ovdje:

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/02/2025 : 10:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by alexts

Ko ne prati trend, nestaje - ne može ni da snima, da potpiše ugovor sa kućom kojom je radio do tada. Kod popularnih izvođača, koji su najveća imena u poslu, to je još izraženije, ako hoćeš da ostaješ u vrhu, moraš da si u toku ili ispred ostalih.

Pitam u svrhu rasprave, ne tvrdim ništa izričito... ali misliš li da je Tom Waits ikada pratio trendove? Jeste da se na početku s prvim albumom naslanjao na Dylana, ali i to bi teško nazvao trendom. Ja bih rekao da postoje oni koji trendove prate i oni koji ih stvaraju i ako su vrijedni bit ce u vrhu. Nick Cave kada piše i izvodi onako kako se osjeća onda je vrhunski, u rijetkim trenucima kada je radio trendovski onda bi uglavnom omanuo. Bob Dylan jeste u jednom trenutku prešao na elektriku, ali kako je i sam rekao jer je došlo do zasicenja u stvaralastvu, a ne zato jer je pratio neki trend.

Nisam govorio o jakim autorskim ličnostima, posebno ne o belačkoj muzici, nego o R&B muzici i top listama (kao što piše).

Ti si Tonto totalno zbunjen kad je muzika u pitanju. Nisam sad u mogućnosti da ti odgovaram iscrpnije, ali tebi treba da se daju primeri na osnovu stripa, jer bih rekao da tu malo bolje shvataš stvari.

Zašto u Marvelu danas niko ne crta kao Kirby, Buscema, DeZuniga, John Romita sr., John Byrne ili bilo ko iz stare škole? Marvel može da zahteva da crtači rade u stilu starih majstora, da to postavi kao uslov.
Ali neće. Marvel diktira trend, a Marvel gleda šta se bolje prodaje. Bolje se prodaju stilizovani manga crteži i kompjuterski rad na crtanju i kolorisanju. Onda to ima da bude trend. Ako hoćeš da radiš kao Bjusema, radi nezavisni strip, u prvu ligu ne možeš.

Sve to nema nikakve veze sa Bilalom ili Buržonom.

Jasno?

Ili hoćeš primer preko Bonelija i Moebiusa?

Edited by - alexts on 12/02/2025 10:22:35
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8959 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/02/2025 : 10:23:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Cromwellu mi je najteže davat zadatke. Tamo gdje se poklapamo, poklapamo se 90 postotno pa kako znati da li je nešto čuo dosad... Srecom country bazen je ogroman pa možemo probavat do sudnjeg dana.

Cromwell:

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8959 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/02/2025 : 10:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam govorio o jakim autorskim ličnostima, posebno ne o belačkoj muzici, nego o R&B muzici i top listama (kao što piše).

Ti si Tonto totalno zbunjen kad je muzika u pitanju. Nisam sad u mogućnosti da ti odgovaram iscrpnije, ali tebi treba da se daju primeri na osnovu stripa, jer bih rekao da tu malo bolje shvataš stvari.

Zašto u Marvelu danas niko ne crta kao Kirby, Buscema, DeZuniga, John Romita sr., John Byrne ili bilo ko iz stare škole? Marvel može da zahteva da crtači rade u stilu starih majstora, da to postavi kao uslov.
Ali neće. Marvel diktira trend, a Marvel gleda šta se bolje prodaje. Bolje se prodaju stilizovani manga crteži i kompjuterski rad na crtanju i kolorisanju. Onda to ima da bude trend. Ako hoćeš da radiš kao Bjusema, radi nezavisni strip, u prvu ligu ne možeš.

Sve to nema nikakve veze sa Bilalom ili Buržonom.

Jasno?

Ili hoćeš primer preko Bonelija i Moebiusa?

Ne bih ja za sebe rekao da sam zbunjen jer odmalena znam što tražim od glazbe i što tražim od stripa. Tražim umjetnost. Trendovske stvari to teško mogu biti, autorske puno lakše. Ti si napisao, citiram: Ko ne prati trend, nestaje... i ja sam na to reagirao, a to što si ti mislio je drugi par opanaka, loše se izražavaš...

...žao mi je što sam išta napisao i u daljnju raspravu ne idem jer konstano dociraš, potkopovaš sugovornike s kojima ne dijeliš ukus i svakoga gledaš s visoka. Nisi pametniji niti glazbeno obrazovaniji od ostalih na temi, niti si manje isključiv od ostalih... i ukus ti zakurac jednako koliko i marvel produkcija.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8959 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/02/2025 : 10:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

da odsluša Tonto

Neću.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/02/2025 : 10:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Predomisli se i odljuti.

Ja volim svu muziku, za razliku od tebe. Pogledaj moje odgovore na tvoje predloge i obrnuto.
Ne tražim samo umetnost ni u jednom mediju, ali je obuhvatam. Kao i u stripu, filmu i književnosti.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/02/2025 : 10:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ti si napisao, citiram: Ko ne prati trend, nestaje... i ja sam na to reagirao, a to što si ti mislio je drugi par opanaka, loše se izražavaš...

Pa ako se nismo razumeli, dozvoli mi da pojasnim - ovo sam napisao kao fakat koji je važio u dugom periodu, realnu činjenicu u oblasti o kojoj sam govorio, ne kao svoj stav! (Stav show businessa.)
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/02/2025 : 11:24:42  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Nije mi ovo leglo.
Ne leži mi uz Arethu ovaj đir muzike.
Previše mi je ovde prilagođavanja trendu, i ovo mi baca na na nešto šta je rađeno za zaradit novce.

Sve što se radi u popularnoj muzici sa top lista, radi se zbog novca. Iz ljubavi prema muzici i stvaranju, ali i zbog novca (kao u stripu, filmu...). Aretha je komercijalan izvođač.
Kad sam ja počinjao da slušam muziku, Aretha, James Browne, Dionne Warwick, kao i McCartney ili Rolling Stones su bili izvođači koji su se pratili i slušali sa trenutno aktuelnom muzikom, a tek kasnije, ako si hteo da istražuješ, mogao si naknadno da potražiš nešto starije (klasično) od njih, ali je za to bio potreban trud da se nađu snimci/nosači zvuka ili posluša neka radio-emisija koja emituje stariju muziku ili se bavi retrospektivim nekog izvođača ili nešto o istoriji muzike na TV (vreme pre interneta i digitalne muzike).

U crnoj muzici (R&B) uvek je sve bilo u trendu. Nije bilo sramota pratiti trend (nije to Metallica i takav pogled na muziku), nego obaveza; trendovi se smenjuju i svi daju doprinos razvoju trendova i pretapanju trendova iz jednog u drugi, iz starog u novi. Ko ne prati trend, nestaje - ne može ni da snima, da potpiše ugovor sa kućom kojom je radio do tada. Kod popularnih izvođača, koji su najveća imena u poslu, to je još izraženije, ako hoćeš da ostaješ u vrhu, moraš da si u toku ili ispred ostalih.

Treba čuti kako su zvučali Marvin Gay, Ray Charles, pomenuta Aretha, Diana Ross, Chaka Khan i ostali, 80-ih, u odnosu na 60-e ili 70-e.

Retro stvari, vraćanja u prošlost, rekreiranje nekadašnjeg zvuka, došli su tek kasnije, a danas kad nema više velikih muzičkih zvezda u klasičnom smislu, koje su slušale razne generacije i diskografskog sistema kakav je bio, svako može da pravi muziku neopterećen novcem i trendovima, jer zna da ih neće ni zaraditi i da trendova koji su dominantni u nekom žanru, opet u nekadašnjem smislu, više nema.

Generalno se slažen, ali kod ocjene san pokuša bit realan i stavija san u matematiku činjenicu da se radi o glazbi koja i triba bit komercijalna. Čak i kad tu činjenicu uzmen u obzir opet mi ovo ne paše.
Neznan kako da ti drugačije objasnin, ali pokušat ću primjeron. I Oliver Dragojević je komercijala, ali postoji velika razlika između ovoga:
https://www.youtube.com/watch?v=lS1oijPv9Zo

I ovoga(to ti je ujedno i zadatak):

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/02/2025 : 11:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Generalno se slažen, ali kod ocjene san pokuša bit realan i stavija san u matematiku činjenicu da se radi o glazbi koja i triba bit komercijalna. Čak i kad tu činjenicu uzmen u obzir opet mi ovo ne paše.
Neznan kako da ti drugačije objasnin, ali pokušat ću primjeron.

Nema potrebe za objašnjavanjem, pesma ti se nije naročito svidela, a moj odgovor nije bio na to, nego komentar na trend i novac. Može nešto da bude u trendu i sa ciljem da zaradi da bude jako dobro, pa čak i tebi da odgovara, kažem da to nije presudno i da se ne gleda negativno u takvoj muzici.

A odgovor na zadatak, popodne.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8959 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/02/2025 : 12:23:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Predomisli se i odljuti.

Ja volim svu muziku, za razliku od tebe. Pogledaj moje odgovore na tvoje predloge i obrnuto.
Ne tražim samo umetnost ni u jednom mediju, ali je obuhvatam. Kao i u stripu, filmu i književnosti.

Poslušat ću jer ispada da sam izvadio citat iz konteksta i priznajem krivicu. Oko tvog načina komunikacije ne mijenjam mišljenje. Ni ja ne tražim SAMO umjetnost, ali je VIŠE vrednujem.

Edited by - Tonto on 12/02/2025 12:25:00
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26039 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/02/2025 : 13:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

quote:
Originally posted by manhunter

Evo nešto specijalno za zulu.

http://youtu.be/fU95dkp76S4?feature=shared

Meni se sve to jako sviđa. Mogu slušati kad god čujem. Ugodno je i nije dosadno ni muzikom ni glasom. I nije pretenciozno, što je uglavnom boljka mnogih pjesama novijih datuma.

Specijalno kod ovog je da je sve ovo uradila AI... Juče mi je poslao prijatelj, pa rekoh da stavim i ovde.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26039 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/02/2025 : 13:05:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Odmah kontra manhunteru. Čuvaj se Danajaca kad poklone nose... 🤣

Upoznaj zemlji da bi je više volio, part 22 - Grčka

Čovjek baršunasta glasa, rođen u Egiptu, čvrstog stasa i izgleda... A eto, takav je kakav je.

Demis Roussos - Goodbye My Love Goodbye

https://youtube.com/watch?v=f4LKlOyC-To

Verovao ili ne, znam za ovog pevača i za ovu pesmu. Nemam pojma kako i zašto.

Fino je ovo, ali ne obara s nogu. 5/10

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26039 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/02/2025 : 13:16:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Da ostanemo na Mediteranu, evo za Zulu nešto.

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1253 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 12/02/2025 : 13:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Znam da je Chui na nekakvoj pauzi, ali ako ne navrati slat ću prijeteće privatne poruke jer me baš zanima što misli o ovome:

reko bih zanimljiv komad glazbe, ubadanje pop klasike na funk bubanj u stilu Chameleona. brijem da je ovo bila neka studijska zajebancija, al vjerojatno će većina ovo doživjeti kao neki fora crossover, danas su takve stvari jako popularne mene baš i ne uzbuđuju. uglavnom mi je to prodaja klasike širokim masama, al kako je ovdje dobar funk bubanj koji mi se sviđa bilo mi je čak i simpatično.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8959 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/02/2025 : 13:34:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Chui, jel ovo znači da te možemo bombardirati zadacima opet? čuvam jedan specijalno za tebe.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/02/2025 : 13:58:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna za

Chui-ja

The Brand New Heavies - Dream Come True

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 12/02/2025 : 14:33:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Chui, stigao si, sad si ga n... 😂
Ima da rješavaš nerješivo 😂
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 12/02/2025 : 14:58:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Da ostanemo na Mediteranu, evo za Zulu nešto.

http://youtu.be/PfjFVPLDCrM?feature=shared

Dobro je i ovo. Glas od početka podržava atmosferu stvorenu instrumentima. Usporeno da bi refren bio bolje istaknut. Ugodan ritam. Glas ide malo prema onome što voli Tonto 😂. Ali sve je tu bolje od prosjeka.

Edited by - Zula on 12/02/2025 14:59:08
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 12/02/2025 : 15:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cromwellu mi je najteže davat zadatke. Tamo gdje se poklapamo, poklapamo se 90 postotno pa kako znati da li je nešto čuo dosad... Srecom country bazen je ogroman pa možemo probavat do sudnjeg dana.

Cromwell:

https://www.youtube.com/watch?v=ONpJcDQhKW0

Nije problem, prihvaćam i izazovnije zadatke, samo pliz nemoj više Lou Reeda

Ova stvar je super. Pravi otpadnički (off)road đir kakav mi je srcu najmiliji. Odličan vokal, catchy refren i odlična uporaba mandoline/violine. Ništa se previše ne gura u prvi plan ali bih ipak želio da je malo prljavija produkcija jer ovo kad je sve jako čisto mi podosta gubi na nekakvoj osobnosti. Prije dok su bili demo bendovi su svi zvučali preprljavo a danas je pak to skroz obrnuto; sve zvuči prečisto!
Inače, prvi put čujem za lika ali potencijala bogme ima.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/02/2025 : 15:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajmo zadatak Nesvrstani:

Možeš li mi svojim metodama izmjeriti energiju ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=p3-MuqEBjO0

Cave mi je sredinon devedesetih iša na živce jer ga je bilo jako popularno i cool slušat. Baren iz moje tadašnje perspektive bilo mi je nešto snobovski u tome Caveu, a Cave je tome u stvari bija najmanje kriv. Kad san razbija tu predrasudu ne mogu reć da san posta fan ali san ga naučija cijenit, s tin da mi je ima baš par odličnih pisama. Evo recimo baš ova šta si stavija je jedna od njih.

Šta kaže moj mjerač energije?
Majstorski odrađeno. Ovo bi uživo moglo bit bomba. Balasiranje tempon i dinamikon za 10. Glas moćan.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 12/02/2025 15:41:09
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 12/02/2025 : 15:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Chui prvi zadatak za tebe. Znam Da Da Da voliš grupu Trio i Da Da Da si više puta dnevno u potaji puštaš njihov najveći hit 🤣
Ali ovaj put nešto drugo, a slično. Znam Da Da Da je to nešto za tebe novo, ali lako se ovdje uživjeti u ritam, harmoniju, skladnost glasa i muzike te nije čudno da je pjesma svojedobno bila svjetski hit.
Dakle, ne Da Da Da, nego nešto jednostavnije - Anna (puštaj me unutra pa onda van)

Trio - Anna (Let Me In Let Me Out)

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 12/02/2025 : 15:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Nesvrstani

Nešto pjevno za tebe... Ptičice pjevaju, potočić, mirisna livada, boje proljeća i... Neil Young

Legendarna muzika snimljena za film, na poseban način jer je takva i ta muzika.

Neil Young - Dead Man

Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
675 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 12/02/2025 : 15:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Nije mi Renaissance medju najomiljenijim prog rock bendovima, mada im nisam nikad posvetio maksimalnu paznju, ali ova stvar mi je vise nego odlicna

Zadatk za Cromwell-a

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/02/2025 : 15:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nesvrstani

Nešto pjevno za tebe... Ptičice pjevaju, potočić, mirisna livada, boje proljeća i... Neil Young

Legendarna muzika snimljena za film, na poseban način jer je takva i ta muzika.

Neil Young - Dead Man
https://youtube.com/watch?v=YkG7P8i64x8

Poznat mi je i film i muzika, i mogu ti reć isto šta i manhunteru. Ovo mi van konteksta filma nije nešto šta ću slušat.
Ako bi usporedija ovo tvoje i ono manhunterovo kad je filmska muzika u pitanju, ovo tvoje mi je draže.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 12/02/2025 : 15:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Gledao sam film par puta, ali ovu muziku mogu slušati stalno...
Go to Top of Page
Page: of 143 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000