forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 119

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6217 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 15/02/2025 : 07:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

...ne mogu objektivno procijeniti koliko je ovo klasik, ali recimo da je među nekom hipi rock kulturom kultna pjesma. Za mene da, ovo je remek djelo.

Beva:

https://www.youtube.com/watch?v=ROBaoiJK0wc

Nije easy listening pa sam je poslušao triput zaredom i svaki put je malo bolja. Tekst u početku pjesme pomalo neusklađen s glazbom, kao da ima više slogova na par mjesta pa malo čudno zvuči. Glazba sjetna i lijepa.

Imam dojam da bi mi pjesma vremenom ušla u uho i postala odlična, a i ovako 8/10. Možda i poslušam još ali ne obećavam :D

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1475 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 15/02/2025 : 09:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Nisam ljubitelj grupe Fleetwood Mac. Poštujem sve koji jesu. Pozitivno iznenađujuće mi je kad ih slušaju neki ljudi od 20-30 godina.
Najbolje dvije njihove pjesme su mi Black Magic Woman (koja se više vezuje uz obradu Santane) i ova koju stavljam u zadatak.
Obje mogu slušati stalno...

Naker voli i ne voli neke čudne 🤣. Da vidimo koliko mu je ovo čudno...
Ima i dužih verzija (meni u ovoj pjesmi odgovara da je dulja), ali ova je "čišća" i official verzija.

Fleetwood Mac - Tusk

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25780 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/02/2025 : 09:49:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Kad smo već kod "nove" muzike, u 2000-im se pojavilo nekoliko sličnih pevačica, ali ova mi je bila najbolja. Zula?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1475 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 15/02/2025 : 10:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Kad smo već kod "nove" muzike, u 2000-im se pojavilo nekoliko sličnih pevačica, ali ova mi je bila najbolja. Zula?

http://youtu.be/pEP72XorgdQ?feature=shared

Naravno da mi se sviđa, dobro stvorena atmosfera muzikom i glasom. Instrumenti u službi pjesme. To se može slušati puno puta.
Jedino... Otvaranje pjesme jako liči na House Of The Rising Sun. Što nije ni plus ni minus, nego je samo tako.
(Kakva je to snimka s minutom i pol ničeg na kraju? 😜)

Edited by - Zula on 15/02/2025 10:09:57
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25780 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/02/2025 : 10:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Mislim da nije isto kao u House, nego je jednostavno ta New Orléans skala, pa baš podseća.

I pojma nemam zašto ima ove tišine na kraju. :D

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10516 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 15/02/2025 : 10:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Dobro, NESVRSTANI
da vidimo malo amerikane, šta misliš?

LucindaWilliams - Car Wheels On A Gravel Road

https://www.youtube.com/watch?v=SsO04VzOW2c

Nije mi ovo loše ali mi je malo monotono. Mislin da 5 puta za redon ide strofa pa refren bez velikih promjena. Odnosno, jedina promjena je šta treći ili četvrtti refren ima 4 đira pivanja, ostali 2.
Ne minjan radio stanicu ali nisan oduševljen.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8853 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 15/02/2025 : 10:25:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ovo ti je već druga house of the rising sun koju stavljaš.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10516 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 15/02/2025 : 10:26:14  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

A za Bevu

neka idu Blur

Blur - Coffee And TV

https://www.youtube.com/watch?v=6oqXVx3sBOk

U kontekstu mene, prošlog zadatka i brit popa, za ovo bi od mene dobija desetku.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25780 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/02/2025 : 10:35:30  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ovo počinje kao House of the raising sun, ako ćemo već da sitničarimo.
Meni je ovo odlična saradnja dva majstora, Nesvrstani se neće složiti sa tim naravno.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1475 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 15/02/2025 : 10:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Sad kad smo već spomenuli neke "narodne" pjesme, da spomenemo i neke obrade istih.

House Of The Rising Sun se računa kao pjesma od The Animals, ali ona je samo narodna pjesma od koje su Animalsi napravili puno para. Najstarije snimljene verzije sežu u 30-e godine prošlog stoljeća.

Grupa Santa Esmeralda je obradila ovu pjesmu na svoj način. Ovo je kraće, ali njihove verzije od po 10 minuta su izvrsne... tko želi nek si nađe 🤣.

Za koga, ako ne za alextsa

Santa Esmeralda - House Of The Rising Sun

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10516 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 15/02/2025 : 10:40:29  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Nesvrstani evo jedna za tebe. Solitude Aeturnus - Together and Wither.

https://www.youtube.com/watch?v=RXsXp6d9z3Q

Nisan ljubitelj ovakve vrste sporoga i teškoga metala, ali ovo mi je slušljivo. Najveća zamjerka ka i kod većine modernijih svari mi je neoriginalnost. Najbolji djelovi pisme su mi najbolji jer su čisti Black Sabbath. Čujen dosta Cathedrala u ovome, a vokal mi baca na bend Sanctuary.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1475 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 15/02/2025 : 10:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislim da nije isto kao u House, nego je jednostavno ta New Orléans skala, pa baš podseća.

Prvih 20 sekundi je isti House... Ali meni to ne smeta i pjesma Noorae Noor je jako dobra!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8853 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 15/02/2025 : 10:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
House of the rising sun je genijalna pjesma odsvirana naravno u tisuću verzija. Niti jedna meni osobno ne može prići Dylanovoj verziji. Bob Dylan, često optuživan za skromne vokalne mogućnosti zaslužan je u toj pjesmi za najbolju vokalnu izvedbu koju sam ja čuo. Naravno, nije riječ o tehnici već o emociji koju uspijeva prenijeti slušatelju, odnosno meni...

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8853 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 15/02/2025 : 10:57:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Manhunter:

...a kakav ti je Everlast kad okrene u country?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25780 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/02/2025 : 11:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Everlast - The Crown

Everlast je oduvek flertovao sa countryjem i to je radio više nego dobro. Muzički mi je ovo odlično, ali nema on taj glas i stil izvođenja da bi uskladio sa muzikom. Šta god da on uradi, meni je od slušljivog do genijalnog. Ovo je ok. 5/0

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4473 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 15/02/2025 : 11:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja se eloyu konstantno vračam. Baš jutros sam kresnuo neku listu na poslu, a tamo Company of angels... vratio sam je tri puta.

E do te stvari odnosno albuma još nisam došao. Idem lagano jer sam skužio da nije dobro ako preslušavam ekstenzivne diskografije u šusu. Stao sam na Ra i bilo me strah nastavit dalje jer mi je tu baš bilo previše nekakvog new wavea, pogotovo ako uzmem u obzir i Metromaniju. Malo su mi ta dva ubili entuzijazam ali zapravo i bolje da jesu jer sam jedno vrijeme baš pretjero
Kakvi Hawkwindi i Nektari.... Eloy rules supreme! ....barem do Performancea

quote:
Originally posted by jogurt
Moj nick već predstvalja progresiju, mleko -> jogurt
Sledeći nivoi bi mogli da budu ayran pa na kraju kefir

Eloy nisam toliko puno slušao. Ocean sam zavrteo više puta i vrhunski je, pravi epski prog; pored Van der grafa i nekih pesama King Crimsona. Ostalo sam slušao ponešto, ali ne može se sve stići, naravno biće nekad :D

Ova pesma je više nego odlična, klavijature stvarno kidaju i često gađaju pravo u dušu. Ne može se sve pohvatati na prvih par slušanja, što nije ništa čudno za prog. Jako lepo napreduje pesma, uvek se odabere lepo rešenje šta dalje sa pesmom, nema nepotrebnih digresija. Vokal bi možda mogao da bude i malo bolji, ali daleko od toga da mi se ne sviđa ili tako nešto. S obzirom da je bilo 2-3 prog stvari postavljanih od ostalih kolega forumaša koje su m se više svidele, ovde ide 5-

Ali naravno da će se ovo pustati još neki put za defnitivni utisak, i nadam se da će mi prirasti za srce maksimalno :D

Dobro si se izvuko za ove mliječne proizvode! To ti moram priznat.

Što se tiče vokala- stavio sam ti ovu lakšu i više catchy stvar ali sam zapravo htio stavit jednu drugu ali sam odustao jer u toj ima baš ekstratvrdi švapski naglasak pa sam pretpostavio da bi ti možda moglo bit odbojno. Meni je inače vokalist (i taj naglasak) u ovom bendu vanserijski fenomenalan i totalno mi vuče na mjuzu iz nekog drugog doba. Dobivam nekavu Logan's Run vibru u mozak kad slušam Eloy.

@Naker i NESVRSTANI: krajnje neobičan izbor za ovu stvar Solitude Aeturnusa jer im je ovo jedna od najnereprezentativnijih stvari/albuma. Ali zapravo me i ne čudi da se Nakeru sviđa jer je totalno jammerska i grungy, a Naker baš jako naginje tome. Za Nesvrstanog su prva dva albuma (kad bi mu se slušalo nešto sporije), čak niti treći ne (iako je meni najbolji) jer ima već "moderniju " produkciju. Hehe modernija iz devesčetvrte :))

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8853 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 15/02/2025 : 11:49:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Everlast - The Crown
...ali nema on taj glas i stil izvođenja da bi uskladio sa muzikom. Šta god da on uradi, meni je od slušljivog do genijalnog.

Slažem se, ali mi je Cashov Folsom prison blues sa Jump around sampleom odrađen za čistu desetku.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10516 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 15/02/2025 : 12:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Da stavim nešto baš lokalno, može Nesvrstanom:

https://www.youtube.com/watch?v=CNKicUTWC0E

Ovo mi dođe ka neki Edo Maajka za siromašne. Nije mi leglo. Tekst iako napisan u najboljoj namjeri mi je isfurana priča.
"Zašto moja domovina ne bi malo umrla za mene" su ukrali od Megadetha.
"Don't ask what you can do for your country, ask what your country can do for you", ali i oni su to malo ukrali.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 15/02/2025 12:30:39
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25780 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/02/2025 : 12:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Everlast - The Crown
...ali nema on taj glas i stil izvođenja da bi uskladio sa muzikom. Šta god da on uradi, meni je od slušljivog do genijalnog.

Slažem se, ali mi je Cashov Folsom prison blues sa Jump around sampleom odrađen za čistu desetku.

Ma on ima više stvari koje su za desetku. A njegov Whitey Ford sings the blues I Eat at Whitney's su odlična mešavina countryja, rocka i njegovog specifičnog rapa.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9038 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/02/2025 : 13:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Santa Esmeralda - House Of The Rising Sun

U vreme disco groznice, mnoge ranije poznate pesme su dobile svoje disco verzije. Neke su sasvim dobre, drugačije bitno od originala, neke su postale poznatije od originala, ova je dobra, nisu pokvarili House Of The Rising Sun, nego je urađena u disco-flamenco stilu, ali mnoge te disco stvari su bolje kad su duže, ima raznih delova, instrumentalnih, koji podsećaju na improvizacije, tako da se moja (vrlo povoljna) ocena odnosi na verziju od 10 minuta (za kraću je ocena manje).

4-/ 5

Don't Let Me Be Misunderstood im je takođe poznata obrada.

Evo kako Light My Fire od Doorsa zvuči u disco verziji, od Amii Stewart, ali od 8,5 minuta (Light My Fire / 137 Disco Heaven)
https://www.youtube.com/watch?v=WZ0CCbb5yp4
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9038 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/02/2025 : 13:18:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Jefferson Airplane - Wooden Ships

U školskom uzrastu, kad bi čuli nešto od starijeg rocka, obično bi svi odmahivali glavom, uz rečenicu "Ovo mi je previše psihodelično". Od tada do danas sam bezbroj puta čuo tu rečenicu i sretao ljude, kojima "psihodelično" ima odbijajući predznak. Naravno, nije moja šolja čaja (ja sam više za Starship ), ali je jako dobra pesma.

4,5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9038 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/02/2025 : 13:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Nazad više u prošlost, na klasiku

Night and Day je možda moja omiljena pesma. Ona ima bezbroj verzija i izvođenja, uključujući instrumentalne, Sinatru itd.

Teško je pronaći ili odlučiti se za najbolju, ova je meni odlična, imam je na nekoj kompilaciji Kola Portera. Jako je stara, muzika je suviše iza vokala u prvom delu, ali je dobro remasterizovana.

Zula

da kaže nešto (znam da nije ljubitelj te pre-rock ere pop muzike, koja se oslanja na jazz)

Fred Astaire - Night and Day

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1475 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 15/02/2025 : 20:58:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nazad više u prošlost, na klasiku

Night and Day je možda moja omiljena pesma. Ona ima bezbroj verzija i izvođenja, uključujući instrumentalne, Sinatru itd.

Teško je pronaći ili odlučiti se za najbolju, ova je meni odlična, imam je na nekoj kompilaciji Kola Portera. Jako je stara, muzika je suviše iza vokala u prvom delu, ali je dobro remasterizovana.

Zula

da kaže nešto (znam da nije ljubitelj te pre-rock ere pop muzike, koja se oslanja na jazz)

Fred Astaire - Night and Day

https://www.youtube.com/watch?v=oiZndhOyk64

Nemam ništa protiv niti jednog muzičkog žanra, pod žanra, pravca, smjera i slično. Samo mi se nešto sviđa više od drugog.
Shvaćam da je ovo u nekom trenutku bilo popularno, a možda tebi pogotovo zbog filmova koje voliš iz tog doba...
Meni je to ok, muzika rekao bih "revijalna", dobro odsviramo, nenametljivo, ali tako mogu svirati i pola sata, ništa se ne bi promijenilo niti dogodilo, niti završilo. Pjevanje je tu negdje između recitiranja i pjevanja 😂. Točno, ali ništa zapanjujuće. To mi je muzika za opuštanje prije spavanja. Slušaš i sve lakše toneš u san...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9038 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/02/2025 : 21:13:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
https://www.youtube.com/watch?v=DWHN8DXUsZ0
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1475 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 15/02/2025 : 21:17:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Nastavljamo verzijama narodnih pjesama. Original nitko ne poznaje pa verzije kolo vode... 🤣

Tonto, bluegrass bend The Dead South ima zanimljivu obradu narodne pjesme Louisiane. Onako u svom stilu, malo tvrđa, malo više dark nego vesela, s jasnom porukom 😂. Zanimljiv video, snimljeno sve u jednom kadru. I izvrstan drugi glas!

The Dead South - You Are My Sunshine

Go to Top of Page
Page: of 119  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.83 seconds. Snitz Forums 2000