forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 118

Zula
Senior Member

1466 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 14/02/2025 : 21:22:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Evo još neki Francuzi za

Zulu

Zoot Woman - We Won't Brake

http://youtu.be/5dPHSxF0VNw?si=S3ykalcCAV8aYqrh

Ritam postignut (malo čudan, ali ne loš). Pjevanje mi nije bilo nešto, ali sam se privikao. Do kraja ništa spektakularno, uglavnom ponavljanje istog. Video je izvrstan i vjerojatno odvlači pažnju s pjesme.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1466 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 14/02/2025 : 21:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
I jedna za alextsa iz onog doba i onog žanra koje on voli. Sviđa li mu se pjesma, čitat ćemo...

Pjesma je One Way Ticket koju je prvi pjeva Neil Sedaka, ali tko se toga sjeća i tko bi to znao... 🤣

Disko verzija grupe Eruption je puno poznatija (bar meni 😂). Ako vas grupa i pjesma podsjećaju na Boney M - to nije slučajno!

Eruption - One Way Ticket

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9035 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/02/2025 : 21:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Eruption - One Way Ticket

Kao klinac nisam znao ko to peva, internet je doneo informacije.Oni su imali istog producenta-kompozitora kao Boney M, Frenka Fariana, otuda sličnost (da ne pominjem Milli Vanilli, to je druga epoha). Glas, aranžman, pesma, sve je OK, uvek se rado čuje. I Can't Stand The Rain i Leave a Light su im takođe poznati hitovi.

4/ 5
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4997 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 14/02/2025 : 22:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Nesvrstani evo jedna za tebe. Solitude Aeturnus - Together and Wither.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9035 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/02/2025 : 22:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna za nakera

Tinseltown in the Rain
The Blue Nile

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6216 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 14/02/2025 : 23:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Beva voli Johnny Casha. Zajedničko Williju i Johnnyu je da su starili kao vino... jedina je razlika što Willie još uvijek stari.

Sa prošlogodišnjeg albuma, sedamdeset i nekog ukupno...

Beva:

https://www.youtube.com/watch?v=8b3ckldWoX8

Odlično. Nisam nikad puno slušao Willija, ali ono što primjećujem je da su mu godine "produbile" glas i uopće ne zvuči loše. Poslušat ću album prvom prilikom.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
500 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 14/02/2025 : 23:21:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Evo malo laganijih i lepih pesama :)

Beva

Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
500 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 14/02/2025 : 23:21:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
shaner

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25773 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/02/2025 : 23:27:07  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Katya Lel - Moy Marmeladny

Nikad čuo za dotičnu gospođu, ali siguran sam da ima ove neko među nama ko je kupio njene albume na vinilu, a moguće da je u gledao neki uživo nastup...

Kako god, meni je ovo valjda neki ruski odgovor na Shania Twain, ili slično. Nije moj cup of tea, sorry...

2/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6216 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 14/02/2025 : 23:28:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

A za Bevu

neka idu Blur

Blur - Coffee And TV

https://www.youtube.com/watch?v=6oqXVx3sBOk

Nije loše, ali mi je nekako mlako. Sve je na svom mjestu, fino upeglano, ali me ne vuče na ponovno slušanje. 5/10

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6216 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 14/02/2025 : 23:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Beva

http://youtu.be/AeedWEyMYYo?feature=shared

Ovo stalno bude na radiju i poslušao sam mali milijun puta. Dobar moderni pop. Je li do navike, ne znam, ali jako slušljivo.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25773 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/02/2025 : 23:31:01  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Još jedan zadatak za danas, ovog puta jogurt.
Prvi put sam ih čuo sa 13 godina na tv-u, tada se davao neki popodnevni program uživo sa Ade, i oni su nastupali sa Crnim plesom. Otišao u prodavnicu, kupio kasetu i zaključio da je ta pesma najlošija na albumu (koji je njihov najkomercijalniji).

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25773 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/02/2025 : 23:33:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Beva

http://youtu.be/AeedWEyMYYo?feature=shared

Ovo stalno bude na radiju i poslušao sam mali milijun puta. Dobar moderni pop. Je li do navike, ne znam, ali jako slušljivo.

Ma ima i danas sasvim dobre muzike, ne moramo da budemo zarobljeni u prošlosti uvek. Bolje i ovo, nego neki kaobajagi alternativni pop osamdesetih.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6216 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 14/02/2025 : 23:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

Evo malo laganijih i lepih pesama :)

Beva

http://youtu.be/ORGA2AiXGeU?si=oBIxBWznYxkMCpzr

Korni grupu sam pokušao slušati kad sam bio na fakultetu, i nisu mi tad nešto posebno sjeli. Možda moraš doći u određene godine da bi nešto cijenio. Sad, sa skoro 40, ovo mi je jako dobro.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6216 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 14/02/2025 : 23:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Da stavim nešto baš lokalno, može Nesvrstanom:

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9035 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/02/2025 : 23:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Jogurtu
sam ostao dužan ovo od ranije

Sting - We'll Be Together

Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
500 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 14/02/2025 : 23:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Još jedan zadatak za danas, ovog puta jogurt.
Prvi put sam ih čuo sa 13 godina na tv-u, tada se davao neki popodnevni program uživo sa Ade, i oni su nastupali sa Crnim plesom. Otišao u prodavnicu, kupio kasetu i zaključio da je ta pesma najlošija na albumu (koji je njihov najkomercijalniji).

http://youtu.be/1dsNuqLu8p8?feature=shared

Nisam pustio neku pesmu od njih ima sigurno više godina, tako da hvala na zadatku :D

Ovo nisam čuo ranije, i okej mi je. Nije me previše dojmilo, kao da mi čitavu pesmu nešto fali i nisam našao ništa zanimljivije što bi me teralo da se vraćam ovome. Jedino su zadnjih minut-minut i po bili više nego dobri, čak odlični. Svakako fina pesma, za ponekad čuti više nego okej, 3

I meni je Crni ples među slabijim pesmama od njih, omiljena bi mi bila Pratiš trag
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9035 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/02/2025 : 23:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Korni grupa - Tata Ko i mama Spo

I meni se ovo dopalo. Sve te ozbiljnije kompozicije, koje sam čuo, su im OK.
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
500 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 15/02/2025 : 00:05:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jogurtu
sam ostao dužan ovo od ranije

Sting - We'll Be Together

https://www.youtube.com/watch?v=KYps5LfOaGg

Sećam se tog duga, sad je došlo na naplatu :D

Nažalost, ovo mi je lošnjikavo. Duvački instrumenti mi se nisu svideli, a sveprisutni su u pesmi. Jednostavno nije moj fazon. Još mi je zadnji minut bio najbolji, kada su konačno duvački instrumenti utihnuli :) nije ovo loše, ali sigurno se ne bih vraćao 2+
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9035 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/02/2025 : 00:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
I poslednji za večeras (kao obično) za zadatak

je Shaner

Fleetwood Mac - Save Me

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8845 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 15/02/2025 : 00:16:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Radim doma na stripu i vrte mi se plejliste koje sam slagao kako mi je nešto bilo aktualno pa da izvadim zanimljivo... Slušalo se 2011.

Chris de (lady in red) Burgh je tada nekada izbacio album koji mi se baš svidio, akako se njemu sviđa reći će nam...

Shaner:

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8845 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 15/02/2025 : 00:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
...ne mogu objektivno procijeniti koliko je ovo klasik, ali recimo da je među nekom hipi rock kulturom kultna pjesma. Za mene da, ovo je remek djelo.

Beva:

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9035 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/02/2025 : 00:50:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

Nažalost, ovo mi je lošnjikavo. Duvački instrumenti mi se nisu svideli, a sveprisutni su u pesmi. Jednostavno nije moj fazon. Još mi je zadnji minut bio najbolji, kada su konačno duvački instrumenti utihnuli :) nije ovo loše, ali sigurno se ne bih vraćao 2+

Jogurte, tačnosti radi, nema ovde sveprisutnih duvačkih instrumenata. Mora da misliš na klavijature. Jedini duvački instrument je saksofon, koga svira poznati jazz saksofonista Branford Marsalis , koji se malo čuje i potpuno je utopljen u zvučnu sliku.

Pretpostavljam da misliš na klavijature?

Vrhunski muzičari su u pesmi:

Sting – vocals, bass guitar, arrangements
Eric Clapton – electric guitar
Manu Katché – drums
Kenny Kirkland – keyboards
Mino Cinelu – percussion, vocoder
Branford Marsalis – saxophone
Andy Newmark – additional drums
Renée Geyer – backing vocals
Vesta Williams – backing vocals
Dolette McDonald – backing vocals
Janice Pendarvis – backing vocals
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
500 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 15/02/2025 : 00:58:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Da, malo sam se loše izrazio ali mislio sam na saksofon (jednina-množina :D ). Jeste kao fino uklopljen, ali možda se komotno mogao i izbaciti? Kapiram da je izbačen ne bi mi pesma postala odlična, ali možda bi mi bila bolja.

Jeste da ne dominira u pesmi, ali nije mi se svideo zvuk saksofona.

A sveprisutni sam napisao jer je tu sve vreme sa istom temom, nije kao da saksofon upadne posle refrena na 20-ak sekundi npr. Svakako hvala na komentaru, nadam se da sam sada određeniji i tačniji :D

Edited by - jogurt on 15/02/2025 01:07:44
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
500 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 15/02/2025 : 01:14:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Evo odslušao sam pesmu još dva puta vrlo detaljno. I stojim prvi prvom utisku, saksofon mi se zaista nije svideo ovde. Okej, sada bi možda dao veću ocenu, maksimalno 3

Ali mislim da se saksofon možda mogao kompletno izbaciti

Edited by - jogurt on 15/02/2025 01:14:50
Go to Top of Page
Page: of 118  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000