forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 118

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10514 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 14/02/2025 : 15:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Iron Maiden ti je oduzeo i ono malo sluha što si ga vježbom usavršio 😜

Ja na to gledam drugačije.
Tek kad sam se glazbeno opismenio sam spoznao prave vrijednosti.

Nije zadatak, al reci mi koji dio Maidena je bolji od ovog 😂:
https://youtube.com/watch?v=Ya4y4xJ6OxA

Powerslave.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10514 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 14/02/2025 : 15:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

...a evo i Johnnya u malo tvrđoj izbedbi.

Nesvrstani:

https://www.youtube.com/watch?v=5mV_HHL-h6g

Do 0:42 obećavajuće, nakon toga ajme meni.
Ponavljan se, ali meni je ovo sve šta mi se ne sviđa u modernoj muzici. Prenabrijano, produkcija prenapucana, loš blend klasike i modernoga.
Nek ostave legendu na miru.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8845 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 14/02/2025 : 16:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ocekivao... ali meni je dobro.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9031 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/02/2025 : 16:20:14  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Tonto

...a evo i Johnnya u malo tvrđoj izbedbi.

Nesvrstani:

https://www.youtube.com/watch?v=5mV_HHL-h6g

Do 0:42 obećavajuće, nakon toga ajme meni.
Ponavljan se, ali meni je ovo sve šta mi se ne sviđa u modernoj muzici. Prenabrijano, produkcija prenapucana, loš blend klasike i modernoga.
Nek ostave legendu na miru.

Ne zaboravi na zadatak! (Str. 105)

Edited by - alexts on 14/02/2025 16:21:25
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10514 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 14/02/2025 : 16:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Za NESVRSTANOG

Suede - Animal Nitrate

https://www.youtube.com/watch?v=i7mEB2wnDLQ

Oprosti,promaklo mi je.
Britpop mi je kad je bija aktualan bija svjež i interesantan, ali Suede mi nikad nije lega. Previše mi je tetkasto. Ne čudi me da mi ih žena voli.
Od britpopa uvik mogu poslušat Supergrass ili Blur. Suede mi ne prolazi.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 14/02/2025 16:35:37
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9031 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/02/2025 : 16:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by alexts

Za NESVRSTANOG

Suede - Animal Nitrate

https://www.youtube.com/watch?v=i7mEB2wnDLQ

Oprosti,promaklo mi je.
Britpop mi je kad je bija aktualan bija svjež i interesantan, ali Suede mi nikad nije lega. Previše mi je tetkasto. Ne čudi me da mi ih žena voli.
Od britpopa uvik mogu poslušat Supergrass ili Blur. Suede mi ne prolazi.

Čak ni kad sa njima svira gitarista bolji od svih metalaca?

Dobro, NESVRSTANI
da vidimo malo amerikane, šta misliš?

LucindaWilliams - Car Wheels On A Gravel Road

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9031 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/02/2025 : 16:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
A za Bevu

neka idu Blur

Blur - Coffee And TV

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9031 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/02/2025 : 16:48:58  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
The Platters - Only You, And You Alone

Čudno je koliko puta sam čuo (ili zapevao!) ovu pesmu, a tako malo znam pesama od Pletersa. Nedavno sam naleteo na jednu dobru, ali sam zaboravio kako se zove.

5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9031 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/02/2025 : 16:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Sam Cooke - (What A) Wonderful World

E ovu pesmu sam zapevao još više puta, još od kad sam kao školarac gledao Svedoka. Savršenstvo jednostavnosti.

5/ 5
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25771 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/02/2025 : 16:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Beva

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9031 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/02/2025 : 16:57:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Willie Nelson - The Border

Sa crne, na belu muziku; ovo je više za likove iz Yellowstonea nego za mene, ali impresivno je da čovek u tim godinama snima tako dobru muziku.

4-/ 5
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25771 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/02/2025 : 17:01:43  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ovo mi zvuči kao da bi se svidelo Tontu. Ako ne, onda ne zna šta je dobar zvuk.

Edited by - manhunter on 14/02/2025 17:37:04
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9031 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/02/2025 : 17:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Devonté Hynes - It Is What It Is

Dosadno i nedovoljno inventivno. Ritam i ženski vokal ga ne spasavaju. Možda ovaj Blood Orange ima i malo bolju pesmu neku.

2,5/ 5
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8845 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 14/02/2025 : 18:41:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za Tonta.

Cash, Willie Nelson pa može i Hank Williams, i još neki.
Prije zadatka mali uvod. Jedan dečko, dečec, mulac... Zapjevao u prodavaonici instrumenata, a komentar prodavača na ono što je čuo je izvrstan, iako to nije Hankova pjesma. Pjesma je Just Another Day od Sama Cooka.
https://youtube.com/watch?v=Unjr5q9ebo4

Cijenim izvrsne obrade, ali ovdje ćemo spomenuti original gore spomenutog pjevača, da bi odali počast umjetniku kojeg neki nazivaju Kraljem Soula i koji je pomogao u stvaranju mnogih pjevača...

Sam Cooke - (What A) Wonderful World

https://youtube.com/watch?v=R4GLAKEjU4w

Kao i obično... klasični zula skuplja desetke. U ovu pjesmu sam se zaljubio još prije osnovne i to baš u cookov original. Što bih dao da pronađem tu kazetu...

Ocjena: 10/10

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8845 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 14/02/2025 : 18:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Ovo mi zvuči kao da bi se svidelo Tontu. Ako ne, onda ne zna šta je dobar zvuk.

http://youtu.be/5-8D5ILlhNE?feature=shared

Volim ja chrisa, neće mi svirat doma, ali za neobavezno popodne u kafiću je odličan. Ovo ide u draže stvari.

Ocjena: 7.2/10

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4467 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 14/02/2025 : 18:49:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Evo jedna za Cromwella. Stone Temple Pilots - Silvergun Superman.

https://www.youtube.com/watch?v=0zqXU_buXZM

Dosta dobar riff i super sound. Volim ovakvu distorziju, evocira mi sjećanja na neke bezbrižnije ljetne dane premda nikad nisam kliknuo s ovim bendom. U ovoj pjesmi mi konkretno fali baš neki uplift u vokalnom dijelu, jer ovako mi je malo lijen ali da sam janpi ili da se kojim slučajem napušavam vjerojatno bi mi bilo super. Kraj pjesme je totalno kul, ko da je krenula neka druga pjesma u drugom tabu. Vizionari!

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8845 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 14/02/2025 : 18:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Već su mi više puta pokušali uvaliti Lucindu Williams, ali nismo kliknuli.
Iako nema prevelike sličnosti, ali Car Wheels On A Gravel Road i kad sam prvi put čuo pa i danas odmah me asocira na Warewolves of London. Ali kvalitet je tu. 7.6/10

Edited by - Tonto on 14/02/2025 18:57:48
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4467 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 14/02/2025 : 19:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu se zasitit ovog benda. Vjerojatno najbolje odmjerena uporaba klavijatura od svih progera

Zadatak za jogurta

Eloy - Illuminations

Btw: je li istina da je kefir zapravo progresivni jogurt? Zašto se zoveš jogurt?!??

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8845 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 14/02/2025 : 19:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Btw: je li istina da je kefir zapravo progresivni jogurt? Zašto se zoveš jogurt?!??

Progresirao je nakon što se registrirao.

Ja se eloyu konstantno vračam. Baš jutros sam kresnuo neku listu na poslu, a tamo Company of angels... vratio sam je tri puta.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25771 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/02/2025 : 20:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Zula odavno nije bio u Francuskoj, evo prilike.

Edited by - manhunter on 14/02/2025 20:08:48
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1466 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 14/02/2025 : 20:23:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Zula odavno nije bio u Francuskoj, evo prilike.

http://youtu.be/oqaiH8iBZ5g?si=mZvvOQL4T7tywMo2

Počne dobro ritmom, nastavlja se dobro pjevanjem koje to nije. Onda postane malo sve na isti kalup, no to prekine gitara što je bilo ok. To je pola pjesme, a druga polovica je vrlo slična. Možda su nekom tu riječi bitne, ali ih ne razumijem tako da ništa. Za jedno slušanje ok, za više i ne baš.

Edited by - Zula on 14/02/2025 20:23:30
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25771 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/02/2025 : 20:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Da, reči su veoma bitne. A slažem se sa ocenom (kad se uzme u obzir nerazumevanje teksta).

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9031 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/02/2025 : 20:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Evo još neki Francuzi za

Zulu

Zoot Woman - We Won't Brake

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
497 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 14/02/2025 : 21:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Ne mogu se zasitit ovog benda. Vjerojatno najbolje odmjerena uporaba klavijatura od svih progera

Zadatak za jogurta

Eloy - Illuminations
https://www.youtube.com/watch?v=YNQiuUT48iY

Moj nick već predstvalja progresiju, mleko -> jogurt
Sledeći nivoi bi mogli da budu ayran pa na kraju kefir

Eloy nisam toliko puno slušao. Ocean sam zavrteo više puta i vrhunski je, pravi epski prog; pored Van der grafa i nekih pesama King Crimsona. Ostalo sam slušao ponešto, ali ne može se sve stići, naravno biće nekad :D

Ova pesma je više nego odlična, klavijature stvarno kidaju i često gađaju pravo u dušu. Ne može se sve pohvatati na prvih par slušanja, što nije ništa čudno za prog. Jako lepo napreduje pesma, uvek se odabere lepo rešenje šta dalje sa pesmom, nema nepotrebnih digresija. Vokal bi možda mogao da bude i malo bolji, ali daleko od toga da mi se ne sviđa ili tako nešto. S obzirom da je bilo 2-3 prog stvari postavljanih od ostalih kolega forumaša koje su m se više svidele, ovde ide 5-

Ali naravno da će se ovo pustati još neki put za defnitivni utisak, i nadam se da će mi prirasti za srce maksimalno :D
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1466 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 14/02/2025 : 21:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Upoznaj zemlju da bi je više volio, part 23 - Rusija

Nešto drugačije i meni interesantno. Dobro? Kako se uzme... 😂

Znate onu pjesmu Zmija i Žaba (Oskar i Slavica)? E pa to je ustvari prepisano od rumunjske pjesme Jaga, Jaga (Radio 21) vrlo sličnog videa: https://youtube.com/watch?v=ixDnRspzScc

No, ni Rumunji nisu pjesmu izmislili već su preuredili rusku pjesmu...

manhunter

Katya Lel - Moy Marmeladny

Go to Top of Page
Page: of 118  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000