forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 130

Tonto
Advanced Member

8884 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/02/2025 : 15:57:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Kao da je roky imao veliki hit...

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
533 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 28/02/2025 : 16:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

...i sa prvog Jorminog solo albuma

Jogurt:

https://www.youtube.com/watch?v=SU1YASW3rhc

Lepa stvar. Vokal mi nije najbolje legao. Ali veoma jednostavna i svedena pesma, a ne znam previše takvih stvari. Vidi se prostor za neke izuzetne pesme, do sada mi je npr Water song što je izivko postavljao na početku teme bilo bolje, za ovo 4-

Nevezano za ovaj zadatak; Levon Helm mi je bio odličan, a od ranije i Robert Ellis i Graham Lindsey, pa ako može tu neka preporuka gde da se nastvati pošto su mi ova trojica bili na neki način slični
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8884 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/02/2025 : 16:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt
Nevezano za ovaj zadatak; Levon Helm mi je bio odličan, a od ranije i Robert Ellis i Graham Lindsey, pa ako može tu neka preporuka gde da se nastvati pošto su mi ova trojica bili na neki način slični

Da, to je taj ples po granici između alt countrya i klasičnog folka, meni možda generalno i najdraži oblik glazbe. Imam malo more takve glazbe, ali dosta izvođača mi imaju nekoliko pjesama koje odskaču dok ostale idu više prema prosjeku. Razmislit ću malo, prokopat po listama pa ti dati neke prijedloge. Cromwell isto može pomoći i on se tu snalazi jako dobro.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
533 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 28/02/2025 : 16:26:46  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Pesma za jogurta

treći put Dolby pomaže

Thomas Dolby - Hyperactive!

https://www.youtube.com/watch?v=rmGxh1FhtxE

(ovo je, uz Hanku Paldum, bila najzviždukanija pesma te godine)

Ovo je odlična i fora pesma. Nažalost, nije mi najbolje čučnula, ali ne mogu da kažem ama baš ništa loše. Vokali jako dobri, naročito ženski na kraju pesme koji je odličan. Možda ću pustiti neki put pa možda legne još bolje, 3+
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
533 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 28/02/2025 : 16:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Da, to je taj ples po granici između alt countrya i klasičnog folka, meni možda generalno i najdraži oblik glazbe. Imam malo more takve glazbe, ali dosta izvođača mi imaju nekoliko pjesama koje odskaču dok ostale idu više prema prosjeku. Razmislit ću malo, prokopat po listama pa ti dati neke prijedloge. Cromwell isto može pomoći i on se tu snalazi jako dobro.

Hvala Tonto!

Meni su to španska sela, a vidim da može da mi se zasvidi
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
533 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 28/02/2025 : 16:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Za Nakera jedna super stvarčica

Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
533 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 28/02/2025 : 16:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
I za Zulu nešto potpuno drugačije

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9093 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/02/2025 : 17:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Da rock muzika može da bude manje dosadna od metala, manje smaračka od prog-rocka i mnogo inventivnija od (američkog) folk rocka, čak šta više jako zabavna, demonstriraju The Sisters of Mercy

Cromwell jw prozvan

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6230 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/02/2025 : 17:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Jedan zadatak za Bevu

Bonnie Raitt - Right Down The Line

https://www.youtube.com/watch?v=-T_aMNbXVdA

Dobro je, samo što nisam baš "osjetio" pjesmu. Neki prosjek gornjeg doma, ako to ima smisla :D

6/10

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10521 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/02/2025 : 17:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za Nakera jedna super stvarčica

http://youtu.be/Di7u2FuFbxE?si=Jg3bwDRuL6dQNXX_

Neman se više vrimena aktivno igrat, ali ovo san s gušton posluša. Let3 mi je interesantan i odličan bend ali rijetko kad ću stavit neki njihov album. S druge strane uživo su brutalno dobri i ne propuštan priliku za ih vidit.
"Ne trebam te" mi je jedna od najdražih njihovih pisama, uživo zvuči još bolje.
Ova mi je najdraža:
https://www.youtube.com/watch?v=CwaT7TVHhoo

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 28/02/2025 17:36:37
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1535 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/02/2025 : 17:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Neman se više vrimena aktivno igrat

Igraj se pasivno 😂
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1535 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/02/2025 : 18:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Ajmo malo jedna mala tema od 3 pjesme. Tema je Italija. Naravno da ima tu svega, nešto sam već i stavljao, ali naći ćemo i nešto što nisam...

Da mi alexts ne čuči besposlen

Eros Ramazzotti - Se Bastasse Una Canzone

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1535 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/02/2025 : 18:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Za Manhuntera jer ni Švicarska nije daleko...

Šećerni je imao dosta dobrih pjesama...

Zucchero - Baila

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1535 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/02/2025 : 18:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
A za moćnog i voćnog jogurta nešto razigranije s puno ritma iz pupka svijeta.

Jovanotti - L'ombelico Del Mondo

Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
533 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 28/02/2025 : 19:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

https://youtube.com/watch?v=3ZY3bm93Wk4

Žao mi je velečasni Zula, ali skroz sam ravnodušan prema ovome. Nije najveći problem što mi pesma kao pesma nije ništa specijalno; već mi nije preterano zanimljiva i ne bi uspeo da se pokrenem uz ovo. Ali daleko od toga da mi je grozno, čak nemam ni neke veće zamerke, samo mi nije leglo. Ajde 3
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1535 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/02/2025 : 20:08:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zula

https://youtube.com/watch?v=3ZY3bm93Wk4

Žao mi je velečasni Zula, ali skroz sam ravnodušan prema ovome. Nije najveći problem što mi pesma kao pesma nije ništa specijalno; već mi nije preterano zanimljiva i ne bi uspeo da se pokrenem uz ovo. Ali daleko od toga da mi je grozno, čak nemam ni neke veće zamerke, samo mi nije leglo. Ajde 3

Ma nema tu ispričavanja. Nešto ti se sviđa nešto ne, sve je to ok.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1535 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/02/2025 : 20:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

I za Zulu nešto potpuno drugačije

http://youtu.be/o8rYKR5QtYs?si=y5CDxwhzPtOoAEJn

Uh, ovo sam nenamjerno preskočio.
Kao što ti kažeš, ovo me ne pokreće baš. Lijepa pjesma za ono davno doba, ali ni tad takve pjesme nisam volio. Same riječi meni nisu dovoljne za dobru pjesmu, poeziju jako teško razumijem.

Edited by - Zula on 28/02/2025 20:24:27
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25825 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/02/2025 : 20:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Bitches Brew" by ††† (Crosses)

Ubaciš beat od Portishead, melanholiju od Depeche Mode i glas od Queens of the stone age i eto ti pesme...
E sad, ne mislim ovo u negativnom smislu, već naprotiv. Fino je ovo, slušljivo i verovatno će završiti na nekoj listi.

6/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25825 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/02/2025 : 20:27:46  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Zucchero - Baila

Sto puta sam je čuo i još mi nije dosadila, što dovoljno kaže. Isto mi je na onoj feel good listi.

7/10

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1535 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 28/02/2025 : 20:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Najbolje pjesme dana, bez dobivenih zadataka:

The Sisters of Mercy - This Corrosion
Gustavo Santaolalla - Babel
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25825 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/02/2025 : 20:58:42  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Jedan od najboljih vokala devedesetih, a i šire, koji nije dobio zasluženu pažnju. Zula?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25825 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/02/2025 : 21:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
A za Jogurta isto nešto iz tog doba.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9093 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/02/2025 : 21:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Eros Ramazzotti - Se Bastasse Una Canzone

Tačno sam se setio, prva godina fakulteta, na malom TV-u, u prvom stanu u kom sam stanovao, ali ne celu prvu godinu, jer su se odselili za inostranstvo pre kraja školske godine. Nevezano za nostalgiju, jako dobra je pesma, jedna od najboljih Ramazzottijevih, savršena kancona sa uticajem gospela, odličnim prepoznatljivim vokalom otpevana. Uzor, nekim domaćim, primorskim pevačima.

4/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9093 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/02/2025 : 21:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Baš mi je neprijatno što se Zuli jutrošnji zadatak nije dopao,

možda ću imati više sreće sa ovim? Jednim od najboljih soul pevača-autora svih vremena. Ovo mi je snimljeno na istu kasetu kao I Know You're Out There Somwhere, znači ista godina

Zula

Smokey Robinson - Just To See Her

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9093 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/02/2025 : 21:39:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
kako

naker

stoji sa brit-popom? Nije grandž, jesu 90-e

Pulp - Babies

Go to Top of Page
Page: of 130  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000