Author |
Topic  |
pcoro
Senior Member

Croatia
2362 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 27/03/2025 : 08:31:01
|
quote: Originally posted by naker Važno napomenuti da nisu postavljene najbolje ogledne table radi spojlera jer ovaj grafizam ima jak vau efekat prvog čitanja.
Možemo li mi kojima se ne da čitati to, čini se, kriptično sranje, ipak dobii na uvid najbolje table da svejedno doživimo vau efekt? |
 |
|
naker
Advanced Member

5171 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 27/03/2025 : 21:10:53
|
Pa pazi, staviti ogledne table je lakši deo posla, ali čemu sve to ako se ne razume kontekst dela i šira slika stanja stvari. Uzmi na primer kultni Arsene Schrauwen, koja je svrha postavljanja tabli ljudi-leoparda ako izostaje kontekst koji je doveo do tog gnusnog čina. A gledao si valjda film Event Horizon zna se šta se nalazi na kraju univerzuma. |
 |
|
pcoro
Senior Member

Croatia
2362 Posts
Member since 17/01/2006 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2804 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 28/03/2025 : 16:34:09
|
quote: Originally posted by naker
Pa pazi, staviti ogledne table je lakši deo posla, ali čemu sve to ako se ne razume kontekst dela i šira slika stanja stvari. Uzmi na primer kultni Arsene Schrauwen, koja je svrha postavljanja tabli ljudi-leoparda ako izostaje kontekst koji je doveo do tog gnusnog čina. A gledao si valjda film Event Horizon zna se šta se nalazi na kraju univerzuma.
Sta se nalazi? |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13511 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
don_draper
Advanced Member

4532 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 28/03/2025 : 18:02:38
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by don_draper
New X-Men
S ovom legendarnom skupinom Marvelovih junaka sam se do sada uglavnom sporadično susretao, tj. nisam čitao ni jedan konkretni run ili veći serijal. Pošto je u planu da skoro pročitam sve što me interesira od ovog proslavljenog autora, moralo je i ovo doći na red. Iskreno, nisam imao ama baš nikakva očekivanja, pogotovo jer su mišljenja dosta podijeljena oko ovoga. Grant je u svojoj buntovnoj maniri tada zamislio potpuni reset cijelog serijala i otkrivanje novih razina mutantske družine. No, nije to u stvarnosti bilo toliko "ab ovo" i puno toga se nadovezuje na razne poznate činjenice i priče o X-Menima. No, ovaj serijal sam za sebe se može čitati i ne baca vas u središte nečega bez da ste upućeni. Ima dosta te inspiracije 90-ima i ranim 00-ima, doba stilskog zaokreta i nekanaliziranog bunta, a cijelo to ozračje je Grant vrlo vješto ubacio u strip. Tako ovdje imamo među likovima i buntovne školarce, junake bez superherojskih odora i kapitalističke negativce. Sve je to skupa dobro izbalansirano i dobivamo kvalitetnu modernu varijantu X-Mena. Sviđa mi se što Morrison ovdje ide odmah u glavu s velikim događanjima i ulozi su stvarno visoki. Isto tako, likovi svi imaju svojevrsnu oštrinu, pa tako ni Charles nije ovdje neokaljano dobro i sveopća mudrost. U takvom manje svečanom i prizemnijem okruženju smo dobili prave X-Mene za svoje vrijeme i moram reći da sam uživao prateći ovo. Također, psihološki i telepatski aspekt koji mutanti posjeduju je ovdje odvrnut na maksimum. Malo je problematično ispao kraj i možda suviše ambiciozno za tako malo stranica, ali shvaćam koja je poanta trebala tu ići. Nekima je išlo na živce što se dosta crtača izmijenilo, ali nimalo ne žalim za time. Također, naš Kordej se tu jako dobro snašao. No, ipak, najbolje ovdje djeluje Quitely, a postoji jedan broj koji ostavlja bez teksta, kako likove, tako i čitatelje.
Nije savršen serijal, ali definitivno uzbudljiva herojština na jedan atipičan način.
4.5/5
Da li se referiraš na onu epizodu koja je skoro cijela bez ikakvog teksta?
Ili na onu epizodu u kojoj je ONAJ TRENUTAK?
Ma mislim na ovu epizodu gdje nema teksta kad Jean i Emma odlaze u svoju ekspedicjju. Savrseno domisljato. |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
Topic  |
|
|
|