forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Antologijske stvari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 141

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 04/04/2025 : 20:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
https://www.instagram.com/share/reel/BBtvl2auzK

Neverovatno!
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 05/04/2025 : 10:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Stinkač,
Super si usporedio Tram 11 i Thompsona.
Zabranjivani su i jedan i drugi, ali reakcija ljudi nije ista.

Tram 11 je ono, kao Dješka u stripu.
Revolt, bunt, protest.
Neznanje i strast.

Thompson isto budi strasti, ali ne naginje baš toliko ka neznanju, ipak vuče na drugu stranu.

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1746 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 05/04/2025 : 11:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Stinky zagovara nešto šta prihvataju najšire mase jer je djetinjasto i glupo. Zagora i Thompsona. Najšire mase to mogu svariti, zato jer su ograničene. I onda fascinacija sa glupošću koja je energična, aktivna i gazi kao buldožer, jer (se) ne preispituje.

Danas se najgori moguči oportunizam (mladih ljudi, koji su starci od koljevke) predstavlja kao revolt, bunt, protest. Šta si od toga ako prihvačaš sistemski wokerski narativ? U ime "borbe za pravdu" koja je najgori lijevi oportunizam (jer ne menja ništa, samo širi režimsku i sistemsku kredibilnost jer kao imamo "borce za pravdu" i plačamo jih za lupetanje koje pušta paru) primaš od sistema i onda si alternativac?

Ja ću ostati kod Kierkegaarda koji kaže, da je jedina moguča revolucija individualna, osobna. Ostalo su vulgarna prerivanja masa budala. Stalno se nešto dešava i menja ali se ništa ne desi i zameni, samo se ponekad ubija ljude, da se obnavlja unutrašnja kohezija mase budala.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 05/04/2025 11:07:10
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 05/04/2025 : 12:05:37  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Da.
Najgore što nakon Thompsona može biti jest to da će se ljudi, ovako ili onako zaletiti na Rusiju.

Ako to bude rezultat koncerta, neće biti dobro.

No, ove zadnje pjesme nemaju zrno mržnje u sebi.
Ostale mu domoljubne pjesme nisu svima po volji, no to su ratničke, patriotske pjesme kojima je dobiven domovinski rat.

Ipak, kauboji će dat sve od sebe da šibnu ljude u rat. Pa i s pomoću Thompsonovog koncerta.

Vidjet ćemo šta će prevladat...

Edited by - frano on 05/04/2025 12:07:20
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2357 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 05/04/2025 : 20:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

Ja ću ostati kod Kierkegaarda koji kaže, da je jedina moguča revolucija individualna, osobna. Ostalo su vulgarna prerivanja masa budala. Stalno se nešto dešava i menja ali se ništa ne desi i zameni, samo se ponekad ubija ljude, da se obnavlja unutrašnja kohezija mase budala.

Slažem se sa ovim boldanim. Ali... Danas su retke osobne revolucije sazdane na temelju znanja i iskustva. Ono što je problem danas jeste da se usled smanjenja kritičke sposobnosti individua može uticati na iste određenim katalizatorima kojima se bombarduju svakodnevno što će izazvati kontrolisane lančane individualne revolucije koje će biti sposobne stvoriti kritičku masu za društvenu revoluciju. AI već uveliko rade na tome.

Što se Thompsona tiče, jel vi stvarno mislite da on ostvaruje uticaj na druge?
Ja bih pre rekao da je on proizvod uticaja drugih na njega. Njega publika stvara i drži. Veliki je koliko je velika njegova publika. On je deo društvenog spektakla. Ako kažete nešto protiv njega, vi u stvari kritikujete njegove tvorce, njegovu publiku. On je odličan pokazatelj stanja u društvu. On samo peva ono što ljudi vole čuti.

Ako mi se Stinky mnogo ne uvredi, ja bih ga poredio sa Cecom u Srbiji. Ne po kvalitetu pesama, muzici i slično... Totalno su to dva sveta različita. Već po tome što umeju pevati ono što ljudi vole čuti, sposobni su prodati pola miliona ulaznica, i oboje su produkt nedovoljno oporavljenog društva. I Ceca i Thompson su naše mane, naši porazi. Podsetnici da se u većini pojedinaca u društvu nije desila individualna revolucija.

Ne možeš zabraniti ni Thompsona ni Cecu, jer oni nisu izvor. Kroz njih se samo kanališe energija. Možda neko svesno pojačava emocije koje kanališe Thompson. A to vodi nekom cilju.
Možda se uskoro uvede redovan vojni rok, možda počnete da potpisujete vojne saveze sa nekim okolnim zemljama, možda krenu kontigenti svežih mladića iz Hrvatske na neke vruće tačke...

Resistance is futile.

Edited by - borg on 05/04/2025 20:10:24
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/04/2025 : 21:08:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Vaši postovi su u osnovi bedasti.
Ta neka zabrinutost (a franc puni gaće, jer će mu thompsonovci napasti rusiju!!! :)))) je lažna ko novčić.

Dečki,
dajte se pogledajte: tko priča o osobnoj revoluciji?? Macon i Borg, dva tipa koji vise po markosovom topicu i cendraju što će sljedeće izdati!!?? Brinu se za kontrolirane lančane individualne revolucije, a ni jedan ni drugi nemaju snage popišati se na goluba.

Naprotiv, ja baš volim ovo ludilo od pola milijuna. Pa kakve veze ima što je to gorenje na najnižoj zajedničkoj točki? Tako jedino i može. Ne može se pola milijuna sresti na Heideggeru, nego na strasti, a ova će biti inducirana kroz Thompsonove ljubavne, domoljubne i vjerske pjesme. Ljubavna, domoljubna i vjerska strast. To je to. Tk ose može prikopčati na ovu vitalnost, taj je bolji i superiorniji, tko ne može - a tko mu je kriv.

Macon ni inače nije jak ni filozofski, a ni psihologijski, borg nešto mulja, ali ni on u osnovi nema bitna znanja. Franca neću, on je nemač pojma, ali ipak naš i dat će strip o Thompsonu.

Uobičajeni, i klošarski, narativ ide po ovome kako piše Macon: djetinjasto, nisko bla bla bla. Da, to se može tako gledati, i sasvim sigurno neće tu biti pola milijuna genijalaca. Bit će puno običnih ljudi, usporedivih s Maconom i Borgom po svim parametrima.

Za razliku od tih općih mjesta,
viši pogled je: prikopčati se na ovu vitalnost je znak višeg života. Kao što, uostalom, čovjek koji može uživati u Zagoru, može biti da ima superiorniju strukturu od onoga koji to ne može, koji traži, i mora dobiti početni impuls kroz senzacije. Znak je opadajućeg života TREBATI složenije, blještavije, virtuoznije podražaje, psihomotorne, intelektualne itd.

Znači, to se jednako tako može promatrati.
I vidi stvarno, ja upravo tako i promatram, a i sam djelujem baš u ovakvoj strukturi života.

Ako niste shvatili (a za Macona je vrlo upitno može li pratiti ovu tezu), pokušavam vam otvoriti novu perspektivu: onaj tko treba minimalnija i sredstva i poticaje, a da bi ostvario životno zadovoljenje, TAJ JE SUPERIORNIJI onome koji treba više sredstava, poticaja, senzacije i tako dalje.

Jer,
stvar nije regulirana tako da onaj može samo jednostavna sredstva konzumirati. Može i složenija, te tako ima veći raspon, odnosno, njemu je na raspolaganju mnogo više nego jednostranim, opadajućim prirodama.

Ja Thompsona upravo u tom ključu gledam. To je moja osobna revolucija. A drugima ne odričem njihove kapacitete. Kapaciteti i jesu uglavnom jednostrani, kao što je Macon jednostran. Pa i borg. No, barem imate impuls prema toj priželjkivanoj osobnoj revoluciji, odnosno metanoji. Jer, kako god se Macon vrpoljio, on dolazi meni. Tj. on prepoznaje tko je tata mata, a tko šegrt.

Uglavnom, dečki,
i o fenomenu Thompson mogu vam pričati, i ponuditi nova znanja. Koja su više u skladu sa zbiljom, uzevši u obzir sve rečeno: vaš, ipak prosječni, uobičajeni pristup, i moj koji prodire i nudi. Energičniji i vitalniji, kojega i vi kao takvoga prepoznajete, i bez obzira što, tu i tamo Macona pometem, on se uvijek vraća na vrelo.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1746 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 05/04/2025 : 21:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Stinkač, to nije moj jezik u kome se precizno izražavam. Ne možeš ti mene pomesti sa pričicama iz knjiga jer kao pojedinac nisi ostvaren. Sasvim mi je jasno, da si neki inteligentni jadničak sakriven u nekom podrumu. Nadam se, da ti barem hranu daju jednom na dan na pladnju i stave je ispred podruma.

Jesi smiješan. :)

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 05/04/2025 21:22:57
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/04/2025 : 21:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
To je i mladjo pričao, da nisam ostvaren, nemam život i sve u tom stilu:)))
A vidi ga sad;)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/04/2025 : 21:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
O Thompsonu već neko vrijeme razmišljam u abnormalnim kategorijama. Trebalo bi sjesti i formulirati zanimljive teze, koje su posebno intrigantne borgu, makar je upitno kakav je borg Srbek:) Možda baš i ne veliki.

U svakom slučaju, ima srpski ideološki konstrukt, podignut na hajdukovanju, desetercu, sa izletima u dadaizam (zenitizam), a koji se kroz fenomen Thompsona vraća i lupa ih posred čelenke:) Pitanje je koliko vi uopće znate o tome, ne znam ni da li borg ima imalo pojma o tome, makar su ga valjda masirali kroz srpsku indoktrinaciju (medije, javni život i školstvo), no, jako je to zanimljivo, a za te srpske ideologe vjerojatno šokantno: Hrvati, kroz Thompsona, afirmirali barbarogenija onako kako to Srbi mogu samo sanjati. Kud baš sad, i kud baš sad taj svjetski rekord.

Fenomenalan i ingeniozan materijal za strip; samo što, avaj, ni Franc nema pojma o tome:)

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 05/04/2025 : 21:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Osobna metanoja!
Bemu strinu, opet neke grčke splačine!

Osobna revolucija - ma i ona je dvostrana, netko priđe, a netko se njome udalji od boga.
To je itekako osobni izbor.

Ljepota ovog koncerta je
zajedništvo.

Nekog to zdrma na Hladnom pivu, nekog na Halidu (mene osobno, hijoooj, drito me u srce spičio), prešalto me skroz.

Ali, kakva god bila ta promjena, osobna, duhovna ili grčka, ta individualna
promjena ne ide bez snage zajedništva :)

A, zajedništvo i suradnju moramo počet učit od nule.

Može i Heidegger s nama!

Lekcija br.1:

Edited by - frano on 05/04/2025 21:43:54
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/04/2025 : 21:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano
A, zajedništvo i suradnju moramo počet učit od nule.

Da.
I zato je prva lekcija: Thompsonov koncert.

Zajedništvo: epika. Pričanje priča.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 05/04/2025 : 21:49:57  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Na livadi :))
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1746 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 05/04/2025 : 21:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Evo vama svima meta hrvatska pjesma, bolja od svih gluposti Thompsona. Trudio sam se slušati jadnička petnajst minuta i dojadilo mi je. Isto sa Beyonce, Taylor Swift in Kanye Westom ali skinuo sam kompilacije Adele i Pink jer one dve barem znaju pjevati. Stink, slušaj i lupaj glavom u zid. Zato jer nikad nečeš razumijeti u čemu je razlika između mojeg linka i tvojeg Thompsona. Tebi Thompson a meni ono što vrijedi.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 05/04/2025 21:53:36
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/04/2025 : 21:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Pa da, na livadi.

I ovi koji se foliraju, pa su nekakvi individualci a la Macon, zapravo ne rade ništa drugo nego što su radili stari: evociranje zajedničkih vrijednosti. Kad god se sretnu individualci, počnu raspredat "e, a jesi vidio novog larceneta?" i onda si postavljaju pjesme, ili evociraju kad su slušali r.e.m. jadni surogat, ali sve isto ko i thompson ili zagor. jedino što će thompson isporučiti za pola milijuna i nebo je granica.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1746 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 05/04/2025 : 22:03:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Valjda raspravljam o gledanju i videnju novog Larceneta jer ne mogu vidjeti ništa zanimljivo u novom Zagoru. Jadni Stink opet ne može vidjeti u čemu je fora i razlika. Srećan je ako se skupi brdo pola milijona ovaca na Thompsonu i onda je to ono zajedničko. Može se vas skupiti i šest milijona i šta onda?

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/04/2025 : 22:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
to macon, to su prave hrvatske borbene

evo i bolje verzije
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1746 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 05/04/2025 : 22:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
To stvarno nije ozbiljan nivo. Ne vrijedi ni, da nosi pojačala LET 3. Radije slušam Olivera jer ima i dobre momente. Cesarica je fenomenalna pjesma.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/04/2025 : 22:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
let 3 je za klince;)

to sam slušao u pubertetu
sad samo visoku hrvatsku razinu: thompsona!!!

a olivera?
nikad nisam bio oliver tip. jedino, jedna jedina pjesma od olivera što priznam: imala je lijepu rupicu na bradi.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/04/2025 : 22:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
samo thompson i kries

evo, sad pričamo na razini koja ti je potaman. s jednostavnim rečenicama:) i evokacijama zajedničkih vrijednosti kao što je thompson:) i kries:

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 05/04/2025 : 22:24:59  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
To, pričamo priče!
Moja metanoja - ukratko.
Hijooj!
Zbilo se to ovako.

Mene je najveći osjećaj osobne slobode, a u isto vrijeme i osjećaj zajedništva pukao u sred zatvora.

Oko mene krimosi, dileri i ubojice, a mene šiba. Nas osam složni ko braća. Sve djelimo, dobro i zlo. Nemaš kuda, nema mobitela, novaca, djece, žena, nit zraka nit sapuna.

A, ja se ćutim živ i slobodan da slobodniji ne mogu biti.

Učio sam ih igrat potapljanje brodova, organizirao sam radionice crtanja i pjevanja. Bio sam im ko Stinky, najpametniji, bar na mjesec dana :)

Tad me šljapno i Halid.
Romska metanoja full power.
Da sam ostao još koji dan postao bih kompletni cigan.

Zapravo, neuspjela je to bila metanoja jer
još uvijek zatitram i na Thompsona.

Čiča miča, gotova je priča.

Evo i dokaza.
To ja pjevam :)
[url=https://postimg.cc/ykPHjSTY][/url]

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/04/2025 : 22:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mene je najveći osjećaj osobne slobode, a u isto vrijeme i osjećaj zajedništva pukao ...

jes!!!!!!!

ja sam se oslobodio u drugom srednje. skužio sam da mogu zakucati s teniskom lopticom. odonda sam samo skakao, ko ti na onoj slici dok skačeš s mosta. skakao sam s drveća, s kamenja, na bazenu. više, što više. jednom sam skočio jednoj maloj zgodnoj u gaće. bem ti vrapca.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 05/04/2025 : 22:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

[quote]
Ne možeš zabraniti ni Thompsona ni Cecu, jer oni nisu izvor. Kroz njih se samo kanališe energija. Možda neko svesno pojačava emocije koje kanališe Thompson. A to vodi nekom cilju.

A Prijovićka, nju voliš?
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 05/04/2025 : 22:37:46  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:

Mene je najveći osjećaj osobne slobode, a u isto vrijeme i osjećaj zajedništva pukao ...

jes!!!!!!!

ja sam se oslobodio u drugom srednje. skužio sam da mogu zakucati s teniskom lopticom. odonda sam samo skakao, ko ti na onoj slici dok skačeš s mosta. skakao sam s drveća, s kamenja, na bazenu. više, što više. jednom sam skočio jednoj maloj zgodnoj u gaće. bem ti vrapca.

Zgleda da Let3 isto puca metanoja dok deru po Eri!
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2357 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 05/04/2025 : 22:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Stinky, ja ne sporim tvoju istinu. Ona je filogenetski možda i jedna od najstarijih, od svih istina, koje sam pročitao na forumu i verovatno najbliža izvornoj istini. Ako sam te dobro do sada razumeo: Ubij ili budi ubijen. Kaubojski način razmišljanja je jedan od najstarijih sistema interakcije. Najjači ostaju. Slabi ne mogu imati ista prava kao jaki, ako se ne izbore za njih. Zapišam teritoruju na koju ne sme drugi mužjak ući. I slično.
Iako je misao evoluirala u raznim pravcima, mi ne možemo mnogo pobeći od te prastare istine. U slučaju bilo kakve krize, ta stara istina ume da prevlada.
Glavni zajeb je što je čovek i duhovno biće.
Sa tim činiocem u konačnom rezultatu, Franina istina deluje mi bliža nego tvoja.

Ti svoju istinu možeš potkrepiti sa milion referenci. Imaš širinu znanja i možeš ga staviti u kontekst koji ti odgovara.
Ali ne znam da li možeš shvatiti Franovu istinu? Da li si ti našao boga u sebi ili ga nekad tražio?

Svi mi imamo prirodan nagon ka istini koju ti propovedaš. Samo postoje mehanizmi inhibicije ili motivacije, meditacije ili iskustva koji nas skreću ka drugim istinama...

Neka Thompsona, neka peva, dokle god zlo ne misli. Jesam rekao Thompson, mislim, publika :)

Resistance is futile.

Edited by - borg on 05/04/2025 22:46:52
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 05/04/2025 : 22:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Kaubojski način razmišljanja je jedan od najstarijih sistema interakcije. Najjači ostaju. Slabi ne mogu imati ista prava kao jaki, ako se ne izbore za njih. Zapišam teritoruju na koju ne sme drugi mužjak ući. I slično.

To isto rade i psi. Tko tako živi, ostaje na psećoj razini, makar možda govori kao čovjek.
Go to Top of Page
Page: of 141 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000