forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Antologijske stvari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 141

borg
Senior Member

Serbia
2357 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 05/04/2025 : 22:57:23  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:
Originally posted by borg

Kaubojski način razmišljanja je jedan od najstarijih sistema interakcije. Najjači ostaju. Slabi ne mogu imati ista prava kao jaki, ako se ne izbore za njih. Zapišam teritoruju na koju ne sme drugi mužjak ući. I slično.

To isto rade i psi. Tko tako živi, ostaje na psećoj razini, makar možda govori kao čovjek.

Pa nije to baš tako prosto. Evoluirao je i taj sistem. I imaš ga i kod sebe. Čak i u svakodnevnom životu primenjuješ neke oblike te istine.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 05/04/2025 : 23:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

Kaubojski način razmišljanja je jedan od najstarijih sistema interakcije. Najjači ostaju. Slabi ne mogu imati ista prava kao jaki, ako se ne izbore za njih. Zapišam teritoruju na koju ne sme drugi mužjak ući. I slično.

To isto rade i psi. Tko tako živi, ostaje na psećoj razini, makar možda govori kao čovjek.

Pa nije to baš tako prosto. Evoluirao je i taj sistem. I imaš ga i kod sebe. Čak i u svakodnevnom životu primenjuješ neke oblike te istine.

Je li to zaostatak životinjskog?
Ili ljudska griješna priroda?

Znači, ako čovjek vuče podrijetlo od životinja, onda je to trag njegovih predaka. No ako je čovjek božanskog podrijetla onda je svojim padom postao nalik životinji.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 05/04/2025 : 23:15:04  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2357 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 05/04/2025 : 23:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Nagon za opstanak pojedinca i roda svoga.
Koji je usađen u svakog od nas. Razumem ja Stinky-ijeve upise na tu temu. Ali, kaubojski životi su korisni samo u vreme individualne ili opšte krize, kad su sve druge opcije potrošene.
Ali kada se upotrebljavaju olako kao prva opcija u sopstvenom ostvarenju, onda nemaju moje simpatije.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 05/04/2025 23:25:11
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 05/04/2025 : 23:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
O kojim kaubojima govoriš?
Mitski kauboj zna za čast. Čast je u tome da se porazi protivnika jednake snage.
Poniziti slabijeg i zapišati teritorij može svaka budala. Ili pas. To u vesternima rade banditi sa crnim šeširom.
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2357 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 06/04/2025 : 00:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Pa taj izraz je samo jedna od asocijacija na nekog ko traga za pomenutom istinom.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 06/04/2025 00:05:26
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/04/2025 : 09:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Borg,
kada bi to bilo tako kako kažeš, onda ti ne bi ovdje došao. Naime, bilo bi protusmisleno da dođeš u antologijske stvari i istovremeno smatraš da su one podignute na nekakvim primarnim instinktima ubij ili budi ubijen. Znači, iako se ja slažem o osobnom i duhovnom razvoju, tvoja priča nije uvjerljiva, tj. nešto ti tu debelo misinterpretiraš.

Prvo što moraš sam sebi razbistriti: duhovni, puni čovjek ne pravi ovakve olake skokove od duhovnosti do ubijanja. Hoću reći, čovjek koji je stabilan, ne boji se Thompsonovog koncerta od pola milijuna ljudi. Njemu ni u kojemu slučaju ne može biti prva misao ova misinterpretacija o instrumentaliziranju pola milijuna ljudi u mašine za ubijanje. Usmjeriti misao na to, znak je krivog srastanja.

Naprotiv,
duhovni čovjek je onaj koji ima povjerenja u duh. Odnosno, koji se može veseliti tome da će se pola milijuna ljudi veseliti. Čak i jedan Plenković zna da će to biti lijep događaj. Tvoja bojazan je suvišna, čak zapravo neprijateljska duhu. Jer je to jedna izvitoperena interpretacija. Vi u Srbiji nemate jasne uvide u ovu stvar oko Thompsona, štoviše, ne znate ama baš ništa o tome. Ti ne znaš ama baš ništa o njemu niti poznaješ njegove pjesme. Kao što ja ne znam Cecu, niti kako izgleda niti znam jednu njezinu pjesmu. Ali razlika je: ja o Ceci ne pričam. Što bih pričao o onome o čemu nemam pojma. A nemam ni potrebu znati o tome.

Sad, ti imaš potrebu pričati o Thompsonu. Barem ovako, preko mene, jer si nečime privučen. Na pola puta ne možeš ostati: ili se moraš povući (to je prirodni put za vas iz Srbije, jer Thompson je upravo konstituiran kao tvrda kost za vas, budući da stvar iz koje on izrasta jest u direktnom sukobu sa stvarima iz kojih vi izrastate) ili se moraš odvažiti ostaviti predrasude i uputiti se u istraživanje. Ne vidim smisao da bi ti istraživao Thompsona, baš poradi rečenog: ti ili vi u Srbiji prirodno otpadate na suprotnu stranu. No, duhovno ili osobni razvoj u ovoj suprotstavljenosti, jest razumjeti da to jest tako. Kada se razumije, mislim, zaista razumije, onda otpada ova prvoloptaška misinterpretacija o ubijanju. Onaj tko je duhovno zreo, prihvaća ograničenja svijeta: ne da bi nad njima naricao, nego da muževno ide dalje. Da, ti možeš imati tu perspektivu i ona kao mogućnost postoji kao takva (instrumentalizirati mase), ali bazirati svoje biće na to, na prazne mogućnosti, to je krivo srastanje. To je promašivanje.

Ja sam uvjeren da duhovni čovjek ne može imati ovu lažnu zabrinutost, jer njegova životna struktura mora biti iznad tih bojazni. Uostalom, to je i evanđeoska poanta: nemoj biti taj lažni zabrinuti, nemoj si zaštopati život jadnom brigom što će biti sutra. Tko je sagradio samoga sebe i u svoje životne sklopove integrirao ovu evanđeosku poantu, taj je duhovni čovjek 1 kroz 1. A onaj tko namješta sebe na perspektive da se boji kako će pola milijuna thompsonovaca pregaziti Rusiju, i usput Srbiju, taj je izvitoperen, lažan i falsificira baš ono duhovno. Jer, prva i jedina misao duhovnog čovjeka na ovakav događaj je: zadovoljstvo i zajedništvo.
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2357 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 06/04/2025 : 09:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Što se Thompsona tiče, slažem se.
Pa ja sam se i referirao na onu : ko peva zlo ne misli. Nemam ja ništa protiv toga dokle je tako. Ali imam protiv onih koji upravljaju propagandom,a imaju ekstremne ciljeve, toga u Srbiji ima koliko hoćeš. Samo sam izrazio sumnju da postoje takve aktivnosti i u Hrvatskoj.

Što se mene tiče, Stinky, želim ti lep provod na koncertu.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 06/04/2025 : 10:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Nije prvi put da nas usmjeravaju na Rusiju.

No, i ja imam filing da će ovo biti lijep koncert.

Poklopit će ga, nažalost, nadolazeća ljetna sezona.
Vrlo brzo će se hrvati vratit u životinjske postavke. Jesti, spavati, braniti se i razmnožavati.

Daleko smo svi mi od duhovnosti.
Ali, svaki titraj na tom putu zlata vrijedi.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/04/2025 : 10:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Pa da, svega ima u svijetu. I u Hrvatskoj.
No, Thompson je svijetla točka u tome. On zaista ima kapacitete da bi mogao raditi u pravcu ovih tvojih razmišljanja o manipulaciji. Ova abnormalna brojka prodanih ulaznica pokazuje da masa postoji. Ali on ne radi to. Štoviše, uvjeren sam da je brana tome.

Manipulacija je postojala sa suprotne strane. Ti ne znaš, ali on se ne pojavljuje ni na televiziji, izbjegavaju se njegove pjesme, iako su svih ovih godina najpopularnije. To i jest jedna paradoksalna situacija. Na radiju se ne pušta, a najbolji i najpopularniji. Ovo sada je proboj istine, i time svijetli trenutak.

Opasnost je, budući da se sada priča polako počinje mijenjati, i ova lažna ekipa će uskočiti na taj vlak. Da je netko nezreliji u pitanju, postojala bi tvoja sumnja kao realna opasnost. Ali Thompson je, suprotno lažnoj slici u Supermašini, stabilan i zreo. Niti će sada likovati nekim jadnim trijumfalizmom, a vjerujem i da će biti dostojanstven i otkantati parazite.

Ljudi mogu biti zavedeni, počesto jesu. Pa ipak, u ovom konkretnom slučaju, slučaju Thompsona, oni su ispravni: prepoznali su nešto što vrijedi, elementarno vrijedi i to je točka spoja. Za mnoge je to kanal da isprazne emocije, jer Supermašina nije našla adekvatan odgovor na njihove potrebe. Kulturna proizvodnja, o čemu uostalom i jesu antologijske stvari na primjeru rasprava o hrvatskom stripu ili filmu, krenula je stranputicom i ne zadovoljava. Taj umjetni balon se sve više ispuhuje, zapravo je već i mrtav. Thompson pak otpočetka povezuje ljude, i ovo sada nije nikakav izoliran incident. To jest njegova vrijednost. Izuzetna je okolnost da takav jedan čovjek utjelovljuje želju masa. I on će to primjereno kanalizirati.

Inače,
ja ne idem na ovaj koncert. Ali ću se lijepo provesti, svejedno:)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/04/2025 : 10:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

Nije prvi put da nas usmjeravaju na Rusiju.

kakva bedastoća:)

pogubljeni, rastrojeni, smeteni frano pravi misaone eksperimente i povezuje thompsonov koncert i lažno rusko mesijanstvo
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 06/04/2025 : 12:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Moji pradjedovi su popadali s konja po Galiciji, valjda je to ta linija koju ja prekidam.

A, imaš ljude koji bi nastavili tam di su pali, ali sve po starom. Bedaci.

Čak i ako gledaš na rat samo kao sukob dvije strane, hrvati su svoju metanoju prošli.
Preobratili su se u kauboje.
Ti si lijep primjer za to.
Meni se pak Tolstoj uvlači u vene.
I sad se ja lomim između Thompsona i Tolstoja.

To je tak.
Metanoja radi i na jednu i na drugu stranu.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/04/2025 : 13:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa ti prekidaj i budi odrod
ja ne
kada dođe stane pani, znam kamo pripadam

ali ali ali
to što ti govoriš i tako uvodiš u priču, potpuno je promašivanje izvorne priče. a izvorna priča je: lijepi vitalizam, duhovna obnova. nema nijednog razloga prodavati ove tvoje sulude priče iz stare radionice bulšita, koje si pobrao tko zna odakle, iz nekih sumnjivih alternativnih kružoka koji se hrane teorijama zavjere. meni je žao da baš ti tako ko som ideš na žgance, ali sada je već evidentno da ti jesi nesređen... i onda te lako pecaju ovi budalaši, među kojima ima i tko zna kakvih patoloških tipova.

vidiš, na mene takve priče ne mogu djelovati
po kojem to zamislivom kriteriju ili na koji svemirski način bi me netko mogao poslati na Rusiju... zato jer slušam Geni kameni, npr??? spajanje takvih suludih krajnosti i fabuliranje takvih izmaštanih scenarija, mogu naići na plodno tlo samo među nesređenim ljudima. a većina ovih thompsonovaca su ipak sređeniji, ma kako sad bili u emocionalnim pražnjenjima.

rat s Rusijom, ili bilo kime, bit će (ako će biti) neovisno o Thompsonu ili čemu god
to su različiti redovi
misliš da su Rusi, koji su se doklatarili u Ukrajinu i počeli divljati i uništavati, inspirirani tolstojem?? to nisu tako jednostrani procesi. i svaki je tamo uslijed raznih čimbenika, a klupko motiva često nije transparentan ni samim pijandurama Rusima koji bauljaju po Ukrajini.

ono što je najbitnije da skužiš: što je čovjek samosvjesniji, to ga se manje može manipulirati
thompsonova glazba je baš samosvjesna i radi na samosvijesti Hrvata. u tom smislu je kočnica ovim tvojim nebulozama. na prvu to izgleda neobično, ali je upravo tako kako kažem. dok su najviše pod utjecajem propagande, baš ovi iz kojih ti crpiš "informacije": alternativna bagaža. duhovni otpad od kršćanstva, pseudoduhovnost.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 06/04/2025 : 13:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Odrod :))
Mili, pa ti glumiš "sređenog" kauboja, ne ja.

Glede religija.
Pravoslavlje i kršćanstvo - u čemu je razlika? U Heideggeru?

Govoriš slavenskim jezicima dok potežeš iz kolta.

Tko je tu nesređen, mili?

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 06/04/2025 : 14:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13439 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/04/2025 : 14:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
kako ćemo smazati ruse:)

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7237 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 06/04/2025 : 16:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ta regrutacija je već davno završila.
Kad bude stani - pani da znamo gdje smo.

Nek Thompson unese mir u naša srca.
Go to Top of Page
Page: of 141 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000