forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 255

Tonka24
Advanced Member

14831 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 25/03/2025 : 21:12:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Adolescence

https://www.imdb.com/title/tt31806037/

Velika galama se digla oko toga kako je dobra serija, kako se ovo mora pogledati itd.
Pogledao i meni nista posebno, moze se pogledati, ali da je za dva puta pogledati nije.
Ocjena vise zbog odlicnog kadiranja kamere.

7/10

Edited by - Tonka24 on 25/03/2025 21:13:20
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2958 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 26/03/2025 : 23:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by jagodanbg

Nije loša mini, malo ima vajb/produkciju onih televizijskih detektivskih iz ranih dvehiljaditih, ne znam kako drugacije da vam objasnim, ali interesantna, toliko da nisam čačkao mob dok sam gledao što je baš retkost; lagani krimić😄

Justfied:
https://m.imdb.com/title/tt14263564/

Ček, si gledao Justified? Ako nisi, obavezno i to iz ovih stopa! City Primeval je dobar, ali prethodnik je ipak stepenicu (ili dve) iznad.

Nisam gledao. Stavicu je na listu ali ne znam kada cu je gledati jer ime previse epozoda; trenutno sam u fazi mini-serija

Pumpaj
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7509 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 28/03/2025 : 01:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Razumijem te u potpunosti. Ni ja nemam volje za neke dugačke stvari i najviše mi odgovaraju te zaokružene cjeline do 10 epizoda, ali sam svejedno pred dve godine kad je izašao City Primeval pogledao ponovo cijeli Justified. Čak sam uspio navući i suprugu. A sad gledam treću sezonu White Lotusa i kad god vidim Waltona Gogginsa dođe mi da ponovo upalim Justified. Kad god da ju pogledaš, nećeš požaliti.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

koze123
Average Member

964 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 10/04/2025 : 14:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
White Lotus S03

Konačno završena i treća sezona White Lotus-a i moram priznati da su mi utisci pomešani. Prve dve epizode su mi bile sjajne, odlični novi likovi i dosta dobrog humora, kao u prve dve sezone, obećavajuće. Onda je počelo malo da se razvlači, ništa se puno nije desilo (kao i u prve dve sezone suštinski), Mike White nas edguje 7 i po epizoda da bi nam konačno pokazao kako se razjašnjavaju sve priče. Walton Goggins i Aimee Lou Wood su svakako najbolji deo sezone, uz sjajnog Jason Isaacs-a. I dok je seting opet jako privlačan i prelep za gledanje, ovog puta su likovi malo manje interesantni nego u Italiji: cela priča sa tri prijateljice je odlično počela a završila se naglo i bez neke dublje poente, porodica je bila interesantna ali u poslednjih par epizoda repetitivna, dok je Gaitokova priča završena baš naivno. Očekivao sam dosta više od samog kraja koji mi je na momente bio kao španska sapunica ("He is your father!"), no cela ta priprema za kraj je dosta napeta i dobro snimljena. Tematika je ovog puta identitet i spiritualnost, za razliku od kolonijalizma u prvoj i seksa i ljubavi u drugoj sezoni.

Muzika opet na jako visokom nivou (i dobra je fora sa muzikom u špici koja kao i serija većinski priprema za par sekundi drop-a), kroz celu sezonu odlična. Dosta solidno povezano sa prošlim sezonama, tako da ih treba gledati redom. Bolje od prve sezone, a opet slabije od druge koja je favorit još uvek.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7337 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/04/2025 : 19:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Mike White je bizaran, prevrtljiv i pomalo ljigav. Takav je bija ka igrač Survivora (i gotovo pobijedija) i takvi su mu likovi u ovoj antologiji. I meni je to prekul.

3. sezona je imala najpredvidljiviju kulminaciju dosad i to joj je najveća mana.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Grzi
New Member

112 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 10/04/2025 : 23:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
Meni su likovi u trećoj sezoni najbolji dosad. Prva sezona od tri u kojoj većina likova pokazuje nekakav rast i postoji razvoj likova dalji od površne karikature nekih trenutnih društveno-političkih trendova.
Sviđa mi se što se odustalo od davanja dublje društvene kritike koju se pokušavalo dati pogotovo u prvoj sezoni, jer tada se vidi po meni vidi slabost scenarija ove serije - kao da uvijek zagrebe površinu al nikad ne ode dovoljno daleko da postane zanimljivo i zapravo kaže nešto vrijedno spomena. Daleko je to od jednog Successiona, al dobro, to je većina serija jer je Succession scenaristički perfektan.

Druga sezona je bila možda više eventful i dinamičnija, al nekako su mi svi likovi u ovoj ispali draži i mislim da su bolje napisani. Meni se svidjelo kako je priča sa tri prijateljica završila, zapravo dosta realistično. Gaitokova cijela priča je jako naivna, al nekako mislim da je to i bit, mislim da tu ima hommageva tajlandskoj kinematografiji u načinu na koji je ispričano sve, koji su možda nama promakli. Obitelj definitivno najbolja, Jason Isaacs fenomenalan. Uz to, stvarno najnapetija sezona, mislim da su ovdje prvi put uspjeli postići baš taj osjećaj napetosti koj isu pokušavali u prve 2 sezone.

Generalno nije mi žao što sam odgledao sve 3 sezone, i da sam totalno razočaran pričom i likovima ostali bi mi predivni vizuali, al nisam, i dalje je zabavno jako sve uz par dovitljivih momenata. Radujem se četvrtoj.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7509 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 12/04/2025 : 21:36:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Najgora serija na svijetu. Svaki put poginu meni najdraži likovi.

Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1520 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 14/04/2025 : 16:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Guy Ritchie & Tom Hardy deluje kao dobitna kombinacija. Nadam se da će MobLand valjati

Pogledao prve tri epizode i bas su mi sjele. Za sada jako pozitivan utisak.

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40865 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/04/2025 : 17:05:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja poceo ponovo Band of Brothers. Kakva je to serijetina!!!

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7509 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 14/04/2025 : 18:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

quote:
Originally posted by naker

Guy Ritchie & Tom Hardy deluje kao dobitna kombinacija. Nadam se da će MobLand valjati

Pogledao prve tri epizode i bas su mi sjele. Za sada jako pozitivan utisak.

I kod mene pozitivan utisak. Hardy odličan! Iako bih radije gledao drugu sezonu Tabooa.

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2911 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 15/04/2025 : 21:23:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ja poceo ponovo Band of Brothers. Kakva je to serijetina!!!

Pogledao sam je ponovo prošle godine. Lagano, epizodu ili dvije po večeri.
Go to Top of Page
Page: of 255 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.61 seconds. Snitz Forums 2000