forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 367

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 30/04/2025 : 19:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by tex2

Nije prošlo dobro, ako misliš na ovu novu VČ priču. Nizzi je imao plan odiseje, više priča, a onda dobio 220 stranica i napravio banalnu priču, tekst grozan, crtež odličan i ubio lik, a onda ga Boselli uskrsne.

quote:
Originally posted by Dr. Zistis

Je li citao neko? Kako je kod fanova proslo ovo trece pojavljivanje Crnog tigra

Meni je to trece pojavljivanje bilo iznenadjujuce dobro. Nakon katastrofalnog drugog pojavljivanja ovo trece je pravo osvezenje jer je kratko i jasno i direktno i ima jako konkretan i direktan kraj. Zato i mene cudi to da je Bosseli vratio Crnog Tigra pre godinu, dve u cak cetvorodelenoj prici! Ali svakako zelim to da procitam. Nizzijev prvi Crni tigar mi je ocena oko 8,5/10, drugi za 6, a treci je za 8. Pomaze tu mnogo i sjajan crtez raspolozenog Andree Venturija.

Sto se tice rasprave o Bosseliju, po meni je Bosseli najveci scenarista u istoriji Sergio Bonelli Editorea, odmah iza samog Serdja Bonelija odnosno Nolite. Niko poput Bosselija ne shvata samu srz avanturistickog i pustolovnog stripa onako kako je to shvatao i Bonelli, samo na moderniji i istorijski potkovan i detaljima obogacen nacin. Bilo da pise na Zagoru, Teksu ili Dampiru ili onih par epizoda Prica sto je uradio, sve je to Avantura sa velikim A, bas onako kako je Bonelli i zamisljao svoje junake i izdavacku kucu.

Sve potpisujem i veliki pozdrav!

Naravno da mu sve odudara od Bonellija, pa nisu šezdesete ili sedamdesete, mora praviti novu istoriju za novu publiku. I ide mu odlično.

Nego, pročitah ovaj Villin i Boselijev gigant u VČ izdanju, morao sam negdje doći da podijelim oduševljenje, a gdje drugo, nego ovdje. Kakva uživancija u crtežu, a bogme i priči, ovako punokrvni western izgleda.
Jedno od možda i rijetkih izdanja gdje format i cijena bivaju opravdani onim što dobiješ!
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5547 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 04/05/2025 : 19:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

quote:

quote:
Originally posted by tex2

Nije prošlo dobro, ako misliš na ovu novu VČ priču. Nizzi je imao plan odiseje, više priča, a onda dobio 220 stranica i napravio banalnu priču, tekst grozan, crtež odličan i ubio lik, a onda ga Boselli uskrsne.

quote:
Originally posted by Dr. Zistis

Je li citao neko? Kako je kod fanova proslo ovo trece pojavljivanje Crnog tigra

Meni je to trece pojavljivanje bilo iznenadjujuce dobro. Nakon katastrofalnog drugog pojavljivanja ovo trece je pravo osvezenje jer je kratko i jasno i direktno i ima jako konkretan i direktan kraj. Zato i mene cudi to da je Bosseli vratio Crnog Tigra pre godinu, dve u cak cetvorodelenoj prici! Ali svakako zelim to da procitam. Nizzijev prvi Crni tigar mi je ocena oko 8,5/10, drugi za 6, a treci je za 8. Pomaze tu mnogo i sjajan crtez raspolozenog Andree Venturija.

Sto se tice rasprave o Bosseliju, po meni je Bosseli najveci scenarista u istoriji Sergio Bonelli Editorea, odmah iza samog Serdja Bonelija odnosno Nolite. Niko poput Bosselija ne shvata samu srz avanturistickog i pustolovnog stripa onako kako je to shvatao i Bonelli, samo na moderniji i istorijski potkovan i detaljima obogacen nacin. Bilo da pise na Zagoru, Teksu ili Dampiru ili onih par epizoda Prica sto je uradio, sve je to Avantura sa velikim A, bas onako kako je Bonelli i zamisljao svoje junake i izdavacku kucu.

Sve potpisujem i veliki pozdrav!

Naravno da mu sve odudara od Bonellija, pa nisu šezdesete ili sedamdesete, mora praviti novu istoriju za novu publiku. I ide mu odlično.

Nego, pročitah ovaj Villin i Boselijev gigant u VČ izdanju, morao sam negdje doći da podijelim oduševljenje, a gdje drugo, nego ovdje. Kakva uživancija u crtežu, a bogme i priči, ovako punokrvni western izgleda.
Jedno od možda i rijetkih izdanja gdje format i cijena bivaju opravdani onim što dobiješ!

Pravo vizuelno remek delo western tematike...Boseli nema konkurenciju,jos uvek je avantura na prvom mestu, vozi ovaj Tex dalje i dalje
Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1080 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 10/05/2025 : 14:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
U idućem, 16.talijanskom broju Velikih Bonelli priča, izlazi "Ubojica Mondego" - https://shop.sergiobonelli.it/le-grandi-storie-bonelli/2025/05/06/albo/mondego-il-killer-1025978/
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12106 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/05/2025 : 15:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Koji je to beše broj originala?
Go to Top of Page

Duke Zill
Senior Member

Croatia
1080 Posts

Member since 23/05/2015

Posted - 10/05/2025 : 15:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Duke Zill a Private Message  Reply with Quote
To bi kod nas u redovnom izdanju trebalo izaći za 2 i pol godine, ako se nastavi mjesečni ritam. Inače su to u Italiji brojevi 613-615.
Libellus je tu priču objavio u broju 80 - https://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-lib-80-ubojica-mondego/2628/

Edited by - Duke Zill on 10/05/2025 15:15:09
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12106 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/05/2025 : 20:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Hvala Duke!
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12106 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/05/2025 : 20:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Da li moze neko da mi uslika i okači ovde ili pošalje (meni na PM) tekst predgovor iz De La Fuenteovog Teksonea u strip agent izdanju ili libellus izdanju svejedno, dakle intervju s njim i onaj deo kad Bonelli piše kako i zašto ga je odabrao.
Go to Top of Page

Caglio
New Member

215 Posts

Member since 03/03/2021

Posted - 11/05/2025 : 16:50:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Caglio a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav forumasi, molio bih Vas da mi malo pomognete oko Texa, odnosno imam par pitanja.

Dakle Texa sam čitao davno u izdanju Slobodne Dalmacije, te nešto ZS izdanja, uz Zagora, stariji dečki u ulici su znali imati i Texa, pa eto, čitao sam ga nekad, iako osobno se slabo toga sjećam. Takodjer znam da sam svojedobno imao desetak Tex Maxija, Oni su vjerujem ili Ludens ili strip agent izdanje.

No zanima me iduće, odakle krenuti sa texom na kioscima u Hrvatskoj, redovito kupujem tex klasik, no sad vidim da postoji i izdanje mladi tex , koliko je dobro to izdanje, neke vaše ocjene molim Vas. Takodjer vidio sam i da postoje tex specijali, ali ako se ne varam, jedan od njih sam već nekad davno vidio i HC izdanju strip agenta ? Redovni tex još uvijek izlazi, koja još tex izdanja izlaze kod nas ( Libellus me trenutno ne zanima, jer bi zbilja htio ići na SC verziju , a tex mi se nekako uz Zagora čini jako dobar za to, pošto imam feeling da baš puno toga izlazi na našim prostorima ), takodjer pikiram već duže vrijeme colloseumovo izdanje, što postoji od veselog četvrtka ?

Sa čime je po Vama najbolje krenuti skupljati ga ?

Hvala
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1153 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 11/05/2025 : 19:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Tex redovni (dakle Carson te Tiger i Kit Willer) su sigurno vrh Texovog universuma. Počet sa Ludensom ili VČ-om je stvara odabira čiji ti je prijevod bolji.

Mladi Tex je meni isto dobar ali iskreno fali mi "Paklena Četvorka" iz orginala. Ali je dobro što vjerojatno možeš počet skupljat od početka. Ne bih ni preskočio Mladi Tex Specijale.

Tex specijali su zapravo kod nas Tex Giganti. I vidim da Ludens to sad objavljuje u manjem formatu u mekim koricama. Mislim da ne bih ni to propustio da nemam Strip Agent Gigante.

Idu i reprinti MAXI-ja gdje su početni jako dobri do izvrsni, kasnije manje dobri ali isto tako dobri jer je u principu "Paklena Četvorka" često u igri.

Tex kolor je ipak edicija s najviše eksperimentiranja. Dakle, drugačija od sveg ostalog s nekom pričom vezana na redovnu seriju ali ako se navučeš na Texa i skupljanja istog možda će ti biti žao što to nisi nabavio dok se još može.

Tex Colloseum je dobar odabir u slučaju da želiš u dobrom SC pakiranju dobro odabrane priče. Osobno ne uzimam Colloseum ali kolege s Foruma, vidim da su prezadovoljni.

Go to Top of Page

Caglio
New Member

215 Posts

Member since 03/03/2021

Posted - 12/05/2025 : 18:43:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Caglio a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

Tex redovni (dakle Carson te Tiger i Kit Willer) su sigurno vrh Texovog universuma. Počet sa Ludensom ili VČ-om je stvara odabira čiji ti je prijevod bolji.

Mladi Tex je meni isto dobar ali iskreno fali mi "Paklena Četvorka" iz orginala. Ali je dobro što vjerojatno možeš počet skupljat od početka. Ne bih ni preskočio Mladi Tex Specijale.

Tex specijali su zapravo kod nas Tex Giganti. I vidim da Ludens to sad objavljuje u manjem formatu u mekim koricama. Mislim da ne bih ni to propustio da nemam Strip Agent Gigante.

Idu i reprinti MAXI-ja gdje su početni jako dobri do izvrsni, kasnije manje dobri ali isto tako dobri jer je u principu "Paklena Četvorka" često u igri.

Tex kolor je ipak edicija s najviše eksperimentiranja. Dakle, drugačija od sveg ostalog s nekom pričom vezana na redovnu seriju ali ako se navučeš na Texa i skupljanja istog možda će ti biti žao što to nisi nabavio dok se još može.

Tex Colloseum je dobar odabir u slučaju da želiš u dobrom SC pakiranju dobro odabrane priče. Osobno ne uzimam Colloseum ali kolege s Foruma, vidim da su prezadovoljni.

Hvala
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12106 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 12/05/2025 : 18:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da li moze neko da mi uslika i okači ovde ili pošalje (meni na PM) tekst predgovor iz De La Fuenteovog Teksonea u strip agent izdanju ili libellus izdanju svejedno, dakle intervju s njim i onaj deo kad Bonelli piše kako i zašto ga je odabrao.

Nema niko?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27461 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/05/2025 : 19:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Aj vidiću malo posli...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27461 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/05/2025 : 20:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
[url=https://postimg.cc/gLvGSvVt][/url]

[url=https://postimg.cc/Z03Y5hGP][/url]

[url=https://postimg.cc/QBHhGLgT][/url]

[url=https://postimg.cc/sBqy3nK0][/url]

[url=https://postimg.cc/xNySy9QW][/url]

[url=https://postimg.cc/0bnsz5cS][/url]

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 12/05/2025 20:34:54
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12106 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 12/05/2025 : 20:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Hvala ti mnogo Jaki! Legenda si!
Go to Top of Page
Page: of 367 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.97 seconds. Snitz Forums 2000