forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Asteriks - Čarobna knjiga
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 9

Dwayne_Looney
Advanced Member

7054 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 15/05/2025 : 11:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Ne daj se, draperu.

Moji dojmovi su isto bili slični:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=5&TOPIC_ID=49743#2237638

loading...
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4582 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 15/05/2025 : 14:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Nema kod mene svetih krava i nije mi nimalo problem dati istovremeno 3/5 epizodi Asterixa (zamisli kako loše) i "konfekcijskom" Batmanu kojeg je netko radio po nalogu editora iz DC-a 4/5.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9225 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/05/2025 : 19:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
U redu je ocene davati u skladu sa kategorijom stripa.

Ali mislim da ti nekako često promakne glavno, suština. Na primer, kako Morison u X-Men ne uspeva da nas, u svom intelektuiziranom zaplitanju priča, zainteresuje dublje za likove, čak ni kao prosečni Boneli, niti da ostvari epizode koje će ostaviti trajniji utisak posle čitanja i želju za ponavljanjem istih. Dok se Asteriks čita iznova čitav život, jer i par stranica slabijih epizoda nadilazi čitave opuse mnogih autora.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9225 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/05/2025 : 19:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
U 95% (ako ne 100) draperovih osvrta na stripove nema ni pomena crteža (!), iako je strip vizuelni medij, koji pleni veštinom crtačkog pripovedanja, odnosno interpretiranja scenarija.

Nekako mu pisanje o filmovima više leži (ako nisu superherojski).

Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4582 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 15/05/2025 : 22:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
A sad si ga pretjerao. Jest da puno više pišem o scenariju nego crtežu, a i sam mislim da će strip lakše preživjeti loš crtež negoli loš scenarij, ali spomenem i taj vizualni dio. Recimo u Asterixu ili Tintinu koji su serijski izlazili s istim crtačem glupo mi je uvijek spomenuti crtež jer kvaliteta je manje-više uvijek na razini.

A i sad offtopic, što se tiče Morrisona, kod njegovih stripova mi likovi nisu nikad bili glavni forte, njegova konceptualnost i razbijanje te stvaranje mitova, to je ono što osvaja.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page
Page: of 9  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000