forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Asteriks - Čarobna knjiga
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 9

Dwayne_Looney
Advanced Member

7055 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 15/05/2025 : 11:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Ne daj se, draperu.

Moji dojmovi su isto bili slični:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=5&TOPIC_ID=49743#2237638

loading...
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4582 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 15/05/2025 : 14:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Nema kod mene svetih krava i nije mi nimalo problem dati istovremeno 3/5 epizodi Asterixa (zamisli kako loše) i "konfekcijskom" Batmanu kojeg je netko radio po nalogu editora iz DC-a 4/5.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9225 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/05/2025 : 19:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
U redu je ocene davati u skladu sa kategorijom stripa.

Ali mislim da ti nekako često promakne glavno, suština. Na primer, kako Morison u X-Men ne uspeva da nas, u svom intelektuiziranom zaplitanju priča, zainteresuje dublje za likove, čak ni kao prosečni Boneli, niti da ostvari epizode koje će ostaviti trajniji utisak posle čitanja i želju za ponavljanjem istih. Dok se Asteriks čita iznova čitav život, jer i par stranica slabijih epizoda nadilazi čitave opuse mnogih autora.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9225 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/05/2025 : 19:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
U 95% (ako ne 100) draperovih osvrta na stripove nema ni pomena crteža (!), iako je strip vizuelni medij, koji pleni veštinom crtačkog pripovedanja, odnosno interpretiranja scenarija.

Nekako mu pisanje o filmovima više leži (ako nisu superherojski).

Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4582 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 15/05/2025 : 22:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
A sad si ga pretjerao. Jest da puno više pišem o scenariju nego crtežu, a i sam mislim da će strip lakše preživjeti loš crtež negoli loš scenarij, ali spomenem i taj vizualni dio. Recimo u Asterixu ili Tintinu koji su serijski izlazili s istim crtačem glupo mi je uvijek spomenuti crtež jer kvaliteta je manje-više uvijek na razini.

A i sad offtopic, što se tiče Morrisona, kod njegovih stripova mi likovi nisu nikad bili glavni forte, njegova konceptualnost i razbijanje te stvaranje mitova, to je ono što osvaja.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Grzi
New Member

124 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 16/05/2025 : 06:24:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
Jednostavno je - moraš davati ocjene koje su članovi Stripovi.com foruma odredili kao objektivno točne ili si u krivu!

Tvoje subjektivno mišljenje, stavovi i osjećaji oko stvari ne postoje ovdje!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25961 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/05/2025 : 07:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ja ne vidim problem u ovim ocenama za prve epizode. Ja bih im možda dao i pola ocene manje. I Asterix i Iznogud su prilično naivni u prvim epizodama, a onda se lansiraju u vasionu po kvalitetu.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6393 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 16/05/2025 : 09:51:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Najbolje da smo svi kao Borgovi...svi smo isti, otpor je uzaludan...neka svatko ocjenjuje kako mu se sviđa, a ne kako forumaši očekuju. ;)

EDIT: odvrtim stranu unazad i vidim da je to Peyo zapisao i Drapera u crnu knjižicu.

Peyo drag si mi, ali baš voliš svima govoriti kako su neki klasici nedodirljivi...a nisu, vremena se mijenjaju, pa tako i ukusi. A uz to je izbor veći nego ikada, na to sve tu je još i efekt nostalgije.
Meni je Asterix npr odličan, klasik, s razlogom najprodavaniji BD, ali to ne znači da se svima sviđa.

Evo kao mulac sam najviše volio Gašu, a sada probao par strana i odustao. Ne leži mi nikako...idem se zamozapaliti i znam da sam u tvojoj crnoj knjižici vj osoba sa najviše bodova.

I Peyo NHF, ali moram te malo jer jako voliš braniti svoje bebice.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 16/05/2025 10:00:09
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10599 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 16/05/2025 : 10:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH
Peyo drag si mi, ali baš voliš svima govoriti kako su neki klasici nedodirljivi...

NHF frende.

Radi objektivnosti ispravak krivog navoda:
Neki klasici su meni nedodirljivi i uopće ne očekujem i ne tvrdim da to mora biti tako i drugima.

Nisam nikoga vrijeđao pa ne vidim problem u mojem komentaru.

U kolekciji ću radije imati Asteriksa nego terapijske stripove oplakivanja umrlih na 500 stranica ili "šokantne" ispovijedi tipa brat mi povalio djevojku/ženu i to mi sjeb... život na 500 stranica osrednjeg (a ovdje do neba glorificiranog) autora.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2865 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 16/05/2025 : 11:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Ja ne vidim problem u ovim ocenama za prve epizode. Ja bih im možda dao i pola ocene manje. I Asterix i Iznogud su prilično naivni u prvim epizodama, a onda se lansiraju u vasionu po kvalitetu.

Isto. Citao prosle godine i nista mi nije posebno dojmio, iskreno. Malo me i prevod razocarao, sterilan, citao sam Ck, ne znam koje izdanje Don citao.

Zato me i strah za Talicnog, Tintin i Spirou imaju odlican prevod, sada mi jednako dobri kao nekad.

Edited by - john connor on 16/05/2025 11:27:10
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3363 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 16/05/2025 : 13:39:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo
U kolekciji ću radije imati Asteriksa nego terapijske stripove oplakivanja umrlih na 500 stranica ili "šokantne" ispovijedi tipa brat mi povalio djevojku/ženu i to mi sjeb... život na 500 stranica osrednjeg (a ovdje do neba glorificiranog) autora.

Niko tebi ne spočitava da ti želiš od stripa samo eskapizam. Ali ti uvek spočitavaš kad neko pohvali neki strip sa nekom ozbiljnom temom. Ne gura ti niko takav strip u ruke. Evo baš juče završih Petra i Lizu, i baš pomislim "Ala bi Peyo zakukao da je ovo pročitao".

Što se tiče Asterixa, tu sam na tvojoj strani. Meni je super bio nekad, i sada mi je.
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 16/05/2025 : 14:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
Zato Bonelli prolazi kod svih. Mozak na pašu.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10599 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 16/05/2025 : 15:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis
Niko tebi ne spočitava da ti želiš od stripa samo eskapizam. Ali ti uvek spočitavaš kad neko pohvali neki strip sa nekom ozbiljnom temom. Ne gura ti niko takav strip u ruke. Evo baš juče završih Petra i Lizu, i baš pomislim "Ala bi Peyo zakukao da je ovo pročitao".

Ovo je zabetonirana slika koju ti imaš o meni na temelju nekih postova. Osim što je ta slika površna, ona je i pogrešna.

Kada pišem o mojoj strip kolekciji mnoga vrhunska djela ne bi ušla u nju zato što ih nemam želju ponovo ih čitati. To ne znači da nisam svjestan njihove kvalitete i da ne razumijem njihovu vrijednost ili da mi čitanje nije pružilo određeno zadovoljstvo.

Kućna kolekcija mi nema muzejsku funkciju i nemam potrebe da njenim sadržajem drugim dokazujem svoju pamet i ukus, te poznavanje stripa jer eto znam što vrijedi.

quote:
Originally posted by Red Marquis
Ali ti uvek spočitavaš kad neko pohvali neki strip sa nekom ozbiljnom temom.

Ovo je totalno krivo, zamijenio si me s nekim da ne spominjem imena.

Istina je da ponekad nepotrebno burno reagiram na neki besmisleno i pretjerano nasilan ili morbidan strip. Pa valjda tomu forum i služi, za iskazivanje različitih mišljenja i pogleda.

Edited by - Peyo on 16/05/2025 15:45:59
Go to Top of Page
Page: of 9  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000