Author |
Topic  |
BeaGea
Advanced Member

4123 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 04/09/2025 : 15:46:38
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
Eh onda ste vi u HR nekoj prednosti uporedjuci sa ljudima u drugim bivsim delovima YU i onakvih kao ja skroz "bogu iza nogu"
O cwmu ti ja godinama govorim 
In Slovenija je tudi z nami, za res mi z njom  |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
Edited by - BeaGea on 04/09/2025 15:47:58 |
 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1721 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 04/09/2025 : 23:12:21
|
quote: Originally posted by jagodanbg
Je l' taj Ralph sve sto postoji u toj jednoj knjizi?
Po broju strana, ceo Ralph će u dve knjige. Ukupno 12 albuma. |
Dosta je bilo praštanja! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21877 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 04/09/2025 : 23:33:14
|
quote: Originally posted by Chui
ja u biti više ne bih trebao kupiti ni jedan strip, jer nemam više mjesta na policama, da bih nešto kupio trebam nešto prodati, ok imam par koji lete van kad se pojave nastavci Lazarusa i drugi dio 37 žica, al za dalje od toga prvo moram pročitati sve što sam nabavio pa da vidim jel imam još što za odstrel. Tako da mi je najbolje sve novo prvo provjeriti u knjižnici.
sve se slažem;ali... ...Ralf Azam je više od stripa.To je strip simbol stripovi.com-a, naslov koji se bezmalo deceniju i po bombarduje (od strane moje malenkosti) umovima stripofila ex-Yu država,te je tako stekao reputaciju mistične relikvije. I tako dalje... Možeš da ga držiš bilo gde,na veš mašini pored wc šolje,polici iznad kuhinjskog dela za seckanje povrća,ispod kreveta...jer,to je Ralf Azam.Čak je preporuka da ne stoji na standardnom mestu kao ostali stripovi.
quote: Originally posted by axle munshine
Pročitao prvi album RA i moram priznati da je Anto bio u pravu, ovo je stvarno dobar, da ne kažem odličan, strip...na neki čudan način me podsetio na Bone-a, ali je definitvno drugačiji i originalan...
vidim da Trondhajm i ti niste baš "na ti"?? Da si čitao Zekana,barem,znao bi šta da očekuješ. |
Odbrojavanje: još 16 dana |
Edited by - anto on 04/09/2025 23:38:27 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21877 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 04/09/2025 : 23:37:44
|
quote: Originally posted by petarStripovi10
quote: Originally posted by jagodanbg
Je l' taj Ralph sve sto postoji u toj jednoj knjizi?
Nije. Evo ja koji to ne pratim zapamtio sam da Anto, uz to što spominje Jeromea, Ljubav i rakete..., spominje i drugu knjigu.
Bravo Petre,pratiš nastavu,zadovoljan sam.
Žerom,Nedirka,Ljubav i rakete,Žan,Pol i Tvrđe je sve što tražimo od Markosa jednog dana - smanji tiraž,povećaj cenu,ali nemoj nas ostavljati na cedilu. I uzmi prava za Usagija i Džonu Heksa,a i Keniju&co. kad si već pri šutu. |
Odbrojavanje: još 16 dana |
 |
|
Chui
Senior Member

1266 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 05/09/2025 : 07:27:04
|
quote: Originally posted by anto
ja u biti više ne bih trebao kupiti ni jedan strip, jer nemam više mjesta na policama, da bih nešto kupio trebam nešto prodati, ok imam par koji lete van kad se pojave nastavci Lazarusa i drugi dio 37 žica, al za dalje od toga prvo moram pročitati sve što sam nabavio pa da vidim jel imam još što za odstrel. Tako da mi je najbolje sve novo prvo provjeriti u knjižnici.
sve se slažem;ali... ...Ralf Azam je više od stripa.To je strip simbol stripovi.com-a, naslov koji se bezmalo deceniju i po bombarduje (od strane moje malenkosti) umovima stripofila ex-Yu država,te je tako stekao reputaciju mistične relikvije. I tako dalje... Možeš da ga držiš bilo gde,na veš mašini pored wc šolje,polici iznad kuhinjskog dela za seckanje povrća,ispod kreveta...jer,to je Ralf Azam.Čak je preporuka da ne stoji na standardnom mestu kao ostali stripovi. .
Ok vidim da je Ralph veći od života i ako forumaši ne rasprodaju Ralpha u tjedan dana od izlaska ovaj forum može da ode u... tako da ću obaviti svoju forumsku dužnost. Časna pionirska očekujem poslije vidjeti na forumu seriju fotografija Ja i Ralph na ljetovanju, ja i Ralph u kinu, ja i Ralph na livadi, ja i Ralph na koncertu Zdravka Čolića, ja i Ralph u krevetu, ja i Ralph na WC-u... |
Edited by - Chui on 05/09/2025 07:29:54 |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2412 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 05/09/2025 : 09:01:42
|
quote: Originally posted by anto
sve se slažem;ali... ...Ralf Azam je više od stripa.To je strip simbol stripovi.com-a, naslov koji se bezmalo deceniju i po bombarduje (od strane moje malenkosti) umovima stripofila ex-Yu država,te je tako stekao reputaciju mistične relikvije. I tako dalje... Možeš da ga držiš bilo gde,na veš mašini pored wc šolje,polici iznad kuhinjskog dela za seckanje povrća,ispod kreveta...jer,to je Ralf Azam.Čak je preporuka da ne stoji na standardnom mestu kao ostali stripovi.
quote: Originally posted by axle munshine
Pročitao prvi album RA i moram priznati da je Anto bio u pravu, ovo je stvarno dobar, da ne kažem odličan, strip...na neki čudan način me podsetio na Bone-a, ali je definitvno drugačiji i originalan...
vidim da Trondhajm i ti niste baš "na ti"?? Da si čitao Zekana,barem,znao bi šta da očekuješ.
Probao sam sa zekanom, nisam bio oduševljen, doduše samo jedan album...ovaj RA je po meni njegov bolji strip...ali, to je već stvar ukusa...kako god...a Trondhajm je kao lik opičen kao i njegovi likovi...pričao mi je prijatelj iz Rumunije, koji je organizovao međunarodne salone stripa, da je prilikom njegovog gostovanja, a na promociji, Luis skočio sa stola, počeo da se hvata za grudi, pao na pod...ljudi oko njega su se silno uplašili misleći da ga je strefio infarkt, a on je onda šeretski ustao, kao otresao "prašinu" sa sebe i seo za sto kao da ništa nije ni bilo...blesavo...  |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10678 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
john connor
Advanced Member

Serbia
3005 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 05/09/2025 : 10:08:22
|
Za Zekana ne moze jedan album, mozes pogoditi Blactown, ili Atomske, i ostati wtf. Onda krenes ostale, pa ima i prizemnijih, pa nekih samodovoljnih, koji onda i ove prethodne nacine sjajnima, da ih gledas drugim ocima.
Ne znam da li se isplati, ali 10 albuma Zekana u dva integrala, bili bi poslastica samo takva.
Problem Zekana je problem i LjiR, prerano su izasli, plus Zekan je imao otezavajucu okolnost, sto je i DW napravio sa nastavljanjem izdanja BPuta, nastavio je na prethodna 4 albuma More Comicsa, pa se novi kupci nisu nasli, vagali, i preskakali. |
Edited by - john connor on 05/09/2025 10:08:39 |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2412 Posts
Posted - 05/09/2025 : 11:14:15
|
quote: Originally posted by Peyo
Axle, Zekan rijetko kome legne na prvu. Probaj recimo sa Slalomima.
Možda, ne negiram...probaću jednom...sad kad mi se RA svideo, ima šanse da i sa Zekanom uspe... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2412 Posts
Posted - 05/09/2025 : 11:16:43
|
quote: Originally posted by john connor
Za Zekana ne moze jedan album, mozes pogoditi Blactown, ili Atomske, i ostati wtf. Onda krenes ostale, pa ima i prizemnijih, pa nekih samodovoljnih, koji onda i ove prethodne nacine sjajnima, da ih gledas drugim ocima.
Ne znam da li se isplati, ali 10 albuma Zekana u dva integrala, bili bi poslastica samo takva.
Problem Zekana je problem i LjiR, prerano su izasli, plus Zekan je imao otezavajucu okolnost, sto je i DW napravio sa nastavljanjem izdanja BPuta, nastavio je na prethodna 4 albuma More Comicsa, pa se novi kupci nisu nasli, vagali, i preskakali.
Verovatno je tako kako kažeš... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
977 Posts
Member since 20/01/2021 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3391 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 05/09/2025 : 12:13:20
|
Ja iskreno mislim da bi se rasprodalo. Integrali su integrali, imalo bi prođu. |
 |
|
Baobab
Starting Member

Croatia
38 Posts
Member since 29/01/2023 |
Posted - 05/09/2025 : 14:07:56
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Ja iskreno mislim da bi se rasprodalo. Integrali su integrali, imalo bi prođu.
Brzo će biti 20 godina Fibre, to je okruglija obljetnica od 15 za koju smo dobili neke poslastice (za ukus), ali i povlastice (cijena alvara mayora) tako da, nada živi 
Pitanje za Marka: Je li se razmišljalo o tome da Ralph ide u zasebnu ediciju umjesto Kolorke s obzirom da će biti u 2 dijela, i što je eventualno presudilo? Je li zbog formata?
|
 |
|
malimarinko
New Member

202 Posts
Member since 01/01/2021 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29728 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 05/09/2025 : 14:25:25
|
Dogodine je 20 godina Fibre, da, imam neke ideje, vidjet ćemo.
Što se Ralpha tiče, sve tog tipa već dosta vremena ide u Kolorku, nema potrebe za dodatnim edicijama, osim ako nisu već započete (Džin, Nošeni Vjetrom, Maršal...)
|
Trouble will find me |
 |
|
Topic  |
|
|
|