Author |
Topic  |
culture vulture
Senior Member

1599 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 19/09/2025 : 08:45:05
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by culture vulture
Ja sam tebe vec nekoliko puta podsjecao da si ti za mene golobradi balavac koji bi mi se u realnom svijetu ili obracao s "Vi" i duznim postovanjem ili dobio sto zasluzuje. Bahatio mi se i nabacivao epitetima sigurno ne bi.
Pa nisi ti to govorio samo meni, nego još ponekome na forumu. Dapače, uvijek se činilo da ti veliku većinu ljudi smatraš nižom klasom od sebe. Samo što je moja naivna (balava, golobrada, infantilna) greška bila što sam povjerovao da je ta tvoja bahatost zaista potkrijepljena nečime. U međuvremenu si se potrudio dokazati svojim postovima koliko sam bio u krivu.
Ironija je da bez obzira koliko ti bio iznad svih nas, svako toliko imaš potrebu doći na forum i objasniti nam koliko smo svi glupi. Zašto ti je tako stalo do ovog umirećeg foruma kada si tako uspješan u životu? Što ti nama glupim eromenosima možeš uopće dokazati i što bi ti to uopće vrijedilo kada bi i uspio?
Ne znam tko je još tvojih godina na forumu pa ne znam koga sam to mogao na to podsjećati. Pretpostavljam da ne misliš isključivo na godine, nego da sam općenito nekim ljudima rekao da nismo mi skupa ovce pasli, da se ne poznajemo, da u realnom životu ne bismo bili na "ti" i razgovarali s tom razinom familijarnosti. Da, rekao sam to trojici-četvorici koji su mi se unosili u lice u 21 godini forumaškoga staža, u kontekstu borbe s vjetrenjačom zvanom mladjo, a vas petorica-šestorica o tome mantrate već 10 godina. Tako da ja ne znam čega bih se ja trebao sramiti i ne vidim što to govori o meni. Što to govori o vama, koji to verglate uvijek istim žarom, kao da vas nisam prvih 10,000 puta čuo - vidite vi, nije moja stvar.
To da ja "veliku većinu ljudi smatram nižom klasom od sebe" može napisati samo onaj tko gleda na svijet kroz ideološke naočale. Ponavljam, u realnosti vas koji ste se nabacivali ad hominemima, koji ste me demonizirali zbog političkih neslaganja, shvativši od mojih riječi jedino to da se ne slažemo, nikad što ja zapravo mislim i govorim, koji ste od svih mojih postova na forumu pročitali jedino one o svjetonazorskim temama, jer se jedino na takvima i javljate, je šačica. Ovaj forum ima tisuće članova, stotine aktivnih na ne-svjetonazorskim temama i, ako je netko "velika većina ljudi", onda su to oni. Ne vas šačica demagoga.
Istina jest da sam previše vremena posvetio vama, šačici salonskih ljevičara, ali već i papigice u vašim domovima ponavljaju kako je do toga došlo - pod mladjinom ste strahovladom ismijavali ljude koji se nisu imali intelektualnih kapaciteta braniti, a i da su imali, nisu mogli jer ih je mladjo bacao u tamnicu čim su zucnuli. Pa sam zato ja, "koji veliku većinu ljudi smatram nižom klasom od sebe", stao u obranu underdoga. Ajmo još 10 godina o tome, dok i zlatne ribice u vašim akvarijima ne počnu to grgutati.
Zašto se "imam potrebu" "vraćati" na ovaj forum? Pa, zato što to nije vaš forum. Ja sam na njemu aktivan od 2004., dakle, jedan od starosjedioca, i doživljavam ga kao svoj, a, kad bi na njemu bilo razgovora koji me doista zanimaju (o interesantnim stripovima, umjetnosti, književnosti, filmu itbl.), svatko tko se u te teme razumije zna kako bih ja tim temama doprinosio. Onako kako i jesam, kad god ih je bilo ili kad sam ih pokušavao sam pokrenuti. A, isto tako, kada bi drugi ljudi više stavljali svoje radove na Autorski izlog, stavljao bih i ja svoje, kao što sam nekoć. Zašto, recimo, konkretno 2025. dolazim ovamo? Pa, da vidim je li ridiculus napisao nešto ili hoće li Vlaadisha promijeniti odluku i ponovno biti aktivan. Svakako ne da vidim što ste vas šačica spemera napisali o politici. Ali drugih tema nema, niti su teme koje sam ja pokušao pokrenuti zaživjele, pa se nema o čemu drugome razgovarati.
Pokreni, sinko, temu o nekoj od umjetnosti pa ćeš vidjeti kako izgleda razgovor sa mnom o nečem čemu bi ovaj forum trebao služiti. Ili piši vječito partijske parole pa se sablažnjavaj što sam tebi ili nekolicini drugih demagoga o tome rekao. Tvoj izbor. Osim što nije, jer ti nisi poput Vlaadishe ili ridiculusa ili nekoć Jurice, Macana, Matka Vladanovića, Duleta, Ika... pa da možeš razgovarati o umjetnosti. Jedino što razumiješ i u što se razumiješ jest ideologija i zato i verglaš te pizdarije već 10 godina.
Nešto što vi demagozi i Mlađenovići i Markosi (ali ponavljam se) nikada nećete shvatiti jest da je čar ovoga foruma to što je na njemu moguće naći ljude kakvi, usudio bih se reći, ne postoje nigdje drugdje na svijetu. Ti koje sam naveo i još jedno dvadesetak takvih članova su tip čovjeka koji je praktički autohton bivšoj Jugi i koji se pojavio isključivo u mojoj generaciji. Danas smo rasuti po svijetu, prezaposleni za druženja, neki od nas već pomalo i izmoreni, rastrgani obiteljskim obavezama itd., pa je forum jedino mjesto gdje bar na čas možemo imati tip društva i razgovora kakve smo imali u mladosti i kakve ne možemo imati ni s jednim strancem ili današnjim klincem. A za nas koji i crtamo je Vlaadisha lijepo skovao "svatko tko crta je brother from another mother or a sister from another mister" pa je i to razlog zašto je ovaj forum poseban. A rijetkost takvih ljudi danas na forumu je razlog zašto sam rekao da je forum "umiruć" (laska mi kako pamtiš svaku moju riječ koju pročitaš, samo mi ne ide u glavu kako ali nijednu nisi pročitao o ne-ideološkim temama!). Ali nemam iluzija da ćeš shvatiti i da neće ostati zapisano u memoriji petorice-šestorice, koji su "velika većina čovječanstva", da je razlog zašto se ponekad ovamo vraćam taj da nekom objašnjavam "koliko je glup".
Ajde da sad tu doista stanemo i pozdravimo se, jer sve ovo nikad nije imalo nikakvoga smisla.
|
Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati. |
Edited by - culture vulture on 19/09/2025 08:50:18 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47589 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Kerempir
Senior Member

1646 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 19/09/2025 : 12:46:02
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by drogsy
Ne sporim činjenicu da je američka desnica jednako osjetljiva i woke kao i ljevica kada se dira u njihove "svetinje" ali bih svejedno da raščistimo jedno: Biti kanceliran zbog tvrdnji da postoje dva roda/spola, pro-life stavova, anti-imigracijskih stavova itd. itd. jest isto kao i biti kanceliran zbog slavljenja nečije smrti? Kome bi ti kao poslodavac prije dao otkaz?
Prije bih nekome tko slavi nečiju smrt, pošto mi je to osobno degutantno. Ne bih davao otkaze zbog političkih stavova osim u slučaju ekstremnih pretjerivanja, tipa veličanja fašizma i slično. I uopće ne bih, kao poslodavac, tražio od zaposlenika da se izjasne o takvim stvarima ako nisu bitne za posao i ne narušavaju radnu atmosferu.
Da sutra netko ubije Georgea Soroša, vjerujem da bi dobar dio desničara otvoreno slavio. U tom smislu mislim da nema bitne razlike, s tim da mi je osobno neprihvatljivo slaviti ičiju smrt (osim možda ekstrema tipa Bin Laden i slično, a i tu ne bih rekao slavlje, više možda olakšanje).
Političke aktiviste se demonizira i vjerujem da neki ljudi stvarno vjeruju da je svijet bolje mjesto bez njih, inače valjda ne bi to tako otvoreno pričali. To pripisujem utjecaju društvenih mreža i kulturi površnosti. Većina ovih koji slave smrt Charlijea Kirka istog vjerojatno poznaju samo iz internet memeova.
Častim ako netko smjesti metak Putinu u glavu. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47589 Posts
Posted - 19/09/2025 : 13:50:55
|
quote: Originally posted by Kerempir
Ne sporim činjenicu da je američka desnica jednako osjetljiva i woke kao i ljevica kada se dira u njihove "svetinje" ali bih svejedno da raščistimo jedno: Biti kanceliran zbog tvrdnji da postoje dva roda/spola, pro-life stavova, anti-imigracijskih stavova itd. itd. jest isto kao i biti kanceliran zbog slavljenja nečije smrti? Kome bi ti kao poslodavac prije dao otkaz?
Prije bih nekome tko slavi nečiju smrt, pošto mi je to osobno degutantno. Ne bih davao otkaze zbog političkih stavova osim u slučaju ekstremnih pretjerivanja, tipa veličanja fašizma i slično. I uopće ne bih, kao poslodavac, tražio od zaposlenika da se izjasne o takvim stvarima ako nisu bitne za posao i ne narušavaju radnu atmosferu.
Da sutra netko ubije Georgea Soroša, vjerujem da bi dobar dio desničara otvoreno slavio. U tom smislu mislim da nema bitne razlike, s tim da mi je osobno neprihvatljivo slaviti ičiju smrt (osim možda ekstrema tipa Bin Laden i slično, a i tu ne bih rekao slavlje, više možda olakšanje).
Političke aktiviste se demonizira i vjerujem da neki ljudi stvarno vjeruju da je svijet bolje mjesto bez njih, inače valjda ne bi to tako otvoreno pričali. To pripisujem utjecaju društvenih mreža i kulturi površnosti. Većina ovih koji slave smrt Charlijea Kirka istog vjerojatno poznaju samo iz internet memeova.
Častim ako netko smjesti metak Putinu u glavu.
Zasto? Mislis da bi sta bilo bolje da ga rijese? |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41222 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6336 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Kerempir
Senior Member

1646 Posts
|
Kerempir
Senior Member

1646 Posts
Posted - 19/09/2025 : 15:54:57
|
quote: Originally posted by lwood
Zasto? Mislis da bi sta bilo bolje da ga rijese?
Covjek koji je došao na vlast preko KGB ovskih veza i organizirane narkomanfije u Petrogradu, koji je poubijao, pozatvarao i protjerao više političkih protivnika i novinara, koji je pokrenuo više ratova i vodi druge neprijateljske aktivnosti protiv drugih zemalja, koji je nastavio obezvrijeđivati život vlastitog naroda, u zadnjih nekoliko godina više puta prijetio nuklearnom opcijom... Da, bilo bi bolje. |
Edited by - Kerempir on 19/09/2025 15:55:45 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47589 Posts
Posted - 19/09/2025 : 16:41:15
|
Mnogo si naivan. da njega maknu doša bi neko puno luđi od njega. Ovaj bar igra hladno,bez emocija. |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4812 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 19/09/2025 : 16:42:39
|
Na ovo ću ozbiljno odgovoriti. Nemaju svi maštarije o krajnjem cilju svojih političkih nastojanja. Ok, imaju ih totalitarni ideolozi koji maštaju o revolucijama i konačnim rješenjima, pa zato i sežu za totalitarnim sredstvima. Možda ih imaju i religiozni fundamentalisti koji su previše nestrpljivi da vide raj. Ja sumnjam da raj postoji i na onom svijetu, a na ovome sigurno neće postojati, pa nemam takve maštarije koje mi utvaraš (iako, da ih imam, sigurno se ne bi radilo o San Franciscu). Ljudi koji ozbiljno vjeruju u demokraciju ne misle da će njom postići svoj krajnji cilj (to jest uvjeriti druge ljude u potpunosti u svoju stranu ili uspostaviti diktaturu - ovo drugo je paradoks samo po sebi), nego da je ona dovoljno dobro sredstvo napretka u društvu i, što je još važnije, kontrole moći. Moja 'maštarija', ako tako već hoćeš, je da će sutra biti bolje nego danas, a preksutra bolje nego sutra - krajnji cilj ne postoji jer uvijek može bolje. A bolje znači više prosperiteta, demokracije i slobode, a manje siromaštva, patnje i despotizma. Sumnjam da te to zapravo zanima, ili da ćeš u dobroj vjeri pročitati išta što sam napisao, ali neke je stvari trebalo naglasiti za potrebe drugih čitatelja.
Jebo me led, pa i ti znaš nešto pametno napisati |
Go kneel and weep
|
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4156 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 19/09/2025 : 16:43:35
|
Mnogo si naivan. da njega maknu doša bi neko puno luđi od njega. Ovaj bar igra hladno,bez emocija.
U tome i je problem.
Za svijet bi bilo puno bolje da ga netko makne, ima u Rusiji dovoljno dobrih ljudi koji bi došli na njegovu poziciju i okrenuli stvari na bolje. |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4156 Posts
Posted - 19/09/2025 : 16:44:41
|
Na ovo ću ozbiljno odgovoriti. Nemaju svi maštarije o krajnjem cilju svojih političkih nastojanja. Ok, imaju ih totalitarni ideolozi koji maštaju o revolucijama i konačnim rješenjima, pa zato i sežu za totalitarnim sredstvima. Možda ih imaju i religiozni fundamentalisti koji su previše nestrpljivi da vide raj. Ja sumnjam da raj postoji i na onom svijetu, a na ovome sigurno neće postojati, pa nemam takve maštarije koje mi utvaraš (iako, da ih imam, sigurno se ne bi radilo o San Franciscu). Ljudi koji ozbiljno vjeruju u demokraciju ne misle da će njom postići svoj krajnji cilj (to jest uvjeriti druge ljude u potpunosti u svoju stranu ili uspostaviti diktaturu - ovo drugo je paradoks samo po sebi), nego da je ona dovoljno dobro sredstvo napretka u društvu i, što je još važnije, kontrole moći. Moja 'maštarija', ako tako već hoćeš, je da će sutra biti bolje nego danas, a preksutra bolje nego sutra - krajnji cilj ne postoji jer uvijek može bolje. A bolje znači više prosperiteta, demokracije i slobode, a manje siromaštva, patnje i despotizma. Sumnjam da te to zapravo zanima, ili da ćeš u dobroj vjeri pročitati išta što sam napisao, ali neke je stvari trebalo naglasiti za potrebe drugih čitatelja.
Jebo me led, pa i ti znaš nešto pametno napisati
Naravno da zna, dečko je intelignetan samo je smotan. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47589 Posts
Posted - 19/09/2025 : 16:52:19
|
quote: Originally posted by BeaGea
Mnogo si naivan. da njega maknu doša bi neko puno luđi od njega. Ovaj bar igra hladno,bez emocija.
U tome i je problem.
Za svijet bi bilo puno bolje da ga netko makne, ima u Rusiji dovoljno dobrih ljudi koji bi došli na njegovu poziciju i okrenuli stvari na bolje.
misliš došli bi oni po volji Zapada i okrenili je od Kine? Teško ćeš gledat takvi scenarij. |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4812 Posts
Posted - 19/09/2025 : 16:54:12
|
Upravo si me ovim svojim postom podsjetio na jedan od najboljih citata ikad, a da nije proizašao iz nekog traktata. Sam Bog zna koliko mrzim diktatore (lijeve-desne, nebitno), ali mislim da upravo ovo što zadnjih dana gledamo po medijima kao rezultat ubojstva Charlija Kirka najbolje dokazuje ovu tvrdnju ispod.
 |
Go kneel and weep
|
 |
|
Kerempir
Senior Member

1646 Posts
Posted - 19/09/2025 : 17:13:17
|
Da mi govorimo o nekom mirotvorcu, nobelovcu ili što god, ali staviti na vagu Putinov život s jedne i sve živote koje je Putinov sustav protjerao, oteo im djecu, pozatvarao, ranio, pobio... nemam ni najmanje dileme. Ovdje su neki izabrali Putina, to govori o njima. |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4812 Posts
Posted - 19/09/2025 : 17:29:56
|
Da mi govorimo o nekom mirotvorcu, nobelovcu ili što god, ali staviti na vagu Putinov život s jedne i sve živote koje je Putinov sustav protjerao, oteo im djecu, pozatvarao, ranio, pobio... nemam ni najmanje dileme. Ovdje su neki izabrali Putina, to govori o njima.
Putin je logični nastavak 70 godina diktature, totalitarizma, neviđenih čistki političkih neistomišljenika i općenito jednog od najgenocidnijh državnih ustrojstava u povijesti čovjčanstva. Ništa njegova nasilna smrt od strane onog tko bi mu smjestio metak u glavu nebi promijenila osim napravila od istog mučenika i sveca (kao što se sad događa i s Kirkom) i ujedinila Ruski puk još više protiv zapada. Promjena vlasti mora doći iz naroda, i doći će jednom opet kada im se gospodarstvo totalno raspadne skupa sa njihovom katastrofalnom demografskom slikom. |
Go kneel and weep
|
 |
|
Macon
Senior Member

Slovenia
1813 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 19/09/2025 : 17:41:50
|
quote: Originally posted by Kerempir Covjek koji je došao na vlast preko KGB ovskih veza i organizirane narkomanfije u Petrogradu, koji je poubijao, pozatvarao i protjerao više političkih protivnika i novinara, koji je pokrenuo više ratova i vodi druge neprijateljske aktivnosti protiv drugih zemalja, koji je nastavio obezvrijeđivati život vlastitog naroda, u zadnjih nekoliko godina više puta prijetio nuklearnom opcijom... Da, bilo bi bolje.
Izgleda si u obezvrijeđivanju pobrkao Jelcina sa Putinom. Putin može da ratuje jer je digao standard Rusa i to za mnogo. Prije njega Rusiji se de facto otrgnula mala Čečenija, danas je drukčije.
Leto | BDP (milijard USD) | BDP na prebivalca PPP (USD) -------------------------------------------------------- 2000 | 259 | 8.500 2001 | 306 | 8.900 2002 | 344 | 9.300 2003 | 430 | 9.800 2004 | 510 | 10.200 2005 | 764 | 10.800 2006 | 1.090 | 11.400 2007 | 1.300 | 11.900 2008 | 1.660 | 12.800 2009 | 1.660 | 14.000 2010 | 1.320 | 16.000 2011 | 1.540 | 17.500 2012 | 1.640 | 19.000 2013 | 1.720 | 20.500 2014 | 2.000 | 22.000 2015 | 2.100 | 23.000 2016 | 1.300 | 26.000 2017 | 1.580 | 28.000 2018 | 1.580 | 30.000 2019 | 1.700 | 35.000 2020 | 1.700 | 37.000 2021 | 1.780 | 39.000 2022 | 1.650 | 41.000 2023 | 2.000 | 41.500 2024 | 2.174 | 41.700
Znači, BDP u totalu jim je narastao za 8 puta, ppp na čovjeka 5 puta. |
www.maconcomics.com |
 |
|
Kerempir
Senior Member

1646 Posts
Posted - 19/09/2025 : 17:48:36
|
Da mi govorimo o nekom mirotvorcu, nobelovcu ili što god, ali staviti na vagu Putinov život s jedne i sve živote koje je Putinov sustav protjerao, oteo im djecu, pozatvarao, ranio, pobio... nemam ni najmanje dileme. Ovdje su neki izabrali Putina, to govori o njima.
Putin je logični nastavak 70 godina diktature, totalitarizma, neviđenih čistki političkih neistomišljenika i općenito jednog od najgenocidnijh državnih ustrojstava u povijesti čovjčanstva. Ništa njegova nasilna smrt od strane onog tko bi mu smjestio metak u glavu nebi promijenila osim napravila od istog mučenika i sveca (kao što se sad događa i s Kirkom) i ujedinila Ruski puk još više protiv zapada. Promjena vlasti mora doći iz naroda, i doći će jednom opet kada im se gospodarstvo totalno raspadne skupa sa njihovom katastrofalnom demografskom slikom.
Sve to što kažeš, stoji, ali počeo se povlačiti narativ kako se ne bi trebalo veseliti nijednoj smrti, a ja samo ukazujem da postoje izuzeci gdje bih puknuo šampanjac.
Vidiš kako su se odmah neki uzjebali i misle kako se nadam da će doći američki lutak pritom ignorirajući Putinove zločine. Ne, tko god da dođe, neka vodi samostalnu politiku bez nasilja i agresije. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4156 Posts
Posted - 19/09/2025 : 17:54:40
|
Ne treba se Rusija okrenuti Americi, niti hoće. Bitno je samo da nije na strani ubojica i kriminalaca. Prijateljstvo Rusije i Kine ne postoji, postoji sam zajednički interesi u pojedinim razdobljima civilizacije. |
 |
|
Kerempir
Senior Member

1646 Posts
Posted - 19/09/2025 : 18:03:03
|
quote: Originally posted by Macon
quote: Originally posted by Kerempir Covjek koji je došao na vlast preko KGB ovskih veza i organizirane narkomanfije u Petrogradu, koji je poubijao, pozatvarao i protjerao više političkih protivnika i novinara, koji je pokrenuo više ratova i vodi druge neprijateljske aktivnosti protiv drugih zemalja, koji je nastavio obezvrijeđivati život vlastitog naroda, u zadnjih nekoliko godina više puta prijetio nuklearnom opcijom... Da, bilo bi bolje.
Izgleda si u obezvrijeđivanju pobrkao Jelcina sa Putinom. Putin može da ratuje jer je digao standard Rusa i to za mnogo. Prije njega Rusiji se de facto otrgnula mala Čečenija, danas je drukčije.
Leto | BDP (milijard USD) | BDP na prebivalca PPP (USD) -------------------------------------------------------- 2000 | 259 | 8.500 2001 | 306 | 8.900 2002 | 344 | 9.300 2003 | 430 | 9.800 2004 | 510 | 10.200 2005 | 764 | 10.800 2006 | 1.090 | 11.400 2007 | 1.300 | 11.900 2008 | 1.660 | 12.800 2009 | 1.660 | 14.000 2010 | 1.320 | 16.000 2011 | 1.540 | 17.500 2012 | 1.640 | 19.000 2013 | 1.720 | 20.500 2014 | 2.000 | 22.000 2015 | 2.100 | 23.000 2016 | 1.300 | 26.000 2017 | 1.580 | 28.000 2018 | 1.580 | 30.000 2019 | 1.700 | 35.000 2020 | 1.700 | 37.000 2021 | 1.780 | 39.000 2022 | 1.650 | 41.000 2023 | 2.000 | 41.500 2024 | 2.174 | 41.700
Znači, BDP u totalu jim je narastao za 8 puta, ppp na čovjeka 5 puta.
To što neki jedu kupus, drugi meso, ne znači da zajedno jedu sarmu. Jedna Poljska koja je bila okupirana od nacista i komunista i prošla bolnu tranziciju ima puno veći bdp po stanovniku, a ne prodaje naftu.
A obezvrijeđivanjem se misli na slanje ruskih ljudi u agresiju na susjednu zemlju. Koliko ono košta ljudski život u Rusiji? Za poginulog vojnika ide vešmašina njihovim obiteljima?
A zadržati Čečeniju gdje na vlasti održavaju kriminalni režim samo da bi imali jeftino topovsko meso nije nešto za pohvaliti se. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4156 Posts
Posted - 19/09/2025 : 18:25:55
|
To što neki jedu kupus, drugi meso, ne znači da zajedno jedu sarmu. Jedna Poljska koja je bila okupirana od nacista i komunista i prošla bolnu tranziciju ima puno veći bdp po stanovniku, a ne prodaje naftu.
A obezvrijeđivanjem se misli na slanje ruskih ljudi u agresiju na susjednu zemlju. Koliko ono košta ljudski život u Rusiji? Za poginulog vojnika ide vešmašina njihovim obiteljima?
A zadržati Čečeniju gdje na vlasti održavaju kriminalni režim samo da bi imali jeftino topovsko meso nije nešto za pohvaliti se.
Sve si dobro napisal, ali badava. Macica i čitanje s razumijevanjem su na vi. |
 |
|
Topic  |
|
|
|