Author |
Topic |
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6200 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 27/10/2004 : 15:14:12
|
Odlična vijest.U kvalitet uopće ne sumnjam - znam da će biti sve kako treba.Posebno mi se sviđa kako izgledaju na polici. Ako ćete ipak numerirati,ja bih broj 23.Marko,pa što se nisi javio ako imaš problema sa rukom;-)) A ako neko želi kupiti LMS kolekciju Ken Parkera,neka mi se javi.
Bond.James Bond. |
Edited by - Aco on 28/10/2004 19:14:24 |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6200 Posts
Posted - 27/10/2004 : 15:46:33
|
I još prijedlog : Ovu predivnu vijest treba staviti i na homepage.Ne idu svi posjetitelji sajta na forum.
Bond.James Bond. |
|
|
Zole
stripovi.com kum
Croatia
4286 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 27/10/2004 : 15:55:12
|
Zar si vec dogovorio datum svadbe? :-) Onda cemo dogodine imat dva kumovska vjencanja. :-))
Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/10/2004 : 16:14:44
|
aco, ruka mi je, tj. saka, otekla ko sljiva na zglobu. Dijagnoza - upala tetive. stavili su mi samo longetu tako da je saka sad imobilizirana, ali i dalje me boli jer upala nije sanirana:-( Vijest cu staviti na sajt kada izadje prvi broj, sad je jos rano za sluzbeno prerdstavljanje! da, dogovorio sam datum, u ovom zagrebu moras godinu dana prije rezervirat restoran ako zelis neki dobr restoran u neki dobar datum:-(
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6200 Posts
Posted - 27/10/2004 : 16:17:03
|
Vjerojatno imaš sindrom karpalnog kanala u nešto milijem obliku.Sigurno lupaš po tastaturi danonoćno ;-))
Ja sam datum dogovorio nešto ranije ;-)))
Bond.James Bond. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 27/10/2004 : 16:20:15
|
da, vjerojatno tako nesto. programerska bolest:-( I ti se zenis? Super! (valjda:-) )
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
Posted - 27/10/2004 : 16:55:25
|
quote: Originally posted by Melina
> naslovna stranica je identicna italijanskoj - zasto onda svi hvalite > nekakav (novi) dizajn?
Dizajn se ne sastoji samo od ilustracije, nego i od sistema prema kojem si rijesio kako ce se sve ostale ilustracije i naslovi postavljati. Takodjer dizajnom, odnosno odabirom odredjenog stila rjesavas ugodjaj koji zeli narucitelj. Meni je Marko rekao kako bi on htio da Kenovi izgledaju i pritom mi pokazao vecinu izdanja koja su do sada napravljena i sto ga smeta kod pojedinih izdanja.
Ono sto ti smatras istim jest isto jer MORA biti isto - to je koristenje originalne ilustracije i koristenje Kenovog logotipa. Svako prckanje po ilustraciji bilo bi nakaradno, a svako kreiranje novog logotipa uzaludno. Dakle, raznolikost itekako mozes dobiti s ostalim elementima (nadnaslovom, kompozicijom, naslovom, brojkom, bojama), pa sad ti vidi je li to bas identicno postojecim izdanjima. I uzaludno, ali ocigledno moram dodati: sto bih ja dobila i zasto bih uopce zeljela kopirati tudji dizajn?
http://www.ubcfumetti.com/kp/1_big.jpg http://www.ubcfumetti.com/kp/kpc_1_big.jpg
Melina, Nisam ni mislio da treba da crtas novu naslovnicu, ta nisi Mikica iz Dnevnika...
Kad kazem identicna, naravno ne mislim 100% ista, ali pogledaj Panini-jevu naslovnu stranu - isto obojena traka pri vrhu sa natpisom Berardi & Milazzo, crtez je malo zumiran (znaci obrezan sa strana sto mi se ne svidja), a Ken Parker je ispisan u dva reda umjesto u jednom kao kod tebe (istim fontom, nemam nista protiv)... Zaista ne vidim nista revolucionarno u cijeloj postavci. Mislim, sve to lijepo izgleda, ali ne vidim novi stil u ovim naslovnicama. Mozda me buni ona obojena traka na vrhu, stvarno previse vuce na Panini...
Uzgred, jedva cekam da to sve izadje na trziste. |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Posted - 27/10/2004 : 16:56:54
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by etmgosa Markose, hvala na profesionalnom odgovoru. Ovako nesto sam ocekivao i poslije mog prvog posta, ali eto... (Dado nam je malo nervozan )
Uopce nisam nervozan, no cekaj da vidis Markosa kad se naljuti. Spreman sam razgovarati o bilo cemu, no kad vec vidim predrasude i nacin postavljenog pitanja, jednostavno i kulturno odgovorim na isti nacin.
he he he, o kakvim to predrasudama govoris? To su teske rijeci... |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 27/10/2004 : 17:37:27
|
quote: Originally posted by Markos
"Libellus" na latinskom znaci "knjizica"
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Jesi li siguran? Meni zvuci kao musko od vaservage
~ But if of ships I now should sing, what ship would come to me, What ship would bear me ever back across so wide a Sea? ~ |
|
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 27/10/2004 : 18:29:21
|
quote: Originally posted by etmgosa
Melina, Nisam ni mislio da treba da crtas novu naslovnicu, ta nisi Mikica iz Dnevnika...
Kako sam na ovo odvaliooooooo
Jadni Mikica. Vjerojaztno tip ni ne zna koliko ga se spominje
All have said their prayers Invade their nightmares |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 27/10/2004 : 21:19:44
|
quote: Originally posted by Witchblade
quote: Originally posted by Markos
"Libellus" na latinskom znaci "knjizica"
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Jesi li siguran? Meni zvuci kao musko od vaservage
~ But if of ships I now should sing, what ship would come to me, What ship would bear me ever back across so wide a Sea? ~
I ja sam isto pomislio:-)
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 27/10/2004 : 21:24:08
|
quote: Originally posted by etmgosa
quote: Originally posted by Melina
> naslovna stranica je identicna italijanskoj - zasto onda svi hvalite > nekakav (novi) dizajn?
Dizajn se ne sastoji samo od ilustracije, nego i od sistema prema kojem si rijesio kako ce se sve ostale ilustracije i naslovi postavljati. Takodjer dizajnom, odnosno odabirom odredjenog stila rjesavas ugodjaj koji zeli narucitelj. Meni je Marko rekao kako bi on htio da Kenovi izgledaju i pritom mi pokazao vecinu izdanja koja su do sada napravljena i sto ga smeta kod pojedinih izdanja.
Ono sto ti smatras istim jest isto jer MORA biti isto - to je koristenje originalne ilustracije i koristenje Kenovog logotipa. Svako prckanje po ilustraciji bilo bi nakaradno, a svako kreiranje novog logotipa uzaludno. Dakle, raznolikost itekako mozes dobiti s ostalim elementima (nadnaslovom, kompozicijom, naslovom, brojkom, bojama), pa sad ti vidi je li to bas identicno postojecim izdanjima. I uzaludno, ali ocigledno moram dodati: sto bih ja dobila i zasto bih uopce zeljela kopirati tudji dizajn?
http://www.ubcfumetti.com/kp/1_big.jpg http://www.ubcfumetti.com/kp/kpc_1_big.jpg
Kad kazem identicna, naravno ne mislim 100% ista, ali pogledaj Panini-jevu naslovnu stranu - isto obojena traka pri vrhu sa natpisom Berardi & Milazzo, crtez je malo zumiran (znaci obrezan sa strana sto mi se ne svidja), a Ken Parker je ispisan u dva reda umjesto u jednom kao kod tebe (istim fontom, nemam nista protiv)... Zaista ne vidim nista revolucionarno u cijeloj postavci. Mislim, sve to lijepo izgleda, ali ne vidim novi stil u ovim naslovnicama. Mozda me buni ona obojena traka na vrhu, stvarno previse vuce na Panini...
Uzgred, jedva cekam da to sve izadje na trziste.
ja sam trazio tu traku jer mi se svidja, tako da je bila dosta ogranicena zahtjevima ali je ipak sve super napravila i uklopila u moje zahtjeve. Dakle, mozemo to i ovako reci, sve sto valja je njeno, a sve sto ne valja moj zahtjev Nikakav novi stil na naslovnicama nije dolazio u obzir, ovo je ipak klasicna serija, neka vrsta strip svetinje za mene, a u to se ne dira.
|
|
Melina
Average Member
Croatia
641 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 27/10/2004 : 22:09:40
|
> Kad kazem identicna, naravno ne mislim 100% ista,
Aha, znaci imas neki vlastiti rjecnik koji bismo svi trebali razumjeti.
> Mozda me buni ona obojena traka na vrhu, stvarno previse vuce > na Panini...
Previse vuce jer je traka? Niti Panini ima kopirajt na traku u vrhu stranice, niti su trake iste visine, niti je koristen isti font, niti je koristen na isti nacin, a i oni su boju trake izvukli iz dupeta valjda, a ne iz ilustracije. Meni se cini da ti seruckas da bi seruckao. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3995 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 27/10/2004 : 23:44:27
|
nist', melina. ja mislim da bi ti cijeli strip trebala okrenuti naopako, pa nek se cita k'o manga. onda ce to biti tak' originalno da ce mnogi pomislit da tu epizodu kena nikad prije nisu procitali.
|
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 27/10/2004 : 23:54:47
|
Ne spominji mi Mangu,prvi put kad sam je citao dos´o do 30 stranice i nista skonto.Kontam jesu ovi japanci pametan narod ja nista ne kontam a u njih hit. Kasnije sam procitao upute da treba krenuti sazada,kad sam to uradio osjeco sam se pravim japandjerosom.
p.s.od moje prve Mange cesto to radim sazada!
Porter |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3995 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 28/10/2004 : 01:47:15
|
"p.s.od moje prve Mange cesto to radim sazada!"
DA LI STE SE UKLJUCILI U AKCIJU "Pomozimo djeci Srebrenice"??? AKO NISTE, STA CEKATE?!?!? |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 28/10/2004 : 07:12:40
|
quote: Originally posted by Porter
Ne spominji mi Mangu,prvi put kad sam je citao dos´o do 30 stranice i nista skonto.Kontam jesu ovi japanci pametan narod ja nista ne kontam a u njih hit. Kasnije sam procitao upute da treba krenuti sazada,kad sam to uradio osjeco sam se pravim japandjerosom.
p.s.od moje prve Mange cesto to radim sazada!
Porter
Jesi nasao koju Azijatkinju u dalekoj, hladnoj Svedskoj?
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a već zaborave. |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Posted - 28/10/2004 : 08:16:02
|
quote: Originally posted by Melina Meni se cini da ti seruckas da bi seruckao.
Konacno si me procitala...
Ne, bez zezanja, kad sam vidio naslovnice, prvo su mi pali na pamet Panini-jeva izdanja, neke od njih imam. Ali nema veze, ionako je kod Kena prica uvijek bila vaznija od grafike. |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Posted - 28/10/2004 : 08:18:06
|
quote: Originally posted by Markos Nikakav novi stil na naslovnicama nije dolazio u obzir, ovo je ipak klasicna serija, neka vrsta strip svetinje za mene, a u to se ne dira.
Amin!
|
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 28/10/2004 : 10:52:08
|
Sejo bio sam u Kinu u Rusiju,jeo sam pitu od rizu,ma svugdje sam bio. Osjecam se proganjan kao Ken Parker,samo jos jednom da pohvalim dizajn stvarno je odlican,ma sta odlican glancer je.....
Porter |
|
|
Slovenac
Senior Member
Slovenia
1759 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 28/10/2004 : 12:14:26
|
quote: Originally posted by Slovenac
Kao mjesta prodaje navedena su iskljucivo ona mjesta za koja se zna da imaju striparnice a stripovi ce biti prodavani i u drugim gradovima.
Dado
Eto, pošto ima i Ljubljana striparnicu, zamima me, dali ste razmišljali da stupite u kontakt i sa njima? Pitam, jer je u toj striparnici prijavljen određen broj stripofila, koji tamo redovno dobijaju nove stripove rezervirane unaprijed, pa verujem, da bi se tako prodalo i nešto Parkera.
Zasto ne! Dakako da nam je u interesu da sto veci broj ljubitelja stripa saznaju za izdanja i da im bude dostupno za kupiti. Jeli to striparnica od ovog momka koji je cini mi se na forumu? Ili je to neka druga striparnica?
Kao što ti je več gore odgovorio Jang, mislio sam na striparnicu BUCH, koje vlasnik isto tako ponekad oglašava novitete na ovom sajtu. Email: striparnica@volja.net, podjetje_buch@email.si
|
|
|
mister-no
Average Member
Slovenia
895 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 28/10/2004 : 17:54:09
|
Ja imaam u striparnici BUCH mislim da 12 stripoa, pa i neke srpske da mi nabavljaju. Sve ide uredu!!!!!!!!!!!!!!!!1
Kad sam se rodio nisam bio tako lud kao sad, a sad bio bih normalan, kad me u bolnici nebi zamijenili sa drugim dijetetom!! |
|
|
Topic |
|