Author |
Topic |
Čoro
Starting Member
Croatia
26 Posts
Member since 02/05/2004 |
Posted - 26/10/2004 : 21:21:39
|
quote: Originally posted by seinfeld
Scanovi bi i coravog primamili,kako ovo lijepo izgleda.
jebaga primamili su me ovi scanovi! Ali ipak je skupo. Hoce li biti po ljeti onih kompleta 3 za 20 kuna? |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 26/10/2004 : 21:25:11
|
quote: Originally posted by Gaston
quote: Originally posted by Markos
primjerci nece biti numerirani. meni se to nesto posebno ne svidja pogotovo sto bi ih ja m orao numerirati rucno a pogotovo posto mi je sada ruka u gipsu.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Hm, meni se to sviđa pogotovo kad je riječ o tako malom tiražu ali nema problema! Budući da nisi za to, ja predlažem da ti ili Dado numerirate samo broj kuji ću ja kupiti.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Ma nista jos nije konacno, Marko ima dvije ruke, jest da ce mozda brojevi biti malo krivi... |
|
|
dugapuška
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
429 Posts
Member since 17/10/2003 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/10/2004 : 21:31:36
|
quote: Originally posted by verter
fenomenalno! kad mi je sejo prije par dana javio ovu vijest veoma ugodno sam se iznenadio.samo naprijed marko,dado i ostala ekipa!!! postavio bih jedno pitanje ali ne znam jel mogu dobiti odgovor: koliki je tiraz?ovo ne pitam zbog cijene(nemoj me odma lincovati dado ) nego zato sto ako ne budem mogao na vrijeme obezbijediti svoj primjerak(recimo zapadnem u tipicnu kolekcionarsku finansijsku krizu) mozda se proda
DA LI STE SE UKLJUCILI U AKCIJU "Pomozimo djeci Srebrenice"??? AKO NISTE, STA CEKATE?!?!?
Tiraz je ogranicen na 500 primjeraka, nema linca. Ma ne volim kad neko odmah pocme sa pridikama prije nego je uopce saznao bilo sto. Ovo je samo najava, ostalo cemo raspravljati kasnije kad izdanja budemo vidjeli i drzali u rukama. U Italiji je ovako ili onako, je u Italiji se proda 300 tisuca Texa mjesecno, a kod nas se jedva vuce dvomjesecno po jedan broj zbog slabe prodaje.
Kad u ruci budem imao zadnji broj na prodaju, javit cu ti se da provjerim jesi nabavio primjerak ili nisi... |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 26/10/2004 : 21:53:51
|
"Kad u ruci budem imao zadnji broj na prodaju, javit cu ti se da provjerim jesi nabavio primjerak ili nisi..."
DA LI STE SE UKLJUCILI U AKCIJU "Pomozimo djeci Srebrenice"??? AKO NISTE, STA CEKATE?!?!? |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 26/10/2004 : 22:22:19
|
quote: Originally posted by Thommo
Jao, imao sam dobar feeling pred par tjedana!
Dr.Westax, potvrdi!
Svaka cast na hrabrosti i poduzetnistvu!
Bio si potpuno u pravu. Pogodak u sridu
Pridruzujem se cestitkama!
Welcome to Hell, sinner. Here is your 386SX with Windows and DoubleSpace. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 26/10/2004 : 22:45:16
|
cijena je velika, i mozda bude jos veca, ali to ima svoje razloge. tiraz je mali sto automatski povecava cijenu tiskanja, pogotovo sto uzimamo najbolji papir, najbolji uvez, najbolje korice, najbolji tisak. prava su skupa, placamo prava isto kao i system a oni stampaju 3000 kom a mi 500. sve to skupa cini proizvodnu cijenu stripa. sad od proizvodne cijene mi kreiramo nasu prodajnu cijenu s kojom se trebamo pokriti (dakle 500 stripova proizvesti kosta X eura, a ti formiras cijenu tako da se pokrijes ako prodas npr 250 primjeraka. tu naravno mozes ici spustati cijenu ali onda su sanse da propadnes vece jer ako ne prodas dovoljno primjeraka za neko vrijeme neces imati odakle stampati novi broj) i onda na tu cijenu knjizare dodaju svojih 30% provizije. Jel sada malo jasnije? Da smo isli na meke korice, jedan broj bi kostao otprilike 6 Eura.
Usporedi ovo izdanje npr. sa Boneom i Usagijem, pa ces vidjeti , nemoj usporedjivati sa talijanima (koji tiskaju 50.000 primjeraka na manjem formatu, meke korice, losiji papir, sa reklamom, itd itd.).
Mi ovo radimo zato sto to volimo i sto hocemo da to najbolje izgleda. Biti ce skupo da, ali onak tko to voli ce biti zadovoljan. Onaj kome je skupo, ima LMS i system. Meni je zao, ali kvalitet ima svoju cijenu. BTW, System svoga Kena proda u 800-1000 primjeraka, po cijeni od 1.5 Euro i to na kioscima, dakle dostupno vise manje svima. Dakle, nije pitanje u cijeni, nego jednostavno u publici koje nema dovoljno.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 26/10/2004 : 23:04:23
|
Svaka vam cast! Bas sam razmisljao o kupovini LMS-ovog kompleta Kena. Vise o tome ne razmisljam.
Don't let your dreams be dreams, you know this living is not so hard as it seems. |
|
|
Ado
Average Member
Denmark
582 Posts
Member since 15/05/2002 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15666 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 27/10/2004 : 00:32:32
|
pošto nemate te komplete nebudete imali sa sa čime uspoređivat novu kolekciju - na vašu žalost :-)
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leđa --
|
|
|
Pajke
Senior Member
Serbia
2999 Posts
Member since 13/11/2001 |
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
Posted - 27/10/2004 : 09:21:45
|
cijena je velika, i mozda bude jos veca, ali to ima svoje razloge. tiraz je mali sto automatski povecava cijenu tiskanja, pogotovo sto uzimamo najbolji papir, najbolji uvez, najbolje korice, najbolji tisak. prava su skupa, placamo prava isto kao i system a oni stampaju 3000 kom a mi 500. sve to skupa cini proizvodnu cijenu stripa. sad od proizvodne cijene mi kreiramo nasu prodajnu cijenu s kojom se trebamo pokriti (dakle 500 stripova proizvesti kosta X eura, a ti formiras cijenu tako da se pokrijes ako prodas npr 250 primjeraka. tu naravno mozes ici spustati cijenu ali onda su sanse da propadnes vece jer ako ne prodas dovoljno primjeraka za neko vrijeme neces imati odakle stampati novi broj) i onda na tu cijenu knjizare dodaju svojih 30% provizije. Jel sada malo jasnije? Da smo isli na meke korice, jedan broj bi kostao otprilike 6 Eura.
Usporedi ovo izdanje npr. sa Boneom i Usagijem, pa ces vidjeti , nemoj usporedjivati sa talijanima (koji tiskaju 50.000 primjeraka na manjem formatu, meke korice, losiji papir, sa reklamom, itd itd.).
Mi ovo radimo zato sto to volimo i sto hocemo da to najbolje izgleda. Biti ce skupo da, ali onak tko to voli ce biti zadovoljan. Onaj kome je skupo, ima LMS i system. Meni je zao, ali kvalitet ima svoju cijenu. BTW, System svoga Kena proda u 800-1000 primjeraka, po cijeni od 1.5 Euro i to na kioscima, dakle dostupno vise manje svima. Dakle, nije pitanje u cijeni, nego jednostavno u publici koje nema dovoljno.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Markose, hvala na profesionalnom odgovoru. Ovako nesto sam ocekivao i poslije mog prvog posta, ali eto... (Dado nam je malo nervozan ) Jos jednom si mi potvrdio da radimo na slicnoj frekvenciji.
Nego, hajde nemojte sad odmah svi da se naljutite (pogotovo Melina ), jer moram da pitam - naslovna stranica je identicna italijanskoj - zasto onda svi hvalite nekakav (novi) dizajn? |
|
|
Slovenac
Senior Member
Slovenia
1759 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 27/10/2004 : 09:47:35
|
quote: Originally posted by Dado
Kao mjesta prodaje navedena su iskljucivo ona mjesta za koja se zna da imaju striparnice a stripovi ce biti prodavani i u drugim gradovima.
Dado
Eto, pošto ima i Ljubljana striparnicu, zamima me, dali ste razmišljali da stupite u kontakt i sa njima? Pitam, jer je u toj striparnici prijavljen određen broj stripofila, koji tamo redovno dobijaju nove stripove rezervirane unaprijed, pa verujem, da bi se tako prodalo i nešto Parkera. |
|
|
Melina
Average Member
Croatia
641 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 27/10/2004 : 10:22:26
|
> naslovna stranica je identicna italijanskoj - zasto onda svi hvalite > nekakav (novi) dizajn?
Dizajn se ne sastoji samo od ilustracije, nego i od sistema prema kojem si rijesio kako ce se sve ostale ilustracije i naslovi postavljati. Takodjer dizajnom, odnosno odabirom odredjenog stila rjesavas ugodjaj koji zeli narucitelj. Meni je Marko rekao kako bi on htio da Kenovi izgledaju i pritom mi pokazao vecinu izdanja koja su do sada napravljena i sto ga smeta kod pojedinih izdanja.
Ono sto ti smatras istim jest isto jer MORA biti isto - to je koristenje originalne ilustracije i koristenje Kenovog logotipa. Svako prckanje po ilustraciji bilo bi nakaradno, a svako kreiranje novog logotipa uzaludno. Dakle, raznolikost itekako mozes dobiti s ostalim elementima (nadnaslovom, kompozicijom, naslovom, brojkom, bojama), pa sad ti vidi je li to bas identicno postojecim izdanjima. I uzaludno, ali ocigledno moram dodati: sto bih ja dobila i zasto bih uopce zeljela kopirati tudji dizajn?
http://www.ubcfumetti.com/kp/1_big.jpg http://www.ubcfumetti.com/kp/kpc_1_big.jpg |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 27/10/2004 : 10:23:23
|
Marko na brzinu sam presao ovaj topic pa se nadam da ce sve biti u redu te ce stvarno doci do Kena.
A sad ti meni reci sta drugo da ti covjek kaze nego da te voli ?
Ja garantujem da cu kupiti dva primjerka. Jedan za citanje a drugi u zlatnu vitrinu .
Joe... Joe Batafuco. |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 27/10/2004 : 12:35:45
|
kad se samo sjetim kako je do prije par dana ideja o HC kenu bila samo luda zelja najludjih sanjara,a sada...
DA LI STE SE UKLJUCILI U AKCIJU "Pomozimo djeci Srebrenice"??? AKO NISTE, STA CEKATE?!?!? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 27/10/2004 : 12:58:19
|
etmgosa, sve u redu, nema problema, jasno je i meni da je cijena podosta velika i da ce mnogima biti problem to platiti, ali kazem, jednostavno tako mora biti, ili drasticno rezemo kvalitet izdanja, sto ne zelimo. Melinu mi ne dirajte, njen dizajn naslovnice a pogotovo hrbata je prelijep i pazljivo odabran i promisljen. Po meni je puno ljepsi od svih 7-8 izdanja u kojima je Ken u Italiji izlazio.
Sto se tice slovenije, siguran sam da cemo sa Buchom uspjeti dogovoriti suradnju, i nama i njemu je to u interesu, dakle ne brinite, mislimo i na to. sto se tice CRS-a, nisam siguran hocemo li uspjeti stici sve napraviti do tada. Puno je posla, vremena malo, tiskare natrpane... Ja bih svakako volio, ali ne mogu garantirati.
Mike, vec mi drugi put izjavljujes ljubav. Ako mi to zena vidi, ne mogu garantirati za tvoj zivot, ona je prilicno laka na obaracu:-)
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 27/10/2004 : 13:03:37
|
quote: Originally posted by etmgosa Markose, hvala na profesionalnom odgovoru. Ovako nesto sam ocekivao i poslije mog prvog posta, ali eto... (Dado nam je malo nervozan )
Uopce nisam nervozan, no cekaj da vidis Markosa kad se naljuti. Spreman sam razgovarati o bilo cemu, no kad vec vidim predrasude i nacin postavljenog pitanja, jednostavno i kulturno odgovorim na isti nacin. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 27/10/2004 : 13:07:09
|
quote: Originally posted by Slovenac
Kao mjesta prodaje navedena su iskljucivo ona mjesta za koja se zna da imaju striparnice a stripovi ce biti prodavani i u drugim gradovima.
Dado
Eto, pošto ima i Ljubljana striparnicu, zamima me, dali ste razmišljali da stupite u kontakt i sa njima? Pitam, jer je u toj striparnici prijavljen određen broj stripofila, koji tamo redovno dobijaju nove stripove rezervirane unaprijed, pa verujem, da bi se tako prodalo i nešto Parkera.
Zasto ne! Dakako da nam je u interesu da sto veci broj ljubitelja stripa saznaju za izdanja i da im bude dostupno za kupiti. Jeli to striparnica od ovog momka koji je cini mi se na forumu? Ili je to neka druga striparnica? |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 27/10/2004 : 14:09:21
|
Ako mi to zena vidi, ne mogu garantirati za tvoj zivot, ona je prilicno laka na obaracu:-)
Ček ček, jel sam ja to propustio neke vesti ovde, ili je u pitanju samo figure of speech? ;)
"Well, wobble my webs and call me shaky!" |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 27/10/2004 : 14:14:57
|
quote: Originally posted by Slovenac
Dado
Eto, pošto ima i Ljubljana striparnicu, zamima me, dali ste razmišljali da stupite u kontakt i sa njima? Pitam, jer je u toj striparnici prijavljen određen broj stripofila, koji tamo redovno dobijaju nove stripove rezervirane unaprijed, pa verujem, da bi se tako prodalo i nešto Parkera.
Zasto ne! Dakako da nam je u interesu da sto veci broj ljubitelja stripa saznaju za izdanja i da im bude dostupno za kupiti. Jeli to striparnica od ovog momka koji je cini mi se na forumu? Ili je to neka druga striparnica?
Ne, to je druga striparnica ali obojica su na forumu. On-line striparnicu ima TOMDAR a pravu Sandi Buch pod nickom Striparnica Buch ali verovatno su obojica zainteresirani da bi prodavali
btw: kakav napredak-od Pilatusa do izdavanja stripova |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 27/10/2004 : 14:17:56
|
Marko, ako budeš imao nekoliko minuta vremena da pogledaš onaj usporedni popis KP kojeg je napravio Corto33 u forumu popisi. Zanima me, a vidim da i njega dali sve štima. A ti si največi stručnjak za Kena ovde |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 27/10/2004 : 14:25:41
|
onaj usporedni popis je koliko sam ja vidio dobar. djole, "zena" je za sada figure of speech, bar do 03.09.2005 :-)
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
|
Topic |
|