forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ponosno Vam predstavljamo...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic 
Page: of 34

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/10/2004 : 15:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
primjerci nece biti numerirani. meni se to nesto posebno ne svidja pogotovo sto bi ih ja m orao numerirati rucno a pogotovo posto mi je sada ruka u gipsu.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5947 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 26/10/2004 : 15:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

primjerci nece biti numerirani. meni se to nesto posebno ne svidja pogotovo sto bi ih ja m orao numerirati rucno a pogotovo posto mi je sada ruka u gipsu.
Ma to si ti namjerno iscasio samo da nebi morao ljepiti naljepnice s numeracijom u sveske. :)

Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 26/10/2004 : 15:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sta ti bi crni Markose, pa u subotu si bio ceo!?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/10/2004 : 15:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
e pa izgleda da sam je u subotu ili nedjelju zeznuo. imam gadnu upalu tetive koju sam mogao dobiti samo od nosenja torbi po sajmu i beogradu:-(

Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 26/10/2004 : 15:56:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1922 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 26/10/2004 : 16:50:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:

e pa izgleda da sam je u subotu ili nedjelju zeznuo. imam gadnu upalu tetive koju sam mogao dobiti samo od nosenja torbi po sajmu i beogradu:-(

I opet mi Srbi krivi.
Ti si se to iscasio mazuci onaj rostilj u Expresu. Kazem ja: Marko polako, ali...
Cestitke i od mene, i stavi me na listu, jer obzirom da sam pogodio sta ces izdavati, makar toliko zasluzujem.
Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 26/10/2004 : 17:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message  Reply with Quote
Eh da si pio pivo ne bi se cudio, meni je guzica u gipsu od sjedenja u autobusu

Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti
Go to Top of Page

German
New Member

Austria
283 Posts

Member since 08/06/2002

Posted - 26/10/2004 : 17:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send German a Private Message  Reply with Quote
Bravo Marko!!!
Bravo Dado!!!
Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 26/10/2004 : 17:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by SejoSexon

A cijena?

Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a već zaborave.

Cijena bi trebala biti otprilike 7, 7.5 Eura u maloprodaji, ali jos nije definirana. Znat cete na vrijeme.

Markose, Markose...
Prvo, cestitam na potezu. Ken Parker je jedan od moja omiljena tri stripa iz Italije (druga dva su Corto Maltese i Magnusov Alan Ford).

Drugo, zar nije 7 eura malo previse? U Italiji se kupi dvobroj za 4.5 eura (u maloprodaji). Dobro, korice nisu tvrde, ali nista im ne fali. Cak mi se vise svidjaju onakve, lijepo ih je drzati u ruci. A za 7 (sa popustom 6.3) eura u Italiji se kupi de luxe izdanje sa tvrdim koricama koje sadrzi 4 epizode!

http://www.paninicomics.it/Titolo.jsp?IdTitolo=4605

Prvi broj kosta samo 2 eura (posto nije dvobroj), sa popustom 1.8 samo eura. Znam, nisu tvrde korice, ali zar tvrde korice kostaju 5 eura?

http://www.paninicomics.it/Titolo.jsp?IdTitolo=3932

Mislim, razmislite jos malo o cijeni, Corto-vi albumi su po 12-13 eura, a u pitanju je ipak drugi format.
Ili mozda mislite da ljudi koji ce kupiti Kena Parkera (kao ja na primjer), kupice ga bez obzira na cijenu, pa zasto onda ne zavrnuti koji euro? Nema smisla da se bogatite na iskrenim ljubiteljima stripa.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/10/2004 : 18:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by etmgosa
Mislim, razmislite jos malo o cijeni, Corto-vi albumi su po 12-13 eura, a u pitanju je ipak drugi format.
Ili mozda mislite da ljudi koji ce kupiti Kena Parkera (kao ja na primjer), kupice ga bez obzira na cijenu, pa zasto onda ne zavrnuti koji euro? Nema smisla da se bogatite na iskrenim ljubiteljima stripa.

Prije nego je i postavljena cijena, prije nego su stripovi uopce gotovi,
dosao je ovakav komentar, a koji sam u stvari i ocekivao.
Cuj sto bih ja sad sve trebao komentirati? Objasnjavati da mi nismo Italija,
da tamo sigurno nisu radili mali tiraz kao mi, cijene tiskanja i prava...?
Necu i neda mi se. Niko nebi bio sretniji od nas da su ukupni troskovi 1 euro po komadu
pa da prodajemo za 50 centi vise, i svi sretni.
No realnost je nesto drugo na zalost.
Kome se izdanje ne bude svidjelo i bude mu skupo, uvijek ima alternativu da kupi gore
navedena talijanska izdanja i ne dozvoli da se mi na njemu "obogatimo".
A slicni komentari u sali, polusali, ozbiljno, nece nas pokolebati u nasoj nakani.
Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 26/10/2004 : 18:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by etmgosa

Prije nego je i postavljena cijena, prije nego su stripovi uopce gotovi,
dosao je ovakav komentar, a koji sam u stvari i ocekivao.
Cuj sto bih ja sad sve trebao komentirati? Objasnjavati da mi nismo Italija,
da tamo sigurno nisu radili mali tiraz kao mi, cijene tiskanja i prava...?
Necu i neda mi se. Niko nebi bio sretniji od nas da su ukupni troskovi 1 euro po komadu
pa da prodajemo za 50 centi vise, i svi sretni.
No realnost je nesto drugo na zalost.
Kome se izdanje ne bude svidjelo i bude mu skupo, uvijek ima alternativu da kupi gore
navedena talijanska izdanja i ne dozvoli da se mi na njemu "obogatimo".
A slicni komentari u sali, polusali, ozbiljno, nece nas pokolebati u nasoj nakani.

Svoj post sam napisao krajnje prijateljskim tonom, pa me je pomalo iznenadio tvoj odgovor. U pitanju je konstruktivan komentar, a ne nekakva kritika bez veze. Zasto ti se neda objasnjavati zbog cega bi cijena mogla biti tako visoka? Pa to je tvoj projekat koji sa ponosom predstavljas.
Jasno mi je da mi nismo Italija (pogotovo standard ljudi i primanja nisu kao u Italiji). Razlog vise da cijena ne bude previsoka.
Izdanje ce se prodavati samo u Zagrebu i Beogradu u odredjenim knjizarama - u Italiji se moze kupiti u svakom supermarketu i u najzabacenijem selu. Razlika mi je jasna. Tvrde korice me navode na pomisao da se cilja na odredjenu (na zalost malu) grupu ljudi koji ce ovo izdanje nabaviti ne pitajuci za cijenu. Ja cu ga sigurno kupovati, ali nema bas puno ovakvih kao ja. Mozda je razumnije ne ici sa luksuznim dodacima (kao tvrde korice) da bi se cijena spustaila i Ken Parker postao primamljiv i "ljudima koji su ga redovno preskakali, a citali dodatke". Ipak je to reprint, ma kako on bio kvalitetan. Ludens objavljuje prve epizode Alana Forda (koje isto po ko zna koji put kupujem), ali ipak je vise ljudi culo za Alana Forda nego za Kena Parkera...
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 26/10/2004 : 18:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Neda mi se objasnjavati iz puno razloga...no ne vidim sto je moj komentar drukciji
od tvog, u pitanju je samo odgovor na tvoj komentar. Nista cudno.
Na nacin na koji si ostavio svoj komentar, dobio si i odgovor.

Svi se mogu raspitati kod tiskara koliko sto kosta, mogu se raspitati za prava
i sve ostale troskove, sami malo racunati i doci do zakljucka. Time je sve objasnjeno.
Mislim, milijun puta se pricalo o takvim stvarima i kod drugih stripova, drugih izdanja,
i cesto puta su upirali prstom na cijenu, ljudi koji nisu imali pojma koji i kakvi
troskovi stoje iza toga. Pa cak i kada im je to objasnjeno opet su imali neke svoje
teorije kako bi to sve skupa bilo bolje i jeftinije. I sad bih ja opet trebao razglabati oko toga?
Jednostavno nemam vremena. A sve ostalo sam vec rekao u prvom postu.

SC nebi toliko promjenio cijenu da bi ona postala privlacnija na ovako malom tirazu.

Kao mjesta prodaje navedena su iskljucivo ona mjesta za koja se zna da imaju striparnice
a stripovi ce biti prodavani i u drugim gradovima.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 26/10/2004 : 18:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

...Ken Parker Biblioteku!!!

Dragi prijatelji, sa zadovoljstvom vam mogu priopćiti da novoosnovana izdavačka kuća Libellus pokreće projekt reprinta originalnih 59 epizoda Ken Parkera. Sva papirologija i pravne formalnosti su rijesene, tvrtka je registrirana, prava su kupljena i prvi broj bi se trebao pojaviti za otprilike mjesec dana.

Epizode ce biti objavljivane u originalnom, bonelli formatu (16x21 cm), na kvalitetnom 120gr offset bezdrvnom papiru i iskljucivo u tvrdim koricama. Naravno, svi brojevi ce imati i originalne naslovnice (i na prednjoj i straznjoj strani korica). Plan je da se objavi 12 epizoda godisnje, dakle cjelokupni serijal bi trebao biti objavljen u narednih 5 godina, s tim da je otvorena i opcija nastavka serijala na epizode koje su objavljivane naknadno (dakle, ono sto trenutno izdaje System Comics). Distribucija ce se vrsiti iskljucivo preko strip knjizara u Zagrebu i Beogradu, te vrlo vjerojatno i putem online narudzbi od samog izdavaca, o cemu cete biti pravodobno informirani, kao i o samoj cijeni, naravno.

Zašto Ken Parker? Prvo i najvažnije, to je strip kojeg obožavamo i kojeg radimo isključivo zato sto ga volimo. Svjesni smo da ce biti povika "opet reprint, dajte nešto novo", ali po našem skromnom mišljenju, usudili bi se ovo izdanje nazvati "prvi pravim Ken Parker izdanjem na našim prostorima", pošto Dnevnikova verzija boluje od svima nam dobro poznatih boljki (cenzura, izbacivanje stranica, katastrofalan prijevod i tisak). Smatramo da Ken Parker zaslužuje bolje i kvalitetnije izdanje i dat ćemo sve od sebe da se to i dogodi.

Projekt zajednickim snagama realiziraju vaš omiljeni moderator Dado i moja malenkost. Skupljen je i kvalitetan tim ljudi koji će se pobrinuti da kvalitet izdanja bude na vrhunskom nivou. Prijevod je radila moja malenkost, lektura je djelo našeg najboljeg scenarista Darka Macana a prelijepi dizajan i pripremu za tisak potpisuje naša Melina Mikulić tj. Studio grafičkih ideja.

Kao najavu, donosimo vam nekoliko naslovnica budućeg izdanja. Radi se vrlo vjerojatno o finalnim verzijama, za koje je moguće da ipak budu podlozne nekim sitnim promjenama (da, ispravit cemo tipfelere, naravno, ne bojte se:-) )

Sto drugo reci nego da je ovo sjajna vijest! I ugodno iznenadjenje. Svaka cast!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/10/2004 : 18:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
quote:
Izdanje ce se prodavati samo u Zagrebu i Beogradu u odredjenim knjizarama - u Italiji se moze kupiti u svakom supermarketu i u najzabacenijem selu. Razlika mi je jasna. Tvrde korice me navode na pomisao da se cilja na odredjenu (na zalost malu) grupu ljudi koji ce ovo izdanje nabaviti ne pitajuci za cijenu. Ja cu ga sigurno kupovati, ali nema bas puno ovakvih kao ja. Mozda je razumnije ne ici sa luksuznim dodacima (kao tvrde korice) da bi se cijena spustaila i Ken Parker postao primamljiv i "ljudima koji su ga redovno preskakali, a citali dodatke". I

Tesko, prijatelju, vidim da si me parafrazirao. Ali u svakom slucaju zelim sve najbolje; dao Bog da projekat uspe, pa da mozda pored Kena dobijemo jos stogod. Zonu X, npr (znam, znam, dosadan sam, ali sta cu...)
;)
Samo napred!

God created Adam and Eve, He didn't create Adam and Steve.

Edited by - prozirna senka on 26/10/2004 19:20:49
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 26/10/2004 : 19:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message  Reply with Quote
Ovo je za mene najpozitivnije strip iznenađenje godine! Markose, svaka čast!

Prije sam bio uobražen, ali sad sam i tu manu iskorijenio. Sad sam savršen.
Go to Top of Page

maksras
New Member

Canada
164 Posts

Member since 23/09/2002

Posted - 26/10/2004 : 19:31:20  Show Profile Show Extended Profile  Send maksras a Private Message  Reply with Quote
Ovo moze pozitivno uticati na SystemComics. Prodaja i kvalitet njihovih izdanja bi se mogli uvecati i poboljsati a sve kako bi se drzao korak s konkurencijom.

U svakom slucaju veliki plus za strip trziste.
Go to Top of Page

galan
New Member

167 Posts

Member since 14/07/2004

Posted - 26/10/2004 : 19:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send galan a Private Message  Reply with Quote
ken parker nisam nikada volio citati i prije zbog strasno loseg crteza a takodje nije mi nikada bio dobar zbog loseg zanra samih prica//jedan sam citao davno radilo se nesto sa eskkimima i to je ujedno bio prvi i poslednji moj dodir sa parkerom..
neka ga cita tko hoce ja sigurno necu
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 26/10/2004 : 19:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message  Reply with Quote
ama melina, duso, da si ga ista vise uredila moga je ic na festival interijernog uredjenja dnevnih boravaka pod kategorijom - imati obavezno na polici

genijalno
zapad!
here we come
Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1926 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 26/10/2004 : 19:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message  Reply with Quote
super vijest.svakako imate moju podršku:9

-------------
carpe diem...
-------------
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 26/10/2004 : 19:56:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message  Reply with Quote
Btw. Hoće l ijedan broj izaći prije CRŠ-a?

Prije sam bio uobražen, ali sad sam i tu manu iskorijenio. Sad sam savršen.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12533 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 26/10/2004 : 20:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
ja bih samo ponovio ono sto je vec receno,
ken parker je zasluzio jedno ovako lijepo izdanje,
i jos bih dodao
ako moze jedan zagor u boji...

Soko leti brzo ali patka ide dalje
Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 26/10/2004 : 20:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message  Reply with Quote
marko, trebao si potpisivati od svakog izdanja po jedan primjerak. mozda nekad postane vrlo vrijedan

*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 26/10/2004 : 20:37:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hm, meni se to sviđa pogotovo kad je riječ o tako malom tiražu ali nema problema! Budući da nisi za to, ja predlažem da ti ili Dado numerirate samo broj kuji ću ja kupiti.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 26/10/2004 : 21:12:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Hoću i ja broj 007! ;)

Inače, što se cene tiče, i mogućnosti da se sa nižom cenom KP približi publici, to se jednostavno neće desiti, pa sve ga i poklanjali za dž uz Ilustrovanu politiku. Jednostavno, Ken nikada nije pravljen za široke narodne mase. Svaka roba ima svoje tržište. Ima ga i KP, ali je ono veoma malobrojno, i smanjenje cene ga neće uvećati.

"Well, wobble my webs and call me shaky!"
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 26/10/2004 : 21:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message  Reply with Quote
fenomenalno! kad mi je sejo prije par dana javio ovu vijest veoma ugodno sam se iznenadio.samo naprijed marko,dado i ostala ekipa!!!
postavio bih jedno pitanje ali ne znam jel mogu dobiti odgovor: koliki je tiraz?ovo ne pitam zbog cijene(nemoj me odma lincovati dado ) nego zato sto ako ne budem mogao na vrijeme obezbijediti svoj primjerak(recimo zapadnem u tipicnu kolekcionarsku finansijsku krizu) mozda se proda

DA LI STE SE UKLJUCILI U AKCIJU "Pomozimo djeci Srebrenice"???
AKO NISTE, STA CEKATE?!?!?
Go to Top of Page
Page: of 34 Previous Topic Topic   
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000