Originally posted by Heyoka Osim toga, usporedba sa šperpločama je neprimjerena - tehničko sam imao u osnovnoj, a bosanski u četvrtom srednje (tj. prije 3 godine).
Gle, radi se o jednostavnoj usporedbi nagadjanja. Nitko nikome ne zabranjuje da se izrazava kako god hoce, ali ako se pitas kako je ispravno nesto reci, vrlo je jednostavno gdje takav odgovor mozes pronaci. Pogledaj u pravopisu. Isto vrijedi i za "ligu".
>no činjenica je da bi Darko kod 98% profesora u BiH dobio asa u
Pa, srecha da nisam u BiH, onda. Inacce, i kad sam ja issao u sskolu bili su "meci". Ondak se promijenilo.
I da, "ondak" nije pravilno...:)
mcn
*** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! (pauza do listopada) *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
uzeja sam neki dan od columba prva dva sinoć sam pročita prvog neznamšta bi reka ustvari znam ja ću to kupovat ken mi je i prije bija drag , imam nekih 20 komada zaostalih još od vrimena juge al ovo jebate i žena mi je pala na guzicu kak je to dobro dobro ka sliškovićevi golovi davnih dana
Usput, jel po hrvatskom pravilno reći "lizi" (od liga)? Kod nas tu nema palatalizacije no na HTV-u često to čujem.
Prije svega, jedna mala ispravka. Naime, ovdje nije riječ o palatalizaciji nego o sibilarizaciji. Palatalizacija je jezična promjena kada se suglasnici k, g, h zamijenjuju palatalima č, ž, š, a kada se k, g, h mijenjaju sa c, z, s riječ je o sibilarizaciji.
Što se pitanja vezanog za imenicu LIGA tiče, pravilan oblik njenog dativa i lokativa je LIGI zbog toga što se sibilarizacija ne provodi u oblicima imenica stranog porijekla (league).
E sada, to što na HRT-u kažu "lizi" nije naš problem nego njihov.
And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Thnx, majstore! Nisam skroz pogriješio, samo nisam bio dovoljno konkretan (odgovor mi je polutačan ). Kod nas se sibilarizacija naziva i drugom palatalizacijom pa sam zato stavio palatalizacija.
No to sam ti već SMS-nuo.
A izraz "lizi" na HTV-u sam čuo od Dražena Ladića ("Imao otac dva sina...") i Igora Štimca što sve objašnjava.
"...nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao sužanj." M.Krleža
Necu nesto da hvalim ovo sto sam dobio,samo cu reci da je dozivljaj bio jacine orgazma. Sad ko nema ove Kenove onda je stvarno promasio profesiju kao kolekcionar. Idem opet da ih prelistam,izvadio sam zadnje tri baklave sto je ostalo od Bajrama,napravio kaficu i stvorio sebi atmosferu,eto vam sad
Necu nesto da hvalim ovo sto sam dobio,samo cu reci da je dozivljaj bio jacine orgazma. Sad ko nema ove Kenove onda je stvarno promasio profesiju kao kolekcionar. Idem opet da ih prelistam,izvadio sam zadnje tri baklave sto je ostalo od Bajrama,napravio kaficu i stvorio sebi atmosferu,eto vam sad
U srijedu sam se i ja docepao svog kompleta u More Comicsu! Sto reci? Zasad sam samo okinuo iz Duge Puske (u lijepim stvarima treba znati uzivati) i metak je pogodio u sam centar. Bull's eye!
Prvi dojam: sjajno izgleda, lijepo lezi u ruci, aroma otvara apetit. Unutrasnja strana korica stvarno lijepo napravljena... indijanac, pa Ken. Lijepo,lijepo... papir kvalitetan, tisak OK. Nema tipfelera.
Citanje: Par uvodnih rijeci autora (nice touch!) i prelazimo na stvar...lijepo klizi, prijevod odlican, stranice se okrecu same. I vec smo na kraju. Brzo, prebrzo. Trebao bi imati bar 300 stranica... Zakljucak: Ovo kolekcionarsko izdanje Kena Parkera jednostavno treba imati. Vidi se da je radjeno iz ljubavi, sa okom za detalj. Tko god moze neka si priusti taj uzitak. Ovaj Ken je cista nostalgija, valjda to vrijedi 60 kuna.
Molba izdavacima:
Ustrajte na izdavanju cijele kolekcije, bila bi velika steta (ma sto, tragedija) da se stvar prekine, da padne u vodu. Kod ovakvog projekta je jako vazno da se odmah na pocetku stvori odlican odnos nakladnik - citatelj. Najbitnije je da kod citateljstva ne bude nikakve sumnje u to da necete izdrzati. 59 brojeva je puno, 5 godina jako dugo vrijeme. Nadajmo se da ce brzo proci i da ce nas svakih 6 mjeseci obradovati novih 6 brojeva, kako je i planirano. Cestitke na dosad odradjenom poslu!!!
Kao sto sam vec mnogo puta ponovio, ovo izdanje radim da bi ga ja imao na polici, dakle, cisto iz sebicnih razloga cemo se potruditi da izadje svih 59!
Kao sto sam vec mnogo puta ponovio, ovo izdanje radim da bi ga ja imao na polici, dakle, cisto iz sebicnih razloga cemo se potruditi da izadje svih 59!
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
samo 59 iskreno se nadam da ćete nastaviti i sa ostalima.
inaće,izdanje je fenomenalno.svaka čast tebi marko i kompletnoj ekipi koja ga je radila.savršeno je.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
samo 59 iskreno se nadam da ćete nastaviti i sa ostalima.
inaće,izdanje je fenomenalno.svaka čast tebi marko i kompletnoj ekipi koja ga je radila.savršeno je.
------------- carpe diem... -------------
Ma znas on to jos uvijek misli kao biti ce dobro ako bi izdali barem prvih 59... Naravno cilj je kompletan Ken, koji cemo, nadam se i ostvariti. Tesko je izvuci velike zakljucke u ovako kratkom vremenu, no do sada pokazano zanimanje citatelja je ohrabrujuce i vjerujem da cemo sa Kenom prestati tek sa zadnjim brojem koji je uopce izasao u orginalu.
Vjerojatno hoce, ali bi ti moj savjet bio da sto prije nabavis. Ja sam u srijedu kupio u More Comicsu komplet i dobio sam ono sto su imali izlozeno pored blagajne. Drugo nisam vidio (sto ne znaci da nije bilo negdje spremljeno). Ipak, za svaki slucaj mogao bi pozuriti...
Markose, koliki ce biti sveukupni tiraz ovih prvih 5 brojeva? Ja to mislio polako pokupovati u sljedeca 3-4 mjeseca, al vidim da cu morat stisnut i skupit para :)
BTW ako se narucuje od tebe, saljes li pouzecem ili?
All have said their prayers Invade their nightmares
mene moj sindikat nagradio sa trista kunica taman da mi je ovo neko reka prije godinu dana smija bi mu se al stara ljubav kad se upali izaziva zajebane reakcije