Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 10/05/2005 : 15:29:46
|
Znač ipak onaj specijalac crtaju Esposito... Ma reko sam ja, američka škola. Sudbina Atlantide po ne znam koji put i to iz pera Castellija? Bi li to moglo biti nešto dobro i novo?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 10/05/2005 : 16:12:37
|
Ja sam razumeo da Espoziti crtaju pricicu o Lavkraftu, znas valjda i sam da su Specijali rezervisani za Tortija;) Ovo ce biti svojevrsni omaz MM#1 LJUC, povratak na Azore. Nadam se najboljem. BTW, po svemu sudeci, Maxi#2 je kvalitetom malo iznad regularaca. Tantuse, jesi li ga kupio?
Grozni ispravljac gresaka |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 10/05/2005 : 18:18:31
|
Nisu li na Azorima našli tragove nečeg još starijeg od civilizacije Atlantide? Mislim u MM, bila je jedna epizoda, no trenutno se ne mogu sjetiti (mislim da je i Von Hansen bio tamo).
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Posted - 10/05/2005 : 18:21:00
|
Ne, u pitanju je Atlantida, sto se Azora tice. A i fon Hansena, samo sto je ovoga puta u pitanju bilo Sredozemlje i ostrvo Krit (Pesma sirena/Dan delfina).
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Posted - 10/05/2005 : 19:28:03
|
quote: Originally posted by prozirna senka
U subotu.
Grozni ispravljac gresaka
It will be mine. Oh yes, it will be mine. Muahahhahaha
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
Edited by - Damjan on 10/05/2005 19:28:31 |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 12/05/2005 : 08:30:55
|
Ja BTW, po svemu sudeci, Maxi#2 je kvalitetom malo iznad regularaca. Tantuse, jesi li ga kupio?
Nisam išao do Italije ovih dana, javiću se sa novostima... |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Posted - 13/05/2005 : 18:18:52
|
Sada je mnogo toga jasnije! Obratite paznju;)
Ovako izgleda naslovna strana, a opis epizode (nisu bili bas reciti):
A fianco di un vecchio amico, Martin Myst#232;re affronta il destino di Atlantide, e forse del mondo intero! Martin Myst#232;re n. 279, mensile Il destino di Atlantide Soggetto e sceneggiatura: Alfredo Castelli Disegni: Roberto Cardinale e Alfredo Orlandi Copertina: Giancarlo Alessandrini Con questo numero, la serie diventa bimestrale, aumentando il numero di pagine, che passano da 98 a 164, e presentando in ogni volume una lunga avventura completa, arricchita da rubriche e approfondimenti dei “mysteri” trattati di volta in volta. E, per inaugurare degnamente questo nuovo ciclo, il Detective dell’Impossibile ritorna nel luogo dove tutto era cominciato... e dove tutto potrebbe ricominciare: le Isole Azzorre, gi#224; scenario della sua storica prima avventura!
Dakle, Alesandrini je autor naslovne strane, sto me posebno raduje. Zao mi je sto nije crtao i ovu epizodu, ali ajde... Uh, kad ce taj 11. jun.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Posted - 16/05/2005 : 17:04:28
|
A evo i naslovne strane letnjeg Specijala
Ali ovo je zanimljivo: A partire da quest’anno il suo abituale allegato, il Dizionario dei Mysteri (che, dopo ventidue uscite, stava rischiando di diventare un doppione dell’Almanacco del Mistero), sar#224; sostituito da un inserto pi#249; lussuoso: un albo di 48 pagine nel classico “formato Bonelli” dal laconico titolo di collana “Martin Myst#232;re presenta”. Non avr#224;, infatti, un tema fisso e, ogni anno, si occuper#224; di un tema imprevedibile e stimolante. Lo Speciale datato 2005 presenta la versione a fumetti - realizzata da Castelli e dagli Esposito Bros. - di un curioso “docudrama” (un film in forma di documentario che mescola realt#224; e finzione), intitolato “Road to L - Il mistero di Lovecraft in Italia” (a fianco ne vedete la locandina con cui #232; stato presentato al Festival di Cannes), in cui si narra un possibile viaggio in Italia del visionario scrittore H. P. Lovecraft.
Ukratko, umesto dosadasnjih svescica A5 formata, uz Specijal cemo dobiti jos jedan strip na 48 strana Bonelijevog formata. Lepo.
|
|
Ned Mace
stripovi.com suradnik
Croatia
638 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
tom1979
Junior Member
Croatia
348 Posts
Member since 04/02/2005 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29418 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 17/05/2005 : 10:13:00
|
Ako bi strip agent iole redovno (znaci svaki mjesec 1 broj) izdavao Martija, za cca. godinu dana doci ce na red #200, jubilarac u boji!
** Thommo was here! ** |
|
|
tom1979
Junior Member
Croatia
348 Posts
Member since 04/02/2005 |
Posted - 17/05/2005 : 10:43:32
|
Shit, nikad nisam ni slutio da sam ipak trebao učiti talijanski, a ne engleski! Baš sam gledao na sajt Dark Horsea - na engleskom postoji samo šest brojeva, i to objavljenih kod nas... Premda me počeo kopkati moj kolekcionarski zanos (pet ih je dostupno, 20 dolara SA poštarinom k nama:-) Znači, samo je naučiti talijanski izlaz, jer možda Strip-agent odustane dotle:-/ |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 17/05/2005 : 13:28:34
|
Ah, evo standardne ekipe u specijalcu;) A ja sam cijelo vrijeme mislio da je ono sa Atlantidom specijalac
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Posted - 18/05/2005 : 01:41:20
|
Čini mi se da je Alessandrini ponovo počeo actually ulagati određen trud u naslovnice. Fino, fino.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29418 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 18/05/2005 : 22:18:41
|
A jelte, kolika će biti cijena tog novog bimestralnog MM? Zadnji put dok sam kupio cijena je bila 2.20 Eura, a onda je bio na 96 strana. Sada je skoro pa 3/4 deblji, to bi bilo oko 4€, možda?
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29418 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29418 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 23/05/2005 : 00:54:14
|
Ne, u pitanju je Atlantida, sto se Azora tice. A i fon Hansena, samo sto je ovoga puta u pitanju bilo Sredozemlje i ostrvo Krit (Pesma sirena/Dan delfina).
Ustvari, mislio sam na Bahame i ono kad su s Fon hansenom prelijetali i ustanovili da ostaci pripadaju nekoj drevnoj civilizaciji. Poslije se otkrilo da su Atlantiđani radili pokuse sa hibridima, a i da su to pokupili od još drevnije civilizacije. A pošto na kraju vidimo kako se onaj znanstvenik pretvorio u čovjeka-ribu, odmah možemo pretpostaviti koja je to još drevnija civilizacija. To su Veliki drevni: Yog-Sototh i ostali...
Kako objašnjavaju u MM Drevne? Oni su došli iz svemira u praskozorje vremena i začeli život? U Vannini #2/3 Puzeća smrt, MM ubija zmiju, tj. jednog velikog drevnog koji govori da je prije Zlatnog doba postojalo nešto drugo.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Posted - 23/05/2005 : 14:37:34
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ustvari, mislio sam na Bahame i ono kad su s Fon hansenom prelijetali i ustanovili da ostaci pripadaju nekoj drevnoj civilizaciji. Poslije se otkrilo da su Atlantiđani radili pokuse sa hibridima, a i da su to pokupili od još drevnije civilizacije. A pošto na kraju vidimo kako se onaj znanstvenik pretvorio u čovjeka-ribu, odmah možemo pretpostaviti koja je to još drevnija civilizacija. To su Veliki drevni: Yog-Sototh i ostali...
Kako objašnjavaju u MM Drevne? Oni su došli iz svemira u praskozorje vremena i začeli život? U Vannini #2/3 Puzeća smrt, MM ubija zmiju, tj. jednog velikog drevnog koji govori da je prije Zlatnog doba postojalo nešto drugo.
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Ma ne, Bahami su bili u Izvoru mladosti, koji je btw na Floridi... Covek-riba je iz, kao sto kazah, Dana delfina. Inace, poslednji deo price je objavljen u bisu Spejs satl, gde su povezane epizode Vavilonska kula i Dan delfina. Covek-riba je zapravo vanzemaljac, neki. Mogu pogledati kasnije kad se vratim kuci da li se i pominje s koje zvezde dolaze njegova braca. Cini mi se da da...
Isto vazi i za Drevne. Koliko ja znam, do sada nije objasnjena njhova priroda, stavise, mislim da se od Dzekovog povratka (ili koje vec epizode) ni ne pojavljuju u MMu. Ali kao sto kazah, priviricu u knjige starostavne, ako ne zaboravim... Poslednjih nedelja nisam bas sasvim svoj
Nijedna casa sto se pije, Nijedna trobojka sto se vije, Nasa nije. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 23/05/2005 : 15:17:29
|
Pogledaj uvod (intro) u priču Dan delfina pa ćeš vidjeti da MM i Fon Hansen prelijetaju Bahame (ne Izvor mladosti). Inače, predaci Cthulhua došli su sa zvijezda u doba davno-davno prije velikih civilizacija Atlantide i pokorio Old One-se koji su vladali Zemljom. Shogothi su nastali miješanjem tih dviju rasa. Sve su te rase više-manje Veliki drevni.(to nije MM, to je po lovecraftu)... Miješam stvarnost i maštu!
Nego, reci mi još nešto o nastavku Dana delfina?! Tu sam baš primijetio da su sljedbenici Dagona (kod Zagora i kod Lovecrafta) skoro istovjetni sa tim čovjekom-ribom iz te epizode.
|
|
Topic |
|